Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Mp5 player auto

Nu-mi vede pc-ul telefonul

Expresor Breville defect
 [Embedded] Cum fac ca userul sa d...

Recomandare priza inteligenta

Probleme cu un template wordpress

A inceput producția primei m...
 Kumm - Sa nu spui nimanui

Un string - doua invertere

She Said (2022)

Cum procedez cu un vecin care m-a...
 Curațare PC-uri vechi multin...

La multi ani @Robert201!

La multi ani Romania!

La multi ani @Forumului Softpedia...
 

Vector linux

- - - - -
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#1
tflorin40

tflorin40

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,393
  • Înscris: 22.10.2007
Se da urmatoarea problema :
P III-600/256 M
Utilizator tufa , care ar vrea sa mai traga de un calculator . Momentan are XP pe el , dar se afla in " bataia vantului " iar ca atare ar cauta o solutie free .
Cerinte :
- open office
- eventual un film.
-eventual o muzica.
-( internet n'are  :) sau :(  )

Un amic mi-a recomandat Vector Linux . Cu toate ca solutia finala aoptata de el e Mint cu LXDE  , dar pe 512 Mb .

A incercat cineva Vector Linux ?
M-as fi gandit la Puppy dar e cam gandit pe o conexiune de internet .
Un sfat din experienta dv ?

PS Oare de ce nu vor sa crape P III-urile astea ?

#2
Ombilic

Ombilic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 641
  • Înscris: 01.04.2011
am incercat acum ceva ani Vector(pe un AMD Sempron @2GHz si 256 Ram) si mi s'a parut greoi si nici prea user friendly.
mai degraba pui Puppy. merge rapid, gasesti programe destule.

sau ai putea sa incerci Macpup. e Puppy cu E17( are bara aia jos ca la Os x)

#3
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008
Parca e bazat pe Ubuntu din ce-mi amintesc. Auzi e vorba de utilizator "TUTA" sau "TUFA"? :lol:  
oftopic: O ruda dea mea are Bodhi linux pe un PC tot in genul ala cu 256MB, merge excelent, dar nu are pus openofice. Daca pun open-ofice (sau si libre) cred ca o ia razna bodhi. Chiar Tv maxe merge, Minitube, google chrome pt net, VLC. Am auzit ca vector ar fi chiar bun, cat despre Bodhi mai putin in sensul observat de mine ca trebuie sa cam sapi prin el ca altfel crapa cand nu te aspepti de la cate un program aparent compatibil. Asa pateam pe laptop dar acel P3 cu 256 vad ca merge f bine. Ti-am povestit despre Bodhi ca poate neavand ce face incerci si tu. Dar spre deosebire de "tufa" ta tufa mea doar net foloseste, deci de aceea ofice nu are. Am incercat si un macpupy si culmea nu am gasit nici o metoda de al instala pe hardisk. Si PClos Lxde vine cu detoate dar nu stiu cu RAM-ul daca ar fi suficient.  Mandriva lxde consuma si ea vreo 80MB.

As fi si eu bucuros sa crape toate jafurile pana la Core 2 duo si Athlon 64 mai ales netbursturile. Poate l-as ierta pe Pentium D.

Edited by popascu, 19 April 2012 - 19:44.


#4
mcmlxxxvi

mcmlxxxvi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 888
  • Înscris: 30.01.2012
Eu recomand CrunchBang, dar nu vine cu OpenOffice, vine cu abiword si gnumeric, care sunt bune pentru asta si LibreOffice poate fi instalat foarte usor, pot sa dau instructiuni si fara internet.

#5
gepres

gepres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,904
  • Înscris: 09.04.2005
Vector e bazat pe Slackware si merge bine pe sisteme vechi, chiar si versiunea cu KDE, asa numita SOHO (Small Office/Home Office). Mi-a placut ca la instalare poti sa alegi pachetele in functie de ce vrei sa faci cu sistemul.

#6
dane-boy

dane-boy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 501
  • Înscris: 08.02.2004
Din fericire dacă nu are net (scapi de prostia de flash) merge cam orice bazat pe LXDE. Din propriile experimente pe un PIII-866 MHz cu 384 MB SDRAM funcționează superb inclusiv cu LibreOffice ultima versiune. Mint LXDE este imposibil de instalat întrucât rulează live și RAM este prea puțin pentru a da și install. În concluzie din pct meu de vedere Debian LXDE sau Crunchbang.

#7
popascu

popascu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,775
  • Înscris: 22.04.2008
Dar nu ar putea sa puna provizoriu mai mult RAM si sa instaleze, iar apoi sa scoata din RAM-ul si sa ramana cu cel initial? Instalerul cred ca are un consum mare.

Am impresia ca conteaza fiecare 10MB RAM pt hardwarele vechi daca Mint cu Lxde nu merge pe 384MB cand eu am la laptop 448MB RAM (restul pana la 512 fiind luat pt video) si merge chiar bine cu Gn3. Am mai scos eu vreo cateva chestii insa sa nu consume. Consuma 130-140 MB RAM si swap face cu vreo 30MB in Gnome 3. In e17 consumul e de 70-90 MB RAM adica ceva mai mult de jumate. Mai demult am avut acelasi SO si cu lxde pus peste si consuma vreo 80MB. Folosesc insa mai des e17.

Ca si lucru interesant despre SO-uri mai demult am reusit sa rulez Ubuntu 6.10 si pe celeron 633 cu 128 - 196 MB RAM. Insa Ubuntu 9.10 nici pe 256 si procesor d e 1GHz nu mergea bine. Prin tranzitivitate e posibil ca noile SO-uri sa nu mai mearga pe hardware vechi nici cu lxde. De aici si problemele cu Ubuntu 12.

Sunt curios cum ar merge vector pe acel PC.

Daca stiti cunva procesoarele AMD k6 (MMX, 3DNow) fara SSE pot rula ceva linux de acum? Un Bodhi ar merge? pe un pentium cu MMX de 233 MHz nu  a pornit spunand ca nu are nu stiu ce instructiune, probabil sse.

Edited by popascu, 20 April 2012 - 11:26.


#8
tflorin40

tflorin40

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,393
  • Înscris: 22.10.2007
"Operatia" era programata pt maiine . Dar datorita unor probleme de natura familiala ( " Si de cand mi-am luat nevasta / Hei ce ploaie si ce vant ! "   :deadtongue:  ) se amana pe saptamana viitoare . Chiar sint curios . Va tin la curent .

#9
tflorin40

tflorin40

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,393
  • Înscris: 22.10.2007
L-am incercat aseara . Momentan sint incantat . Se misca incredibil de bine . Mai putin incantat ca dupa restart nu imi mai merge reteaua :( . Astazi mi-am propus sa ( incerc ) rezolv problema retelei precum si sa schimb lilo cu grub-ul .
Am gresit incercand sa ma joc cu Live CD-ul Standart . Daca sistemul nu are resurse nici o sansa , trebuie trecut direct la instalare .

#10
tflorin40

tflorin40

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,393
  • Înscris: 22.10.2007
Cica " .......... Ori est prost ori iti place ! "
Nu siu in care categorie intru .
Rezolvat sunet ,retea , open office etc
Momentan ma bat cu Lilo .
Chiar daca amicul nu va folosi internetul ..... caut ceva sa mearga ... de curiozitate . Flashul ucide procesorul in Firefox . Care oricum merge prost .

#11
tufa

tufa

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 04.06.2012
Salut sunt tufă . Mă bucur că am ajuns subiect și nu predicat . Vă solicit ajutorul ca să ajung din tufă, stejar.
Vreau să gasesc ceva instructiuni de folosire pentru vector linux 7 . Mă chinui eu și singur dar merge mai greu .
Folosesc acest sistem de operare , și sunt în general mulțumit .Se cam agața de cîte o comandă , dar în principiu
funcționează.

#12
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,840
  • Înscris: 30.07.2003

 tufa, on 4th June 2012, 15:34, said:

Vreau să gasesc ceva instructiuni de folosire pentru vector linux 7
http://vectorlinux.o...vl60/index.html

#13
Kortana

Kortana

    POWERED BY MICROSOFT !

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,221
  • Înscris: 24.11.2010
Salut. Cum pot accesa un folder cu drepturi de administrator in Vector 7.0 Standard Gold ?

#14
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,840
  • Înscris: 30.07.2003
In consola tastezi su, dupa ce dai parola de root deschizi mc si faci ce vrei acolo.

#15
Kortana

Kortana

    POWERED BY MICROSOFT !

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,221
  • Înscris: 24.11.2010

 neagu_laurentiu, on 4th July 2012, 19:50, said:

In consola tastezi su, dupa ce dai parola de root deschizi mc si faci ce vrei acolo.
Ok, Multumesc. :)

#16
asasinuxp

asasinuxp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,380
  • Înscris: 23.08.2010

 tflorin40, on 1st May 2012, 22:27, said:

Cica " .......... Ori est prost ori iti place ! "
Nu siu in care categorie intru .
Rezolvat sunet ,retea , open office etc
Momentan ma bat cu Lilo .
Chiar daca amicul nu va folosi internetul ..... caut ceva sa mearga ... de curiozitate . Flashul ucide procesorul in Firefox . Care oricum merge prost .
Dezactiveaza flash-ul,youtube va merge folosind html5,asta daca are o versiune recenta de Firefox.

#17
Kortana

Kortana

    POWERED BY MICROSOFT !

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,221
  • Înscris: 24.11.2010
A mers. Dar nu stiu cum sa fac sa folosesc un fel de sudo gedit /usr/bin/skype ca sa introduc:
#!/bin/bash
LD_PRELOAD=/usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l/v4l1compat.so /usr/bin/skype
Am cautat in google dar nu am gasit.

#18
asasinuxp

asasinuxp

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,380
  • Înscris: 23.08.2010
In loc de sudo foloseste gksudo .

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate