Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

Ventilatie cu recuperare de caldura

* * * * * 5 votes
  • Please log in to reply
3428 replies to this topic

#883
doru2304

doru2304

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 07.06.2005
Încercați un test și cu Funcția «PREÎNCĂLZIRE» pornită. În manual spune că încălzește suplimentar aerul admis cu 6-7°C. Această funcție nu trebuie folosită la temperaturi exterioare ce depășesc 20°C. Sunt curios care va fi rezultatul. Sunt și eu interesat să-mi cumpăr astfel de unități Prana 150, iar experiențele celor care le-au montat deja sunt extrem de valoroase! Mulțumim!

#884
atech

atech

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 26.07.2004
Da, dupa prima zi am pornit si incalzirea auxiliara.
Noaptea il tin pe viteza 2 si la temperaturi exterioare de aproximativ 5 grade, baga aer la 22 de grade.
Cu functia de incalzire pornita, daca cresc viteza de la 2 la 5 temperatura aerului scade pe la 18 grade.

Ciudat este ca daca functia de incalzire este oprita, la viteze mici baga aer la o temperatura mai scazuta decat la viteze mai mari.
Inca nu s-au implinit cele 14 zile in care pot returna produsul, dar nu cred ca il voi returna.
Eficienta lui este probabil undeva la 50-70% chiar tinand cont ca aerul introdus este cu 8% mai mult decat cel evacuat. Deci nu acesta este punctul lui forte.
Dar overall se simte foarte bine sa ai mereu aer proaspat in casa, iar functia de incalzire il face utilizabil si la temperaturi exterioare scazute.

#885
xml

xml

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,352
  • Înscris: 27.10.2005
E posibil, lasand la o parte consumul de energie electrica, sa aduci aer proaspat si filtrat intr-o incinta prevazuta cu o clapeta de sens, printr-un filtru sac sau de dimensiunile unuia de hota, din care o ventilatie cu recuperare de caldura sa-si ia aductiunea de aer? Recuperatoarele nu au ventilatoare destul de puternice de obicei si pe de alta parte au filtre scumpe. Insa daca ai putea aduce, cu un ventilator mai puternic, un flux de aer si proaspat si filtrat, ai ajuta recuperatorul si ai proteja si filtrele.

Repet, focusul nu e pe costul initiativei, ci pe aer proaspat si filtrat (eventual pentru persoane alergice).

Edited by xml, 12 December 2018 - 12:58.


#886
grig0re

grig0re

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 10.12.2015
Pai, la limita, e ca si cum ai inseria doua ventilatoare. Cred ca trebuie sa ai grija ca debitele sa fie egale (altfel afectezi recuperarea), deci totul se reduce la a pune pre-filtre pe ce ai deja. Eu am reusit sa-mi rezolv problema cu fumul folosind ca post-filtrare niste material filtrant impregnat cu carbune activ. Nu stiu cat de buna a fost ideea (daca materialul ala elibereaza si ceva particule daunatoare in aerul admis), dar am scapat de fum. Am preferat sa-l folosesc ca post-filtrare ca sa nu imi fac griji ca ar putea fi aspirat de ventilator, dar trebuie sa gasesc o solutie pentru pre-filtrare. Am mai intrebat la niste producatori generici de filtre daca pot sa-mi faca filtre identice ca si dimensiuni cu cele originale, dar impregnate si cu carbon activ. Inca astept raspuns.

@atech: suna ca si cum vitezele ventilatoarelor (daca sunt doua) pe admisie/extractie n-ar fi sincronizate. De-aia cred ca randamentul e mai mic la viteze mici (ala care aduce aer se misca mai repede; cand cel care scoate incepe sa compenseze debitul (creste setarea de viteza), randamentul creste). Nu stiu daca e caracteristic produsului sau e defect ce ai tu, dar poate merita investigat suplimentar. Bine, dezechilibrul poate cauzat si de vant/curenti de fatada/orice misca aer prin casa...

Edited by grig0re, 31 December 2018 - 00:04.


#887
andy18v

andy18v

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 585
  • Înscris: 08.12.2013
Referitor la Prana150 sau alte variante descentralizate: ce se intampla cand afara e o umiditate foarte mare (dupa cateva zile ploioase)? Nu va creste exagerat si in casa umiditatea? Dar iarna, cand aerul de afara e uscat, nu scade umiditatea prea mult inauntru?

View Postagafita, on 04 noiembrie 2018 - 11:42, said:

Eu am montat in sufragerie un Prana 150 din ianuarie 2017, l-am lasat in viteza 2 si functioneaza non-stop.
Merge la fel ca in prima zi, nivelul de zgomot este mic in vitezele mici(In prima viteza aproape ca nu se aude nimic) si se aude ca un aer conditionat la viteza zecea, deci nu prea poate fi foiosit la viteza  maxima mult timp ca este destul de zgomotos. Oricum ideia este sa funtioneze in viteze mai mici fiindca acolo randamentul de recuperare de caldura e mai mare.
Cu fumul sa mirosuri nu am avut probleme fiindca stau la etajul 7.
Peretele a fost gaurit cu o carota diamantata cu sistem de prindere cu bara telescopica in podea si tavan si cu sistem de captare a apei si prafului in aspirator. Asa ca gaura sa exeutat perfect fara praf si mizerie.

Esti multumit de el, e ok aerul? Nu se imbacseste, neavand filtre?

#888
grig0re

grig0re

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 10.12.2015
Probleme cu umiditatea nu ai decat iarna cand scade inconfortabil de mult. Daca ventilezi constant, nu ai probleme cu umiditatea prea mare.

#889
andy18v

andy18v

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 585
  • Înscris: 08.12.2013

View Postgrig0re, on 31 decembrie 2018 - 18:40, said:

Probleme cu umiditatea nu ai decat iarna cand scade inconfortabil de mult. Daca ventilezi constant, nu ai probleme cu umiditatea prea mare.
Bun, dar un asemenea aparat tocmai iarna e cel mai necesar. Ce faci daca iti scade umiditatea sub pragul minim?

Edited by andy18v, 01 January 2019 - 15:17.


#890
4di

4di

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 981
  • Înscris: 05.04.2006
Uneori nimic , revine de la sine. Dacă nu revine,  pui un prosop puțin umed pe calorifer.

#891
grig0re

grig0re

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 10.12.2015
Am mai zis, eu iau cateva din rufele de la uscat, si le intind in dormitoare. E o solutie eficienta.

Edit: Nu prea multe rufe, fiindca se formeaza prea mult condens in aparatele de ventilare. Pentru cele centralizate nu sunt convins ca e o solutie buna, deoarece condensul poate sa apara pe tevi (in functie de trasee) si m-as feri de asta, oricat de "ionizate" sau "argintate" ar fi. Astea descentralizate se curata mai usor.

Edited by grig0re, 03 January 2019 - 12:44.


#892
Gybernat91

Gybernat91

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 28.06.2018
Buna ziua!
In primavara dam startul constructie casei noastre. Casa va fi Parter cu structura metalica!
Vreau cel putin sa prevad conductele pentru ventilatie cu recuperare de caldura dar problema este ca nu am gasit informati despre amplasarea grijlajelor de admisie si evacuare! Ma gandeam sa am in fiecare incapere cel putin o admisie si o  extragere asa ca am facut un mic desen pe planul casei! Logica mea imi spune sa amplasez gurile de admisie in apropierea ferestrelor, iar gurile de evacuare in zone cu potential mai cald( buc, baie, etc).  Nu stiu cat este de bine sa am coloane mai groase (125mm) si sa ma leg la ele cu tuburi de 70mm !  Va rog sa imi spuneti daca aceasta abordare este corecta si va rog nu ezitati daca aveti idei mai bune!
Multumesc!

Attached Files



#893
EmeraldCountryHouse

EmeraldCountryHouse

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 999
  • Înscris: 31.03.2018
Eu am facut in regim DIY al mea ventilatie.
Am folosit tevi rotunde de 75 / 90 tratate antibacterii si antistatic.
Am pus cate o absorbtie in fiecare camera "murdara" : baie,bucatarie,hol sus,hol jos si una la mijloc intre living /dining.Apoi,toate de supply in celellalte camera.Am pus si una de extragere a aerului cald in camera technicala,unde este mai tot timpul cald,incalzeste aerul rece din "heat exchanger" mai repede,zic eu.
Aerul intra in camera langa fereastra,cum spui tu dar deasura caloriferului,ca sa distribuie aerul cald...am blocat acea parte din 360 grade si nu arunc aerul inspre calorifer/fereastra.
Nu am facut nimica in bucatarie inca,nu stiu cum se lega ventilatia la hota ,am give up.

Ce as vrea sa fac ca un proiect nou la pensie...un fel de system care introduce aerul sus pe tavan dar culege aerul murder de pe undeva de jos,la nivelul parchetului … Vazui ceva la un docuemntar,cred ca pe la cei de peste ocean,aveau niste chestii patrate in podea sau in perete dar jos de tot,in jurul camerei.
Ce nu imi place la sistemul classic este "distributia" prafului peste tot in casa (combinate cu incalzire sub parchet).Ma gandeam ca daca aerul sufla de sus si arunca aer curat in 360 grade acoperire si sa incerc sa capturez aerul murder dar si praful de la nivelul de jos,unde sta el static asa frumos,mai tot timpul,as realiza o chestie buna.

Edited by EmeraldCountryHouse, 21 January 2019 - 01:37.


#894
PescarPro

PescarPro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 165
  • Înscris: 28.08.2007
Pai ventilatia aia a ta nu filtreaza aerul pe care il introduce ?

#895
agafita

agafita

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 116
  • Înscris: 10.08.2007

View Postandy18v, on 31 decembrie 2018 - 13:05, said:

Referitor la Prana150 sau alte variante descentralizate: ce se intampla cand afara e o umiditate foarte mare (dupa cateva zile ploioase)? Nu va creste exagerat si in casa umiditatea? Dar iarna, cand aerul de afara e uscat, nu scade umiditatea prea mult inauntru?



Esti multumit de el, e ok aerul? Nu se imbacseste, neavand filtre?

Sunt multumit, la mine merge in continuu de 2 ani si nu am avut probleme. Doar trebuie sa ai grija sa-l cureti o data pe an fiindca se pot optura plasele e la intrarea aerului in recuperator si ii scade debitul real.  Eu am facut curatarea in toamna si acum merge la fel de bine ca la inceput. In manual este descris cum se face curatrea deci poate fi facuta de oricine.

#896
Gr3go

Gr3go

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 112
  • Înscris: 19.09.2005
O întrebare pt cei care aveți instalat prana 150 sau similar: cat zgomot scoate aparatul in funcționare?
A instalat cineva dormitor? Sunetul e deranjant noaptea?

#897
vldsound

vldsound

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 23.08.2010
Buna,

Cate fire de curent imi trebuie pentru acest gen de ventilatoare descentralizate gen Prana, Sevi ?

Am vazut acest model si ma intreb daca functioneaza de unul singur, adica nu are nevoie de pereche ?


Multumesc
Vlad

#898
adrian2018

adrian2018

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 01.08.2017

View PostGr3go, on 03 februarie 2019 - 14:45, said:

O întrebare pt cei care aveți instalat prana 150 sau similar: cat zgomot scoate aparatul in funcționare?
A instalat cineva dormitor? Sunetul e deranjant noaptea?

Salut, am avut ocazia sa pun mana pe un Prana 150 si sa il compar cu ce am prin casa. Isi luase un amic mai non tehnic si l-am rugat inainte sa gaureasca peretele sa ma lase sa ma uit la el.
1. Este foarte zgomotos, mai ales ca pe Low, care echivaleaza cu treapta 1, se aude mai tare decat pe 2.
2. L-am demontat bucata cu bucata, e exact o jucarie chinezeasca. Voi incerca sa pun un link aici. A durat cam 26 de minute sa il reasamblez, nu as mai face-o, mai ales ca ar trebui pentru a il curata, macar de 2 ori pe ansa faci operatia.
Probabil dupa a 2-3-a demontare, s-ar face praf, suruburile sunt foarte mici, se insurubeaza direct in plastic prost si dupa vreo 2 demontari nu mai ai in ce prinde.
3.Elementele de "etansare" sunt niste bucatele de buretel care demontandu-l deja se rupeau. Totodata motorul e fixat cu niste bucati negre de material, indesate efectiv ca sa il tine. vezi pozele.
4.Am uitat la un moment dat o "piesa" adica o bucata de plastic 1cm pe 10cm, cu rol de distantier si am realizat ca flencane in interior miezel. Asa am descoperit ca poate si trage cu siguranta aer destinat evacuarii pe admisie, neexistand nici o etansare intre cele doua tevi concentrice.
5.Din pacate nu am avut cum sa testez capacitatea de recuperare, desi am mari indoieli, mai ales ca am auzit de la la mai multi ca are rezultate dezamagitoare. La 0 grade afara, baga in Low, adica in treapta minima unde recuperarea ar trebui sa fie maxima, cam 11 grade. Pana nu vad, nu pot confirma.
6 DEBITUL. Aici e partea cu minciuna gogonata. Masurat cu anemometru, abia baga vreo 40m3/h in treapta maxima (H). Am testat doar introducerea, evacuarea nu isi avea sens, fiind motoare identice, declarate de producator vezi doamne 137m3/h. In film nu se vede, am testat ventilatorul decuplat complet de la sistem,ca sa nu mai aiba nici o pierdere de presiune si abia reusea un modest 69-70 m3/h.
Nu m-a mirat, am mai avut curiozitati sa testez ventilatoare ucrainiene, e un mare "brand" super economic pe la noi, Vents, care declara pe un ventilator de baie 100m3/h, real evacua cam 50.
Deci se poarta la ei treaba asta. ventilatoarele de la Prana sunt ghici ce? Blauberg care face parte din grupul Vents. Dar deh, Blauberg suna nemteste. Eticheta nemteasca pe made in Ucraina.
Asa ca, vrajeala cu debit de 115m3/h nu sta deloc in picioare. Probabil ca, daca il cuplam si la grila, mai pieredea niste m3 si aveam cam 35m3/h, in treapta maxima. Asta la un zgomot ucigator.
Nu stiu daca ar intra la inselaciune toata povestea asta. Dar si asta se poarta, e precum consumul declarat la masini.
Asa ca, luati Prana!

View Postagafita, on 07 noiembrie 2018 - 01:06, said:

Prana 150 costa 1850ron si se pot pune doar filtre G4, filtrele de carbon activ nu sunt prea bune fiindca distruge ioni din aerul adus in casa, iar schimbatorul din cupru face o ionizare naturala a aeului. Insa daca e mult fum afara, alta solutie nu prea ai decat filtrare agresiva cu filtru de carbon activ. Filtrele  se consma de la 6 luni la 2 ani in functie de nivelul de praf din aer. La mine de exemplu functioneaza de 2 ani si nu l-am curatat inca (stau la etajul 7)
Unde naiba se pot pune filrele alea? Ca eu am pus mana pe unul azi si NU ARE FILTRE si nici nu vad unde i-ai pune.

Ca tot se doreau teste pe aici:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/8wS9R23pHmM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/LE-CG-j_3vk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/bb-veOW57Fo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#899
adrian2018

adrian2018

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 01.08.2017
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ZTAQUekqMhA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Cand revad ma enervez. Cum pot unii sa vanda astfel de gunoaie ??? Pare si cred ca este asamblat "pe genunchi."

Si ultimul din serie: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/3TCMdfk8g2Y?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Cu imagini referitoare la cele afirmate mai sus.

View Postvldsound, on 03 februarie 2019 - 19:43, said:

Buna,

Cate fire de curent imi trebuie pentru acest gen de ventilatoare descentralizate gen Prana, Sevi ?

Am vazut acest model si ma intreb daca functioneaza de unul singur, adica nu are nevoie de pereche ?


Multumesc
Vlad
Salut Vlad, daca iei minunea de Prana, iti trebuie faza si nul, 220V.
La Sevi iti trebuie cate 3 fire x0,75mm2 de la fiecare unitate catre panoul central de comanda, care inseamna 2 doze de priza, una cu 220V.
Vorbeste cu ei, ti se explica. Si cred ca e si manualul pe site.

View PostGybernat91, on 20 ianuarie 2019 - 16:04, said:

Buna ziua!
In primavara dam startul constructie casei noastre. Casa va fi Parter cu structura metalica!
Vreau cel putin sa prevad conductele pentru ventilatie cu recuperare de caldura dar problema este ca nu am gasit informati despre amplasarea grijlajelor de admisie si evacuare! Ma gandeam sa am in fiecare incapere cel putin o admisie si o  extragere asa ca am facut un mic desen pe planul casei! Logica mea imi spune sa amplasez gurile de admisie in apropierea ferestrelor, iar gurile de evacuare in zone cu potential mai cald( buc, baie, etc).  Nu stiu cat este de bine sa am coloane mai groase (125mm) si sa ma leg la ele cu tuburi de 70mm !  Va rog sa imi spuneti daca aceasta abordare este corecta si va rog nu ezitati daca aveti idei mai bune!
Multumesc!
Salut, iti trebuie un proiect, nu se fac lucrurile dupa ureche si forumuri. In dormitoare si living se pune doar introducere, evacuarile sunt doar pe zonele ummede si cu mirosuri amintite de tine: bai, bucatarii.

View Postandy18v, on 31 decembrie 2018 - 13:05, said:

Referitor la Prana150 sau alte variante descentralizate: ce se intampla cand afara e o umiditate foarte mare (dupa cateva zile ploioase)? Nu va creste exagerat si in casa umiditatea? Dar iarna, cand aerul de afara e uscat, nu scade umiditatea prea mult inauntru?



Esti multumit de el, e ok aerul? Nu se imbacseste, neavand filtre?

View Postxml, on 12 decembrie 2018 - 12:57, said:

E posibil, lasand la o parte consumul de energie electrica, sa aduci aer proaspat si filtrat intr-o incinta prevazuta cu o clapeta de sens, printr-un filtru sac sau de dimensiunile unuia de hota, din care o ventilatie cu recuperare de caldura sa-si ia aductiunea de aer? Recuperatoarele nu au ventilatoare destul de puternice de obicei si pe de alta parte au filtre scumpe. Insa daca ai putea aduce, cu un ventilator mai puternic, un flux de aer si proaspat si filtrat, ai ajuta recuperatorul si ai proteja si filtrele.

Repet, focusul nu e pe costul initiativei, ci pe aer proaspat si filtrat (eventual pentru persoane alergice).
Unele recuperatoare au filtre scumpe. Altele, foarte ieftine, nu te tin captiv. Iti poti face singur rondele din material filtrant la metru. Posted Image

View Postdoru2304, on 09 decembrie 2018 - 10:42, said:

Încercaţi un test și cu Funcţia «PREÎNCĂLZIRE» pornită. În manual spune că încălzește suplimentar aerul admis cu 6-7°C. Această funcţie nu trebuie folosită la temperaturi exterioare ce depășesc 20°C. Sunt curios care va fi rezultatul. Sunt și eu interesat să-mi cumpăr astfel de unităţi Prana 150, iar experienţele celor care le-au montat deja sunt extrem de valoroase! Mulţumim!
Salut Doru, dupa ce am desfacut unul, nu il recomand. Am Sevi de 2 ierni si merg brici. Vezi te rog filmuletele pe care le-am pus.

View Posta21alex, on 22 octombrie 2018 - 10:38, said:

Chiar nu mă poate ajuta nimeni cu un sfat?
Mulțumesc!
Salut, iti recomand Sevi 160 sau Novingair. Ceramice cu flux alternant. le trimiti un plan ala casei/apartamentului si iti fac ei propunerile de pozitionare, cate, ce si cum.

View Postandreilesan, on 12 noiembrie 2018 - 07:51, said:

Posted Image Nu scoateti concluzii neverificate. Cautati sursa generatoare de miros si vapori si eliminati-o din locuinta, daca '"aerisind foarte des'" nu se poate scapa de acestea..
Ventilarea nu a abrogat-o nimeni, insa pentru locuinte pe langa proiectul de arhitectura, rezistenta, electrice, sanitare si termice nu am vazut sa ceara cineva si cel de ventilatii.
Oare de ce? Posted Image
Posted Image  pentru ca romanul le stie pe toate!! Glumesc, evident.

View Posta21alex, on 15 noiembrie 2018 - 11:57, said:

Revin cu poze și primele impresii.
Apartament în formă de „U”, 55 mp, 3 camere, am ales a-l monta în camera mijlocie(prima încăpere din forma U), camera copiilor, colț de bloc, cu 2 pereți exteriori(Vest și Nord), pe un perete nordic. Nu l-am montat pe cel vestic deoarece de acolo predomină vântul, indiferent de direcția acestuia, din cauza culoarelor de printre blocuri și aduce și mult praf, preferând un aer mai curat. Din cauza orientării și a viitoarelor planuri pentru mobilă, am preferat să-l montez pe liniaritatea holului pentru ca aerul proaspăt să ajungă prin hol și în celelate încăperi, dar și pentru că acolo am avut o doză pentru racordare electrică, dar din păcate poziția nu a  fost tocmai fericită deoarece aerul lovește și cronotermostatul montat pe peretele opus, iar centrala lucrează continuu, temperatura fiind mai scăzută cu 1-2 grade față de celelalte camere... Posted Image Probabil că și costurile cu încălzirea vor fi mai ridicate nicidecum mai scăzute!

Despre montaj, cel ce a dat gaura a pus o pantă mai mare decât cea indicată ca să fie sigur că nu ajunge apa în casă din cauza unei scurgeri defectuoase afară care împrăștie de pe bloc apa pe perete atunci când este furtună sau ploaie torențială. Afectează în vreun fel panta mai mare? Nu afecteaza!

Primul impuls pe care l-am avut după primele ore de folosire? „Am dat banii degeaba!”
Am o stație meteo care măsoară temperatura și umiditatea, iar umiditatea din camera unde a fost montat, a crescut mai mult față de cât aveam înainte, asta pentru că umiditatea de afară e introdusă în casă, așa se explică de ce după montare nu am scăpat de condensul de pe geamurile termopan, deși în reclama produsului se menționează și acest lucru. Probabil, toamna, când umiditatea de afară este destul de ridicată, umiditatea din casă va fi și ea la cote ridicate. Sper ca iarna să mai scap de ea!

Cu toate astea, după câteva zile de folosire am sesizat un lucru îmbucurător, aerul din casă, după ce am fost plecat la lucru, a devenit proaspăt. La intrarea în locuință nu m-a mai lovit aerul „închis”, apăsător, mirosurile ciudate. Nu am mai făcut aerisire de atunci, programat, așa cum făceam înainte, pentru că nu mai e nevoie, în plus, din cauza umidității crescute, înainte de montare aveam dimineața la trezire înțepături în gât, acum după montare, acea senzație a dispărut chiar dacă umiditatea a rămas așa după cum se poate observa și în poza cu stația meteo. Senzorul nr.3 e din camera cu recuperatorul de căldură, „In” e camera unde e montată stația meteo, 1 e bucătăria cu living-ul, 2 e de afară. Se poate observa în poza făcută la momentul postării că umiditatea e direct proporțională cu lungimea traseului, cu alte cuvinte cu cât e mai departe încăperea de recuperator, cu atât umiditatea e mai mică, practic aduce umiditatea de afară în casă! Asta e normal, doar aduce aer de afara, iar daca au fost zile foarte umede, va creste usor si umiditatea din casa.

O să revin atunci când voi avea timp și cu teste de temperatură. Mie mi se pare că și pe viteza 1, aerul ce intră este totuși foarte rece în comparație cu cel evacuat, de aici și temperatura cu 1-2 grade mai scăzută față de celelalte încăperi. Nu am calorifere, ci încălzire în pardoseală!
Cât privește zgomotul, da, el există să nu ne amăgim. Probabil că pe maxim il voi folosi doar atunci când am umiditate excesivă în casă iar afară umiditatea e mai scăzută, altfel nu-i văd rostul. L-am folosit pe viteze scăzute, 2, 2 iar acum de câteva zile e tot pe 1, program nocturn. E un sunet liniștitor, defapt suportabil e până pe la 3, după care devine sesizabil sau chiar supărător(pe maxim), ca „purecii” de la tv-urile cu tub, după ce se termina emisia pe vremea împușcatului. I-am dat și pe încălzire, dar nu simt nicio diferență. În plus, eu fiind la parter, ce e gălăgie pe lângă bloc, se aude și în casă după carotare, ceea ce înainte cu geamuri termopan nu se întâmpla! Cum spuneam o să revin cu testele de temperatură!

View Postatech, on 04 decembrie 2018 - 15:53, said:

Astazi s-a montat si la mine un Prana 150.
La viteza 5, 22.7 grade in casa, 0 grade afara, aerul introdus de Prana are 14.7 grade.
Deci o eficienta de 65% la viteza 5, daca nu gresesc la calcule.

Attachment a974f065-4ee2-4eb5-ae12-8520d029157a.jpg Attachment fe9f9905-241c-4c88-9074-bdc4159fba23.jpg
Salut, e ok testul, dar prin prisma debitelor reale masurate mult mai mici, punand sonda termometrului acolo risca sa fie afectata si de aerul cald din camera, care urca spre ea. Iti recomanda sa desfaci cele 3 surubele de pe inelul grilei, sa o dai jos si sa bagi termometrul in interior. Probabil va citi mai aproape de realitate.

View Postatech, on 04 decembrie 2018 - 20:28, said:

Pe viteza minima am avut 3 grade la o temperatura exterioare de -3 grade.
Am mutat pe viteza maxima si a crescut la 10 grade.
Pana acum nu are nimic deaface cu ce declara producatorul.
La viteza minima ar fi trebuit sa am eficienta de 91% dar nici vorba.

Am ales Prana pentru ca doar la ei am gasit eficienta declarata de 91%, este capabil sa aduca aer si sa evacueze in acelasi timp si are schimbator de cupru.
Cele cu cartus de ceramica care un timp evacueaza aer, apoi introduc nu prea mi-au inspirat incredere ca ar avea o eficienta ridicata. S-ar putea sa ma fi inselat totusi.
3 grade pe minim si 10 pe maxim? trepta maxima e inutilizabila dpdv al zgomotului, iar randamentul este praf!
Mi se confirma, cineva imi spunea ca ii baga 0 grade pe treapta minima de la 0 afara.. L-a returnat si am inteles ca a luat Aspira.

View Postatech, on 04 decembrie 2018 - 20:28, said:

Pe viteza minima am avut 3 grade la o temperatura exterioare de -3 grade.
Am mutat pe viteza maxima si a crescut la 10 grade.
Pana acum nu are nimic deaface cu ce declara producatorul.
La viteza minima ar fi trebuit sa am eficienta de 91% dar nici vorba.

Am ales Prana pentru ca doar la ei am gasit eficienta declarata de 91%, este capabil sa aduca aer si sa evacueze in acelasi timp si are schimbator de cupru.
Cele cu cartus de ceramica care un timp evacueaza aer, apoi introduc nu prea mi-au inspirat incredere ca ar avea o eficienta ridicata. S-ar putea sa ma fi inselat totusi.
E, chiar te-ai inselat. Sau nu ai studiat indeajuns. Sunt filme pe net cu ce fac alea ceramice. Nemtii nu or fi ei chiar prosti...

View Postgrig0re, on 19 octombrie 2018 - 14:10, said:

Wolf descentralizat.


Nu, sunt prea mici. Imi trebuie cu diametru de minim 175 mm. Sunt si destul de scumpe fata de un pret de material filtrant la rola. Mai mult, s-ar putea sa aiba o cadere de presiune cam mare ca sa le folosesti pe pre-filtrare.
Scumpe filtrele la Wolf. Si mi s-a parut deranjanta si grila imensa si gaura de 250 parca. Plus ca recuperatorul e sistem tevi din plastic, gen ventaxia, randament slabut.

Edited by adrian2018, 03 February 2019 - 20:50.


#900
Gybernat91

Gybernat91

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 28.06.2018
Tocmai deacea scriu aici deoarece nu am cu cine face proiect si nu in ultimul rand nu prea pot verifica daca acel proiect este facut ca la carte sau din experienta! Nu mas arunca sa dau bani pe un proiect/solutie neavand garantia ca este unul potrivit pentru mine!

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

1 members, 0 guests, 0 anonymous users

lucione

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate