Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Panasonic HC VXF990 in modul 4K n...

Compresor (domestic). recomandari?

Placa de baza veche

Mazda CX-60 Homura - Machine Grey
 Kraven the Hunter - 2024

TV 4K

Bga reball cpu telefoane

Mancare fara grasimi trans (trans...
 Antena interna wifi pentru card m...

La mulți ani @AlexFCSB4!

La mulți ani @silcar!

La mulți ani @Cipry7!
 [General](Dupa-criza) Preturi mai...

Change csc on samsung

Ce telefon recomandați intre...

Piese originale

Minicircuit Turcia

- - - - -
  • Please log in to reply
55 replies to this topic

fly_dream

fly_dream

Senior Member

• Grup: Senior Members
Incerc sa creionez o excursie de vara (iulie) pentru niste prieteni care au decis sa renunte la avion si masini inchiriate si sa plece cu masina din dotare din Bucuresti. La dispozitie ar avea 10-14 zile si ideea ar fi sa existe o combinatie 50-50 obiective-plaja. Cum eu in Turcia nu am ajuns decat pana la Istanbul si excursia vizeaza zona asiatica, am sa va spun cum ma gandesc sa fie traseul si poate ma ajutati sa-l corectez/completez.

Day 1: Bucuresti - Istanbul (varianta directa)
           Cazare: 1 noapte
Day 2: Istanbul - Ankara - Cappadocia/Nevsehir
           Cazare: 2 nopti
Day 4: Cappadocia/Nevsehir - Antalya
Day 5: Antalya - Marmaris
           Cazare: 5 nopti
Day 10: Marmaris - Pamukkale/Denizli
Day 12: Pamukkale/Denizli - Bodrum - Ephesus
Day 13: Ephesus - Istanbul (sau imprejurimi)
Day 14: Istanbul - Burgas - Varna - Bucuresti

Toti cei 4 au permis auto asa ca distantele lungi nu vor fi o problema. Per total ar fi circa 4200 km, pretul estimat al benzinei ajungand la 500 euro.

giovi_buru

giovi_buru

Member

• Grup: Members

View Postfly_dream, on 5th May 2012, 11:50, said:

Incerc sa creionez o excursie de vara (iulie) pentru niste prieteni care au decis sa renunte la avion si masini inchiriate si sa plece cu masina din dotare din Bucuresti. La dispozitie ar avea 10-14 zile si ideea ar fi sa existe o combinatie 50-50 obiective-plaja. Cum eu in Turcia nu am ajuns decat pana la Istanbul si excursia vizeaza zona asiatica, am sa va spun cum ma gandesc sa fie traseul si poate ma ajutati sa-l corectez/completez.

Day 4: Cappadocia/Nevsehir - Antalya
Day 5: Antalya - Marmaris
           Cazare: 5 nopti
Day 10: Marmaris - Pamukkale/Denizli
Day 12: Pamukkale/Denizli - Bodrum - Ephesus
Day 13: Ephesus - Istanbul (sau imprejurimi)
Day 14: Istanbul - Burgas - Varna - Bucuresti

Toti cei 4 au permis auto asa ca distantele lungi nu vor fi o problema. Per total ar fi circa 4200 km, pretul estimat al benzinei ajungand la 500 euro.
eu nu am ajuns in Capadocia pana acum, insa 2 nopti acolo cred ca e putin; Cred ca ar fi bine sa ai 2 zile pline acolo, avand in vedere ca Istanbul-Capadocia, Nevsehir este un drum de 750-800km, deci practic prima zi nu e intreaga...in rest d.p.m.d.v. este ok, va fi frumos! Vacanta placuta!

fly_dream

fly_dream

Senior Member

View Postgiovi_buru, on 5th May 2012, 11:58, said:

eu nu am ajuns in Capadocia pana acum, insa 2 nopti acolo cred ca e putin; Cred ca ar fi bine sa ai 2 zile pline acolo, avand in vedere ca Istanbul-Capadocia, Nevsehir este un drum de 750-800km, deci practic prima zi nu e intreaga...

Nu stiu de ce, dar mie mi se pare ca aceasta Cappadocia seamana foarte mult cu Matera din sudul Italiei, acolo am fost si tare as fi curioasa daca imi poate spune cineva daca este o comparatie buna.

In privinta distantelor, stiu ca Istanbul - Cappadocia inseamna 750 km, iar Cappadocia - Antalya 530 km, ma gandesc ca se poate utiliza si dimineata din ziua plecarii din Cappadocia, poate mai reglez numarul de nopti in functie si de obiectivele din celelalte locatii.

Edited by fly_dream, 05 May 2012 - 11:13.

giovi_buru

giovi_buru

Member

View Postfly_dream, on 5th May 2012, 12:10, said:

Nu stiu de ce, dar mie mi se pare ca aceasta Cappadocia seamana foarte mult cu Matera din sudul Italiei, acolo am fost si tare as fi curioasa daca imi poate spune cineva daca este o comparatie buna.

In privinta distantelor, stiu ca Istanbul - Cappadocia inseamna 750 km, iar Cappadocia - Antalya 530 km, ma gandesc ca se poate utiliza si dimineata din ziua plecarii din Cappadocia, poate mai reglez numarul de nopti in functie si de obiectivele din celelalte locatii.
Dacã pleci dis de dimineața din Istanbul cu siguranțã vei ajunge mai devreme in Capadocia si vei economisi o seara acolo! Oricum drumul ales e frumos, Turcia e frumoasa!

Mirceapopescu

Mirceapopescu

New Member

View Postgiovi_buru, on 7th May 2012, 16:47, said:

Dacã pleci dis de dimineața din Istanbul cu siguranțã vei ajunge mai devreme in Capadocia si vei economisi o seara acolo! Oricum drumul ales e frumos, Turcia e frumoasa!
Turcia facuta cu masina.. Este senzationla... Am facut-o pe doua itinerarii brasov antalya prin est pe litoral  si antalya istambul brasov... Nu m-am saturat de ea...o EXPERIENTA ...asa cum am scris...cu litere mari

manuale

manuale

Junior Member

500 euro pentru benzina e cam putin.
calculeaza la 2 euro per litru si la un consum de 6-7/100km.
Daca pleci cu plinul facut din tara si faci plinul din nou la granita, atunci cei 500 de euro sunt mai mult decat suficienti.

Schimbati Antalya cu Olympos, dormiti la casute in copaci.
Noi am facut anul trecut 5000 km in Turcia.
Am fost asa:
Istanbul 3 zile 2 nopti (prea putin)
Cappadocia 5 zile (culmea, tot prea putin)
Olympos 1 noapte (am fi stat, daca stiam, minim 3 ca sa ne descreierim)
Patara 5 zile (suficient... am fost la Sakklikent, Kas, Kalkan, boat trip 1 zi)
Oludeniz 5 zile (din pacate all inclusive, insa am mai fost 2 ani aici)

Cauta pe net informatii despre zonele astea. O sa iti placa.
Bafta multa si distractie placuta.

Edited by manuale, 15 May 2012 - 16:45.

rottweiler2007

rottweiler2007

iubirea-i mare

View Postmanuale, on 15th May 2012, 17:38, said:

Daca pleci cu plinul facut din tara si faci plinul din nou la granita, atunci cei 500 de euro sunt mai mult decat suficienti.

Am fost asa:

tu nici nu ai stiut ce ti se pregateste, totul a fost facut in mare secret ca daca era dupa tine ajungeai tot la AQF sau RW si o ardeai pe olinclusiv :thumbup:

fly_dream

fly_dream

Senior Member

View Postmanuale, on 15th May 2012, 17:38, said:

Am fost asa:

Merci MUUUUUUUUUUUUUUUUULT de indicatii/sugestii! Mintenas ma apuc sa investighez zonele despre care ai pomenit, chestia cu dormituil in copaci mi se pare si ea o idee excelenta, intotdeauna am vanat neobisnuitul, bizarul, inclusiv in materie de cazari! Din pacate sejurul este pentru niste prieteni foarte buni, nu ma voi putea bucura si eu de el....

Calculul benzinei este cel facut - probabil pe medie - pe viamichelin, o sa las o marja rezonabila dupa ce definitivez numarul de km.

La Istanbul nu are rost sa pun mai mult de o noapte de tranzit fiindca s-a vazut orasul cu alta ocazie. Numarul total de zile nu poate depasi 10-12 din fel de fel de motive. In plus, un cuplu se va afla in "saptamana de miere", de aceea ma straduiesc sa compun un program cat mai atractiv.

All inclusive-ul este exclus, nu stiu pe nimeni fan al acestui stil batranesc/lenes dupa parerea mea, mi se pare o reducere drastica a libertatii de miscare si nu m-as inchide intre granitele unui hotel nici daca ar avea 25 de stele! Sunt de principiul excursiilor cel putin in imprejurimi, nu al zacutului continuu la plaja in loc fix!  

Nu stiu ce sa fac cu "ruinele".... as mai reduce din ele fiindca oamenii nu sunt extrem de pasionati de istorie, as merge pe ideea de peisaj, activitati sportive, plaja...

Ce parere aveti de Rhodos? Este un must-do? Adica in afara de colos, ce s-ar mai putea include in program acolo?

metalactual

metalactual

Senior Member

View Postfly_dream, on 16th May 2012, 09:52, said:

Ce parere aveti de Rhodos? Este un must-do? Adica in afara de colos, ce s-ar mai putea include in program acolo?

@Fly - colosul nu mai este de mult prin Rhodos..saracul de el.
Esti irecuperabila  :lol:, tu din 14 zile ( din care oricum 5 adunate stau in masina ), vrei sa-i mai trimiti si in Rhodos ?

Rhodos este un "must-do" dar nu pentru traseul asta, pentru altadata sa stea macar o saptamana.
Turcia are prea multe de oferit, ca sa acoperi in 9 zile si sa mai tai o zi/doua pentru vecinii greci.
Gandeste-te la bietii oameni in sapta-luna de miere, ai mila...

fly_dream

fly_dream

Senior Member

View Postmetalactual, on 16th May 2012, 10:51, said:

@Fly - colosul nu mai este de mult prin Rhodos..saracul de el.
Esti irecuperabila  :lol:, tu din 14 zile ( din care oricum 5 adunate stau in masina ), vrei sa-i mai trimiti si in Rhodos ?

Rhodos este un "must-do" dar nu pentru traseul asta, pentru altadata sa stea macar o saptamana.
Turcia are prea multe de oferit, ca sa acoperi in 9 zile si sa mai tai o zi/doua pentru vecinii greci.
Gandeste-te la bietii oameni in sapta-luna de miere, ai mila...

Am mila, dar ii cunosc, sunt cam ca mine, nu au stare sa stea prea mult intr-un loc, am vrut sa tai niscai ruine si nu prea m-au lasat! Cappadocia este foarte la est, insa nu o tai, din cate observ este o Matera chiar mai interesanta!

M-am mai gandit si as modifica programul artistic astfel:

Cazare: Istanbul
Cazare: Cappadocia (ceva gen cave hotel neaparat)
Day 3: Cappadocia si imprejurimi
Cazare: Cappadocia
Day 4: Cappadocia/Nevsehir - Antalya - Olympos
Cazare: Olympos (in copaci)
Day 5: Olympos - Kas - Kalkan (- Patara)
Cazare in Kalkan sau Patara, inca nu m-am decis
Day 6: Kalkan - Patara - Saklikent Gorges - Oludeniz
Cazare: Oludeniz
Day 7: Oludeniz
Day 8: Oludeniz
Day 9: Oludeniz - Pamukkale/Denizli - Marmaris
Cazare: Marmaris
Day 10: Marmaris
Day 11: Marmaris - Bodrum - Kusadasi
Cazare: Kusadasi
Day 12: Trip Ephesus
Day 13: Kusadasi - Canakkale
Cazare: Canakkale
Day 14: Canakkale - Burgas - Varna - Bucuresti

E mai bine? Am incercat sa intercalez zile cat mai fara masina printre cele cu drumuri lungi, am taiat Rhodosul si Antalya, nu sunt inca lamurita inca daca sa pun o noapte in Kalkan, Kas sau Patara, oricum se va merge cu masina si nu are sens sa ii trimit in Patara sa doarma si de acolo sa o ia din nou inapoi la Kalkan, Kas, nu sunt zile suficiente si trebuie optimizat.

Edited by fly_dream, 17 May 2012 - 16:04.

lori_2001

lori_2001

Senior Member

Muta Pamukale la intoarcere, sa nu faci  dus intors niste sute de km.
Din Kusadasi, in cateva ore ajungi, vizitezi, te intorci, sau pleci si dormi la Pamukale. In felul asta si drumul e mai usor, din bucati mai mici.
Pt. Rodos ai complicatie cu masina, care trebuie lasata in vama, e dificil (turcii nu prea se inteleg cu grecii).

Edited by lori_2001, 17 May 2012 - 17:25.

manuale

manuale

Junior Member

Desi Oludenizul este superb, sunt cam multe zile (pentru ceea ce voiati initial sa faceti) si in plus e foarte aproape de Marmaris. Puteti fugi oricand dint-un loc in celalalt (vreo 2 ore distanta).
Patara merita pentru plaja superba. Din Kas sau Kalcan puteti face un boat trip superb. Cred ca mai usor pentru voi, ne intalnim si va povestim ce am vazut si ce am facut noi... urmand ca voi sa "completati" sau sa va adaptati la ce vreti voi sa faceti. Banuiesc ca este bine sa aflati cat mai multe, nu doar de pe net... ci si ca "feeling".

@Rott
Multumesc mult. Surpriza a fost "masiva" in toate privintele. Promit sa vin cu soata de mana pe la tine si sa iti povestesc despre Saklikent, Patara... de toate cazarile.
Vin cu o bere sau cu un suc, ca vom povesti vreo ora... in functie de timpul tau, ca nu vreau sa abuzam.

Edited by manuale, 17 May 2012 - 20:10.

fly_dream

fly_dream

Senior Member

Am mai compilat una-alta, am mai taiat niste zile (motive obiective, deh...) si acum programul artistic arata astfel:

Cazare: Istanbul
Day 2: Istanbul - Pamukkale
Cazare: Pamukkale
Day 3: Pamukkale - Antalya - Olympos
Cazare: Olympos (in treehouse obligatoriu)
Day 4: Olympos - Kas - Kalkan (- Patara)
Cazare in Kalkan sau Patara
Day 5: Kalkan (- Patara) - Saklikent Gorges - Oludeniz
Day 6: Oludeniz
Day 7: Oludeniz - Marmaris
Day 8: Marmaris
Day 9: Marmaris - Bodrum - Kusadasi
Day 10: Kusadasi - Canakkale
Cazare: Canakkale
Day 11: Canakkale - Burgas - Varna - Bucuresti

Acum ma chinuiesc la cazari..... Nu ma intereseaza nici lux, nici all inclusive, nici half boarding cum am mai gasit la unele hoteluri, nu pot sa ma bag nici la apartamente/vile fiindca nu se va sta nicaieri mai mult de 1-2 nopti, asa ca.... am purces cautarea in stilul uzual. In principiu, merg pe 2-3 stele, conditii civilizate, parcare, pozitie pe malul marii acolo unde sunt statiuni maritime. In Istanbul este musai sa fie un hotel langa Moscheea Albastra fiindca vor face un tur rapid de dimineata, inainte de a pleca spre Pamukkale.

Dupa un prim rand de cautari, am pastrat in lista urmatoarele nume (poate imi dati vreo sugestie, care da, care nu):

Istanbul: Angel's Inn Hotel
              Sirma Sultan Hotel
              Hotel Sevila
              Hurryiet Hotel
              Best Town Hotel
              Siesta Hotel
              Blue Tuana Hotel
              Dara Hotel
              Ottoman Tulip Hotel
              Mevlana Boutique Hotel
              Q Inn Hotel Old City

Pamukkale: Melrose House Hotel
                  Dolphin Yunus Hotel

Olympos: Bayrams Tree Houses
               Kadir's Top Tree Houses
               Saban Tree Houses
               Turkmen Tree Houses

Kalkan: Kalamar Hotel
            Ekinhan Hotel
            Kalkan Park Hotel
            Kulube Hotel
            Allegra Hotel
            Rhapsody Hotel

Oludeniz: Montebello Beach Hotel
               Flamingo Hotel

Marmaris: Epic Hotel
                Amos Hotel

Kusadasi: Pine Bay Marina

Canakkale: Helen Hotel
                  Anzac Hotel
                  Cetinkaya Hotel
                  Çanak Hotel  
                  Kervansaray Hotel
                  Artur Hotel

Se pare ca la Oludeniz nu am prea multe variante, am cautat destul de sustinut si aproape de plaja nu prea sunt hoteluri pentru buzunarul obisnuit.... Mai gasisem niste bungalowuri in laguna albastra (Sugar Beach Club), eu as fi stat acolo, dar prietenii mei nu au fost incantati de felul cum arata (well, unul din cupluri va fi in honey moon...)

Nici la Kusadasi inca nu stau bine, poate este doar impresia mea, dar marea majoritate a hotelurilor turcesti din zona maritima pare destul de... similara cu ale noastre hoteluri de la Mamaia ancestrala, nu lux caut, dar o ambianta... placuta, un covor pe jos, un mobilier mai nou de 1950, o fereastra mare (ca tot vrem sa vedem marea), un balcon....

La Canakkale nu reusesc sa gasesc hotelul foarte bun postat de cineva undeva aici, ca locatie de tranzit.... Poate o fi in topicurile auto.

Daca ma puteti corecta, nu va sfiiti, multumesc anticipat! In ultima saptamana cred ca am calculat o mie de variante, am baleiat sute de hoteluri....! As vrea sa iasa bine circuitul asta in special datorita acleui detaliu cu luna de miere... Ma gandesc chiar sa trimit e-mail la hotelurile de pe traseu (tot eu o sa le fac rezervarile) si sa-i intreb daca se poate o mica regie festiva.... surpriza.

Edited by fly_dream, 27 June 2012 - 11:57.

Lizicat

Lizicat

Active Member

Pentru ca acest topic exista si seamna cam cu ce mi-am propus eu, scriu aici, in speranta ca ma puteti ajuta. Va rog, cei care ati mai fost sau nu, dar aveti idee cum sunt lucrurile in Turcia sa-mi spuneti daca este viabil ce mi-am propus:

Cluj-Napoca – Giurgiu – Istambul – Goreme – Side – Pamukkale – Sunny Beach (Burgas) – Cluj-Napoca > 4.376 km., 540 euro.

- 11-12 iunie, 1 noapte, Giurgiu, nu stiu inca unde, sa zicem 27 euro. Cj-Giurgiu > 507 km. 7h.16', 60.01 euro.
- 12-14 iunie, 2 nopti, Istambul, Alyon Hotel Taksim, 120 euro. Giurgiu-Istambul > 579 km. 8h.07', 89.97 euro.
- 14-17 iunie, 3 nopti, Goreme, Panoramic Cave Hotel,120 euro. Istambul-Goreme > 724 km. 8h.51', 78.88 euro.
- 17-22 iunie, 5 nopti, Side, Kamer Motel, 325 euro. Goreme-Side > 477 km. 8h.23', 55.80 euro.
- 22-24 iunie, 2 nopti, Pamukkale, Bellamaritimo Hotel, 40 euro. Side-Pamukkale > 313 km. 5h.13', 34.21 euro.
- 24-27 iunie, 3 nopti, Burgas (Bulgaria), Lotus Hotel, 105 euro. Pamukkale-Burgas > 990 km. 12h.48', 111.12 euro.
De la Burgas mergem direct la Brasov, la nasi Posted Image. Burgas-Brasov-Cluj > 786 km. 12h.05, 109.76 euro.

Calculele sunt facute pe viamichelin.com.

Total cazari: 16 nopti – 737 euro. Media: 46 euro/noapte. Toate cazarile sunt cu mic dejun. Eu zic ca nu-i rau deloc.
Cazari + benzina = 1.277 euro. + neprevazute/neprogramate/necalculate ~ 1500 euro. 2.61 zile pe drum. Medie de 3.48 ore/zi. Hai ca parca nu mai suna asa rau... Posted Image
La restul cheltuielilor nu ma pot gandi deocamdata.

Va rog spuneti-va parerile indiferent cat ar fi de dur. Idem pentru idei, sugestii, locuri de vizitat prin apropiere, preturi, mancare...orice.

Edited by Lizicat, 27 September 2013 - 00:36.

Lizicat

Lizicat

Active Member

Sau mai am o varianta: daca cumpar acum biletele, avionul de la Istanbul la Kayseri si retur, ma costa 110 euro pentru 2 persoane. In felul asta scutim vreo 1500 km. pentru as putea alage Kusadasi si Kalkan pentru mare. As gasi eu un loc in Instanbul unde sa lasam masina 3 nopti... Eventual in parcarea hotelului unde vom sta. Ce parere aveti?

Edited by Lizicat, 27 September 2013 - 03:34.

Deborah77

Deborah77

Member

Nu prea inteleg cele 3 zile de Burgas, mai degraba gandeste-te la 2 nopti la Kusadasi sau de ce nu Cesme, apoi 1 noapte in Edirne, aproape de granita...apoi sigur de acolo nu faci 12 ore pana in Brasov. Burgasul nu-i nimic de el, daca compari cu Turcia.

judas

judas

Active Member

View PostLizicat, on 27 septembrie 2013 - 00:30, said:

Pentru ca acest topic exista si seamna cam cu ce mi-am propus eu, scriu aici, in speranta ca ma puteti ajuta. Va rog, cei care ati mai fost sau nu, dar aveti idee cum sunt lucrurile in Turcia sa-mi spuneti daca este viabil ce mi-am propus:

Va rog spuneti-va parerile indiferent cat ar fi de dur. Idem pentru idei, sugestii, locuri de vizitat prin apropiere, preturi, mancare...orice.

Din punctul meu de vedere cam jumatate din sejur o sa-l petreceti in masina sau dormind.
Eu nu sunt adeptul acestui tip de excursie, dar e alegerea ta.....
Si mie mi se par mult 3 nopti pentru Burgas, mai ales ca pentru Istanbul ai pus doar 2 nopti (poate ai mai fost acolo
si mai ai obiective ramase nevizitate). Altfel, presupunand ca ajungi dupa pranz in Istanbul, iti ramane doar 1 zi si jumatate
ceea ce este extrem de putin pentru un oras ca acesta.
Trebuie sa iei in seama ca mai pierzi timp la trecerea prin vami si cu eventuale opriri pe drum, deci timpii de pe Via Michelin
sunt doar orientativi.

w140

w140

Senior Member

@Lizicat
In drum spre Goreme merita sa faceti si o halta de aproximativ 2 ore in Ankara la Ataturk Mausoleum (Anitkabir).
In zona Cappadocia nu ratati  Ihlara Valley (canionul) care se afla la aprox. 95 km de Goreme si aprox 54 km de Derinkuyu Underground City.
Daca sunteti cu autoturismul va recomand sa incercati sa ajungeti la obiective inaintea microbuselor cu grupuri de turisti pentru a evita aglomeratia, in mod special la Derinkuyu Underground City. Noi am plecat din Goreme (cu autoturismul) la ora 8 dimineata spre Derinkuyu si in momentul in care am iesit din orasul subteran deja se formase o coada foarte mare la intrarea in obiectiv, iar parcarea deja era plina de microbuse. De aici am plecat spre canion si astfel am avut norocul sa evitam aglomeratia si la Ihlara Valley, dupa care am coborat cu masina in canion la Belisirma unde sunt "restaurante" lacustre.

Edited by w140, 27 September 2013 - 10:44.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate