Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...
 Resoftare camera supraveghere

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 

Pereti pentru o constructie exterioara.

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
Protopopeus

Protopopeus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,484
  • Înscris: 23.05.2007
Salutari tuturor si Hristos a Inviat !

Apelez la cunostintele dumneavoastra pentru a ma ajuta si pe mine sa gasesc o solutie in ceea ce priveste realizarea peretilor unui chiosc.

Iata cateva date ajutatoare:
- acest chiosc care va avea o suprafata foarte mica, de numai vreo 6mp va fi amplasat undeva in exterior, asadar la dispozitia factorilor meteorologici.
- chioscul va desfasura o activitate de tip fast-food, astfel incat este de preferat ca interiorul sa poata fi gletuit si dat cu vopsea lavabila (de fapt legea presupune sa existe o suprafata usor lavabila, nu neaparat tencuiala, vopsea lavabila, etc.).
- jos va fi un planseu subtire (vreo 5cm) turnat din beton si armat.
- structura va fi una din lemn.
- peretii vor trebui sa fie cat de cat si o bariera impotriva hotilor.
- nu este necesar ceva foarte rezistent in timp, constructia va exista aproximativ vreo 6 luni.
- nu este nevoie de ceva prea elaborat, ideal ceva care sa poate fi, eventual, si refolosit macar partial.

Eu m-am gandit la niste pereti realizati simplu din OSB de 6 - 8mm pe o structura din lemn, tencuititi atat in exterior cat si in interior apoi si in exterior si in interior aplicata o vopsea. Dar am inteles ca pe OSB nu se poate tencui fiindca "nu prinde" gletul.
Ei bine, daca as folosi pentru gletuit adeziv pentru polistiren (de ex. CT85) ?
In fond acesta este aderent cat se poate de bine pe OSB de vreme ce se lipeste cu el polistirenul, in plus este folosit si pentru spacluire peste polistiren, deci poate juca si rolul unui glet, adica rezista la intemperii.

Ca si alte solutii m-am gandit la Rigidur, insa despre acesta nu stiu daca rezista la umiditate, nu stiu nici daca are rezistenta OSB-ului la eventuale lovituri, in plus este si mult mai scump.

Cat priveste Rigips-ul, chiar daca folosesc din acela pentru umezeala, nu cred ca se preteaza la a fi folosit in exterior.

Un perete din caramida sau altfel de zidarie este exclus.

M-am gandit si la policarbonat, insa nu doresc sa "se vada" prin el, nici macar putin (stiu ca este translucid, nu transparent), in plus din punct de vedere al aspectului nu corespunde deloc cu ce doresc eu (neaparat trebuie sa se poata vopsi si sa aiba aspect de perete "adevarat").

Imi puteti oferi si alte solutii ?
Multumesc.

#2
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
Panel de termopane?
Eventual si cadru din tamplarie PVC sau aluminiu si il montezi si demontezi unde cand si cum vrei.

Daca ai bani.

Edited by undercoverbrother, 23 April 2012 - 15:12.


#3
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,803
  • Înscris: 03.02.2007
Evident că e cel mai bine cu tâmplărie PVC(că e mai ieftină) și acoperiș din panouri sandwich. E cea mai uzuală soluție la ora actuală.  Cum a zis și undercoverbrother se poate demonta/monta, dacă vrei să-i schimbi amplasamentul.

Edited by Digix, 23 April 2012 - 15:28.


#4
undercoverbrother

undercoverbrother

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 18,293
  • Înscris: 02.04.2007
Nu stiu cat costa profilul din aluminiu fata de PVC dar ai avantajul ca daca stii sa masori si sa tai drept cu un fierastrau poti sa-ti faci chiar tu cadrul si iesi mult mai ieftin. Asta se prinde la imbinari cu suruburi, un sistem foarte simplu care iti permita sa le si aliniezi sau sa faci alte reglaje spre deosebire de PVC care se sudeaza si cum e asa ramane. Mai trebui un profil de colt (nu stiu cum ii zice exact) ca sa asamblezi peretii si aia ei...
Nu stiu totusi daca e mai ieftin decat daca iti face cineva din PVC.

Panourile, la fel, le tai tu daca e nevoie si gata. Poate ala de acoperis sa fie mai greu de taiat dar astea de geamuri se taie usor iar eventualele imprefectiuni oricum nu se vad ca sunt ascunse in cadrul ala.

Edited by undercoverbrother, 23 April 2012 - 15:29.


#5
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,803
  • Înscris: 03.02.2007
Posibil că e mai ieftin dacă îl faci tu, așa ar spune teoria, dar nu e prea sigur. Sunt câteva aspecte de luat în seamă. Trebuie să ai mașină de tăiat staționară și ștanță pentru profilul respectiv. În loc de ștanță pentru colțari se poate folosi și bormașina, dar trebuie un pic de experiență. Trebuie să tai două din rame la la unghi diferit de 45 de grade, pentru că trebuie să ai pantă la acoperiș, deci trebuie să știi cum să faci asta.

Ar trebui să ai spațiul unde să prelucrezi și să depozitezi temporar această construcție și materialele aferente, pentru că toate profilele au 6 m și nu poți termina toată treaba într-o zi. Vei avea pierderi mari de materiale, pentru că nu îți vinde nimeni 1m de profil dintr-un anumit tip pentru că doar de atât ai nevoie. Nu se vând decât bare de 6m. De exemplu profilul de îmbinare la colț va avea 4*2= 8m. Cantitatea minimă pe care  o vei putea cumpăra să faci lucrarea va fi de 2*6=12m, deci pierderea este de 12-8=4m, adică 33% la acest profil.
Dacă folosești profile din aluminiu, trebuie să iei din cele cu rupere termică(mai scumpe) dacă vrei să faci o treabă corectă.

În general, ramele din pvc se confecționează la fabrică, pe linie automată, pierderile sunt  foarte mici, datorită numărului mare de alte rame executate și optimizării foarte bune a împărțirii pe bare astfel realizată.
Deci, dacă iei doar ramele gata făcute, nu mai plătești și pierderile aferente.

#6
Protopopeus

Protopopeus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,484
  • Înscris: 23.05.2007
Multumesc pentru pareri, insa aceasta modalitate din nou o exclud in totalitate, in primul rand din cauza costurilor...
Chiar daca as placa acel OSB in exterior cu un polistiren de 2cm, ca sa ies din impasul cu gletuirea pe OSB si as lipi prin interior (lipit direct de OSB sau prins in niste suruburi scurte) Rigips, si tot as iesi mai ieftin decat varianta cu tamplaria din PVC/aluminiu.
In plus, am spus deja ca doresc acea suprafata exterioara sa dea impresia unei suprafete zidite, nu facuta din plastic.
Apoi, stiu ca gusturile se discuta, insa mie unul nu-mi plac absolut deloc ca si aspect acele paneluri sandwich din PVC, fiindca sunt cat se poate de banale, impersonale si mi se pare ridicol sa incerc sa construiesc o imagine a unei activitati folosind acele paneluri, acestea in primul rand nu au nici o legatura cu rusticul, aspect pe care doresc sa-l ating eu.

Totusi, mergand in continuare pe prima idee, am gasit un adeziv pentru polistiren care, zice-se, merge de minune pe OSB, acesta se numeste OSB - KLEBER, de la Adeplast.
Ce parere aveti ?

#7
rusman

rusman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,186
  • Înscris: 03.05.2009
Pai daca vrei sa para rustic cred ca este mai bine sa folosesti lambriu de lemn baituit, cred ca arata mai rustic decat osb+polistiren.

#8
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,803
  • Înscris: 03.02.2007

 Protopopeus, on 23rd April 2012, 17:26, said:

Multumesc pentru pareri, insa aceasta modalitate din nou o exclud in totalitate, in primul rand din cauza costurilor...

Mda, e posibil  sau nu, să ieși mai bine cu osb-ul, iar din păcate nu va mai fi deloc demontabilă. Mai intervine și costul scheletului metalic pe care va trebui să faci coșmelia, care nu apărea în cazul termopanului.
Poți avea probleme cu polistirenul care se va înfunda cînd se lovesc clienții de el. Nu am văzut chioșcuri cu polistiren până acum.

Despre partea cu rusticul, așa e, termopanele albe(cele mai ieftine) nu au nicio treabă cu acest aspect, dar nici polistirenul nu cred că e foarte de la țară.

Până nu ceri oferte, nu poți să știi la ce nivel va fi prețul. Oricum, vei avea nevoie de tâmplărie, măcar o ușă și un geam.

Edited by Digix, 23 April 2012 - 17:55.


#9
buha

buha

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 898
  • Înscris: 02.06.2006
@Protopopeus:
Termopane nene sau panouri sandwich.

Edited by buha, 23 April 2012 - 19:00.


#10
Protopopeus

Protopopeus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,484
  • Înscris: 23.05.2007
Pai, termopane, termopane, dar (ca tot venise vorba mai sus de a cere o oferta de pret) niste neni binevoitori care au mai facut astfel de chioscuri (ca si chioscuri pentru ziare, etc.) m-au "anuntat" ca o astfel de constructie (de fapt va fi o simpla camera paralelipipedica, cu acoperis) m-ar costa pe la 2000Euro. In schimb, daca o fac eu asa cum am spus in primul post, si acoperita cu sindrila bituminoasa, ma costa maxim 1200 lei.
Diferenta uriasa...

Pana la urma cred ca voi incerca sa gletuiesc OSB-ul cu acel adeziv de la Adeplast, mentionat mai sus, pun coltare cu plasa la colturi si vad ce iese...

#11
porphyrogenitus

porphyrogenitus

    priveste profund

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,297
  • Înscris: 30.10.2005
Panouri temoizolante din tablă galvanizată cu miez din poliuretan.
O grosime mică de 5 cm asigură confortul termic dorit.
Sunt rezistente la șocuri, implicit la intențiile hoților.
Se găsesc în game variate coloristice.
Producătorii pun la dispoziție și accesorii pt. diferite zone de îmbinări.
Sunt igienice și se curăță ușor.

Vezi aici la rubrica pereți.
Sau aici.

La ruukki găsești și variante coloristice.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate