Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Arzator dublu aragaz.

Presiune Centrala Ariston.

DVR 4 canale functioneaza cu un ...
 Redactare CV

Limite maxime amenzi contraven...

Folie protectoare pentru ecrane (...

Spalare masina sau nu
 Alternative la "we are sunset...

Īncheiere penala dezinvestire

Traducere limba spaniola

Family Sharing "Ask to buy...
 CI+ (Telekom) și TV JVC

Umiditate Beci

Ariston decupleaza incalzire calo...

Retea interioara CATV proasta. So...
 

Cum pozitionez un label la rulare in partea de jos a formei ( visual basic 6 )

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
FliesOuija

FliesOuija

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 26.03.2012
Salutare tuturor

Ma intereseaza cum as putea face in visual basic 6 ca sa imi fie afisat la rularea programului respectiv un label pozitionat in josul formei pe mijloc. Forma ruleaza maximized.

Ce am gasit eu legat de alte pozitionari:

'aici imi pozitioneaza label1 in partea dreapta sus a formei maximizate
label1.Left = Me.Width - label1.Width
label1.Top = 0

'aliniere orizontala in mijloc pe randul respectiv la care este label1 ( centrare orizontala )
Label1.Left = (Me.Width - Label1.Width) / 2

'aliniere verticala pe mijloc unde e obiectul label1 ( centrare verticala )
Label1.Top = (Me.Height - Label1.Height) / 2

'centreaza label1 in susul formei si pe mijloc
Label1.Top = 0
Label1.Left = (Me.Width - Label1.Width) / 2

'pozitionare in centrul formei ( centrare verticala si orizontala )
label1.Left = Me.Width / 2 - label1.Width / 2
label1.Top = Me.Height / 2 - label1.Height / 2

'pozitionare stanga sus
label1.left = 0
label1.top = 0

Am atasat si o imagine in care am marcat punctele pentru care as vrea sa aflu codul afisarii unui label1 in acele pozitii la o forma maximizata in timpul rularii programului. Punctele cu verde sunt cele pentru care am codul, punctele rosii ma intereseaza.

Multumesc mult si sper sa ma ajutati.

Attached Files



#2
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,242
  • Înscris: 24.02.2007
Pentru partea de jos
Label.Top = Form.Height - Label.Height

#3
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,184
  • Înscris: 10.08.2005
Private Sub Form_Resize()
Label.Top = Form.Height - Label.Height
End Sub

Edited by MarianG, 03 April 2012 - 03:27.


#4
FliesOuija

FliesOuija

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 26.03.2012
multumesc pentru raspunsurile primite

intradevar am incercat si acest cod insa am dat de o alta problema la afisare

am in label vreo 10 randuri care trebuiesc afisate toate, in modul design e ok... insa cand dau la rulare imi afiseaza intradevar in partea de jos... dar nu toate cele 10 randuri ci doar 6 din ele.

am atasat si pozele... ( nu va ramane scrisul acela in label, e doar pentru testare )

acum nu stiu ce sa zic depinde si de screenul userului eu am un screen de 15 inch ( vreau ca programul sa afiseze corect pe orice fel de screen ) dar nu inteleg de ce nu imi afiseaza tot textul din label la rulare... mai trebuie sa setez ceva la label cumva?

thks in advance :D


PS: am incercat si cu label fara autosize = true, deasemenea am incercat si cu forma de afisare normala fara sa fie maximized si aceleasi rezultate am primit, nu imi afiseaza tot labelul...:(

Attached Files


Edited by FliesOuija, 03 April 2012 - 09:52.


#5
FliesOuija

FliesOuija

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 26.03.2012
revin din nou, am reusit sa rezolv si acea problema de afisare intampinata mai sus

pentru ca labelul respectiv sa fie afisat cu tot scrisul este necesar ca la sfarsitul captionului sau ... sa puneti 4 randuri goale
( adica daca va afiseaza doar 6 randuri din 10 inseamna ca trebuiesc puse la final 4 spatii goale, depinde pentru fiecare )


coduri noi de afisare pentru cei care mai au nevoie

' aliniere in partea de jos a formei pe mijloc
Label1.Top = Me.Height - Label1.Height
Label1.Left = (Me.Width - Label1.Width) / 2   ' aici il seteaza pe mijlocul randului orizontal

' aliniere in partea de jos a formei in partea stanga
Label1.Top = Me.Height - Label1.Height
Label1.Left = 0

PS: daca ma poate ajuta cineva cu ceva coduri pentru pozitionarile din imaginea de mai jos ( cele care sunt cu rosu ma intereseaza ca la restu am rezolvat )

Multumesc.

Attached Files



#6
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,184
  • Înscris: 10.08.2005
este atat de greu sa calculezi 3 pozitii, atat timp cat ai 6 modele?

ca fapt divers, daca tot ai text dinamic in label
scrii "eticheta" dupa care o pozitionezi
la eticheta exista o chestie auto size, poate te prinzi ce face.

p.s sper ca imaginele sunt pentru decor, nu-mi vine sa cred ca FBI-ul angajeaza programatori romani, incepatori in VB6.

Edited by MarianG, 04 April 2012 - 14:21.


#7
FliesOuija

FliesOuija

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 26.03.2012

View PostMarianG, on 4th April 2012, 15:18, said:

este atat de greu sa calculezi 3 pozitii, atat timp cat ai 6 modele?

ca fapt divers, daca tot ai text dinamic in label
scrii "eticheta" dupa care o pozitionezi
la eticheta exista o chestie auto size, poate te prinzi ce face.

p.s sper ca imaginele sunt pentru decor, nu-mi vine sa cred ca FBI-ul angajeaza programatori romani, incepatori in VB6.


sincer celelalte pozitii nu prea imi sunt momentan utile, si legat de calcul nu prea le dibuiesc sincer :(

cat despre poza din program , este o simpla interfata creata de mine... de fapt o sa ma si apuc sa fac acest program care nu va fi al FBI-ului propriu zis, va fi ceva asemanator cu ce au ei.. o baza de date cu optiuni de adaugare poza , cautari editari stergeri, sistem de logare de tip stuff, admin, si agents, bine inteles fiecare cu drepturi rezervate ... cam asta ar fi in mare

cei drept imi place visual basic, si ma chinui si eu sa exersez ce si cum pot sau cum imi vin ideile.

o seara placuta iti doresc.

ps: poate ma lamuresti cu acele pozitii si ma scapi de o mica bataie de cap... cat despre auto size stiu ce face, insa nu vad cum ar putea sa ma ajute aceasta proprietate in pozitionarea intr-o forma maximizata ce difera de la screen la screen

thks ;)


ma rog, ca sa nu spui ca sunt chiar atat de lenes sau ca nu pot sa gandesc si singur am mai rezolvat un punct rosu de pe imagine ;))

'aliniere in partea stanga a formei pe mijloc
Label1.Left = 0
Label1.Top = (Form1.Height - Label1.Height) / 2

Attached Files



#8
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,184
  • Înscris: 10.08.2005
intersecteaza dreapta sus cu stanga jos.

Edited by MarianG, 04 April 2012 - 19:27.


#9
FliesOuija

FliesOuija

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 26.03.2012

View PostMarianG, on 4th April 2012, 20:27, said:

intersecteaza dreapta sus cu stanga jos.

bun asa... merge doar ca trebuie adaugat in captionul labelului respectiv la final randuri goale dupa caz :D


'aliniere partea dreapta jos in colt
Label1.Left = Me.Width - Label1.Width
Label1.Top = Me.Height - Label1.Height

apreciez raspunsul Marian, bvoo te pricepi.

#10
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,184
  • Înscris: 10.08.2005
o imagine de baza :)


#11
FliesOuija

FliesOuija

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 26.03.2012

View PostMarianG, on 4th April 2012, 22:50, said:

o imagine de baza :)
Attachment intersectie.png


tadam iata si rezolvarea...;)

'aliniere in partea dreapta pe mijloc formei vertical
Label1.Left = Me.Width - Label1.Width
Label1.Top = Me.Height - Label1.Height
Label1.Top = (Me.Height - Label1.Height) / 2

PS: si ca bonus ca sunt multumit de munca depusa si deasemenea pentru ajutorul din partea voastra vine imaginea finala a tuturor codurilor cu pozitionarile respective.

Attached Files



Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate