Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Malta

- - - - -
  • Please log in to reply
569 replies to this topic

#433
SharonCollins

SharonCollins

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,189
  • Înscris: 07.04.2017
Vezi ca se circula ca in UK , daca totusi alegi masina inchiriata. Multe drumuri sunt aglomerate, daca nu ai experienta mai bine nu. Exista optiune sa va ia de la aeroport taxi sau microbuz( care opreste la mai multe hoteluri) . Civilizat, fara bataie de cap, mai ales  ca veti fi cu un copil mic.

Edited by SharonCollins, 01 May 2019 - 23:26.


#434
carmenrebeca_31

carmenrebeca_31

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 25.01.2014
Sper.  Am experienta nu este asta o problemã.
Ma gândeam ca e mai ușor de plimbat pe la obiectivele turistice cu mașina închiriatã.
( se circulã ca si in Uk,adica pe stânga?)😁

Edited by carmenrebeca_31, 02 May 2019 - 06:21.


#435
orbanbalint

orbanbalint

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 738
  • Înscris: 26.09.2014
Da, se circulă pe stânga, nu la fel de civilizat ca în UK, ci ca în balcani, mai rău ca la noi.
Și eu recomand cardul de transport în comun. Se numește Talinja Explore card, e valabil o săptămână de la prima călătorie și costă 21€ pentru adulți, 15€ pentru copii. Trebuie să faci check in în fiecare dată când urci în autobus, la prima ușă. Cardul e valabil atât în Malta cât și în Gozo.
Poți cumpăra cardul în aeroport, există un chioșc unde poți plăti cu card sau cash și un automat unde poți plăti doar cu cardul, dar e foarte rapid.
Există și un card numit Talinja Explore Plus  care costă 39€.
Mai multe informații aici: https://www.publictr...d-and-ticketing

#436
zuv

zuv

    Erectile member :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,198
  • Înscris: 05.01.2008

View PostMadMax, on 01 mai 2019 - 21:55, said:

Eh, nu stai...stai, normal ca stai, ca nu stai daca nu e rush hour, ca altfel normal ca stai.Oricum orarul e aproximativ, mai poti avea surpriza sa nu opreasca soferul, ca e prea plin bus-ul.
Exact la fel a fost si in cazul nostru,in 2015.Ma gandeam ca s-o fi schimbat ceva intre timp...

#437
SharonCollins

SharonCollins

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,189
  • Înscris: 07.04.2017
Mai nu stiu, am fost de 3 ori , o singura data am asteptat autobuzul extra 10 minute. 🤷🏼

Edited by SharonCollins, 02 May 2019 - 12:55.


#438
radovanu

radovanu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 10.01.2012
Buna,merg trei zile in Malta pe cont propriu.Cazarea o am in Mellieha.Aveti idee pana la ce ora sunt deschise supermarketurile si cam ce supermarcheturi sunt in zona mea ?

#439
twins1

twins1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,518
  • Înscris: 24.01.2007
Apropo de transport - am experimentat ambele variante - închiriat de mașinã(început de iulie), transport in comun(mijloc de octombrie). Prima variantã mi s-au pãrut mai bunã.

#440
ralu_seby

ralu_seby

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 371
  • Înscris: 11.11.2007
Buna, buna!

Am revenit in urma cu 2 zile din Malta, asa ca o sa va povestesc putin despre experienta noastra. A fost o vacanta cu peripetii, in sensul ca Wizz air-ul a avut 4 h 30 min intarziere la decolare, practic am pierdut prima zi de sedere si mai mult decat atat, ne-au pierdut bagajul de cala. Intrucat am share-uit cu prietenele care m-au insotit un bagaj mare si am ramas fara mare parte din haine, incaltaminte, cosmetice, produse de make-up, urmatoarea zi a fost alocata in principal cumparaturilor si plimbarilor in zona cazarii, Sliema.

Ceea ce am apreciat cel mai mult la aceasta detinatie:
1. Amabilitatea localnicilor - f deschisi, placuti, vorbesc fluent engleza, nu ezita sa iti ofere informatii de orientare etc. In trafic, f multa atentie se acorda pietonilor, masinile incetinesc pana aproape de oprire, nu am auzit pe nimeni claxonand, fara blocaje.
2. Mancarea - delicioasa, se simte influenta fostilor colonisti, sunt f multe restaurante cu specific italienesc (sicilian), de asemenea si multe cofetarii/patiserii artizanale. Recomand din toata inima: Tiffany's Bistro (in Sliema, pe faleza, in zona portului), Manouche Craft Bakery and Bistro (la intrarea in Saint Julian's). Am servit un mic dejun bun si la Crudo (in Saint Julian's) si la Dolci Peccati (Sliema). Inghetata f buna in Valletta - gelateriile artizanale Amorino.
3. Vremea - nu a plouat, temperaturi decente de aprox. 23-25 grade Celsius, la pranz chiar cald.

Mi-a atras atentia faptul ca se construieste f mult, nu am vazut in viata mea atatea macarale la un loc. Nu cred ca exista straduta fara un santier deschis.
Apa marii deosebit de curata, cu reflexe de smarald, nefiind inca varf de sezon erau cateva persoane care se aventurau sa faca baie. Erau deja persoane pe la piscine.
Pentru transport, noi am optat pentru Bolt (fostul Taxify) de la/catre aeroport: 15 EUR catre/din Sliema. In rest, ne-am plimbat pe jos sau cu hop on/hop off-ul.
In avion am calatorit alaturi de un roman stabilit de 10 ani in Malta si care detine o agentie de turism. Mi-a recomandat sa cumpar biletele de la Malta Sightseeing (pentru ca frecventa bus-urilor e la 30 min), sa negociez pretul biletelor si sa cer o croaziera gratuita in port. Zis si facut, pretul standard/pers era 20 EUR, am primit oferta cu 15 EUR/pers si croaziera de 1 h 30 min gratuita.
Am reusit sa vizitam in delaliu doar cateva atractii din lista incropita inainte de plecare:
Sliema -  sunt multe magazine pentru cumparaturi, spre capatul peninsulei este si mall-ul The Point Shopping Mall (se pot face poze f frumoase de pe podul Tigne’ Pedestrian Bridge), are o faleza frumoasa. Cladirile au usi, balcoane si ferestre colorate. Sunt si aprozare la colt de strada, majoritatea inchid in jurul orei 21.
San Julian's - cel mai animat pe timpul noptii, cu barulete/bistro-uri unele langa celelalte (pe modelul britanic)
Valletta - care mi s-a parut cea mai frumoasa din punct de vedere arhitectural, cu bulevardul principal pietonal (Str. Republicii). Sunt disponibile trasuri cu cai, insa nu le-am incercat, in jur de 30 EUR traseul de 30 min. Pentru o cafea buna, artizanala incercati cafeneaua Lot Sixty One. Chiar vis-a-vis este un Food Market pe mai multe etaje, gasiti de toate pentru toti.
Mdina - ne-am plimbat prin cetate, ne-am oprit la terasa Fontanella Tea Garden, construita pe zidurile cetatii, o recomand. Am luat si bilete la The Mdina Experience (24 EUR/4 pers), am vrut sa aflam detalii despre istoria fostei capitale. Pe noi nu ne-a dat pe spate, dovada ca am atipit toate la aceasta proiectie.
Recomand vizitarea celui de-al 3-lea cel mai mare dom din lume - Most.
Am un singur regret, faptul ca nu am reusit sa ajungem la Dingli Cliffs – punctul cel mai înalt de pe insulă și Migra I’Ferha – ea mai lungă și rapidă tiroliană din Malta de pe o stâncă pe alta pe deasupra mării, voiam sa incerc aceasta experienta (cca 15 EUR/persoana).
Plajele cu nisip sunt reduse ca numar si f aglomerate cum apare soarele. Erau persoane care stateau la plaja si pe stancile din oras.
Oamenii mi-au parut relaxati, sunt f multe persoane care alearga pe faleza, petrec mult timp in aer liber. Am avut senzatia ca sunt la inceput de sezon, inca se mai faceau pregatiri, cu toate ca la terase spuneau ca au sezon tot anul.
In situatia in care nu doriti sa vizitati amanuntit tot ceea ce insula va ofera, cred ca 4 zile sunt suficiente pentru un city-break in Malta.
Aaaa, si pentru incarcarea telefonului veti avea nevoie de adaptoare (cu 3 craci), se pot cumpara cu preturi incepand de la 3,5 EUR.

Si cateva poze din vacanta.

Attached Files


Edited by ralu_seby, 24 May 2019 - 10:54.


#441
FZRB

FZRB

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 300
  • Înscris: 05.04.2010
Tocmai m-am intors acum cateva zile dupa un concediu de 7 zile in Malta iar concluziile ar fi urmatoarele, ca tot nu s-a mai postat pe acest topic demult:

1. Am inchiriat masina si a fost cea mai buna decizie posibila. Am mers unde am vrut, cand am vrut, pe unde am vrut fara nicio problema. Cine spune ca nu e de condus in Malta, ca stradute inguste, ca trafic haotic, ca volan pe partea cealalta etc pur si simplu nu vrea ori nu stie a conduce...traficul din Bucuresti e infinit mai infricosator. Sigur, in sezonul turistic e mai aglomerat si deci mai dificil de condus dar acum pe bune, de ce ai veni in Malta pentru cele 3-4 plaje ale sale in perioada mai-septembrie, sa mori de cald, cand sunt atatea destinatii mult mai potrivite. Ma rog, ideea este ca in extra sezon cu Google maps si putina atentie te descurci foarte usor cu masina. Btw, masina am inchiriat-o de la JS Car Hire si au fost impecabili, mi-au blocat doar 165 de eur pe card, pe care mi i-au eliberat imediat dupa ce am lasat masina.

2. Gozo - e frumoasa Malta dar Gozo este absolut minunata. Este incredibil cum pe o bucata de stanca mai mare (ca doar asta este Gozo) poti gasi atatea lucruri: biserici, sate care mai de care mai pitoresti, cetati, temple neolitice, lagune si golfuri cu ape cristaline, peisaje de iti taie respiratia, restaurante, pesteri sub casele oamenilor...ceva cu adevart deosebit. Si spre deosebire de sora mai mare care e foarte pestrita, Gozo pare incremenita undeva in timp, in sensul cel mai bun posibil. Daca ajungeti in Malta, faceti un efort sa stati macar 2 zile in Gozo...merita cu prisosinta.

3. Vremea a fost perfecta iar baie inca se facea fara probleme. Depinde mult si de noroc, de exemplu am vazut ca saptamana asta va fi vreme foarte ploioasa. Parerea mea este ca octombrie ar fi luna perfecta de venit in Malta, inca poti face de toate dar fara hoardele de turisti

4. Daca cineva te-ar parasuta in Malta si nu ai stie exact unde esti, ar fi foarte derutant: ai zice ca esti in Africa de Nord, sau mai degraba in Italia, de fapt un fel de Anglia...foarte confuza treaba. Un farmec alarte acestei tarisoare de cateva sute de metri patrati este dat fix de acest amestec de culturi, limbi, arhitectura, gastronomie...

Programul de zile a fost in felul urmator:

Ziua 1: Fiind prima zi, am luat-o mai usor si am zis sa vizitam Medina. Avand cazare in Sliema, am luat un autobuz ce mergea direct la Medina. Am facut nu mai putin de 90 de minute, pe un drum ce ulterior l-am facut cu masina in 10. Strigator la cer totusi, dus-intors am pierdut 3 ore pentru ca s-a oprit in fiecare din cele nspe mii de statii. Si mai mult m-am bucurat ca am inchiriat masina cand am vazut ce inseamna de fapt transportul in comun. In alta ordine de idei, Medina e foarte frumoasa, curata si pare proaspat renovata, un loc unde ai ce face o zi intreaga fara probleme.

Ziua 2: Am alocat ziua doar pentru Valletta si se pare ca a fost prea putin. M-au incantat peisajele din gradinile/parcurile orasului, stradutele cu acele balcoane colorate si multele biserici. Am vizitat si catedrala Sf Paul care este la interior fix asa cum se zice, de necrezut, incredibil de frumos. Am iesit de acolo cu durere de cap intrucat foarte greu poti procesa atatea lucruri pe care ochii le capteaza. Am vrut sa vizitam si alte muzee precun si forturi dedicate WW2 dar nu am avut timp, mai era nevoie de cel putin o zi.

Ziua 3: Cu masina livrata in fata cazarii fix la ora agreata, am pornit spre zona de sud, prima oprire fiind in satul Marsaxlokk. Satul e mic in sine dar acele barcute colorate fac toti banii. Vazusem poze pe net inainte si am crezut ca sunt photoshopate dar nu, fix asa arata si in realitate. A urmat apoi o oprire la Blue Grotto, care nu mi s-a parut ceva deosebit, iar ziua am incheiat-o la cele 2 temple megalitice de la Hagar Qim. Situl ar avea nevoie de niste reorganizare parerea mea, acele prelate albe mari fiind total inestetice si stricand mult din farmecul locului. Altfel templele in sine sunt foarte impresionante, mai vechi decat Stonehenge si mult mai elaborate, merita vizitate.

Ziua 4: Am plecat spre Gozo, nu inainte de a ne opri o ora la fabrica de sticla de la Medina, unde poti urmari lucratorii in actiune fix ca in Murano ( dar gratuit), obiectele in sine fiind cu nimic mai prejos (ori mai ieftine) decat in Venetia. Chiar daca nu cumperi nimic e placut sa te benoclezi  pe acolo. A urmat o scurta oprire la Popeye Village pentru o sesiune de poze dupa care am mers la ferry si in 30 de minute eram ajunsi in Gozo. Am urmarit un apus minunat (ca toate de pe Gozo de altfel) la turnul Ta Kenuna. Nu poti intra efectiv in turn dar de pe platforma unde este situat (platforma ce coincide cu o mica gradina botanica) poti vedea cam jumatate de insula.

Ziua 5: Fiind o insula foarte mica, am zis sa vedem cat mai multe locuri si ziua s-a transformat intr-ul adevarat tur de forta. Am inceput cu moara din satul Xaghra, Ramla Beach, Salt Pans, Wied il Ghsari, Biserica Ta Pinu, incheind cu un apus superb la Sanap Cliffs.

Ziua 6: Ziua am dedicat-o in intregime capitalei din Gozo, Victoria, un orasel dragut tare cu o citadela proaspat renovata unde ai ce face o zi intreaga. Seamana mult cu Medina dar e mult mai liber.

Ziua 7: Fiind ultima zi, am luat ferry-ul spre aeroport, oprindu-ne in drum la biserica din Mosta despre care se spune ca ar avea cel de-al treilea dom ca diametru din lume...asa o fi, cert e ca biserica este impresionanta, atat din interior cat si din afara.

Cam asta a fost, extrem de frumoasa Malta. Voi reveni cu poze

Edited by FZRB, 15 November 2019 - 13:49.


#442
FZRB

FZRB

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 300
  • Înscris: 05.04.2010
Malta (1-11)

Valletta (12-23)

Gozo (24-41)

Attached Files


Edited by FZRB, 20 November 2019 - 20:57.


#443
MadMax

MadMax

    Pike hunter

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,361
  • Înscris: 14.05.2003
Frumos la Malta, dar ca turist. Sa locuiesti acolo e....bleah! Colegii maltezi zic ca februarie-martie e cea mai buna perioada de vizitat insula, pentru ca in octombrie-noiembrie ploua mult.
Cum zicea si colegul, vara e mult prea cald, dar te poti obisnui, mai ales ca bate briza si ai si marea la indemana Posted Image Plus ca vara au astia sute de festa, cu pocneli de artificii de dimineata pana seara.
Un sfat pentru cei care vor sa viziteze, interesati-va la hotel daca exista vreun santier in lucru in zona, sa puteti evita zgomotele de la constructii, care incep de dimineata de la 7-8 inclusiv in week-end.

Attached File  40793024903_76a270a1b6_k.jpg   337.2K   26 downloadsAttached File  47706880952_e14b30113f_k.jpg   606.39K   28 downloadsAttached File  32932169837_97fb85e5e1_c.jpg   238.16K   28 downloadsAttached File  48293359941_bfe798892d_c.jpg   133.85K   27 downloadsAttached File  48406656591_4dc9edc7b1_c.jpg   186.72K   32 downloadsAttached File  48464868396_feab462ec6_c.jpg   271.67K   37 downloadsAttached File  48465025897_3b216db8cf_c.jpg   207.21K   38 downloadsAttached File  48465034012_5de6dbb318_c.jpg   199.82K   32 downloadsAttached File  48464871591_00edbe8e78_c.jpg   78.68K   28 downloadsAttached File  49030050497_296669cf8c_k.jpg   290.43K   25 downloadsAttached File  48624769228_d940ac28e0_c.jpg   278.72K   31 downloadsAttached File  48577607337_61827aedb7_c.jpg   226.35K   32 downloads

#444
eliza_gio

eliza_gio

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 86
  • Înscris: 02.12.2012
Salut,
Ma gandesc la un concediu de 7 nopti in Malta, avion cu plecarea din Bucuresti. Nu am carnet deci nu voi inchiria masina. Va rog sa ma sfatuiti in legatura cu perioada cea mai indicata pentru baie in mare si leneveala 3 zile si cazare pentru a imbina plaja si scaldatul cu vizite. Eu ma gandeam sa ma cazez 3 zile in Gozo pentru plaja si apoi sa ma mut 4 zile in Valleta pentru vizite. Iar ca perioda de pe 15 septembrie gandindu-ma ca poate caldura nu mai este asa deranjanta iar este mai buna apa de scaldat decat in mai-iunie.

#445
MadMax

MadMax

    Pike hunter

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,361
  • Înscris: 14.05.2003
Poate chiar inceputul lui octombrie, dupa ce copiii au inceput scoala. Se ieftineste bine in Gozo, e mai liniste. Apoi pe insula mare, personal nu as sta in Valletta...inca e galagie si agitatie multa. Mai degraba Gzira, Sliema (ai ferry boat catre Valletta), saaaaaau....unul din cele trei orase Birgu, Senglea sau Bormla. Pitoresc, curatel, nu e aglomerat plus ca ajungi usor in Valletta deasemenea cu ferry boat.

#446
titao

titao

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 01.09.2006
Salut! am o intrebare pentru cei mai in varsta care eventual au beneficiat de reducerile +60. A fost suficienta cartea de identitate (unde oricum data nasterii apare doar in CNP) sau a mai trebuit ceva? Merg cu o persoana care implineste 60 ani in timpul sejurului....

#447
Razvan125

Razvan125

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,365
  • Înscris: 03.02.2016
Salut,

Saptamana trecuta m-am intors din Malta si va las un video din drona.

Mie unul, nu mi-a prea placut Malta (din punct de vedere al plajelor).

Am avut o vila in Gozo care a fost superba ! Martinu Homes se numeste. Sunt vreo 5 vile una langa alta.

Am vrut sa inchiriem atv-uri insa nu am gasit.. Toate erau inchiriate sau nu au vrut ei sa ne inchirieze pe o zi sau doua, pretul fiind acelasi cu inchiriatul pe 6 ore Posted Image))
Anul trecut in Cipru am inchiriat doua masini care au stat nefolosite. Din acest motiv am ales sa nu mai inchiriem masini si sa luam atv-uri insa ne-am luat teapa Posted Image) Am folosit Bolt si eCabs.

In schimb am inchiriat, din Xlendi Bay, doua barci de 6 persoane. 420 euro (pt 8 ore) au fost ambele barci + 110 combustibilul. A fost cel mai fain moment din toata vacanta. Am facut turul insulei Gozo + oprire la plaje pentru a face baie. Tips: de la Blue Lagoon la Xlendi Bay faceti maxim o ora (pe traseul scurt), deci sa nu plecati cu 2 ore mai repede Posted Image)
Plaja Golden Beach / Bay, e urata.. Nu cred ca ar trebui sa fie in top 10 best beaches in malta.. Posted Image) Mai frumos e Xlendi Bay si, din ce am auzit de la un sofer de Bolt, Paradise Bay.
Golden Beach are nisip maro, asa ca nu se vede nimic in apa. Paradise Bay si Xlendi Bay au nisip alb, deci se poate face snorkeling.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/csGZ_7Z7GD0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Razvan125, 23 August 2022 - 15:59.


#448
titao

titao

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 01.09.2006
Frumos video Razvan 125, felicitari!

#449
sweetheart_simy

sweetheart_simy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 15.01.2010
Salutare tururor! Peste 2 zile plec in Malta. Am citit tot ce ati scris pe aici, am inca putn haos in informatii, dar sper sa le organizez pana plec. Pana una alta, am o serie de intrebari scurta: a luat cineva multi pass de la Heritage Malta? Se poate lua si de la fata locului, sau doar online? Inteleg ca membership pe un an, care-ti acorda acces la toate muzeele e 45 E, in timp ce pass-ul care iti asigura acces 30 de zile, este 50E, asa ca intreb si eu, de ce mi-as lua pass-ul si nu as deveni membru timp de un an?

Edited by sweetheart_simy, 25 September 2022 - 13:21.


#450
sweetheart_simy

sweetheart_simy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 15.01.2010
Am vrut sa iau membership si aparent nu este disponibila in tara noastra, probabil este doar pentru localnici.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate