Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mufa TV

PPC Energy

Chefi de la Antena 1 s-au intors ...

Camera conferinta Tenveo tevo-vl12u
 Recomandare rulouri exterioare us...

Telefon performant pe parte audio...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...
 Unde gasesc borcane mari 5 - litr...

sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5
 Probleme cu instalator Casa verde

Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior
 

Pagina De Eroare Personalizata.

- - - - -
  • Please log in to reply
51 replies to this topic

#1
DjAdi

DjAdi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,535
  • Înscris: 17.03.2003
Buna,

As vrea sa intreb daca este posibil ca atunci cand un server de webhosting este blocat ( down) celor care acceseaza o pagina de pe acel server sa le apara o pagina cu un mesaj prin care sa ii anunte ca serverul este indisponibil temporar?

Un exemplu ar fi, daca am un site gazduit pe un server in SUA si pentru 3-4 minute din cauza unui load prea mare pe server , acesta se blocheaza, cei care imi viziteaza pagina sa vada in loc de mesajul standard ( din browser atunci cand nu gaseste o pagina ), o pagina personalizata ?

#2
again

again

    WEB DUDE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,068
  • Înscris: 21.10.2005
pai faci o aplicatie care sa dea ping catre ip-ul serverului.... daca acesta raspunde ...afisezi ce trebuie....daca nu...afisezi mesajul

#3
Astor

Astor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,044
  • Înscris: 17.01.2003
Cum adica "blocat"? Daca el e "blocat" cine iti mai da mesajul de eroare? Pagina inexistenta (404) e data de un server "neblocat" prin .htaccess

ErrorDocument 404 /error.php?error=404
ErrorDocument etc /error.php?error=etc

si un error.php (la cel mai simplist mod posibil)

<?
$erori=array ("404"=>"Pagina inexistenta", "etc"=>"Eroare etc" );
echo $erori($_POST['error']);
?>

#4
Silver77

Silver77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 30.10.2005
Cu toate ca mi-e antipatic individul de mai sus (-mai exact cum "agata" ofertele, cum "imbarliga" ofertantii...), dar aici are dreptate!
Ping-ul verifica daca o adresa este "vie" si ramane la nivelul protocolului, fie pe intranet -o retea locala, fie pe internet -reteaua globala. Nu are treaba cu configurarea serverului, nu ajunge la .htaccess
Este o aplicatie de cateva zeci kb, se poate face in Borland Delphi, si cred ca si in Java...

#5
Bruzli

Bruzli

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 08.11.2005
Treaba asta se poate face dintr-o masina load balancer, unele datacentere ofera acest lucru (contra cost), necesita minim 2 servere, se poate face load balance catre amandoua, sau catre al doilea doar in caz de fail al primului. Nu are treaba cu nici o aplicatie desktop.

#6
Silver77

Silver77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 30.10.2005

View PostBruzli, on Nov 8 2005, 23:40, said:

Treaba asta se poate face dintr-o masina load balancer, unele datacentere ofera acest lucru (contra cost), necesita minim 2 servere, se poate face load balance catre amandoua, sau catre al doilea doar in caz de fail al primului. Nu are treaba cu nici o aplicatie desktop.

Tu vorbesti de "mirrowing" !
Omu' nu vrea redirectare catre alt server in caz de fail sau overload, vrea pur si simplu afisarea unei pagini personalizate cat timp serverul este indisponibil si atat.

Edited by Silver77, 09 November 2005 - 00:33.


#7
Bruzli

Bruzli

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 08.11.2005

View PostSilver77, on Nov 9 2005, 00:17, said:

Tu vorbesti de "mirrow"-ing !
Omu' nu vrea redirectare catre alt server in caz de fail, vrea pur si simplu afisarea unei pagini personalizate cat timp serverul este indisponibil si atat.
Si pagina aia personalizata unde e? nu pe alt server?

Referitor la metoda ta cu ping, eu nu o inteleg. Vine user-ul X care face request la un domeniu gazduit pe acel server care e down, dns-ul rezolva domeniul catre acel server care nu mai raspunde... mai departe?

#8
danic

danic

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,551
  • Înscris: 02.03.2004
Daca serverul pe care sta site-ul e jos, bye-bye pagini de eroare! O sa dea timeout si asta e tot. Nu va mai chinuiti cu pinguri (ping de unde? de pe masina clientului?) si cu load-balance.

Numai bine!

#9
Bruzli

Bruzli

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 08.11.2005
Load balance e solutia - o folosesc, dar nu load balance de pe un server web, este o masina IBM care stie sa routeze pachetele catre cele doua servere, si de asemenea stie sa nu mai trimita pachete catre serverul down. Masina aia IBM e doar una instalata in datacenter, in 'spatele' ei se conecteaza toate serverele load balanced, daca cade aia cad toate serverele :) dar aia nu a cazut niciodata din experienta mea si din ce mi s-a spus la achizitionare.

Un alt avantaj e ca in caz de supraaglomerare, in 4 ore se poate achizitona si instala inca un server.

#10
Silver77

Silver77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 30.10.2005

View Postdanic, on Nov 9 2005, 09:48, said:

Daca serverul pe care sta site-ul e jos, bye-bye pagini de eroare! O sa dea timeout si asta e tot. Nu va mai chinuiti cu pinguri (ping de unde? de pe masina clientului?) si cu load-balance.

Numai bine!

Cum apare unu intr-un topic si-si da o parere (buna sau proasta), ceilalti i se adreseaza astuia (si celorlalti posteri) si uita de autorul topicului si de subiectul in sine...
De ce nu ceri detalii autorului ca sa intelegi despre ce este vorba, si ca sa nu te mai risipesti nici tu, si ca sa nu mai deviezi topicul de la subiect?!?
O adresa poate sa fie vie -sa raspunda la ping (sunt implicate doar protocoale), chiar daca serverul (-Apache, sa presupunem, este indisponibil), si mai departe: adresa poate sa fie vie, serverul Apache sa mearga, si eroarea sa o dea din alte motive...
Omu' nu vrea decat UN BIT INTORS (-respectiv, un mesaj <Serverul indisponibil !  Va rugam, reveniti peste cateva minute...>) daca adresa nu raspunde la ping. Nu vrea load-balancer, redirectare, bla, bla...
Repet: este o aplicatie de cateva linii de cod, -cateva zeci kb in format obiect, se face in Delphi, in Java, nu mai vb de C NET...

...Asemeni !

Edited by Silver77, 09 November 2005 - 13:53.


#11
again

again

    WEB DUDE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,068
  • Înscris: 21.10.2005

View PostSilver77, on Nov 8 2005, 23:53, said:

Cu toate ca mi-e antipatic individul de mai sus (-mai exact cum "agata" ofertele, cum "imbarliga" ofertantii...)

:roflmaofast:  :roflmaofast:  :roflmaofast:

ai citit vreo carte marketing si business?
sti ce e aia o scrisoare de intentie si cum se face?

:OK:

#12
Bruzli

Bruzli

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 08.11.2005

View PostSilver77, on Nov 9 2005, 13:37, said:

Cum apare unu intr-un topic si-si da o parere (buna sau proasta), ceilalti i se adreseaza astuia (si celorlalti posteri) si uita de autorul topicului si de subiectul in sine...
De ce nu ceri detalii autorului ca sa intelegi despre ce este vorba, si ca sa nu te mai risipesti nici tu, si ca sa nu mai deviezi topicul de la subiect?!?
O adresa poate sa fie vie -sa raspunda la ping (sunt implicate doar protocoale), chiar daca serverul (-Apache, sa presupunem, este indisponibil), si mai departe: adresa poate sa fie vie, serverul Apache sa mearga, si eroarea sa o dea din alte motive...
Omu' nu vrea decat UN BIT INTORS (-respectiv, un mesaj <Serverul indisponibil !  Va rugam, reveniti peste cateva minute...>) daca adresa nu raspunde la ping. Nu vrea load-balancer, redirectare, bla, bla...
Repet: este o aplicatie de cateva linii de cod, -cateva zeci kb in format obiect, se face in Delphi, in Java, nu mai vb de C NET...

...Asemeni !
Eu cred ca si eu si danic am inteles despre ce e vorba, postul e destul de clar, te rog sa-l mai citesti odata.

#13
subsemnatu

subsemnatu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 934
  • Înscris: 21.07.2005
@Silver77 Serverul ala nu inseamna doar Apache/Tomcat/IIS! :smoke: Daca se ia curentu' pe cine mai pingui tu cu aplicatia ta de cateva linii de cod in "C NET". O sa-ti returneze aia de la ELECTRICA bitu de stare! :smoke:

Si in plus unde ruleaza aplicatia asta? :huh: Client sau server? Se pinguie singur serveru'? Serios, eu nu am inteles ce ai vrut sa spui...  :confuzzled:

#14
Silver77

Silver77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 30.10.2005

View Postagain, on Nov 9 2005, 13:58, said:

ai citit vreo carte marketing si business?
sti ce e aia o scrisoare de intentie si cum se face?

Am citit si una si alta...
Si stiu ca ceea ce faci tu este "DUMPING" ca pret si fantezie ca termene de executie...

#15
Silver77

Silver77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 30.10.2005

View Postsubsemnatu, on Nov 9 2005, 14:15, said:

@Silver77 Serverul ala nu inseamna doar Apache/Tomcat/IIS! :smoke: Daca se ia curentu' pe cine mai pingui tu cu aplicatia ta de cateva linii de cod in "C NET". O sa-ti returneze aia de la ELECTRICA bitu de stare! :smoke:
Si in plus unde ruleaza aplicatia asta? :huh: Client sau server? Se pinguie singur serveru'? Serios, eu nu am inteles ce ai vrut sa spui...  :confuzzled:

Nici nu sti cat sunt de bucuros sa te vad spunand si altceva decat ...vorbe ! (M-ai contrat pana acum pe aproape toate topicurile unde-am postat cu cele mai stupide replici, credeam ca asta-i tot ce poti, dar vad ca totusi, ...gandesti)

Sigur, daca se-ntrerupe curentul (-un exemplu la limita) pingul apeleaza adresa (aici e vb de IP-uri statice), adresa nu rasp., BIT-ul e 0, mesajul e <Server ...down, reveniti !>
Unde ruleaza? Ca doar nu pe server..., bine-nteles -pe parte client. Vrei sa-ntelegi mai mult?! Intreaba autorul topicului care-i aranjamentul, mai exact -care-i pozitia lui in toata combinatia asta... Eu, deocamdata, nu pot sa spun mai mult.

Edited by Silver77, 09 November 2005 - 22:33.


#16
Bruzli

Bruzli

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 08.11.2005
Deci solutia ta ar fi modificarea browser-ului clientilor care vor sa acceseze acel server? :)

#17
subsemnatu

subsemnatu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 934
  • Înscris: 21.07.2005

View PostSilver77, on Nov 9 2005, 22:27, said:

Nici nu sti cat sunt de bucuros sa te vad spunand si altceva decat ...vorbe ! (M-ai contrat pana acum pe aproape toate topicurile unde-am postat cu cele mai stupide replici, credeam ca asta-i tot ce poti, dar vad ca totusi, ...gandesti)
:death:

View PostSilver77, on Nov 9 2005, 22:27, said:

Sigur, daca se-ntrerupe curentul (-un exemplu la limita) pingul apeleaza adresa (aici e vb de IP-uri statice), adresa nu rasp., BIT-ul e 0, mesajul e <Server ...down, reveniti !>
Mai jos spui ca ruleaza pe client...deci daca pica conexiunea utilizatorului tot "<Server ...down, reveniti !>" primeste!  :confuzzled: Da' serveru' n-are nimic! Sau se intampla ceva cu pachetele pe drum...Shit happens! :smoke:

View PostSilver77, on Nov 9 2005, 22:27, said:

Unde ruleaza? Ca doar nu pe server..., bine-nteles -pe parte client. Vrei sa-ntelegi mai mult?! Intreaba autorul topicului care-i aranjamentul, mai exact -care-i pozitia lui in toata combinatia asta... Eu, deocamdata, nu pot sa spun mai mult.
Ca sa-mi ruleze mie ar trebui sa-l instalez...Not gonna happen! Imi instalez spyware singur? :) Eu de unde sa stiu ce face programul ala defapt? Ce s-ar intampla daca toate siturile ar avea asa ceva? Ar trebui sa am un hard de nspe Giga numai pentru asta! Si in plus cine si-ar instala o aplicatie doar pentru a primi un mesaj de eroare costumizat? :photo:

Clar ca "DjAdi" vroia o solutie pe parte de server...Si un mesaj de eroare pentru un server down nu e posibil! :smoke: Pur si simplu a crapat serverul!  :deadtongue: "Page cannot be found!"

Edited by subsemnatu, 09 November 2005 - 23:03.


#18
Silver77

Silver77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 30.10.2005

View PostBruzli, on Nov 9 2005, 22:43, said:

Deci solutia ta ar fi modificarea browser-ului clientilor care vor sa acceseze acel server? :)

Uuufffff !  De ce vorbiti cu mine? Intrebati autorul topicului care este pozitia lui pe filiera
end-user <---> server de date

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate