Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Combinatie de conturi pentru tran...

Adaptor semnal hi to low

Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...
 Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024
 Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?
 Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile
 

Malta

- - - - -
  • Please log in to reply
569 replies to this topic

#37
DanCld

DanCld

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,238
  • Înscris: 25.11.2003
Mai am câteva observații:

- rutele de autobuze nu sunt chiar bătute în cuie și se modifică periodic; într-una din zile după ce am bătut toată Valetta pe jos am zis să variem traseul și am coborât dealul, am luat ferry-ul până în Sliema și am așteptat aproape o oră ca proștii după autobuzul 70 care era trecut inclusiv cu orar acolo la terminal, marcaj pe jos, etc! Ne-am urcat până la urmă în 652 care este după standardele lor o linie "expres" - în consecință mai scumpă (50c în loc de 23c până în Qawra). De asemenea am văzut 59 scris pe un autobuz dar nu am găsit ruta pe harta pe care mi-am cumpărat-o din prima zi de la o dugheană din zona hotelului. Plus că șoferii mai sar peste curse, la prânz iau pauze lungi de "siesta" (în Paola la Hypogeum am stat ca proștii în stație după vizitare până ne-a lămurit o localnică despre orarele busurilor pe care le știam și ne-a zis să ne urcăm în alt bus - 75 parcă, de asemenea netrecut pe nicio hartă, care ne-a dus în Valetta). Măcar în Gozo în toate ghidurile scrie că singura rută cât de cât "reliable" este Mgarr-Victoria (de la feribot până în "capitala" insulei), în rest...... taxiul. Sau mașina închiriată  :naughty:  Zoltan ne zicea că nu e mare problemă dacă ne pierdem în Gozo, în 2-3 ore ajungem oriunde pe propriile noastre picioare. Nu am avut totuși ocazia să încerc experiența.

- clima lor este, după standardele noastre, groaznică. Între 10 dimineața și 5-6 seara nu e de ieșit din casă. Am văzut foarte multe figuri uscate (nu am văzut obezi decât cel mult din cauze evident hormonale) - și culmea, foarte mulți oameni care umblau prin soare fără nimic pe cap. Or fi dezvoltat vreo abilitate necunoscută mie, eu personal ajunsesem să consum până la 3 litri de apă îmbuteliată pe zi.

- drumurile lor sunt și excelente (câteva segmente impecabile lângă care stă un panou cu "finanțat cu fonduri structurale de la UE"), cât de cât bune (rutele principale) și groaznice, comparabile cu cele mai nenorocite drumuri județene pe care am mers vreodată prin țărișoara noastră dragă. În zonele rezidențiale străzile și aleile sunt fie OK - în zonele turistice, fie pulbere în rest. Nu au decât maxim 10km de drum cu 2 benzi pe sens și sensuri complet separate cu scuar însă în mijlocul fiecărei linii drepte de mai mult de 500m au cameră cu radar. Limita de viteză maximală este de 80km/h însă au o groază de limitări inferioare, zeci de sensuri giratorii, semne de circulație explicite cu "Reduce speed now", "Give way", "Stop" scris explicit pe asfalt, etc! După cum s-a mai spus, se conduce pe stânga și au aproape numai mașini ieftine din clasa supermini (206, C3, Yaris, Matiz, ......) + exemplare istorice. Drumurile lor au rampe (pante) extrem de accentuate, inclusiv peste 10% și nu am văzut decât într-un singur loc ceva ce semăna a bandă specială de urcare pentru vehicule lente. Nu e de mirare că singurele ambuteiaje reale pe care le-am văzut au fost din cauza camioanelor și autobuzelor care urcau cu 5km/h câte o rampă care mie personal pe propriile picioare mi-ar fi scos sufletul din mine  :lol:  A, nu am văzut niciun accident pe viu, sunt multe mașini cu zgârieturi superficiale, ba am văzut și o mașină cu hayonul ondulat. Nu am văzut însă portiere sau aripi înfundate semn că nu prioritatea de trecere e cauza principală a accidentelor acolo  ;)

#38
landscape10

landscape10

    Banned by landscape10

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,459
  • Înscris: 29.10.2005

View PostDanCld, on Sep 9 2007, 20:02, said:

Zoltan ne zicea că nu e mare problemă dacă ne pierdem în Gozo, în 2-3 ore ajungem oriunde pe propriile noastre picioare. Nu am avut totuși ocazia să încerc experiența.

Mai spunea ca ne-ar fi asteptat o cursa interesanta cu taxiul pana la ferriboatul din port :)

#39
dassaev

dassaev

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,442
  • Înscris: 06.09.2005
despre ce am intrebat eu nu aveti nimic de zis?

#40
gomez99

gomez99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,209
  • Înscris: 20.03.2005

View Postdassaev, on Sep 8 2007, 17:28, said:

Salut. O sa plec la sfarsitul luni in Malta dar nu in concediu asa ca m-ar interesa ce se poate face sau cum este seara/noaptea in Malta singur. O sa stau in St. Julians.

E considerata o localitatea cu o viata de noapte buna. Nu e o localitate mare, dar are destule baruri si alte alea. in sezon e cam inghesuiala. Eu nu am prea stat in baruri, dar din ce am vazuta la Qawra mi-a facut impresia ca fiecare bar e tinta unei multimi de tinere englezoaice durdulii, spelbe si pistruiate, in cautare de o betie in grup. In afara de crisme, karaoke, disco si unele baruri unde se cinta live sau se joaca biliard (inclusiv pool) , mai poti sta pe faleza sau cauta localnice dornice de a scoate un ban in plius de la turistul singur si plictisit.

#41
dassaev

dassaev

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,442
  • Înscris: 06.09.2005
ok am notat. multumesc

#42
gomez99

gomez99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,209
  • Înscris: 20.03.2005
a si sa nu uit, cam in fiecare saptamina este cite o festa. asta e un fel de sarbatoare a unui sfint/sfinte care e patroanul orasului sau hramul unei biserici. chestia se lasa cu procesiuni, muzici in piata, dans, garatr in aer liber, focuri de artificii si incepe dupa apusul soarelui si tine pina pe la 2-3 diminata. focurile de artificii sint o chestie, daca te gindesti ca pe insula e o fabrica de artificii.
daca stai 2-3 saptamini, aproape imposibil sa nu prinzi una in jur, desi intr-o ora poti traversa insula cu autobuzul.

#43
DanCld

DanCld

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,238
  • Înscris: 25.11.2003

View Postgomez99, on Sep 10 2007, 14:24, said:

localnice dornice de a scoate un ban in plius de la turistul singur si plictisit.
Localnicele au in general mutre mai tiganoase, cam "bronzate" asa. Cam departe de idealul meu de frumusete, nu cred  ca am vazut vreuna dupa care sa merite sa intorc capul  :P

#44
dassaev

dassaev

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,442
  • Înscris: 06.09.2005
chiar asa urate sunt?

#45
gomez99

gomez99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,209
  • Înscris: 20.03.2005
exista o mixtura anglo-italo-nord africana. de regula localnicii seamana mai mult cu italieni/englezi bronzati. da, oricum, de gustibus. dar exista o gena foarte curioasa, de afro. tuciurii la fata, un par f des tuns patrat (cam cum vezi in picturile vechi egiptene). acum desigur ca daca ai criterii grecesti e una, da daca te macina curiozitatea.... :notangel:

#46
dassaev

dassaev

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,442
  • Înscris: 06.09.2005
Curiozitatea ma macina si probabil atunci si plictiseala dar din fericire/pacate (ramane mai tarziu de vazut) o sa stau numai 1 saptamana.

#47
DanCld

DanCld

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,238
  • Înscris: 25.11.2003
Fiindcă s-a menționat Hypogeumul și condițiile speciale de vizitare (maxim 80 de persoane pe zi, rezervări cu luni înainte) - biletele pot fi cumpărate de aici: http://www.heritagemaltashop.com/ . Eu mi-am rezervat locurile imediat după ce am cumpărat pachetul turistic de la Malta Travel, de asemenea a trebuit să cer de la ei un orar detaliat al excursiilor suplimentare fiindcă mai aveau câteva locuri doar în 2 dintre zilele în care aș fi fost acolo. Deci se poate vizita și în condițiile noastre particulare.

Cum se ajunge acolo: nu vă așteptați la ceva spectaculos și super marcat; e chiar în oraș în Paola, la intersecția a 2 străzi, în mijlocul a nenumărate case, cu intrarea pe o străduță cred cu sens unic + bandă de parcare. Cel mai simplu se ia autobuzul 8 de la terminalul din Valetta, stația de coborâre e în fața unei biserici foarte mari în Paola, vis-a-vis de un soi de părculeț - după standardele noastre e cam ca scuarul de pe Dorobanți, dar cu băncuțe - care cred că marchează chiar centrul orașului (autobuzul merge mai întâi pe niște străzi late, prin niște giratorii, pe lângă pușcăria din Malta apoi face dreapta spre biserica de care zic). E un drum cam de 8-10 minute în autobuz. De la biserica aia se merge pe jos cale cam de 3 străzi, sunt și indicatoare cu "temples" și "hypogeum". Am văzut și templele de la suprafață dar nu se compară cu ce e acolo în subteran; nu degeaba vorbim de simbolul cultural al Maltei aici!

#48
fly_dream

fly_dream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,075
  • Înscris: 17.05.2007

View PostDanCld, on Sep 7 2007, 12:49, said:

Tocmai am revenit din Malta - am fost în aceleași condiții precum colegul nostru de mai sus (cel care a postat documentul): hotel Bella Vista, Qawra, prima săptămână a lui septembrie

Nu stiu de ce aproape toata lumea alege hotelul Bella Vista, chiar si pe Internet se observa ca nu este o optiune nemaipomenita (ca pozitie, arhitectura camerei etc.). Noi am fost anul trecut pe 16 august si am ales, tot de pe Internet si prin intermediul unei agentii, hotelul Santana, care are camere de nota 10 si pozitie centrala in Qawra (sincer vorbind, cand am trecut cu autocarul de la aeroport spre hotel si am vazut cum arata zona - in plina constructie - din jurul hotelului Bella Vista, ne-am felicitat ca nu am optat pentru el). La acelasi nivel de pret, exista si alte variante, multe cu vedere la mare....

Avand in vedere ca nu esti incantat de excursiile organizate, deduc ca nu ai prins ghidul Robert...., cu siguranta te-ai fi simtit mult mai bine, cu toate cele 37 de grade constante, ariditatea peisajului, preturile cam mari, lipsa de gust a mancarii....

#49
DanCld

DanCld

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,238
  • Înscris: 25.11.2003
Criteriul primordial este prețul, la Bella Vista se oferă half board (cina gratuit) pentru rezervări făcute în avans. În condițiile mele particulare un sejur similar la Santana m-ar fi costat cu 100 de euro mai mult per persoană. Bani care se pot duce mai bine pe niște excursii opționale sau pe suveniruri  :rolleyes:

#50
DanCld

DanCld

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,238
  • Înscris: 25.11.2003
Pe site la Malta travel au pus deja oferta de revelion, intentioneaza sa trimita la foc automat 3 avioane din Bucuresti + 1 din Cluj, in principal la aceleasi hoteluri pe care le stim deja. Partea cea mai jenanta e ca inclusiv la masa festiva din noaptea dintre ani se perpetueaza "obiceiul" clasic, nicio masa cu vreo bautura gratis  :thumbdown:

#51
Derwish

Derwish

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 02.11.2007
please help, gomez!!!!!!!
dupa ce m-am potolit din ras,  la citirea a ceea ce ai postat- sa stii ca ai real talent la scris! , si m-am convins k te numeri printre putinii care au vizitat si au surprins subtilitatile acestui mic stat (klingonian?!? :lol: ) am o rugaminte in special catre tine, si pt k nimeni sa nu se simta cumva lezat de aprecierile mele la adresa lui, si catre toti cei care au citesc ce scriu acu' , sa ma sfatuiti daca alegerea mea pt revelionul ce bate la usa, si anume, Malta este buna. Sau macar recomandata!.Nu am nici cea mai mica idee despre insulitele astea. Acum, dupa ce am citit absolut toate postarile de pe forum, si mi-am facut o idee cat de cat pozitiva...78,9%!! , a-s dori, in masura in care nu plictisesc sau enervez pe cineva, sa aibe bunavointa de a ma indruma catre ceva fain din Malta de anul nou, si sa-mi si explice cat se poate de sintezizat, de ce !
Pana mai ieri organizam un grup pt Tunisia, dar dupa ce prietena mea m-a luat cu "da' cu Malta ce ai?"..si am gasit pe net forumul despre..ma gandesc sa maaaa   razgandesc!
Intreb publicul.....k ultima varianta!

#52
gomez99

gomez99

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,209
  • Înscris: 20.03.2005
Ce sa-ti spun, ma simt coplesit de compliment, da nu cred ca m-ai nimerit bine, eu nefiind adeptul revelioanelor organizate afara din casa.

Multe tari, printre care si Malta, nu dau revelionului turnura pe care o dam noi, cu mincare si bautura si petrecere multa. In functie de citi bani dai, o sa ai parte de o masa mai mult sau mai putin bogata si eventual de access free la o discoteca alaturata. bautura e pe bani (multi) si numa de la ei, din traista nu e voie. Asta pina pe la 12 noaptea. dupa care gata, la nanica. Iar adoua zi probabil pauza mare in oras, cam pina pe la 14. Cred ca cei de la agentie ar putea sa iti povesteasca. Intreaba la Malta travel, chiar daca nu mergi cu ei, cam cum se organizeaza chestia. In Malta nu stiu cum e, dar gindindu-ma la apetenta lor pentru petreceri populare/feste, si la faptul ca pe insula se afla o fabrica de artificii, s-ar putea ca piata orasului sa fie o chestie mult mai animata si mai colorata decit restaurantul. BBQ mongolez din Qawra tare bun e. S-ar putea sa aveti parte si de ceva reduceri serioase la shoping, stiind ca la ei reducerile sint chiar reduceri iar pina prin martie lumea nu prea mai cumpara mare lucru. Poate ca St Julien sau Valetta ar fi mai potrivite decit Qawra, tinind cont de procentul de crisme pe mp din fiecare localitate. Asta legat de revelion.

Acu, in Malta e mai cald ca la noi. Mi s-a spus ca atunci cind temperatura coboara sub 15 grade, lumea intra in panica. Ceea ce face ca o vreme de 17 grade sa nu fie chiar asa de rau pentru plimbare - daca nu ploua. Deci ar fi de vazut ceea ce se povesteste pe aici, minus specificul de vreme calduroasa. Evident ca daca n-aveti spirit de aventura, s-ar putea ca iesirea la Grota Albastra sa nu fie chiar comoda, iar turul insulei la vreme de iarna cu vint din tribord sa nu fie amuzant. Da mai gindeste-te si ca daca n-ar fi destui amatori de senzatii tari, astia n-ar oragniza excursie in Malta in toiul iernii.Attached File  gozo22.jpg   67.57K   69 downloads

Edited by gomez99, 07 November 2007 - 10:56.


#53
dassaev

dassaev

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,442
  • Înscris: 06.09.2005
Am fost in St Julien acum o luna. Viata de noapte este "superba" acolo, defapt numai viata de noapte cred ca exista acolo pt ca ziua nu pre vedeai picior de om pe strazi. Pe Bay Street unde am stat eu sunt numai cluburi unul langa altul si toate pline pana dimineata. Deasemnea faleza este plina de turisti care petrec. Ma gandesc ca o sa fie super si de revelin

#54
abburell

abburell

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 02.02.2007
cateva pareri despre Malta

- de la aeroport cu autobusul cat se face pana in St Paul's bay ?
din st paul pana la Valetta cat ar fi ?
Sliema - La Valetta ?

ideea e ca nu stiu daca e mai comod dpdv logistic sa iau un hotel in zona Sliema sau St Paul /Qawra/

ma intereseaza mai putin viata de noapte cat sa fie comod ptr vizitat


mersi mult.



a.

p.s. - eventual daca are cineva info/opinii despre Bayview Hotel, Sliema, 3 stele

Edited by abburell, 07 November 2007 - 13:00.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate