Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Marvel Studios’ Guardians o...

unitate minima taxare prepaid

Curatare lipici/adeziv profil pvc...
 nu iese din viteza

Patania mea cu TP-Link AX50

La multi ani @sfantu.dracu!

A auzit cineva de formatia "K...
 Indiana Jones and the Dial of Des...

Ariston Genus One 24kw - sa o aru...

Robot smart cu comanda vocala goo...

Viteza scazuta Wi-fi
 Moduri de a evita anumite persoane

Panouri pe acoperis cu horn

Transformers: Rise of the Beasts ...

Hatufim - Prizonieri de razboi
 

Redirectionare cand dai click pe imagine/Favicon

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
MihaixD

MihaixD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 620
  • Înscris: 12.05.2012
Bună ziua Softpedia!
Am și eu 2 întrebări:

1. Cum pot face ca atunci când cineva dă click pe un banner să îl redirecționeze pe un anumit site?
2. Cum pot crea un favicon?



P.S.: Sunt începător și doresc tutoriale mură-n gură.


Mulțumesc!

#2
RandomHero

RandomHero

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,042
  • Înscris: 22.11.2011
http://www.favicon.cc/ pentru favicons. Ti le salveaza direct in format .ico, mai trebuie doar sa le uploadezi pe site.

#3
MihaixD

MihaixD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 620
  • Înscris: 12.05.2012

View PostRandomHero, on 12th May 2012, 15:23, said:

http://www.favicon.cc/ pentru favicons. Ti le salveaza direct in format .ico, mai trebuie doar sa le uploadezi pe site.


Am fișierul .ico dar nu știu unde trebuie uploadat.

#4
cscr

cscr

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 30.04.2012

View PostMihaixD, on 12th May 2012, 15:07, said:

1. Cum pot face ca atunci când cineva dă click pe un banner să îl redirecționeze pe un anumit site?
De ce redirect când poți pune direct link ?

<a href="site.com"><img src="banner.jpg" /></a>

View PostMihaixD, on 12th May 2012, 15:27, said:

Am fișierul .ico dar nu știu unde trebuie uploadat.
Te loghezi la ftp și îl pui în direcotrul principal (în public_html). După care, te duci și editezi site-ul tau, unde adaugi între <head> și </head>, linia :

<link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico" />


#5
MihaixD

MihaixD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 620
  • Înscris: 12.05.2012

View Postcscr, on 12th May 2012, 15:47, said:

De ce redirect când poți pune direct link ?

<a href="site.com"><img src="banner.jpg" /></a>

Te loghezi la ftp și îl pui în direcotrul principal (în public_html). După care, te duci și editezi site-ul tau, unde adaugi între <head> și </head>, linia :

<link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico" />


Unde editez în site?

Edited by MihaixD, 12 May 2012 - 15:55.


#6
cscr

cscr

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 30.04.2012

View PostMihaixD, on 12th May 2012, 15:53, said:

Unde în site?
Foaie verde lobodă.

Editezi site-ul tău, care îl ai, și adaugi linia care ți-am spus-o mai sus.

De exemplu :

<html>

<head>
<link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico" />
</head>

<body>
Conținutul site-ului.
</body>

</html>


#7
MihaixD

MihaixD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 620
  • Înscris: 12.05.2012

View Postcscr, on 12th May 2012, 15:56, said:

Foaie verde lobodă.

Editezi site-ul tău, care îl ai, și adaugi linia care ți-am spus-o mai sus.

De exemplu :

<html>

<head>
<link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico" />
</head>

<body>
Conținutul site-ului.
</body>

</html>

Mă refeream în ce fișier trebuie să editez.

#8
MihaixD

MihaixD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 620
  • Înscris: 12.05.2012

View PostMihaixD, on 12th May 2012, 16:00, said:

Mă refeream în ce fișier trebuie să editez.

Am mai căutat pe net și tot nu am reușit.
Deci să vă spun ce am făcut:


Am intrat în ftp și în public.html am pus faviconul cu extensia .ico.
Apoi am intrat în acp-stiluri-sabloane-sablonul temei mele-overall footer și am adăugat înainte de </head> linia:
<link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico" />

Nu a funcționat. Cu ce am greșit?

#9
ITMaster

ITMaster

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 22.03.2009
In primul rand ai putea incerca sa folosesti calea absoluta acolo la href... poate aceea e problema.

Quote

Apoi am intrat în acp-stiluri-sabloane-sablonul temei mele-overall footer și am adăugat înainte de </head> linia:

Ultima parte cu </head> e ok (caci intre <head> si </head> trebuie sa o pui), dar aia cu acp-stiluri-etc. m-ai spart.

Numai tu stii ce ditamai cale ai tu acolo, dar cum ziceam foloseste calea absoluta.

#10
MihaixD

MihaixD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 620
  • Înscris: 12.05.2012

View PostITMaster, on 12th May 2012, 18:46, said:

In primul rand ai putea incerca sa folosesti calea absoluta acolo la href... poate aceea e problema.



Ultima parte cu </head> e ok (caci intre <head> si </head> trebuie sa o pui), dar aia cu acp-stiluri-etc. m-ai spart.

Numai tu stii ce ditamai cale ai tu acolo, dar cum ziceam foloseste calea absoluta.


După cum am repetat, care e "calea absolută"... Sunt praf la capitolul PHP.

#11
ITMaster

ITMaster

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 22.03.2009

View PostMihaixD, on 12th May 2012, 21:11, said:

După cum am repetat, care e "calea absolută"... Sunt praf la capitolul PHP.

Vezi ca lucrurile astea nu tin de PHP ci de manevrarea cu windows si lucru cu fisiere.

Bun hai sa iti explic non-PHP:

Cale absoluta:

Ne gandim la un copac.
Copacul se hraneste cu apa si substantele din pamant. Apa si substantele din pamant trebuie sa ajunga la frunze.
Acum calea absoluta din pamant si pana la cea mai inalta fruza pt ca substantele si apa sa ajunga la ea este:

Pamant -> radacinile_copacului-> trunchiul_copacului->creanga_principala_spre_fruza->creanga_secundata_spre_frunza->frunza.

In windows ca sa ajungi la desktop din Computer (win 7), calea absoluta catre un fisier php de pe desktop este:

C:\Users\MihaixD\Desktop\fisier.php

Calea relativa este calea pe care o iei din pozitia in care esti pana la fisier.
Deci daca eu vreau sa ajung pe desktop si sunt in folderul MihaixD atunci calea este:

Desktop\fisier.php

La copac... substantele sunt deja in creanga_principala_spre_frunza si atunci mai tre sa parcurga:
creanga->secundara_spre_frunza->fruza

O scurta documentatie:

Click aici sa afli adevarul...

Daca nu ai priceput atunci zi-mi daca lucrezi local (pe calcul tau) sau pe ftp si vedem.
OK?

:OK:

Edited by ITMaster, 12 May 2012 - 20:30.


#12
MihaixD

MihaixD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 620
  • Înscris: 12.05.2012

View PostITMaster, on 12th May 2012, 20:29, said:

Vezi ca lucrurile astea nu tin de PHP ci de manevrarea cu windows si lucru cu fisiere.

Bun hai sa iti explic non-PHP:

Cale absoluta:

Ne gandim la un copac.
Copacul se hraneste cu apa si substantele din pamant. Apa si substantele din pamant trebuie sa ajunga la frunze.
Acum calea absoluta din pamant si pana la cea mai inalta fruza pt ca substantele si apa sa ajunga la ea este:

Pamant -> radacinile_copacului-> trunchiul_copacului->creanga_principala_spre_fruza->creanga_secundata_spre_frunza->frunza.

In windows ca sa ajungi la desktop din Computer (win 7), calea absoluta catre un fisier php de pe desktop este:

C:\Users\MihaixD\Desktop\fisier.php

Calea relativa este calea pe care o iei din pozitia in care esti pana la fisier.
Deci daca eu vreau sa ajung pe desktop si sunt in folderul MihaixD atunci calea este:

Desktop\fisier.php

La copac... substantele sunt deja in creanga_principala_spre_frunza si atunci mai tre sa parcurga:
creanga->secundara_spre_frunza->fruza

O scurta documentatie:

Click aici sa afli adevarul...

Daca nu ai priceput atunci zi-mi daca lucrezi local (pe calcul tau) sau pe ftp si vedem.
OK?

:OK:


Lucrez pe FTP. Eu vreau să îmi spuneți unde trebuie să adaug acel cod.
Codul trebuia pus EXACT așa cum e nu?

#13
ITMaster

ITMaster

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 22.03.2009

View PostMihaixD, on 12th May 2012, 21:44, said:

Lucrez pe FTP. Eu vreau să îmi spuneți unde trebuie să adaug acel cod.
Codul trebuia pus EXACT așa cum e nu?

NU!!!
Trebuie sa modifici ce e la href!

Pe ftp ai un folder unde ai toate fisierele si folderele site-ului si in functie de unde ai pus tu acel favicon si fisierul de unde il chemi. De exemplu:

Am asa:

index.php
folder imagini
folder css
folder js
etc.

Favicon-ul l-am pus sa zicem in folderul imagini
Ma duc in index.php si in head scriu:
<head>
<link rel="shortcut icon" href="imagini/favicon.ico" />
</head>

Deci pe scurt:
Daca favicon-ul se afla in acelasi folder cu fisierul in care incluzi acel favicon atunci vei avea:

<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" />

Daca nu, atunci vei avea:

<link rel="shortcut icon" href="folderul_in_care_ai_pus_faviconul/favicon.ico" />'

Si denumirea sper ca stii ca sa o schimbi... adica daca favicon-ul tau se numeste  ceva.ico in loc de favicon.ico ai:
<link rel="shortcut icon" href="ceva.ico" />

#14
MihaixD

MihaixD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 620
  • Înscris: 12.05.2012

View PostITMaster, on 12th May 2012, 20:52, said:

NU!!!
Trebuie sa modifici ce e la href!

Pe ftp ai un folder unde ai toate fisierele si folderele site-ului si in functie de unde ai pus tu acel favicon si fisierul de unde il chemi. De exemplu:

Am asa:

index.php
folder imagini
folder css
folder js
etc.

Favicon-ul l-am pus sa zicem in folderul imagini
Ma duc in index.php si in head scriu:
<head>
<link rel="shortcut icon" href="imagini/favicon.ico" />
</head>

Deci pe scurt:
Daca favicon-ul se afla in acelasi folder cu fisierul in care incluzi acel favicon atunci vei avea:

<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" />

Daca nu, atunci vei avea:

<link rel="shortcut icon" href="folderul_in_care_ai_pus_faviconul/favicon.ico" />'

Si denumirea sper ca stii ca sa o schimbi... adica daca favicon-ul tau se numeste  ceva.ico in loc de favicon.ico ai:
<link rel="shortcut icon" href="ceva.ico" />


Deci eu în folderul "forum" am faviconul. Așa am făcut:
Am intrat în public_html/forum și acolo am pus faviconul.
Apoi am intrat în index.php și am căutat <head> și nu l-am găsit, atunci am făcut eu și adăugând linia:
<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" />

Când să intru mi-a apărut această eroare:
Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/-/public_html/forum/index.php on line 138

#15
ITMaster

ITMaster

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 22.03.2009

View PostMihaixD, on 12th May 2012, 22:16, said:

Deci eu în folderul "forum" am faviconul. Așa am făcut:
Am intrat în public_html/forum și acolo am pus faviconul.
Apoi am intrat în index.php și am căutat <head> și nu l-am găsit, atunci am făcut eu și adăugând linia:
<link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" />

Când să intru mi-a apărut această eroare:
Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/-/public_html/forum/index.php on line 138

Pai si normal ca iti da pt ca in cod php nu poti pune cod html din senin. Ca sa fie corect trebuie sa pui:

echo "<link rel='shortcut icon' href='favicon.ico' />";

Dar NU ASTA e problema.
In acest fisier trebuie la inceput prin primele linii sa ai o linie de genul:

include("header.php");

In acel fisier trebuie sa pui <link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" />.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate