![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
CASTRAVETI
Last Updated: Dec 14 2022 13:03, Started by
pepi20
, May 01 2012 15:51
·
16

Posted 28 February 2013 - 07:45

Posted 28 February 2013 - 09:15

Posted 28 February 2013 - 12:11

Mi s-a mai recomandat, din doua surse diferite, hibridul Mirabel F1. Se pare ca in zona mea este destul de popular stiti ceva de el ?
|
Posted 13 April 2013 - 14:31

eu am cumparat Restina F1 si Odette F1 hybrid si vert petit de paris si Crisan.o sa le incerc in gradina
|
Posted 22 April 2013 - 12:20

eu am cumparat de la SCDL Buzau - Triumf pentru solar. anul asta o sa vad ce iese...
|
Posted 28 April 2013 - 15:32

Am si eu o curiozitate,vreau sa pun castraveti in solar impreuna cu rosii si ardei ,eu ma gandeam sa ii pun pe ultimul rand din spate adica spre nord,am mai avut candva in solar si s-au facut ceva de poveste ,acum insa ma gandeam daca nu a-r fi potrivit sa-i pun in fata primul rand in ideea ca vor inlocui plasa de umbrire dar nu sunt convins daca soarele pe care l-ar incasa in plin le va face bine,ce ma sfatuiti?
|
Posted 28 April 2013 - 21:20

Din ce am observat eu, dar in gradina, nu in solar, anul trecut, castravetii mei au suferit destul de rau luand in plin soarele acela fierbinte de iulie
|
Posted 12 May 2013 - 10:20

Posted 15 May 2013 - 10:09

claudia313, on 12 mai 2013 - 22:46, said:
Da' eu n-am stiut asta ![]() Poate este un pic mai racoare la tine - macar noptile. Anul trecut i-am avut pusi in soare si ... cu multa apa, am avut destui castraveti. Si acum mai am in beci o multime de borcane cu castraveti. Poti pune si a 2 cultura pana la Sf.Ilie (21 iulie). |
Posted 15 May 2013 - 11:23

Camelia, mersi, am semanat oricum langa ei niste porumb, sper sa ajute, sa-i umbreasca putin dupa-amiaza, cand coace soarele
|
Posted 16 May 2013 - 12:05

buna ziua,
am plantat de curand in solar in jur de 120 rasaduri de castraveti hibridul mirabel de la seminis. este prima data cand pun castraveti in solar si nu am habar despre tratamentele ce se aplica. cine stie vreo schema de stropiri il rog sa o posteze aici. |
Posted 21 May 2013 - 12:02

Am si eu o problema cu ...castravetii.Au cam 1m inaltime(palisati,in solar),nu au fost copiliti(pt ca nu stiu) si au inceput sa le cada florile.Exista un remediu ceva?
ps.sunt cateva cuiburi de castraveti pt consum propriu la un capat al solarului in care mai sunt rosii,ardei si vinete Edited by gcom61, 21 May 2013 - 12:04. |
Posted 21 May 2013 - 13:42

gcom61, on 21 mai 2013 - 12:02, said:
Am si eu o problema cu ...castravetii.Au cam 1m inaltime(palisati,in solar),nu au fost copiliti(pt ca nu stiu) si au inceput sa le cada florile.Exista un remediu ceva? ps.sunt cateva cuiburi de castraveti pt consum propriu la un capat al solarului in care mai sunt rosii,ardei si vinete Daca nu ai hibrizi partenocarpici, e normal sa cada florile mascule. Raportul intre florile mascule si cele femele e de 8-12/ 1. |
Posted 21 May 2013 - 13:55

Multumesc,...si de unde soiuri deastea (''partenocarpici'');eu folosesc samanta recoltata din recolta de anul trecut
|
|
Posted 21 May 2013 - 16:46

De pe toate drumurile, mojoritatea hibrizilor se cam incadreaza in acest criteriu.
Revenind la castraveti la modul general, sunt printre cele mai sensibile plante din gradina. Din acest motiv, eu neavand cum sa le ofr conditiile optime pentru o rodire indelungata, aleg hibrizi care sa rodeasca mult si repede, in 3-4 saptamani mi-am facut norma si am incheiat capitolul, dupa ei pun brocoli, conopida, gulii si alte tomnatice de gen. Daca vrei castraveti proaspeti pentru consum toata vara e simplu, la 2-3 saptamani mai insamantezi 6-10 alveole.....si ii tot rotesti. DIn punctul meu de vedere nu are rost sa te complici incercand sa oferi conditii si sa tratezi in conditiile in care cultivi pt uz propriu. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users