Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...
 Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid
 Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite
 Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj
 

Xanax - merita sa incep tratament?

- - - - -
  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#37
delores

delores

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,521
  • Înscris: 12.02.2013
psiholoaga la care am fost de vreo 2-3 ori a spus "santaj emotional"

#38
delores

delores

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,521
  • Înscris: 12.02.2013
Eu credeam ca e "psihologie inversa', adica vezi doamne incearca sa te motiveze prin insulte de genul nu esti bun de nimic, o sa a jungi un ratat, o sate faci cat o vaca, etc., mai ales cei apropiati, mama tata, sotul. La prieteni si colegi chiar si la frati ma asteptam sa incerce sa te distruga. Pana la urma poate e si vina noastra. ei sunt indivizii adaptati si adaptabili care si-au dezvoltat mijloace de aparare si atac eficiente pecand noi suntem aia inadaptabilii care tb sa plecam cu coada intre picioare sau sa continuam sa ii servim pe ei.

#39
delores

delores

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,521
  • Înscris: 12.02.2013
Dar ca să revenim la subiectul inițial, după ce am depășit un moment sau o perioadă mai lungă de anxietate sau chiar disperare de cauză, realizez că poate e inutil să ne punem întrebarea " merită să încep tratament?"

pt că indiferent dacă merită sau nu, nu putem începe un tratament decît dacă ni-l prescrie un medic.

Dacă am fi noi medici ar fi altceva să ne consultăm între noi dacă să prescriem cuiva un anume tratament, să căutăm feedbackuri dc nu avem, să împărtășim experiențe.

Și ca pacienți putem împărtăși experiențe care ne pot fi utile, însă pînă la un punct. Adică la ce ne folosește dc un alt pacient ne spune că a avut alt tratament și a fost mai bine? Mergem la medic să ne dea și nouă ? Sau încercăm să ajungem la medicul celuilalt?

Adică vreau să spun că degeaba discutăm eventual în contradictoriu pe o anumită temă, pt că indiferent dc aș ajunge la concluzia că îmi trebuie xanax sau e altceva mai bun tot nu-mi va folosi la nimic. Dc era vb despre vitamine sau suplimente sau alte otc-uri mergeam și- mi cumpăram dar așa...cel mult aș putea să ajung la concluzia că tb să merg la un control de specialitate sau nu.

chiar și așa eu am avut un mf care nu prea îi plăcea să te duci chitit că vrei tu anume analiză  investigație sau trimitere. Mie mi-a prescris totuși, pe vremuri, xanax de 0,25, 1/2 cp la nevoie, pe urmă nu a mai vrut și mi-a dat trim la specialist doar că am fost de 2 ori și n-am reușit să intru că era multă lume. Iar mai de curînd m-a dus cineva la alt specialist care a zis că n-am nevoie de med ci de consiliere și mi-a rec un psiholog renumit dar prea scump pt pos mele. M-am dus de cîteva ori dar după cum mi-au zis de acasă "am cheltuit 2-3 sute de lei și n-am rezolvat nimic"

#40
Stefan_2013

Stefan_2013

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 06.04.2013
Stie cineva adresa de contact a psihoterapeutului de care a facut vorbire utilizatorul " orlovisk"? Daca da, spunti-mi si mie, aici sau la [email protected]  Multumesc.

#41
cincicinci

cincicinci

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 373
  • Înscris: 20.02.2013
atacurile de panica nu le poti controla, pentru ca in acel moment creierul nu te asculta, te controleaza el pe tine, cine spune ca poti controla asa ceva , inseamna ca are o forma de anxietate si nu ATAC DE PANICA.

#42
KidOvy

KidOvy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 16.09.2013
Imi cer scuze ca nu am toate comentariile si tot!
Parerea mea este sa nu te apuci de xanax. Poate pentru o scurta perioada cu doze foarte mici, xanaxul pana la urma este un medicament care iti da doar un impuls sa te faci mai bine, nu te trateaza, tratarea o faci prin schimbarea modului de a vedea viata. Daca nu functioneaza, nici nu mai incerca sa maresti doza! NU merita!!!!!!!
O fac de aproape 6 ani, nu am gasit inca vointa necesara sa scap de acest cosmar! Sevrajul este extraordinar de greu de suportat mai ales in starea avansata in care deja ai atacuri de panica!
Se poate face! Se poate renunta, foarte greu dar nu imposibil!
Sfatul meu pur prietenesc si din dorinta de a nu mai trece lumea prin ce trecem noi dependentii de xanax este sa nu iei asa ceva!
Am intrat din curiozitate pe site-uri de genul doar ca sa ma linistesc oarecum, sa nu ma simt singur....
Tocmai am luat 10 mg de xanax odata doar pentru ca am gasit o tipla pierduta.
Aveti tot dreptul sa ma criticati sunt constient de asta, mi-am facut-o cu mana mea!

NU LUA XANAX DECAT DACA ESTI NEVOIT SI NICIODATA IN CANTITATI MARI CA SA POTI SA IESI DIN SEVRAJ USOR IN CAZ DE SE AJUNGE LA ASTA!!!!!!!!!!! TE ROG DIN SUFLET!
Stiu ca nu sunt cel mai bun exemplu dar Doamne! Mi-as fi dorit sa nu ma bag in asa ceva!

Multa sanatate iti doresc si sper din toata inima sa iti recapeti viata normala!

View Postcincicinci, on 11 august 2013 - 22:38, said:

atacurile de panica nu le poti controla, pentru ca in acel moment creierul nu te asculta, te controleaza el pe tine, cine spune ca poti controla asa ceva , inseamna ca are o forma de anxietate si nu ATAC DE PANICA.

Atacurile de panica intradevar odata instalate, nu le poti controla, dar le simti inainte sa dea lovitura iar atunci trebuie sa ti garda sus si sa incerci sa le controlezi! Este greu dar daca nu reusesti, mai bine lasi atacul de panica sa isi faca treaba gen 15-20 min in care sa nu te impotrivesti si trece.
P.S. Din cate stiu anxietate=frica de ceva=>atac de panica

Edited by KidOvy, 16 September 2013 - 21:03.


#43
delores

delores

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,521
  • Înscris: 12.02.2013
cred ca am ajuns si eu la aceeasi concluzie, riscul de dependenta e prea mare. mai bine doar asa la nevoie. ma gandesc insa la 5htp, dar e cam scump (65lei/luna), si nu stiu daca nu da dependenta si daca nu ingrase.

#44
alucin

alucin

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 119
  • Înscris: 03.07.2013
Recomand cu tarie sa nu iei nici un tratament.

#45
cincicinci

cincicinci

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 373
  • Înscris: 20.02.2013

View Postorlovisk, on 16 mai 2012 - 20:12, said:

Referitor la tratamentul medicamentos psihiatric:
xanax 0,25mg e foarte putin, la cat de intense sunt simptomele tale. Exista si pastile de 1 mg. Da, da dependenta, insa trece cam in 7 zile, si sevrajul e mai putin chinuitor fata de cum era acum 15 sevrajul dupa diazepam sau nitrazepam. Tratamentul cu xanax fiind pur simptomatic, nu te vei face bine cu el. Ai atacuri de panica si anxietate, dar ai si depresie. Nu s-a inventat vreun antidepresiv care sa vindece depresia, doar o amelioreaza, o face suportabila. Dar chiar si asa, daca nu vin bucurii din mediu, de la altii, sau care ti le faci tu, depresia se va accentua, cu sau fara antidepresive. In momentul de fata, unii au depresii asa de intense, ca si o psihoza (de aceea se numesc depresii de intensitate psihotica). Psihiatrii prescriu in acest caz antipsihotice, desi pacientul nu are delir sau halucinatii. Insa doar ele pot diminua depresia, insa si asta tine 2-3 ani, apoi trebuie schimbata substanta. Fiindca nu mai are efect. Pe psihiatri nu-i intereseaza cauzele tulburarilor psihice asa ca merg ca rusul inainte pe chimicale. Daca de la antipsihotice apar tulburari extrapiramidale (tremuraturi) iti vor da antiparkinsoniene. In orice caz, in 10 ani de tratamente medicamentoase psihiatrice, cu greu iti vei mai aminti ziua, luna si anul in care esti. Ori sa scazi pe 26 din 100. Cand vei ajunge in halul asta, iti vor face certificat de handicapat si te vor pensiona de boala.

De ce ti se intampla toate acestea: pentru ca asa (cu acceptiunea ta inconstienta de pe vremea cand erai mic copil) ti-a fost programat inconstientul in familie (deaia ti-e si rau cand te duci acolo). Acest inconstient nu e al tau, ci al celor care te-au educat, insa el e in capul tau, si incearca sa te extermine (pentru ca asa au dorit cei care ti-au dat de mancare si te-au crescut). Din pacate, simpotmele arata ca deja ai decompensat psihiatric, caci emotional erai mai demult (mai intai are loc decompensarea psihologica, dar aia nu o simti). Necunoscand cauzele, poate vei cauta explicatii mistice sau vei gasi tu propriile explicatii. Nici e nici o sansa sa reusesti acum singur. Pentru ca daca reuseai, ai fi facut-o deja, inca de cand erai mic, si respingeai programarea distructiva parentala. Asa scapa de nebunie copiii din medii nocive ca orfelinate, parinti degenerati, nevrotici, depresivi. Dar unii nu scapa, pentru ca nu au inteligenta emotionala destula (sunt ca si cainii, se ataseaza de stapanul care-i bate zilnic, pe cand pisicile de la o vreme pleaca si nu mai vin). O sa-ti dau adresa unui psihoterapeut din Elvetia cu care am facut si eu psihoterapie. Ieri spunea cuiva ca a pierdut 8 ani din viata incercand sa-i invete meserie pe niste dobitoci de medici din Romania (Timisoara si Bucuresti). Psihoterapia nu e pentru oricine, e necesar un IQ minim de 110, bun simt si chemare spre adevar (capacitatea de a gandi cauza-efect). Eu am cautat 20 de ani un medic psihiatru sau psihoterapeut sa-mi descifreze sistemul familial in care am dezvoltat simptomele. Nu am gasit in Romania. Acest terapeut mi le-a spus rapid in doar 8 ore. Din pacate cand am inceput sa fac scandal cu parintii, care m-au vampirizat de energie psihica, mi-au taiat fondurile pentru psihoterapie (destul de scumpa, 40-60 euro ora). Asa cam am ramas oarecum prins intre doua lumi. Deci iti trimi pm.
chiar trebuia sa-ti descifreze cineva cum ai dezvoltat simptomele? cred ca analizandu-le si amintindu-ti-le  poti sa le deduci si  singur, sau vrei sa ti le confirme cineva, da cred ca da, este ca atunci cand cineva iti ghiceste gandul , face clic si se deschide o portita si tu zdup pe ea, in momentul acela tu l-ai vampirizat pe interlocutor.
Da ai dreptate, si traumele mele sunt mai grele decat ale tututor celor de aici, unchi umbland cu cutitul dupa tata, matusi egoiste  neghoabe si zgarcite, o casa mizera cu multe multe neajunsuri, in fine.
Nu prea sunt de acord cu vampirismul energetic, ai sa vezi daca privesti intro fotografie,(aurele se inclina ) ca persoana cedeaza singura iubirea, energia pentru ca sunt mai mari ca noi (ma refer la pozitia noastra de copil candva ), pentru ca e mama e tata si le apartinem, asta ni se inoculeaza , daca vrei vorbim si pe mes sau in privat.
Oare copii care ajung se realizeaza si provin din medii mediocre sau si mai rau, au atacuri de panica?
Despre atacurile de panica am propria pozitie, trasmiterea semnalelor se face de la trunchiul cerebral catre toate rganele , pe paliere, ma gandesc, daca un organ este bolnav , acest nerv trecand pe acolo nu se imbolnaveste si el ? se inflameaza si atunci incepe sa aduca informatii eronate?
Pe urma ma gandesc de unde atatea informatii negative in timpul atacului de panica , sunt lucruri pe care le simtim sau auzim sau intuim pe care nu le-am auzit simtit niciodata , ganduri negative , ele traiesc acolo undeva in creierasul nostru ca si cele pozitive, de unde le luam ? din comunitatea mare a gandurilor celorlalti? doar suntem un intreg, noi si ceilalti.

Edited by cincicinci, 06 January 2014 - 16:59.


#46
alinagabriella

alinagabriella

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 30.03.2014
din proprie experienta va sfatui sa nu incepeti sa va tratati cu Xanax indiferent daca medicul va prescrie.Mie medicii de fiecare data mi-au prescris anxiolitice si antidepresive si le-am luat constiincioasa ani de zile.Cu cat organismul se obisnuia cu ceva mi se crestea doza eventual se prescria alt medicament mai puternic.Au trecut ani de cand urmam astfel de tratamente si stiu ca eram din rau in mai rau.Nu mai tin minte denumirile decat ca cel mai mult am luat prozac si xanax si pot spune ca orica te droghezi cu heroina ori ca iei asa zis medicamentele de aceasta natura,nu e mare diferenta.Nu vreau sa stiti cati ani grei am dus sa lupt cu dependenta de xanax si imi imaginam ca nu voi mai reusi in viata asta sa scap de ele .Nu ieseam din casa daca nu le aveam permanent la mine.Am reusit insa multumesc lui Dumnezeu ,cu multa vointa din partea mea si ajutor medical deopotriva sa scap de ele si de atunci nu am mai pus gura pe nici un tip de calmant fie el distonocalm.Cert este ca desi au trecut vreo cinci ani nici acum nu mi-am rezolvat problemele de anxietate.Dar am ramas cu o hotarare pe viata si mi-am promis mie sa nu mai pun in gura nici un fel de pastila sau sa mai ma apuc sa iau vreun tratament medicamentos anxiolitic.Poate depinde si de persoana pentru ca am citit ca au fost oameni care si -au rezolvat problemele pentru ca au nimerit la medici buni sau eventual in paralel au facut psihoterapie si au controlat astfel durata si cantitatea de tratament astfel incat sa fie pe o perioada mai scurta de timp si sa se reduca treptat dar eu personal ajunsesem dependenta si cu cat trecea timpul mi se marea doza .Xanax oricum este stiut in toata lumea ca nu este ceva bun pentru noi asa ca s-ar putea ca din starile de panica sau depresie pe care le ai initial sa ajungi sa traiesti aceste stari mult mai intens in timp.Am scris doar parerea mea personala in urma experientei MELE

#47
Rabbit

Rabbit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 28.11.2001

View Postalinagabriella, on 30 martie 2014 - 15:51, said:

Nu mai tin minte denumirile decat ca cel mai mult am luat prozac si xanax si pot spune ca orica te droghezi cu heroina ori ca iei asa zis medicamentele de aceasta natura,nu e mare diferenta.
Ai fost și dependentă de heroină de ești atât de sigură în comparația pe care o faci?

#48
alinagabriella

alinagabriella

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 30.03.2014

View PostRabbit, on 30 martie 2014 - 17:34, said:


Ai fost şi dependentă de heroină de eşti atât de sigură în comparaţia pe care o faci?

din pacate da.Nu fac afirmatii fara sa mi le asum

#49
Rabbit

Rabbit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 28.11.2001
Asta îmi dă de gândit cu privire la cantităţile masive de benzodiazepine pe care le-ai luat şi de eventuala combinare a lor cu alcoolul (care, pentru creier, e cam acelaşi lucru). Majoritatea oamenilor suferă de dependenţă uşoară sau medie pentru că medicii nu prescriu doze atât de mari încât simptomele măcar să se apropie de cele ale heroinei. Asta nu scuză cu nimic comportamentul unor psihiatri, care oferă mult prea uşor accesul la aceste droguri legale, şi nici comportamentul unor farmacişti, care nu stau prea mult pe gânduri până să ofere astfel de pastile fără reţetă.

Pe de altă parte, benzodiazepinele sunt cam singurul remediu pentru dezintoxicarea alcoolicilor pentru că le potoleşte „setea” şi nu dăunează ficatului. Deci nu au fost create degeaba, ci doar sunt folosite greşit şi în doze necorespunzătoare. Potenţialul de abuz e foarte mare dacă le ai la discreţie; un anxios/depresiv cu mult xanax în casă e ca un alcoolic cu mult vin în pivniţă.

Edited by Rabbit, 02 April 2014 - 01:45.


#50
cincicinci

cincicinci

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 373
  • Înscris: 20.02.2013
Cred ca teama de a lua xanax se datoreaza tot bolii, negarea , face parte din boala care se numeste anxietate, xanaxul pana treci de faza critica este foarte bun, pana sa ajungi la sevraj este cale lunga, sevraj au facut cei care au luat xanaxul ca si drog in absenta altor droguri. Fuga de tratament face parte din boala , xanaxul se ia 8 luni de zile in stari de panica si a dat rezultate bune , cititi si voi pe forum-uri medicale , este foarte bun , nu exista sevraj la asa ceva pentru ca dozele se scad treptat , am urmarit tot topicul , multi dau sfaturi din auzite . Am luat si diazepam si xanax , n-am ajuns niciodata la sevraj dar niciodata , tratamentele sand gandite studiate , nu se fac aiurea , medicul este singurul care trebuie sa-si dea cu parerea. negarea tratamentului face parte din boala(nu vreau aia nici aia nu-mi place aia nici cealalta asta-i boala , asa si cu xanaxul , nu iau pentru ca nu vreau , de ce ?) de fapt va este teama de tratament , a , teama , n-am ajuns de fapt la aceeasi boala , realizati?

Edited by cincicinci, 31 May 2014 - 15:39.


#51
Rabbit

Rabbit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 28.11.2001
Problema cu benzodiazepinele e că ele devin un stil de viaţă, îţi creează o realitate de care devii dependent, asemenea tuturor drogurilor. Iar pe măsură ce se instalează toleranţa (şi sigur o face foarte rapid) apare dorinţa de a abuza de ele dacă le ai la îndemână. Azi te simţi bine cu 0,5mg de xanax, peste o săptămână ai nevoie de 0,75mg pentru a atinge aceeaşi stare, şi tot aşa până ajungi la doze mari. De aceea riscul de dependenţă este crescut la persoanele instabile şi/sau neinformate, dar pe de altă parte foarte redus dacă medicaţia este strict ţinută sub control de un medic responsabil (sau de familie).

În plus, oricât de îndelung studiate ar fi tratamentele, reacţia la ele depinde foarte mult de persoană, în mod particular în cazului istoric de abuz de alcool.

Şi nu vorbesc din auzite.

Edited by Rabbit, 31 May 2014 - 19:38.


#52
thumbzilla

thumbzilla

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 05.02.2013
Eu am avut unele stari de anxietate legate de consumul de alcool.Mai exact,obisnuiam sa beau foarte mult si atunci cand m-am lasat am inceput sa am stari de anxietate iar cum am inceput sa iau Xanax(0,25 mg pe zi)acele stari au scazut in intensitate pana au disparut in proportie de 95%.Deci pot spune ca Xanax intradevar este de ajutor,iar despre dependenta nici nu poate fi vorba in cazul meu.Eu nu am luat niciodata mai mult de o pastila(0,25 mg)zilnic, iar cand le-am lasat nu am simtit niciun fel de simptoma de sevraj.Posibil ca problemele mele sa fi fost mult mai minore decate ale celorlalti care si-au spus parerile pe aici, dar intradevar mie mi-a fost foarte util Xanaxul.

#53
cincicinci

cincicinci

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 373
  • Înscris: 20.02.2013
@thumbzilla
eu nu am facut niciodata sevraj de la xanax, repet, nu luati mai mult de 1 tableta pe toata ziua , cand nu trebuie nu luati, ideal este sa luati doar cand aveti nevoie.
Sa stiti ca cea mai buna terapie online nu este psihologul online ci un interlocutor online seara cand am terminat treaba , cand avem nevoie sa vorbim cu cineva pentru ca mie seara imi apar atacurile de panica, am observat ca daca am cu cine vorbi imi trec, sigur vorbind cu celalt/cealalta o /il /pot ajuta  daca are aceeasi problema, id-ul meu de mess este cincicinci.cinci nici nu stiti cat face o conversatie in fiecare seara atunci cand apar capcaunii.

Edited by cincicinci, 19 September 2014 - 19:41.


#54
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,546
  • Înscris: 10.01.2012
Ca idee generala, nici nu e cazul sa aveti in vedere vreodata Xanax, in doza scazuta sau ridicata. Orice problema ar putea fi imbunatatita cu Xanax (pe termen scurt in orice caz), se pot obtine rezultate mult mai bune si fara efecte secundare cu niste suplimente banale. Respectiv renuntarea va deveni mult mai usoara folosind astfel de solutii.

Niacina  in doze marite pana la 1 g (exact forma asta). Totusi trebuie facute niste transaminaze, poate sunt probleme hepatice.
Enzime digestive - ofera un beneficiu enorm, fiindca digestia si absorbtia nutrientilor devine mult mai eficienta
Probiotice >4 mld /zi, unele sunt chiar foarte eficiente pentru anxietate.
Astaxantin - elimina "brain fogul", rationamentele devin mult mai eficiente, mintea e mai limpede.
Anumite variante de Omega 3 cu seleniu si vit. E (din nou, nu alegeti la intamplare) in doze terapeutice - astea din start vor ajuta organismul sa depaseasca mai repede orice stres, sevraj in caz ca renunti la un medicament
Magneziul cu B6 - o combinatie de multe ori trecuta cu vederea fiindca poate lumea s-a plictisit de ea. Probabil ca cei care uita sa mai consume nuci si seminte crude ar putea avea de castigat de pe urma ei.

Trebuie mentionat ca toate astea nu sunt decat suplimente, baza este o dieta sanatoasa, cruditatile au de ex. folat. Cu siguranta pana la urma ar putea fi depasita dependenta de Xanax chiar in maniera asta.

Edited by NelsonMandela, 19 September 2014 - 20:53.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate