Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pierderi caldura intr-un corp de ...

Polonia cere UE sa nu mai taragan...

Peste 1 miliard de anvelope arunc...

Recomandare pardoseala
 Copii din parc si parintii

Cum comand medicamentul lenalidom...

Instaleaza TBS-5580 in Linux

Recomandare supraveghere video
 Merita sa cumpar masina cu daune?

Folosirea subconstientului (pt a-...

Problema panou disjunctoare

Sfat achiziție sacou barba&#...
 Alternativa la incalzirea cu gaz

Ai in casa un termometru cu Mercu...

Card pentru plati facturi si cump...

Acte dupa casatorie
 

recomandare pt un incepator

- - - - -
  • Please log in to reply
48 replies to this topic

#19
GabytzuX08

GabytzuX08

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,779
  • Înscris: 26.02.2008
Pana la urma ar fi mai simplu sa incerce mai intai distributiile alea in masina virtuala - scuteste cateva CD/DVD-uri si/sau timp!

#20
ear1976

ear1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,448
  • Înscris: 09.10.2006
Nu e chiar asa. In masina virtuala faci doar un preview, eventual te antrenezi cu o instalare etc.
Dar, eu cel putin, intotdeauna testez livecd pe masina reala, ca sa vad cum se pupa cu hardware-ul (in general pe la wifi poti avea multe dureri de masele si pe la placile video), asta te poate scuti de multe batai de cap ulterioare.
Got the point? ;)

Edited by ear1976, 13 April 2012 - 23:33.


#21
GabytzuX08

GabytzuX08

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,779
  • Înscris: 26.02.2008
Bine, iti inteleg punctul de vedere, ii poti spune si ca un preview, nu-i bai, insa (din cate am inteles eu)... ar avea un desktop, nu laptop - deci nu vad unde ar avea batai de cap cu wifi-ul s.a.m.d. si am zis sa foloseasca masina virtuala (nu musai!) pentru a elimina din start erorile care s-ar putea ivi la accesarea CD/DVD-urilor.
Eventual mai da un search pe google dupa tutoriale/lamiriri/etc...
Din alt punct de vedere: iti dai seama ce forja ar trebui sa-si ia unitatile optice?!
Deci... aici mai castig un pic si la capitolul uzura (daca nu intervine aia planificata! :D ).

#22
ear1976

ear1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,448
  • Înscris: 09.10.2006
Pai de-aia i-am dat si solutia, bootezi iso-ul derect de pe hdd. Nu se mai uzeaza nimic.
Crezi ca eu stau sa ard discuri toata ziua? pierd destul timp cu download-ul.
(ca idee, pe tigaia pe care experimentez de obicei nici macar nu am unitate optica).

Edited by ear1976, 14 April 2012 - 00:05.


#23
_blue

_blue

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 283
  • Înscris: 14.09.2010
Am instalat OpenSuSE 12.1, instalarea e decurs fara probleme.
Citeam undeva ca se misca ceva mai repede cu interfata kde 3.5, dar nu stiu cum trebuie sa procedez. Ma poate ajuta cineva ?
Nu vreau sa fac vreo prostie, prefer sa intreb inainte de a instala. Credeti ca acest link ma ajuta ?
Multumesc anticipat.

#24
flegma

flegma

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,243
  • Înscris: 09.08.2009
KDE 3.5 e mort.

#25
_blue

_blue

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 283
  • Înscris: 14.09.2010

View Postflegma, on 14th April 2012, 10:32, said:

KDE 3.5 e mort.
Bine, dar de ce scrie asta ?

As of OpenSuSE 12.1 KDE 3 desktop is included as officially supported part of the distribution. Additional KDE 3 software can be installed from community-supported KDE:KDE3 repository.

#26
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,305
  • Înscris: 30.07.2003
Pai scrie corect, la fel de adevarat e si faptul ca versiunea 3.x e apusa. Vor ei sa-l includa, nu inseamna ca se dezvolta sau ca-i disparut de pe planeta.

Edited by neagu_laurentiu, 14 April 2012 - 09:42.


#27
mcmlxxxvi

mcmlxxxvi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 888
  • Înscris: 30.01.2012

View Post_blue, on 14th April 2012, 10:31, said:

Citeam undeva ca se misca ceva mai repede cu interfata kde 3.5, dar nu stiu cum trebuie sa procedez. Ma poate ajuta cineva ?
Poate fi instalat OpenSuSE cu KDE 3, desi nu ti-as recomanda, e cam mort KDE 3-ul, dupa cum spuneau altii pe aici.
Vezi aici: http://lizards.opens...-1-kde3-livecd/

Daca vrei o distributie care sa consume putine resurse, ar trebui sa incerci Lubuntu sau CrunchBang.

#28
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,305
  • Înscris: 30.07.2003
O sa-l zapaciti cu atatea recomandari de distributii. Daca intra in "febra" testarii distributiilor nu o mai scoate la capat. Sa alega una (la fel cum e si Linux-ul) si sa o studieze din scoarta-n scoarta

Edited by neagu_laurentiu, 14 April 2012 - 09:48.


#29
_blue

_blue

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 283
  • Înscris: 14.09.2010

View Postmcmlxxxvi, on 14th April 2012, 10:43, said:

Poate fi instalat OpenSuSE cu KDE 3, desi nu ti-as recomanda, e cam mort KDE 3-ul, dupa cum spuneau altii pe aici.
Ce inseamna ¨ e cam mort KDE 3-ul¨ ?
N-are suport pt aplicatii, sau la ce te referi ?
De exemplu, daca instalez KDE 3.5, si sa presupunem ca Mozilla Firefox e versiunea 8.0, as putea face update la versiunea 11.0 ?

#30
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,305
  • Înscris: 30.07.2003
Asa cum vrei Firefox 11 si nu 8 la fel trebuie sa vrei KDE 4.x si 3.5

#31
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
Lasă dracu' Kde 3, Kde 4 e stabil, matur, plin de facilități și pachete noi. Eu folosesc Kde 4.8.2   :console:
Ai pus OpenSuSE, ok, învață să-l utilizezi, configurezi, etc. Ce anume te nemulțumește? Sistemul e la zi cu update-urile? Viteza aia nașpa e legată cumva de yast???  :confuzzled:  Din câte-mi amintesc eu, yast se mișcă-n reluare, folosește linia de comandă! Sau la ce te referi, ce te nemulțumește?

#32
M-A-R-I-U-S

M-A-R-I-U-S

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 896
  • Înscris: 29.08.2010
Salutare,
Vreau si eu sa-mi recomandati o distributie de linux, pe care sa pot avea urmatoarele:
- Compilator C/C++ . (GCC ?)
- Apache, MySQL, si PHP.
- Interfata simpla (eleganta) (Gnome3).

Mai mentionez ca vreau sa-l folosesc ca OS principal / unic. (momentan folosesc Windows 7).

Edited by M-A-R-I-U-S, 17 April 2012 - 16:27.


#33
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,305
  • Înscris: 30.07.2003
Toate.
Daca vrei si un nume (subiectiv): Fedora

#34
M-A-R-I-U-S

M-A-R-I-U-S

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 896
  • Înscris: 29.08.2010
Ok, tocmai l-am instalat (Fedora 16).
Deocamdata merge foarte bine ... mi-a recunoscut tot hardware-ul, (merg fisierele audio / video), adaptorul WiFi ... etc  :thumbup: .
Am cateva intrebari:
  - Inainte sa se updateze OS-ul, sau orice alt soft, ma intreaba ... nu ? (am impresia ca tot descarca ceva ... nu ar fi o problema ... insa am internetul limitat, pe 3G).
  - Fisierele .rpm , sunt echivalente cu fisierele .exe din windows ?

#35
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,305
  • Înscris: 30.07.2003
Te intreaba. Cauta in aplicatii ca vei gasi si cea cu update-ul.
RPM nu e executabil. E o arhiva ce contine executabile sau alte fisiere, aplicatii in general. Sa-i zicem un installer din Windows. Tot in aplicatii gasesti si Add/Remove Software si de acolo insalezi acele .rpm-uri (desigur nu-i singura modaliate).

View PostM-A-R-I-U-S, on 18th April 2012, 12:53, said:

merg fisierele audio / video
Pune in surse la instalare/upgrade si asta suplimentara (Fedora vine default numai cu soft open-source iar acolo ai si closed source) http://rpmfusion.org/Configuration

Edited by neagu_laurentiu, 18 April 2012 - 12:11.


#36
1221

1221

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 24.04.2012
de Ubuntu sau Knoppix nu zice nimeni nimic?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate