Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema pornire

Parere seria 4.

Recmandare trepied pt Godox SL150...
 Un documentar amuzant despre un b...

Sare fina?

poate cineva sa completeze circui...

Problema cu youtube si yahoo mail
 Cer o umila recomandare pentru ca...

Unde fac distribuția 1.4 tsi...

Ceas de masa desteptator

Singuratatea dupa 30 de ani? Cum ...
 Ce intelegeti din aceasta formula...

Passat B8 Variant 4motion 2.0 dsg

Curea distributie slaba?

ZF vs DSG / 2.0 TDI vs B47
 

Subnet RDS

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
Ccucu

Ccucu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 12.08.2005
Salutari.

Am achizitionat de curand un nou Internet Business de la RDS. Am optat pentru o banda garantata mai mare pentru ca dorim sa il folosim in 2 moduri:
1. Internet stabil pe calculatoarele din biroul central.
2. Accesarea din "afara" a unor echipamente precum un server de date, un siste mde supraveghere video, un server web (in viitorul apropiat).

Prima problema am rezolvat-o.
Pentru a doua am cerut un subnet si l-am primit.

Reteaua am configurat-o asa:

Avem un router in care am setat la WAN IPul public de la RDS. La Interfata LAN am pus primul IP din subnet.
Avem un al doilea router conectat in primul care are setat la WAN un IP din subnet cu setarile de rigoare si la LAN 192.168.0.1. In acest al doilea router sunt conectate PCurile din reteaua noastra care functioneaza impecabil pe internet.

Acum in primul router  am vrea sa conectam echipamentele care le vrem accesibile din afara. Am conectat un UPS si setarile de retea le-am pus cam asa: IP di nsubnet, netmaskul subnetului, gateway adresa IP a primului Router.

Din afara putem sa accesam primul router prin remote management pe adresa de IP publica (cea de la WAN). Daca incercam acelasi lucru pe adresa din SUBNET nu se conecteaza. Adresa publica o pinguim din afara, cele din subnet nu.

Ma ajuta cineva sa rezolv problema?

Multumesc

#2
Ccucu

Ccucu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 12.08.2005
am facut si o schema in caz ca nu am fost destul de exact i ndescrierea anterioara:

[ http://i50.tinypic.com/20k3p68.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#3
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 245,290
  • Înscris: 08.10.2015
Sper ca pe routerul numaru' 1 ai dezactivat NATul din setarile lui. Din ce zici acolo eu asta zic ca e problema.

#4
fir3wall

fir3wall

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 13.11.2006
Vezi ca unele routere au setari speciale ca se se comporte ca si gateway sau ca si router parca la linksys era ceva de genul. Vezi din lan cu ce ip iesi la internet. Cu ip-ul din subnet sau ip-ul care ii setat pe wan-ul primului router.

Edited by fir3wall, 27 April 2012 - 14:04.


#5
Ccucu

Ccucu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 12.08.2005
Multumesc de raspuns. Routerul meu e u nD-Link DIR-615, vad ca n uare nici o optiune pt NAT, am sa incerc sa iau alt router luni cel mai probabil. Vreo recomandare?

View Postfir3wall, on 27th April 2012, 14:03, said:

Vezi ca unele routere au setari speciale ca se se comporte ca si gateway sau ca si router parca la linksys era ceva de genul. Vezi din lan cu ce ip iesi la internet. Cu ip-ul din subnet sau ip-ul care ii setat pe wan-ul primului router.
Din lan ies cu IP-ul public, cel din wan-ul primului router

Edited by Ccucu, 27 April 2012 - 14:07.


#6
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002
ai subnet-uri diferite pentru pc-uri si pentur celelalte echipamente? ar fi util sa vedem ce setari ai acolo. s-ar putea sa ai nevoie de niste rute statice...

pune acelasi desen, dar la care sa pui si ce IP/mark ai pe fiecare port.

#7
Ccucu

Ccucu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 12.08.2005

View Postworm, on 27th April 2012, 14:38, said:

ai subnet-uri diferite pentru pc-uri si pentur celelalte echipamente? ar fi util sa vedem ce setari ai acolo. s-ar putea sa ai nevoie de niste rute statice...

pune acelasi desen, dar la care sa pui si ce IP/mark ai pe fiecare port.

[ http://i49.tinypic.com/15x7qkh.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Pe 200.3 ma pot conecta din afara pe 200.129 nu

Edited by Ccucu, 27 April 2012 - 15:00.


#8
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,126
  • Înscris: 24.02.2007
De pe PC'uri cand cauti "my ip" pe google de exemplu care-l afiseaza?
Mai mult ca sigur e NAT activat pe primul router. Daca vrei sa-l schimbi o recomandare ar fi un mikrotik (750 GL pentru inceput s-ar descurca ok)

#9
worm

worm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,806
  • Înscris: 21.06.2002

Quote

Pe 200.3 ma pot conecta din afara pe 200.129 nu

ip-urile din subnet-ul in care e 82.xx.200.129 nu sunt cumva IP-uri direct conectate la RDS? da-i eventual un traceroute sa vezi pana unde ajunge conexiunea... s-ar putea si NAT-ul de pe routerul 1 sa fie problema. ce model de router e?

Edited by worm, 27 April 2012 - 15:46.


#10
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,126
  • Înscris: 24.02.2007

View PostCcucu, on 27th April 2012, 15:05, said:

Multumesc de raspuns. Routerul meu e u nD-Link DIR-615, vad ca n uare nici o optiune pt NAT, am sa incerc sa iau alt router luni cel mai probabil. Vreo recomandare?


#11
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 245,290
  • Înscris: 08.10.2015
Mda, am aruncat o privire pe google dupa modelul de dlink avut de @initiator si intradevar este confirmat si de producator ca nu se poate dezactiva nat pe el.

@Ccucu: Din pacate trebuie sa iei un alt router pentru a putea sa folosesti subnetul de la rds.
@worm: 82.X.200.128/27 este un subnet nu face parte din clasele de IPuri direct conectate ale erdeeshului.

#12
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,003
  • Înscris: 08.12.2008
teoretic s-ar putea dezactiva cu conditia sa fie o revizie compatibila cu ddwrt

#13
Ccucu

Ccucu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 12.08.2005
Scuzati intarzierea.

Intre timp am mai incercat unele chestii cu alte routere TP-Link sau Asus, chiar si cu o distributie de linux SME.
Nu a mers asa ca am chemat departamentul tehnic de la RDS care mi-au confirmat ca n uam echipamentele necesare pt a face subnetul functionabil.
Au venit ei cu un router CISCO, am facut teste, a mers, dar n-au vrut sa lase routerul, nici sa-l vanda :))

Trebuie deci sa-mi iau un nou Router, n-as opta pentru Cisco ca-mi prind urechile in el. Am inteles ca varianta buna si ieftina ar fi un Linksys. Mi-a fost recomandat modelul WRT54GL, care e destu lde ieftin. Ce ziceti, oare acela merge? Pot dezactiva NAT pe el?

Multumesc

#14
minune

minune

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 01.04.2004
Ia mai bine un mikrotik cum zicea colegul mai sus

#15
Ccucu

Ccucu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 12.08.2005
Am rezolvat problema cu un Linux, si anume ZeroShell.

Am pus 3 placi de retea.

Pe ETH00 am pus ip intern: 192.168.0.100
Pe ETH01: 82.xx.200.3
pe ETH02: 82.xx.200.129

Am activat NAT pe ETH01 si pe restul am lasat dezactivat.

Acum am net pe PCurile interne si a macces de afara pe SUBNET, adica exact ce mi-am dorit :)

Multumesc tuturor pentru ajutorul oferit

#16
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,126
  • Înscris: 24.02.2007
Iti ajungeau si 2 placi de retea dar bine ca-ti merge.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate