![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Malta
Last Updated: Nov 25 2023 18:13, Started by
Raikk0nen
, Oct 28 2005 09:13
·
11

Posted 12 August 2023 - 18:59

Salut si bine v-am gasit,
Pe lista noastra este si Malta, si as dori cateva Recomandari de, ce Statiuni am putea vizita, sincer, prea multe nu stim, de aceea apelam la Info-urile dumneavostra. |
Posted 12 August 2023 - 21:18

Citeste ultimele doua pagini si este de ajuns. Totusi, topicul despre Malta are 28 de pagini prapadite pe care le poti parcurge foarte usor, luandu-ti notite.
|
Posted 16 October 2023 - 09:40

M-am intors vineri noaptea din Malta, insula care mi s-a parut deosebita de destinatiile din Europa vizitate pana acum, prin prisma arhitecturii, cat si a amestecului de culturi. Am stat in Sliema, intr-un hotel pe faleza cu o vedere superba asupra golfului St. Julien dar ne-am plimbat cat de mult s-a putut cu ajutorul bus-urilor, pe baza cardului explore, valabil 7 zile. Nu am avut probleme cu transportul in comun, doar ca a fost cam aglomerat uneori si timpul mare pana la ferry catre Gozo, in special. Nu era o optiune viabila masina de inchiriat, pentru noi, a fost aglomeratie pe sosele, in localitati nu mai spun, locuri de parcare ca si inexistente, strazi inguste, nu mai punem la socoteala condusul pe stanga. Am vizitat Valetta, Mosta, Rabat, Medina, Gozo, Comino, Birgu si Senglea. In Gozo, am luat bus turistic, altfel e cam greu de vizitat si altceva in afara de capitala. Vremea a fost superba, am facut plaja si baie, apa calda. Voi pune si poze cum le descarc, concluzia: mi-a placut foarte mult, merita alocate cel putin 4 zile pentru a vizita aceasta insula.
|
Posted 16 October 2023 - 10:09

Super, si eu as evita condusul, mai ales ca este vorba de condus pe partea stanga. Datorita razboiului din Israel s-ar putea sa aman vacanta din Iordania preconizata pentru anul viitor. Malta pare un inlocuitor cu potential. Ma apuc de studiat
![]() Voi alege un charter. Edited by 2Unlimited, 16 October 2023 - 10:21. |
Posted 16 October 2023 - 10:13

Posted 16 October 2023 - 12:11

A vrut sa spuna ca volanul este pe dreapta. In orice caz, ca tot ce este british, este pe partea gresita
![]() |
Posted 16 October 2023 - 13:45

Da, am corectat apoi. Se pare ca si apa calda e invers in Anglia
![]() Edited by 2Unlimited, 16 October 2023 - 13:46. |
Posted 24 October 2023 - 07:51

Si cateva poze, cum am promis. Incerc sa nu repet ce s-a mai pus aici si incep cu unul din cele trei orase, Birgu, care ne-a placut foarte mult prin stradutele inguste, casele ingrijite si liniste.
Attached Files |
Posted 25 October 2023 - 08:51

Senglea mi s-a parut total neturistica, chiar nu am prea intalnit oameni pe strada, turisti nici atat. La capatul strazii principale, in panta, se afla Gardjola Gardens, iar efortul de a urca pana acolo este rasplatit de privelistea oferita asupra celorlate doua orase si a Valettei.
Attached FilesEdited by kerkyra, 25 October 2023 - 08:52. |
Posted 29 October 2023 - 15:49

Am găsit niște bilete ieftine pt Malta, în noiembrie!
Pare că va fi vreme caldă, chiar marea caldă! Să vedem! Attached Files |
|
Posted 29 October 2023 - 17:53

Malta e de vizitat nu pentru baie, eventual plaja da, am fost de mai multe ori acolo, de fiecare data peste sapte zile, acolo nu te plictisesti dar sa mergi la baie trebuie sa iei autobuzul.
Uite unde faci baie daca nu te pregatesti, ma refer la cazare. Repet Malta e pentru vizitat. Categoric merita. Ca si recomandare de cazare zona Siema dar nu pentru baie. Attached Files |
Posted 30 October 2023 - 09:38

Asa este, Malta e de vizitat, am stat 7 nopti, 6 zile, dar nu ne-am fi plictisit daca erau mai multe, sunt locuri unde nu am ajuns. Am stat in Sliema, am stat totusi o zi la plaja, dar nu era o plaja propriu zisa, ci stanci, intrarea in apa pe scari, dar pentru baie mergea. Am vazut din bus si plaja de la Melieha, dar nu mi s-a parut ca merita efortul de a merge pana acolo o ora cu bus-ul.
|
Posted 30 October 2023 - 11:27

Mă fascinează civilizația mediteraneană, paleometeorologia ( care e motorul a tot ce s-a întâmplat în timp omenirii și nu numai), arheologia, paleoastronomia.
Aici în Malta, cel mai interesant lucru sunt templele megalitice, cele mai vechi din Europa, dar totuși datate greșit ca fiind din 3500 îHr, s-a descoperit că orientarea lor este către Sirius, care datorită mișcarii de precesie a Pămàntului, nu s-a văzut pt mii de ani. Astfel orientarea lor coincide cu poziția celei mai strălucitoare stele de pe cer, Sirius, de acum 11000 de ani. Se pare că au fost construite de o altă civilizație mult mai avansată, decàt cea venită din Sicilia pe la 5200 îHr. Malta, Sicilia și Italia erau unite în timpul glaciațiunii, cànd oceanele și mările aveau nivelul mai coborât cu 120 m . Atunci erau elefanți și hipopotami pitici în Malata, care vor dispărea odată cu înmulțirea oamenilor pe insulă. Lenie Reedijk a studiat și demonstrat ceva interesant: https://youtu.be/8HD...zTmUzSaDPVQkk0i de asemenea Graham Hancock are un serial pe Neflix ,” Anticul apocalips” episodul 3, despre Sirius și Malta. Deci partea interesantă a Maltei, foarte subiectiv, desigur, e altceva decàt istoria recentă. Pt mine se oprește la fenicieni, greci și romani. Plaja și marea ar fi doar la sfàrșitul zilei ( cam scurtă în noiembrie) pt relaxare, o oră, după ceva km de mers pe jos și cu autobuzul. Edited by nasty2, 30 October 2023 - 11:29. |
Posted 30 October 2023 - 13:17

De neratat Gozo, acolo parca am simtit ca m-am intors cumva in timp, acolo am si vizitat templul Ggantija.
Attached Files |
Posted 30 October 2023 - 21:48

Da, frumos in Gozo.
Pacat ca Azure Window a colapsat in 2017, bine ca am apucat sa o vad in picioare. Chiar si asa, insulita merita cateva nopti de cazare, m-as intoarce oricand acolo. Cat despre constructiile megalitice este mult de vorbit si oricum sunt doar presupuneri. Personal nu pot merge mai departe de 6.000 de ani in urma, din motive clar exprimate in Biblie. Cine nu tine cont de Biblie se poate juca in sus sau in jos cu timpul. Presupun ca sunt construite in perioada antedeluviana. Cert este un lucru: odata vom cunoaste adevarul si despre aceste ciudate constructii. Pana atunci insa, Gozo isi pastreaza doza de insula misterioasa. La fel ca si Malta si ai sai la fel de misteriosi cavaleri stravechi sau actuali templieri masoni. |
|
Posted 31 October 2023 - 08:56

Știți cum le datează unii arheologi?
Cică “s-a găsit ceva ceramică datată 3500 îHr, în aceste temple” deci și templele au aceeași vârstă. Adică dacă eu arunc un ban din 2023 în templu și va fi găsit peste 10000 de ani, concluzia vechimii templului va fi total eronată. Lenie Reedijk are mai multă dreptate ca dovezi logice, cu orientarea către Sirius. E cam lungă expunerea, dar graficul arătă vârsta tuturor templelor în funcție de orientarea către Sirius: Attached Files |
Posted 16 November 2023 - 18:29

Zi de vară în Malta:
https://youtu.be/556...6qlX8JhZ98oef3b 25 de grade, apa mării 23 grade! Attached Files |
Posted 19 November 2023 - 21:37

Grota albastră, la 9.20 am fost în prima barcă, 10€ de persoană.
https://youtu.be/tXK...gbX0X1MM_Ba317h |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users