Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dezmenbrare teren - cedare drum l...

Zilele catalogelor Americane

Poate Rh-ul negativ afecta o viit...

Solutie Backup pentru Server Linux
 Laptop CS 2

AirGPU (cloud gaming)

KAZA Univisa

Reciclare hard disk-uri defecte v...
 Vacanta 7-10 zile auto

Procedura inmatriculare auto din UE

Pot pune faianta noua peste adezi...

Probleme martorii de bord Opel Me...
 Opel Astra K sau Skoda Octavia 3?...

Completare formular Detalii Tehni...

Investitie intro firma

Buget de vis: ce caravana sa aleg...
 

Problema IAtkos L2

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1
ktulu22

ktulu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,910
  • Înscris: 21.04.2007
Salutari,
Am avut curiozitatea sa instalez pe laptop iAtkos L2.
Configuratia laptop-ului: Intel Core i5, 8 GB RAM, Video Nvidia 525M 2 GB RAM, HDD 640 GB.

Am instalat dupa DVD, si acum nu reusesc sa bootez Windows-ul decat dupa ce in prima faza bootez dupa DVD-ul cu iAtkos.

Intrebarile mele sunt: Cum pot repara MBR sa imi booteze normal? Ce  setari sa fac pentru a introduce in BootMenu si MAC OS X? Exista vreun soft de reparat MBR care sa fie sigur la folosire? (am incercat cu EasyBCD si nu a mers)


http://wiki.osx86pro...#Satellite_L750 Pe acest link imi spune ca laptop-ul meu e compatibil. Orice ajutor e binevenit.

Multumesc! :rolleyes:

Edited by ktulu22, 01 May 2012 - 09:18.


#2
alexandru_viorel

alexandru_viorel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,938
  • Înscris: 16.07.2010
Felicitari ca ai un sistem compatibil :D
La mine cand am instalat iAktos L2 ca sa bootez in windows dadeam sa booteze pe partitia System Reserved tie-ti apare asa ceva?

L.E: eu am Chameleon boot loader si cand deschid calculatorul am de ales la boot intre 3 partitii System reserved, mac si windows. Ca sa bootez pe windows intru cu System reserved, cum ti-am spus mai sus pentru ca daca ii dau sa booteze pe partitia unde-i windows-ul imi da eroare.

Edited by alexandru_viorel, 01 May 2012 - 09:31.


#3
ktulu22

ktulu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,910
  • Înscris: 21.04.2007

View Postalexandru_viorel, on 1st May 2012, 09:27, said:

Felicitari ca ai un sistem compatibil :D
La mine cand am instalat iAktos L2 ca sa bootez in windows dadeam sa booteze pe partitia System Reserved tie-ti apare asa ceva?
Exact. Si aici m-am blocat. Si Mac-ul  tot nu nu vrea sa porneasca.

Edited by ktulu22, 01 May 2012 - 09:34.


#4
alexandru_viorel

alexandru_viorel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,938
  • Înscris: 16.07.2010
Daca ai bootloader Chameleon intra in System Preferences -> Boot loader si ar trebui sa-ti arate:Attached File  Screen_Shot_2012_05_01_at_10.33.39_AM.png   1.58MB   84 downloads

Acolo vezi ce optiuni ai de boot, poti sa intri in paritia cu Mac-ul -> extra -> org.chameleion.Boot.plist si acolo ai

<key>Default Partition</key>
<string>hd(0,2)</string>

Editeaza hd(0,2) cu partitia de la windows.


http://www.mydellmin...book-remix.html te ajuta cu ceva?

Edited by alexandru_viorel, 01 May 2012 - 09:50.


#5
ktulu22

ktulu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,910
  • Înscris: 21.04.2007
Am rezolvat problema bootarii Windows-ului, problema a ramas cu MAC-ul. L-am instalat cu default + PS / 2 pentru a-mi merge tastatura si mouse-ul + Cameleon 2.16 si nu vrea sa boot-eze.

#6
alexandru_viorel

alexandru_viorel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,938
  • Înscris: 16.07.2010
Nu vrea sa booteze in sensul ca da kernel panic sau se blocheaza la bootare sau nu ai optiunea sa bootezi pe el?

#7
ktulu22

ktulu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,910
  • Înscris: 21.04.2007

View Postalexandru_viorel, on 1st May 2012, 17:12, said:

Nu vrea sa booteze in sensul ca da kernel panic sau se blocheaza la bootare sau nu ai optiunea sa bootezi pe el?
Nu se blocheaza, pur si simplu porneste Chameleon, imi arata partitiile, selectez partitia cu MAC, si cand da sa booteze, "flickereste" display-ul si se restarteaza laptopul.  :confuzzled:

#8
sew900i

sew900i

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 25.05.2006

View Postktulu22, on 1st May 2012, 22:24, said:

Nu se blocheaza, pur si simplu porneste Chameleon, imi arata partitiile, selectez partitia cu MAC, si cand da sa booteze, "flickereste" display-ul si se restarteaza laptopul.  :confuzzled:
inainte sa selectezi partitia mac scrie:

-v npci=0x2000 (apasa enter)


scrie aici ultimele randuri din eroare.

#9
ktulu22

ktulu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,910
  • Înscris: 21.04.2007

View Postsew900i, on 2nd May 2012, 10:10, said:

inainte sa selectezi partitia mac scrie:

-v npci=0x2000 (apasa enter)


scrie aici ultimele randuri din eroare.
O sa incerc cu ce mi-ai spus. Chestia e ca nu apare nici o eroare, dupa ce selectez partitia cu MAC, se inegreste ecranul, apare ecranul de boot al MAC-ului, se inegreste iar, si isi da restart laptop-ul.  :confuzzled: Si atat.  

Mersi de sfat.  :kisstogether:  O sa il incerc si revin.

#10
ktulu22

ktulu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,910
  • Înscris: 21.04.2007
A mers comanda care mi-ai dat-o. Totusi trebuie mereu sa o scriu? Nu ca m-ar deranja prea tare.

#11
sew900i

sew900i

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 25.05.2006

View Postktulu22, on 2nd May 2012, 14:02, said:

A mers comanda care mi-ai dat-o. Totusi trebuie mereu sa o scriu? Nu ca m-ar deranja prea tare.
vezi in /extra/org.chameleon.Boot.plist

trage-l pe desktop, da-i edit cu text.app

si baga asta dupa <dict> :

<key>npci</key>
<string>0x2000</string>

Si inainte de </dict>
In cazul in care mai exista key's si stringuri, atunci pune la coada inainte de </dict>


<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple Computer//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>npci</key>
<string>0x2000</string>
</dict>
</plist>

Asa ar trebui sa arate fisierul tau, plus alte key si stringuri daca exista.

In cazul in care nu reusesti pune un copy/paste aici sa vedem cum il faci.


-v inseamna verbose, vezi toate load-urile OS-ului pana la login
npci=0x2000 sau npci=0x3000 este pentru a opri promptul "PCI waiting to begin"



View Postalexandru_viorel, on 1st May 2012, 10:42, said:

Daca ai bootloader Chameleon intra in System Preferences -> Boot loader si ar trebui sa-ti arate:Attachment Screen_S...33.39_AM.png

Acolo vezi ce optiuni ai de boot, poti sa intri in paritia cu Mac-ul -> extra -> org.chameleion.Boot.plist si acolo ai

<key>Default Partition</key>
<string>hd(0,2)</string>

Editeaza hd(0,2) cu partitia de la windows.


http://www.mydellmin...book-remix.html te ajuta cu ceva?
Sefule vad ca discurile tale ti le vede ca externe, inclusiv Mac OS X n-ai facut nicio injectie EHCI?

Edited by sew900i, 02 May 2012 - 15:18.


#12
ktulu22

ktulu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,910
  • Înscris: 21.04.2007
Revin.
Dupa ce a mers intr-o prima instanta, la un moment dat s-a blocat, si la restart, dupa ce Chameleon-ul porneste, la introducerea comenzii -v npci=0x2000, mi se blocheaza imediat si scrie
Loaded HFS+ file: [System/Library/CoreServices/SystemVersion.plist] 478 bytes from 435bb30

Sa fie ca si-a facut update? Daca da, ce solutie as avea inafara de o reinstalare, pentru ca pana sa se blocheze instalasem programele care imi trebuiesc, si nu as vrea sa o iau de la capat. :confuzzled:

#13
sew900i

sew900i

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 25.05.2006

View Postktulu22, on 2nd May 2012, 20:14, said:

Revin.
Dupa ce a mers intr-o prima instanta, la un moment dat s-a blocat, si la restart, dupa ce Chameleon-ul porneste, la introducerea comenzii -v npci=0x2000, mi se blocheaza imediat si scrie
Loaded HFS+ file: [System/Library/CoreServices/SystemVersion.plist] 478 bytes from 435bb30

Sa fie ca si-a facut update? Daca da, ce solutie as avea inafara de o reinstalare, pentru ca pana sa se blocheze instalasem programele care imi trebuiesc, si nu as vrea sa o iau de la capat. :confuzzled:
Asta indica un fisier corupt, sau perimisii incorecte.

1. Ce versiune cameleon ai instalat?
2. Porneste-l cu:

-v npci=0x2000 -x -f -s

Fa o reparatie a permisiunilor cu disk utility.

Incearca sa instalezi Chameleon 1820

#14
ktulu22

ktulu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,910
  • Înscris: 21.04.2007

View Postsew900i, on 3rd May 2012, 07:36, said:

Asta indica un fisier corupt, sau perimisii incorecte.

1. Ce versiune cameleon ai instalat?
2. Porneste-l cu:

-v npci=0x2000 -x -f -s

Fa o reparatie a permisiunilor cu disk utility.

Incearca sa instalezi Chameleon 1820
Pe site-ul osx86project.org imi spune ca imi trebuie Chameleon Chameleon 2.1svn r1650 si pe acela l-am instalat.

http://wiki.osx86pro...#Satellite_L750

O sa incerc ca sa fac asa cum mi-ai spus, si mai revin.
Sper ca nu sunt prea cicalitor. :rolleyes:

#15
sew900i

sew900i

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 25.05.2006

View Postktulu22, on 3rd May 2012, 10:04, said:

Pe site-ul osx86project.org imi spune ca imi trebuie Chameleon Chameleon 2.1svn r1650 si pe acela l-am instalat.

http://wiki.osx86pro...#Satellite_L750

O sa incerc ca sa fac asa cum mi-ai spus, si mai revin.
Sper ca nu sunt prea cicalitor. :rolleyes:
Cu Chamelon wizard poti sa faci toate setarile, sa bagi ultimul loader din dropbox. 1820.

Cu Kext Utility poti sa repari toate permisiunile.

#16
Alex567

Alex567

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 352
  • Înscris: 05.02.2010
salut. sper sa nu va suparati ca ma bag si eu aici. Imi puteti da un driver compatibil cu placa de retea realek (placa de baza biostar g31d-m7) . Am reusit sa instalez sistemul de operare dar nu imi merge internet-ul. Imi puteti da un driver compatibil ?.. versiunea pe care am instalat-o este Snow Leopard 10.6.3

Edited by Alex567, 04 May 2012 - 14:01.


#17
sew900i

sew900i

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 25.05.2006

View PostAlex567, on 4th May 2012, 14:59, said:

salut. sper sa nu va suparati ca ma bag si eu aici. Imi puteti da un driver compatibil cu placa de retea realek (placa de baza biostar g31d-m7) . Am reusit sa instalez sistemul de operare dar nu imi merge internet-ul. Imi puteti da un driver compatibil ?.. versiunea pe care am instalat-o este Snow Leopard 10.6.3
Din pacate nu pot pune link aici, daca-l pun imi apare aiurea.

http://bit . ly/pLlD13
Scoate sptiile dinaintea punctului bit . ly si de dupa punct. Ai driver-ul pentru RTL8102EL (asta-i NIC-ul pe mobo care zici ca-l ai.)

Edited by sew900i, 04 May 2012 - 20:28.


#18
Alex567

Alex567

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 352
  • Înscris: 05.02.2010

View Postsew900i, on 4th May 2012, 21:23, said:

Din pacate nu pot pune link aici, daca-l pun imi apare aiurea.

http://bit . ly/pLlD13
Scoate sptiile dinaintea punctului bit . ly si de dupa punct. Ai driver-ul pentru RTL8102EL (asta-i NIC-ul pe mobo care zici ca-l ai.)


multumesc frumos. O sa incerc cu prima ocazie. O sa va tin la curent daca reusesc sa-l fac sa functioneze

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate