Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
TV-ul nu detecteaza Cl +

Cimentare definitiva

Dacia Duster 3 vs precedentele ve...

Cilindree mica versus cilindree m...
 Cum pot sa evit delay-ul de 60 mi...

display nu se stinge programat

De ce saliveaza motanul cand cala...

Recomandare prelungire cablu inst...
 Greutate brad 100-130cm din leroy...

Problema Centrala Arca Poket - se...

Lipsa atestat spania

neuropatie periferica
 Incarcare butelii de voiaj

Bariera acces auto - cum/unde gas...

Localizare prin IMEI

Problema ușa la inchidere

Minicircuit Turcia

- - - - -
  • Please log in to reply
55 replies to this topic

lupcanis

lupcanis

Junior Member

• Grup: Members

View PostLizicat, on 28 septembrie 2013 - 13:24, said:

Incredibil cate am invatat din ultimile 10 postari! Multumesc tuturor si va astept in continuare cu pareri. Poate vor aparea si altii care isi doresc astfel de circuite.
Ok! hai sa mai scriem cate ceva.
Eu planuisem pina sa postezi tu un circuit ptr. 3 persoane astfel:
Istanbul 2nopti (mincat neaparat Iskender kebap)
Goreme 3nopti (balon intr-o zi)
Kas 3nopti (cu excursie de 1zi la Kastelorizo 25E/pers). Problema este ca intru in Turcia cu masina si nu imi este clar cum o pot lasa in port pentru a face aceasta excursie!( Kastelorizo-Grecia)
Oludeniz 3nopti (poate parapanta, desi nu cred)
Canakkale 1noapte(acelasi Iskender)
cazare+m.d.=655E, motorina+taxe autostrada=500E
sau am sa aleg varianta lui Ovidiu in Paros putin modificata cu Santorini+Mykonos
mai studiez.
Apropos Ovidiu: a iesit trecerea Zante-Kefalonia-Lefkada in septembrie(erai cam pesimist)

Sanatate si numai bine!

w140

w140

Senior Member

• Grup: Senior Members

View PostLizicat, on 28 septembrie 2013 - 22:57, said:

...
Revenind la planul meu, atat acest lac cat si Ihlara Valley, sunt (oarecum) in drum spre Side. Am citit ca pentru a vizita Ihlara Valley trebuie coborate (si, evident, urcate) vreo 285 trepte. Daca nu fac "sportul" asta pot vedea manastirile ce se afla acolo? Eu presupun ca nu, dar intreb... pentru ca ma descurajeaza rau treaba cu scarile. Astfel ca as vrea sa stiu daca in ziua drumului spre Side pot face cate o escala la lac si/sau la Ihlara Valley.
...

Sunt chiar mai multe trepte de coborat si tot atatea de urcat, dar pe traseul scarilor sunt locuri unde-ti poti trage sufletul, am vazut coborand scarile si varsnici (peste 60 ani). Canionul se "poate" vedea si de sus, insa farmecul este sa cobori acolo jos, iar manastirile/bisericile si restul se pot vedea doar daca cobori jos.
In drum spre Side puteti vizita Ihlara Valley, dar nu cred ca veti avea timp si de restul obiectivelor din aceeasi zona, cum ar fi: ...sa luati masa la Belisirma jos in canion (coborand si traversand canionul cu masina), ...Selime, ...Yaprakhisar, ...Agzikarahan Caravanserai, ...si bineinteles in prealabil de canion sa vizitati si Derinkuyu Underground City.

Edited by w140, 29 September 2013 - 00:26.

OvidiuNS

OvidiuNS

Senior Member

View Postlupcanis, on 28 septembrie 2013 - 23:49, said:

... Apropos Ovidiu: a iesit trecerea Zante-Kefalonia-Lefkada in septembrie(erai cam pesimist) ...

Nu eu eram cel în cauză, ci @Aramiu (şi parcă şi Dana şi Mihaela). Eu am fost doar o zi în Lefkada, fiind cazat în Ammoudia, la mijlocul lui august.
Dar se pare că i-a reuşit. Oricum, trimite-i PM cu întrebarea, sau întreabă direct pe forum, la unul din topicele dedicate (cel mai bine la Kefallonia), aici suntem off-topic.

Sănătate şi tcb !

Lizicat

Lizicat

Active Member

@lupcanis suna bine ce zici tu, numa' ca distantele sunt mult prea mari. Pentru mine cel putin. Am ales Side pentru ca mi se pare varianta optimizata a traseului. Ce zici tu, cred ca ar fi perfect daca s-ar scoate complet Goreme. Aceasta a fost si alegerea prietenilor lui @fly_dream. Deci intr-un alt concediu. In plus, Kastelorizo cred ca merita mai mult de o travesare de o zi din Turcia. Personal, te-as felicita daca ai reusi ce ti-ai propus si sper sa ne tii la curent cu planul.

View Postw140, on 29 septembrie 2013 - 00:13, said:

... dar nu cred ca veti avea timp si de restul obiectivelor din aceeasi zona, cum ar fi: ...
Am notat. Oricum mi-am propus 3 nopti in Goreme, asa ca sper sa fie timp pentru mai multe. Dar trebuie sa aleg ceva de vazut pe drum. Se pare ca doar de Salt Lake este timp.

@OvidiuNS nu-ti face probleme de offtopic. Eu una, "te citesc" cu mare placere, oriunde.

View Postw140, on 29 septembrie 2013 - 00:13, said:

....restul obiectivelor din aceeasi zona, cum ar fi: ...sa luati masa la Belisirma jos in canion (coborand si traversand canionul cu masina), ...Selime, ...Yaprakhisar, ...Agzikarahan Caravanserai, ...si bineinteles in prealabil de canion sa vizitati si Derinkuyu Underground City.
Daca te rog, vrei sa detaliezi vizitele tale in aceasta zona?

w140

w140

Senior Member

View PostLizicat, on 29 septembrie 2013 - 10:16, said:

Daca te rog, vrei sa detaliezi vizitele tale in aceasta zona?

Belisirma http://www.cappadoci...ma-village.html

Selime http://www.cappadoci....net/selime.htm

Yaprakhisar http://www.360cities....30,-26.30,70.0 si http://www.newgoreme...aprakhisar.html

Agzikarahan Caravanserai http://www.meandertr...erai&m=1&md=sc1

In drumul spre Side, luati in considerare (ca timp de deplasare si totodata ca peisaje) ca dupa Konya traversati muntii Taurus unde soseaua urca pana la altitudinea de 2088 m

Edited by w140, 29 September 2013 - 11:06.

Lizicat

Lizicat

Active Member

View Postw140, on 29 septembrie 2013 - 10:57, said:

Belisirma http://www.cappadoci...ma-village.html

Selime http://www.cappadoci....net/selime.htm

Yaprakhisar http://www.360cities....30,-26.30,70.0 si http://www.newgoreme...aprakhisar.html

Agzikarahan Caravanserai http://www.meandertr...erai&m=1&md=sc1

In drumul spre Side, luati in considerare (ca timp de deplasare si totodata ca peisaje) ca dupa Konya traversati muntii Taurus unde soseaua urca pana la altitudinea de 2088 m
Multzam de link-uri. Deja am cautat fiecare locatie in parte si mi-am facut o idee.

Presupun ca prin muntii aia trebuie sa fie foarte frumos, dar si ca drumul devine mai greu si asta imi explica de ce drumul dureaza asa de mult.

Dar incep sa ma gandesc la o varianta cu avionul si masini inchiriate. Fac un calcul si revin. Oare care ar fi firma cea mai indicata pentru inchirierea masinii?

Lizicat

Lizicat

Active Member

Un gest frumos:
Panoramic Cave Hotel din Goreme, la 3 zile dupa rezervarea pe booking, imi trimite acest mail:

Dear ...
Thank you for booking with Panoramic Cave Hotel (previously Panoramic Cave Pension).
We have the following room confirmed for you:
Room:Cave Room
Check in:14-06-2014
Check out:17-06-2014
Total Cost:EUR 120
Panoramic is located 5 minutes walk from the bus station. This is however an uphill walk. If you are arriving by bus please ask the TOURİST İNFORMATİON to call the hotel and we will happily come to collect you.

Should you be flying to Cappadocia we can arrange an airport shuttle for you as follows, please simply provide your flight details including your flight number:
Kayseri to Goreme 25 Lira per person
Nevsehir to Goreme 20 Lira per person

While in Goreme there are many activities to participate in, some of the most popular are listed below:

Green Tour- 120 Lira per person including transport, entrance fees, lunch an English speaking guide
Pick-up from the hotel at 0930. You will visit Goreme Panorama before travelling to Derinkuyu Underground City, the deepest in Cappadocia. Afterward you will travel to Ihlara Valley where you will walk 3km along the Melendiz River visiting rock cut churches hidden in the side of the canyon walls. You will then break for lunch in Belisirma Village. Afterward continuing to Selime Monastry (The largest in Cappadocia) where you will have views of Yaprakhisar Valley (the inspiration for the Star Wars Movie), before travelling back to Goreme stopping for a view of Pigeon Valley. You will return to the hotel around 1730.

Red Tour- 100 Lira per person including transport, entrance fees, lunch an English speaking guide
Pick-up from the hotel at 0930. You will visit the UNESCO World Heritage Site of the Goreme Open Aİr Museum, visiting the many rock-cut churches with some of the best preserved frescos from the 8-13th centuries. Afterward you will travel to the town of Avanos situated on the Red River where you will have a pottery demonstration from the Hitit Period, followed by lunch. After lunch the tour takes in many photos opportunities of Pasabagi and Devrent Valley. In the end visiting a winery in Urgup and the three beauties. You will reach your hotel by around 1700 on this tour.

Hot Air Balloon
Depart the hotel before sunrise (times will vary month to month). You will be taken for a light breakfast, tea and coffee before heading out to the take off site to watch your Balloon inflate. You will hop in yor basket and be whisked away for a 1 hour flight over magical Cappadocia. Upon landing you will celebrate with your pilot and help pack up the balloon before returning to your hotel. This experience takes a total of 3 hours to complete.
We are currently working with two companies whom we trust to provie you with the best possible flight:

Butterfly Balloons- 150 EUR per person cash payment (170 EUR credit card)
Turkiye Balloons- 125 EUR per person cash payment (140 EUR credit card)

Should you be interested in any other activity we will gladly help you to find the best options for your stay at Panoramic Cave Hotel. Such activites may include; Whirling Dervish Ceremony, Valley Walking Tours, Turkish Night, Horse-back riding, ATV quad bike and motor bike hire.

We look forward to hosting you here at Panoramic Cave Hotel.

Kind Regards,
Makbule TAMTURK
(Owner-Manager)
Panoramic Cave Hotel

Observatie la Air Pegasus: zborurile la Nevsehir sunt mai ieftine decat la Kayseri.

Edited by Lizicat, 29 September 2013 - 12:54.

w140

w140

Senior Member

Veti fi placut impresionati de caldura oamenilor din aceste locuri.
Cei de la Safran Cave Hotel ne povesteau ca "lupta" pentru a castiga si pastra turistii este acerba, mai ales ca in ultimi 2-3 ani numarul hotelurilor/pensiunilor din zona a "explodat".

Edited by w140, 29 September 2013 - 13:58.

florinbad

florinbad

Senior Member

View PostLizicat, on 29 septembrie 2013 - 11:10, said:

Presupun ca prin muntii aia trebuie sa fie foarte frumos, dar si ca drumul devine mai greu si asta imi explica de ce drumul dureaza asa de mult.
E frumos pe naiba, se lucreaza in draci si drumul este cu criblura (am vreo 3-4 "semne" pe capota). Poate pana la anul se termina asfaltarea lui. Partea buna este ca drumul a fost largit si in caz ca prinzi un tir il poti depasi usor in munti.

Daca vii cu avionul si nu ai masina proprie si daca stai 3 zile, merita sa iei ambele tururi (green 60 euro/ persoana si red 50 euro/persoana). Insa nu ajungi la castelul de la Uchisar, care este un must see.

In ceea ce priveste ospitalitatea celor din Goreme:
- imediat ce am sosit la pensiune am fost primiti cu pepene rosu rece
- apoi au desfacut o sticla de vin rosu turcesc
- ni s-a spus ca daca mai dorim sa revenim aici in alti ani, sa discutam direct cu ei si sa nu mai folosim Booking.com, pentru a economisi niste bani.
- daca mai revenim, vor selecta niste trasee personalizate, prin locuri mai putin strabatute de turisti (de fapt, am vazut foarte multi turisti cu rucsace in spinare, care plecau hai-hui prin vai - Valea Dragostei, Valea Rosie, Valea Porumbeilor etc)

Lizicat

Lizicat

Active Member

Varianta cu avioane si masini inchiriate suna din ce in ce mai bine:

Bucuresti – Istanbul, Departure 17:30 Arrival 18:50, 12 iunie - 104.98 euro
Istanbul – Kayseri, Departure 08:40 Arrival 10:00,  14 iunie - 69.00 euro
Kayseri – Antalya, Departure 10:25 Arrival 13:25, 17 iunie - 91.00 euro
Antalya – Bucuresti, Departure 11:30 Arrival 16:50 27, iunie - 124.98 euro

Inchiriere masina in Kayseri, 3 zile – Hertz -  113.40 euro. Cam scump. Mai caut. Poate cer sfatul celor la care stau in Goreme.
Inchiriere masina in Antalya, 10 zile e-c-r - 256.96 euro.
Total transport = 760.32 euro. Mult, dar castig odihna. Timp nu prea cred ca voi castiga prea mult pentru ca stiu cum e cu statul prin aeroporturi, preluat masina, predat masina etc... Daca mai apar si ceva intarzieri...
In felul asta pot ramane cu cazarea din Side, dar pot alege si Antalya. Numai ca nu ma tenteaza nimic in mod deosebit. Mi-ar placea sa stau in oras, dar accesul dificil la plaje, ma face sa renunt. In plus, prefer o cazare cu vedere la mare, chiar daca e un deal, cum este cazul Allegra Hotel din Kalkan.

View Postflorinbad, on 30 septembrie 2013 - 10:56, said:

Daca vii cu avionul si nu ai masina proprie si daca stai 3 zile, merita sa iei ambele tururi (green 60 euro/ persoana si red 50 euro/persoana). Insa nu ajungi la castelul de la Uchisar, care este un must see.
...
Masina ne trebuie indiferent de varianta. Nu-s adepta tururilor organizate decat daca n-am de ales. Prefer sa ma documentez inainte si sa mergem singuri. De ce? Simplu, vizitand alte locuri, intodeauna ne uitam, cu mila, la alegatura celor cu grupuri organizate. Unii nici nu aveau idee unde se afla sau ce vad. Vesnic obositi, parca asteptau cu nerabdare sa plece de acolo. Deci, prefer sa ma organizez singura si, chiar daca nu reusesc sa vad tot, ma bucur de ceea ce vad.

Edited by Lizicat, 30 September 2013 - 11:27.

florinbad

florinbad

Senior Member

Bine, atunci iti recomand sa renunti la avion si la masini inchiriate.
Daca spui ca sotul este "disperat" sa conduca, iti spun ca "oboseala" drumului se va compensa din plin cu lejeritatea de a conduce in Turcia (majoritatea drumurilor sunt drumuri expres, cu doua benzi pe sens si una de rezerva) si cu viteze foarte mari (radarele sunt semnalizate din timp de soferii turci).

Taxele de autostrada m-au constat in jur de 22-24 lire (autostrada Edirne - Istanbul, taxa pod Istanbul, autostrada Istanbul - Ankara). Ca sa nu intru in detalii, in termeni generali se cumpara un sticker in valoare de 35 lire, sticker care se lipeste pe parbriz (eu nu l-am lipit, l-am tinut cu mana in dreptul portilor de taxare). Daca nu reusesti sa cumperi stickerul la intrarea pe autostrada in Edirne, esti "pasuita" timp de 7 zile pentru a cumpara acest sticker de la orice oficiu postal din Turcia. Partea proasta este pretul benzinei sau motorinei, care este dublu fata de pretul din Romania. Dar oricum iesi mult mai ieftin decat cu avionul.

Daca te intorci pe aceasi ruta (Antalya - Istanbul - vezi ca-i o ruta directa, prin Burdur), cred ca-ti va ajunge suma ramasa pe card. Daca nu, profita de frumusetea drumului de coasta: Antalya, Fethyie, Marmaris, Bodrum, Kusadasi, Kucukkuyu (sau cum s-o scrie), Canakkale, Edirne. In felul acesta poti sa gusti din adevarata Turcie.

Daca te hotarasti pentru Antalya, eu am stat aici:
http://www.antalyase...index.php?lng=8
Este un hotel micut, cochet, plaja o ai la 20 de metri in fata si ai micul dejun asigurat pe terasa hotelului, de unde ai o panorama superba asupra plajei Konyaalti.
In Antalya ai o groaza de vizitat si de cumparat (sotul tau sa puna separat o suma maricica pentru shopping, deoarece ispitele sunt foarte mari Posted Image  ).

Edited by florinbad, 30 September 2013 - 12:03.

Lizicat

Lizicat

Active Member

Vai de mine! M-ai facut praf @florinbad!!! Trebuie sa-i prezint cele doua variante (masina noastra versus avioane+masini inchiriate) si va hotari singur ca doar eu is pasta la masini, drumuri... Ma pricep doar la "aruncatul cu privirea".
La hotelul ala pot face rezervare cu plata cand ajung, ca pe booking? Cat a costat si in ce perioada?

View Postflorinbad, on 30 septembrie 2013 - 11:45, said:

In Antalya ai o groaza de vizitat si de cumparat (sotul tau sa puna separat o suma maricica pentru shopping, deoarece ispitele sunt foarte mari Posted Image  ).
Cardul e la mine Posted Image.

Edited by Lizicat, 30 September 2013 - 12:57.

w140

w140

Senior Member

View Postflorinbad, on 30 septembrie 2013 - 10:56, said:

E frumos pe naiba, se lucreaza in draci si drumul este cu criblura (am vreo 3-4 "semne" pe capota). Poate pana la anul se termina asfaltarea lui. Partea buna este ca drumul a fost largit si in caz ca prinzi un tir il poti depasi usor in munti.
...
Noua traseul prin munte ne-a placut foarte mult, iar daca e sa-l comparam ca peisaje spre exemplu cu portiunea Aksaray - Konya nu cred ca mai este necesar nici un fel de comentariu.
Intradevar e de inteles cat de neplacut este sa te alegi cu "semne" de la criblura, La inceput de septembrie noi nu am prins nici un pic de criblura, ...era deja intrata in asfalt. In Turcia in prima parte a verii in special in luna iulie pe majoritatea drumurilor se pune criblura.
Intradevar erau si cateva portiuni unde se lucra la modernizarea soselei (felicitari turcilor), dar nimic deranjant.

View Postflorinbad, on 30 septembrie 2013 - 11:45, said:

Bine, atunci iti recomand sa renunti la avion si la masini inchiriate.
Daca spui ca sotul este "disperat" sa conduca, iti spun ca "oboseala" drumului se va compensa din plin cu lejeritatea de a conduce in Turcia (majoritatea drumurilor sunt drumuri expres, cu doua benzi pe sens si una de rezerva) si cu viteze foarte mari (radarele sunt semnalizate din timp de soferii turci).
...
Aici suntem pe aceasi lungime Posted Image
Din cate am observat eu, radarul din Turcia in 99,9% din cazuri este la intrarea in orase (nu sate). Eu am luat un singur radar in 18 ani de "nerespectare" a limitelor si restrictilor de viteza pe soselele din Turcia.

Edited by w140, 30 September 2013 - 13:55.

florinbad

florinbad

Senior Member

In primul rand, imi fac rezervarile numai prin booking.com
In al doilea rand, sotul tau, fiindca-i barbat, o sa tina cu varianta mea Posted Image ... (este mai greu in Istanbul si la traversarea Antalyei pana la hotel)

Nu mi-ai spus daca mergeti numai voi doi, daca aveti copii, daca mai vine cineva cu masina mica, daca mai luati pe cineva la voi in masina etc.
Daca rezervi pe Booking.com nu vei plati nimic in avans. Platesti doar la sosirea la hotel, in euro.
Daca vrei sa discuti direct cu proprietarul (un mosulet, o bomboana de om, seamana cu Anthony Quinn si vorbeste o engleza impecabila), va trebui sa astepti pana ajung acasa si sa-ti dau informatiile aflate pe cartea lui de vizita.

In ceea ce priveste hotelul, NU TE LUA DUPA RECENZIILE DE PE BOOKING.COM SAU TRIPADVISOR.COM. Strainezii (englezi, germani, francezi etc) sunt mai pretentiosi decat noi, romanii.
(dau mai jos cateva date aflate pe rezervarea de la booking)

Intrarea a fost pe 23.07.2013
Iesirea a fost pe 28.07.2013

Standard Triple Room with Sea View (this room has a balcony with sea views).
Breakfast is included in the room rate.
Prepayment :
No deposit will be charged.
Cancellation policy:
If cancelled or modified up to 3 days before date of arrival (adica poti sa te razgandesti cu 3 zile inainte sa ajungi acolo, fara sa platesti nimic), no fee will be charged.If cancelled or modified later or in case of no-show, the total price of the reservation will be charged.

Cancellation costs in local hotel time:
Until 19 July 2013 23:59 [Antalya] : EUR 0
From 20 July 2013 00:00 [Antalya] : EUR 243.60
Room price € 225.56
VAT (8%) included  € 18.04
Total costs of this room: € 243

Atentie: daca nu te deranjeaza, plaja Konyaalti este o plaja cu pietricele. Plaja Lara, aflata in partea cealalta a Antalyei, este cu nisip.

Uite si niste poze de la fata locului:

Attached Files

Lizicat

Lizicat

Active Member

Mergem doar noi doi. Am fost anul asta in Lefkada 7 persoane si nu voi mai repeta o astfel de experienta. In plus e o excursie scumpa si nu este cazul sa fac "promovari" printre prieteni.
Pe booking, hotelul Sea Side este ocupat in cele doua perioade care ma intereseaza pe mine: 17-22 iunie si 23-27 iunie. Pentru oricare din aceste perioade (avem Pamukkale intre) ar fi fost OK. Voi incerca sa scriu un mail.
Multzam de toate detaliile. Oricum niciodata nu-s prea multe :).

w140

w140

Senior Member

View PostLizicat, on 30 septembrie 2013 - 14:24, said:

...
Pe booking, hotelul Sea Side este ocupat in cele doua perioade care ma intereseaza pe mine: 17-22 iunie si 23-27 iunie. Pentru oricare din aceste perioade (avem Pamukkale intre) ar fi fost OK. Voi incerca sa scriu un mail.
Multzam de toate detaliile. Oricum niciodata nu-s prea multe Posted Image.
Eu mai repede tind sa cred ca cei de la booking au oferte de la Sea Side Hotel doar pana in data de 21.iunie.2014, data de la care nu mai exista camere pt nici o zi indiferent de luna.
Au camera pt. 17-21.iunie.2014, la € 270 cu anulare GRATUITĂ pana cu 7 zile inainte de data sosirii • Camera tripla standard cu vedere laterala la mare si Mic dejun inclus, sau la € 229,52 fara posibilitate de anulare si cu achitare in ziua rezervarii.
...sau pt 5 nopti 17-22 iunie, la €442,47 un All Inclusiv de 5* "Mukarnas Spa Resort Hotel"

Edited by w140, 30 September 2013 - 17:37.

florinbad

florinbad

Senior Member

Nu inteleg cu ce anume te limiteaza Pamukkale in sejurul tau...

Lizicat

Lizicat

Active Member

View Postflorinbad, on 01 octombrie 2013 - 08:16, said:

Nu inteleg cu ce anume te limiteaza Pamukkale in sejurul tau...
Nu ma limiteaza. Spuneam doar ca intre doua "ture" de balaceala, in locatii diferite, avem Pamukkale.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate