![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
O mica fabricuta de paine
Last Updated: Apr 14 2012 20:57, Started by
667
, Apr 11 2012 13:02
·
0

#1
Posted 11 April 2012 - 13:02

(Capital pentru investitie, 50.000 euro)
As dori sa pornesc o astfel de afacere intr-un oras de provincie (100.000 locuitori); pe piata locala sunt 3 firme mari si late . Am gasit deja furnizori pentru materiile prime , preturile lor sunt ok . La utilaje , am gasit o oferta destul de buna. Spatiul iarasi nu este o problema , am gasit un loc unde mi-as putea desfasura activitatea fara probleme pe un pret foarte ok . La distributie , as avea de ales intre a-mi cumpara propriile vehicole(ce-i drept mai vechi) si a incheia un contract cu o firma specializata in asta (cum credeti ca ar fi mai ok) ? Produsele , vor fi semi-ambalate intr-un fel de carton(la un pret foarte mic) pentru a se putea face diferenta intre produsele mele si cele ale concurentei. As putea de asemenea sa fac chiar si niste reclame pe posturile locale de televiziune sau in ziare . Marfa ar urma sa o vand la magazinele de cartier , supermarketuri si hypermarketuri(gen lidl sau kauffland), la un pret un pic mai mic decat concurenta . Nu ma deranjeaza un profit mai mic la inceput ... cel putin pana imi formez o clientela . Ce parere aveti , este viabila ideea ? Edited by 667, 11 April 2012 - 13:18. |
#2
Posted 11 April 2012 - 13:21

667, on 11th April 2012, 14:02, said: Ce parere aveti , este viabila ideea ? Am cateva intrebari: 1. Ai experienta in domeniu? 2. Ai calculat toate costurile initiale si ai obtinut sub 50.000? Esti sigur? Pentru ce capacitati? Cati oameni? 3. In cat timp crezi ca amortizezi investitia? Ai facut un plan de afaceri? Hipermarketurile lucreaza cu volume mari, aprovizionare constanta si preturi imposibil de oferit de catre producatorii mici. |
#3
Posted 11 April 2012 - 13:28

TLGsoft, on 11th April 2012, 14:21, said: Am cateva intrebari: 1. Ai experienta in domeniu? 2. Ai calculat toate costurile initiale si ai obtinut sub 50.000? Esti sigur? Pentru ce capacitati? Cati oameni? 3. In cat timp crezi ca amortizezi investitia? Ai facut un plan de afaceri? Hipermarketurile lucreaza cu volume mari, aprovizionare constanta si preturi imposibil de oferit de catre producatorii mici. Experienta nu am , dar are tatal meu . Da , am calculat si da costurile ies sub 50.000. Capacitatea este de aproximativ 400-500 de paini/ora (2 cuptoare-IG PEK 472) si aproximativ 6-8 oameni . Investitia estimez ca o voi recupera cam in aproximativ 2 ani . Da , am facut un plan de afaceri . Edited by 667, 11 April 2012 - 13:38. |
#4
Posted 11 April 2012 - 13:31

Quote Produsele , vor fi semi-ambalate intr-un fel de carton(la un pret foarte mic) pentru a se putea face diferenta intre produsele mele si cele ale concurentei. Quote Marfa ar urma sa o vand la magazinele de cartier , supermarketuri si hypermarketuri(gen lidl sau kauffland), la un pret un pic mai mic decat concurenta . Oricum, pare o idee viabila: romanu' e mare mancator de paine, in orice magazin vezi macar 15-20 de sortimente, dintre care doar feliate sunt de 5-6 feluri... Edited by Mocebon, 11 April 2012 - 13:33. |
#5
Posted 11 April 2012 - 13:33

Sunt din oras cu 52.000 de locuitori si 5 producatori (poate chiar 6) de paine, iar din cate am inteles, le merge tuturor binisor. Asta in conditiile in care mai livreaza si prin judet (dar nu asa mult).
|
#6
Posted 11 April 2012 - 13:41

Cred ca poti obtine si o finantare UE pentru brutarii....
|
#7
Posted 11 April 2012 - 13:42

#8
Posted 11 April 2012 - 13:45

Eu am observat ca toate supermarketurile au niste cuptoare unde pun coca congelata de la macromex si scot fel de fel de franzele si placinte si chifle. Crezi ca poti scoate mai ieftin decat ei, daca vrei sa vinzi la ei in magazin?
|
#9
Posted 11 April 2012 - 13:50

meanman, on 11th April 2012, 14:45, said: Eu am observat ca toate supermarketurile au niste cuptoare unde pun coca congelata de la macromex si scot fel de fel de franzele si placinte si chifle. Crezi ca poti scoate mai ieftin decat ei, daca vrei sa vinzi la ei in magazin? Interesant , totusi nu am vazut asa ceva aici . |
#10
Posted 11 April 2012 - 13:54

667, on 11th April 2012, 13:28, said: ... Capacitatea este de aproximativ 400-500 de paini/ora (2 cuptoare-IG PEK 472) si aproximativ 6-8 oameni . Cam mica capacitatea ta de productie de doar 400-500 de paini pe ora. Un magazin mic (gen butic) vinde minim 80-100 paini pe zi. La capacitatea ta de productie nu vei face fata sa livrezi paine catre un supermarket gen Kaufland sau Lidl. Plus ca de ce ai vrea sa te incurci cu supermarketurile pt. ca acolo vei avea un profit foarte mic. Lucreaza cu magazinele mici si medii, acolo profitul tau va fi foarte mare. Cu 3 masini (1 camion, 1 duba si 1 van/dubita mai mica) poti acoperi o suprafata mare, gen 1 sector intreg dintr-un oras ca Bucuresti. E mai avantajos asa decat sa platesti pe alti sa-ti transporte marfa. Deasemenea te poti oferi sa colectezi painea nevanduta de clientii tai, o usuci si o poti vinde pe post de furaj in provincie, la tarani, sau o bagi la loc in laxor si o faci paine proaspata ![]() Deasemenea ai grija unde-ti pui fabrica de paine. E de preferat un loc cat mai retras si care sa nu sara in ochi, te va feri de multe controale inopinante. O alta idee ar fi sa ramai doar fabricant, daca vei avea preturi mai mici ca concurenta, firmele de distributie de paine vor veni automat la tine pt. comenzi, in detrimentul celorlalte fabrici de paine. Edited by oppressor, 11 April 2012 - 13:55. |
#11
Posted 11 April 2012 - 14:03

oppressor, on 11th April 2012, 14:54, said: Cam mica capacitatea ta de productie de doar 400-500 de paini pe ora. Un magazin mic (gen butic) vinde minim 80-100 paini pe zi. La capacitatea ta de productie nu vei face fata sa livrezi paine catre un supermarket gen Kaufland sau Lidl. Plus ca de ce ai vrea sa te incurci cu supermarketurile pt. ca acolo vei avea un profit foarte mic. Lucreaza cu magazinele mici si medii, acolo profitul tau va fi foarte mare. Cu 3 masini (1 camion, 1 duba si 1 van/dubita mai mica) poti acoperi o suprafata mare, gen 1 sector intreg dintr-un oras ca Bucuresti. E mai avantajos asa decat sa platesti pe alti sa-ti transporte marfa. Deasemenea te poti oferi sa colectezi painea nevanduta de clientii tai, o usuci si o poti vinde pe post de furaj in provincie, la tarani, sau o bagi la loc in laxor si o faci paine proaspata ![]() Deasemenea ai grija unde-ti pui fabrica de paine. E de preferat un loc cat mai retras si care sa nu sara in ochi, te va feri de multe controale inopinante. O alta idee ar fi sa ramai doar fabricant, daca vei avea preturi mai mici ca concurenta, firmele de distributie de paine vor veni automat la tine pt. comenzi, in detrimentul celorlalte fabrici de paine. Iti multumesc frumos pentru sfaturi . Totusi cu vehicolele ... ma voi mai gandi , daca nu le cumpar acum cand pornesc , le voi cumpara pe parcurs. |
|
#12
Posted 11 April 2012 - 14:05

667, on 11th April 2012, 14:03, said: Iti multumesc frumos pentru sfaturi . Totusi cu vehicolele ... ma voi mai gandi , daca nu le cumpar acum cand pornesc , le voi cumpara pe parcurs. daca le cumperi sa nu le cumperi noi, ca-s bani aruncati de pomana pe geam. Chiar si SH, daca arata naspa, pui autocolant pe ele si sa vezi ce gigea arata. |
#13
Posted 11 April 2012 - 14:10

O sa vad cum voi negocia cu managerii de la hypermarketuri .
Daca taxa de raft este nesimtit de mare ma voi axa doar pe magazinele mici si medii asa cum ai spus si tu opressor. Edited by 667, 11 April 2012 - 14:13. |
#14
Posted 11 April 2012 - 14:45

Poti face si o minighereta unde sa vinzi la poarta fabricii sau in apropiere.
|
#15
Posted 11 April 2012 - 15:04

Quote O sa vad cum voi negocia cu managerii de la hypermarketuri . Daca taxa de raft este nesimtit de mare ma voi axa doar pe magazinele mici si medii asa cum ai spus si tu opressor. Sfatul meu - te axezi pe vanzare direct de la fabrica si mai cauti 2-3 mini magazine - de-astea pe la colturile blocurilor. Plus ca poate n-ar strica sa vii si cu ceva "diferit" fata de ceilalti. De ex paine cu maia, nu cu drojdie, ca sortiment. |
#16
Posted 11 April 2012 - 16:55

667, on 11th April 2012, 14:28, said: Experienta nu am , dar are tatal meu . Da , am calculat si da costurile ies sub 50.000. Capacitatea este de aproximativ 400-500 de paini/ora (2 cuptoare-IG PEK 472) si aproximativ 6-8 oameni . Investitia estimez ca o voi recupera cam in aproximativ 2 ani . Da , am facut un plan de afaceri . Da, daca te axezi pe cuptoare multi-vatra, investitia initiala este mica. Iar daca spatiul nu necesita modificari majore, te incadrezi in 50.000. Ce cuptoare are concurenta? |
#17
Posted 11 April 2012 - 20:07

667, on 11th April 2012, 14:02, said: (Capital pentru investitie, 50.000 euro) As dori sa pornesc o astfel de afacere intr-un oras de provincie (100.000 locuitori); pe piata locala sunt 3 firme mari si late . Am gasit deja furnizori pentru materiile prime , preturile lor sunt ok . La utilaje , am gasit o oferta destul de buna. Spatiul iarasi nu este o problema , am gasit un loc unde mi-as putea desfasura activitatea fara probleme pe un pret foarte ok . La distributie , as avea de ales intre a-mi cumpara propriile vehicole(ce-i drept mai vechi) si a incheia un contract cu o firma specializata in asta (cum credeti ca ar fi mai ok) ? Produsele , vor fi semi-ambalate intr-un fel de carton(la un pret foarte mic) pentru a se putea face diferenta intre produsele mele si cele ale concurentei. As putea de asemenea sa fac chiar si niste reclame pe posturile locale de televiziune sau in ziare . Marfa ar urma sa o vand la magazinele de cartier , supermarketuri si hypermarketuri(gen lidl sau kauffland), la un pret un pic mai mic decat concurenta . Nu ma deranjeaza un profit mai mic la inceput ... cel putin pana imi formez o clientela . Ce parere aveti , este viabila ideea ? Hai sa-ti spun din experienta mea,mai bine zis a unchiului meu care are brutarie si pe care l-am ajutat constant in ultimii ani mai ales cu utilaje aduse din Irlanda,tara unde locuiesc.Din start iti spun ca daca te axezi pe nou 50K de euro e nimic.Un malaxor nou costa in Romania 12K euro.pe cand cu 20-25K euro,de afara iti iei toate utilajele pentru brutarie si eventual patiserie. Normele sanitare sunt draconice( nu te lua dupa unul si altul),controalele sunt dese si daca nu esti in regula o sa dai tot profitul pe spaga.Aia o sa vina sa vada daca ai vestiare,dusuri,filtru sanitar... Ai nevoie de spatiu de productie,bransament trifazic ,bransament de gaz.... astea costa toate. La magazine mari nu are rost sa te bagi,profitul mic,intri greu acolo plus ca platesc la 30-60 de zile. Referitor la masini,sub nici o forma sa nu cumperi noi.O sa te rupa leasingul.Nici sa nu le cumperi din tara,ca au preturi nesimtite si la sh.Sa le iei de afara pentru ca taxa de inmatriculare e mica la autoutilitare,in plus nici nu se compara o masina rulata afara cu una rulata in Romania. In rest ce sa zic,e o afacere ce merge si o sa mearga mult si bine,romanul e mare consumator de paine,totul e sa angajezi oameni care stiu si le place sa-si faca meseria. |
|
#18
Posted 12 April 2012 - 12:22

cauta la tine in oras u consultant pentru fonduri europene, cu 50.000 euro ai tai poti primi bani pentru un proiect de cam 300.000 euro (depinde la ce masura se incadreaza o brutarie). Nu lua nimic la sh pentru ca o sa plangi cu masinile in service, mai bine ia totul nou chiar daca costa nitel mai mult, or sa te tina mai mult timp si o sa ai si garantie. Cele cateva mii la care o sa te zgarcesti o sa le platesti in service mai tarziu multiplicat.
Daca o sa cumperi din afara utilaje nu uita ca trebuie sa adaugi transportul, vama si TVAul. Daca le iei cu bani europeni oricum trebuie sa le cumperi noi. La cheltuieli incearca sa adaugi absolut tot, nu uita de renovare, locul trebuie sa fie curat ca lacrima sau o sa curga cu amenzi. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users