Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Masina topaie/se balangane cu amo...

Poti sa te plimbi cu drona la deal?

Raiffeisen Digital Bank

Kyocera Ecosys FS-C2626MFP culori...
 Cine sunt, mai exact, parvenitii ...

In ce tip de magazin gasesc acumu...

Range extender sau antena?

Casa/vila in Bucuresti/Ilfov
 Cine-s mai harnici in UE?

Recomandare legatura motor

Cum sa te certi cu partenera/part...

Sfaturi evitare tva la cumparare ...
 Sortare melodii mp3

Adaptor PCI Express pentru SSD

Sunet ciudat in camera

Amenda viteza - Germania
 

ciudatenie slak

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
ing

ing

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 406
  • Înscris: 04.06.2002
mi-am instalat slak 8.1 si la instalare mi-am setat rezolutia in modul text de 1024x768 si textul e cam mic.Am cautat dar nu am gasit nicairei cum sa o schimb, am configurat X-ul si cand l-am pornit mouseul s-a blocat. Am rebutat compu si monitorul nu s-a mai aprins ca si cum as fi facut o schimbare rea in bios...Ma deschis carcasa...... a refacut configurarile din bios, am reconfigurat X-ul (cred ca nu am facut nici o greseala la conf) am pornit kde a mers fara nici o problema, am incercat sa pornesc la si fcg(parca asa se cheama nu stiu sigur) si s-a intamplat la fel.  :ciocan: ce poate sa aiba ????
A, 1. si cum schimb rezolutia aia din modul text?? am modificat la /etc/vid dar nu o schimba....
2. cum instalez placa de retea(driverul)???

#2
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,908
  • Înscris: 11.08.2002
1. in rh in /etc/lilo.conf vga=792 era linia raspunzatoare pt rezolutia aia a ta...stiu ca io am trecut-o din 640 in 1024 in modu' asta(vezi mai multe detalii in manual)
2. in mod normal placa de retea ar trebui s-o detecteze din prima. oroicum, poti incerca urmatoarea faza: scanpci - iti verifica sloturile pci si iti da detalii importante despre placile gasite (vezi mai multe info /proc/pci); editeaza apoi /etc/modules.conf in felul urmator:

alias eth0 ne
options ne io=0x300 irg=9

unde ne este modulul placii tale; in marea majoritate a cazurilor nu tre' sa mai scrii ultima linie. de ex linia care se refera la placa de retea de la mine arata cam asa (realtek8029):

alias eth0 ne2k-pci

#3
djlyon

djlyon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,536
  • Înscris: 28.11.2001
Era vorba de Slackware, nu de RedHat.
La 2, in Slackware, prima oara cel mai bine folosesti netconfig. Sau te uiti in /etc/rc.d/rc.modules ce placa ai si dai modprobe [driver_respectiv].

#4
Seven[BERE]

Seven[BERE]

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 758
  • Înscris: 06.11.2002
si dupa aia adauci /sbin/modprobe in
/etc/rc.d/rc.modules (sau decomentezi daca exista)

probabil ai o placa cu chipset rtl8139 cam astea sunt la noi pe
piata si sunt ieftine. daca ai un rtl dai:
/sbin/modprobe 8139too

bye

#5
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,908
  • Înscris: 11.08.2002
djlyon: in /etc/lilo.conf in slack 8.1 exista urmatoarea linie:
vga=normal

verifica daca nu ma crezi pe cuvant

Seven[BERE] oricum tre' sa stie modulul, nu? (partea cu decomentatul din /etc/rc.d/rc.modules mi-a sarit...mea culpa)

#6
djlyon

djlyon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,536
  • Înscris: 28.11.2001
Eu stiu si te cred, dar nu am "atacat" (ca la matematica vorbind) decat punctul 2, dupa cum poti vedea mai sus.
Deci, no harm done, no offence taken :)

#7
Seven[BERE]

Seven[BERE]

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 758
  • Înscris: 06.11.2002

Quote

Originally posted by DeatRipple
djlyon
Seven[BERE] oricum tre' sa stie modulul, nu?

Yep. Da banuiam ca are un RTL. Sunt ieftine si e plina piata.
Oricum, la un: lspci -v vede ce placa are.

bye

#8
DeathRipple

DeathRipple

    communist vampire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,908
  • Înscris: 11.08.2002
djlyon: relax

#9
ing

ing

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 406
  • Înscris: 04.06.2002
am reusit cu rezolutie e din /etc/lilio.conf dar cu placa nu prea am inteles.am dat netconf dar degeaba ma pune sa ii dau ip-urile... dar placa nu e instalata dau un ifconfig si imi apare numai interfata lo. am sa ma uit la placa de retea (deocamdata nu am timp) si da  sunt fericitul  :(  posesor al unui rlt8139  :(

P.S. cu X-ul ma puteti ajuta?? (nu vreau sa deschid calcu inca o data ca sa resetez bios-ul...)

#10
Seven[BERE]

Seven[BERE]

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 758
  • Înscris: 06.11.2002
Daca ai rtl8139 fa asa:

joe /etc/rc.d/rc.modules
Ctrl+K+V (te duce la sfarsitul fisierului)

scrii:
/sbin/modprobe 8139too
[enter]

Ctrl+K+X (pt a salva si a iesi din editor)

day Y (de la yes)

la urmatoarea boot-are o sa-ti incarce modulul. ca sa nu astepti pana atunci, la prompt dai:
/sbin/modprobe 8139too


Acuma ai 2 variante:

1. dai netconf si setezi ip-urile
sau
2. folosind joe editezi
/etc/rc.d/rc.inet1 acolo stergi tot (cu Ctrl Y) mai putin linia cu
/sbin ifconfig lo .......

apoi adaugi:
/sbin/ifconfig eth0 x.x.x.x netmask 255.255.255.y
/sbin/route add default gw z.z.z.z

x.x.x.x ip-ul tau
255.255.255.y netmask-ul
z.z.z.z gateway-ul

astea le iei de la provider.

dupa asta editezi /etc/resolv.conf si treci acolo dns-ul.
apoi in /etc/hosts treci
x.x.x.x gigi.marga.ro gigi

si in /etc/HOSTNAME pui gigi.

totusi, mai bine vezi ce e in fisierele astea initial, dai netconf
si dupa aia te uiti in ele sa vezi ce s-a intamplat :P

bye
PS: Slackware forever.

#11
ing

ing

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 406
  • Înscris: 04.06.2002
mersi man ai fost f. clar am sa ma apuc ma incolo...
m-am uitat pe configurarile de la X si am vazut ca il loc de sis630(placa pe care o am)am pus 620 (630 nu este) sa fie din cauza asta???

#12
ing

ing

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 406
  • Înscris: 04.06.2002
m-am uitat dar in fis. /etc/rc.d/rc.inet1 e un ecript destul de mare sterg tot si las numai ifconfig placa retea  si lo si route la lo si placa de retea??

#13
Seven[BERE]

Seven[BERE]

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 758
  • Înscris: 06.11.2002
mai bine da-i netconfig , e calea cea mau usoara pt. tine.

daca alegi calea sa configurezi la mana, e mai bine, stii ce ai facut
acolo dar e ceva mai greu.
daca vrei sa configurezi la mana, fa intai backup la fisiere.

da, in rc.inet1 stergi tot , lasi numai ce e cu 'lo' si dupa aia faci ifconfig pt. eth0 si adaugi ruta default.

pt. X vezi ca ai xf86cfg .. detecteaza el singur...
mai uitate la www.xfree86.org si vezi daca placa ta e suportata.

bye

#14
ing

ing

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 406
  • Înscris: 04.06.2002
am facut reteaua am facut cu ifconfig si route (e mai sigur asa ;) )
si am sa modific la la rc.inet1
am dat cu xf96cfg a mers, am pornit kde am stat oleaka pe el, si am zis hai sa vad si fce(parca asa se cheama), am stat oleaka pe ea am vrut sa intru iar in xf86cfg sa scot ecranu virtual ca ma enerva dar s-a bloca mouseul... si tot la fel hmmmm nu a mai patit nimeni asa??

#15
Seven[BERE]

Seven[BERE]

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 758
  • Înscris: 06.11.2002
nope. muta /etc/X11/XF86Config in alta parte si incearca din nou
cu xf86cfg. mai mult nu te pot ajuta in materie de X.

poti sa cauti la xfree pe site... poate au vre-un faq/forum/mailinglist

bye

#16
djlyon

djlyon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,536
  • Înscris: 28.11.2001

Quote

Originally posted by ing
m-am uitat dar in fis. /etc/rc.d/rc.inet1 e un ecript destul de mare sterg tot si las numai ifconfig placa retea  si lo si route la lo si placa de retea??
In fisierul asta e bine sa se inlocuiasca valorile, si nu sa se strearga tot.
E destul de explicit, mai multa mura-n gura de cat scrie acolo nu cred nu se poate.
Iar eventualele ifconfig eth1, 2 etc. le adaugati sub cel de acolo, iar route-ele la sfarsitul fisierului.

#17
Seven[BERE]

Seven[BERE]

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 758
  • Înscris: 06.11.2002
cam asa, da e mai mai bine sa stergi ce scrie acolo.
care e problema? poti sa pui un ifconfig si un route care fac exact
cat cele 2 pagini de acolo :)

bye
PS: oricum, i-am recomandat sa faca backup.

#18
ing

ing

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 406
  • Înscris: 04.06.2002
nu am spus ca nu e explicita nici nu am nevoie de ce scrie akolo chiar imi cade mana daca dau un ifconfig??

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate