Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

La Noi Ca La Nimeni

- - - - -
  • Please log in to reply
76 replies to this topic

#19
Zazie

Zazie

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,741
  • Înscris: 20.09.2003

View Postromaximusro, on Oct 24 2005, 15:26, said:

hai sa va zic ceva: ca om care a mers in viata lui de maxim 3 ori la un concert(din care nici unul platit) putin imi pasa daca o tipa canta live sau nu, caci eu oricum tot de pe calculator voi asculta muzica lor. Referitor la linia melodica, ce e asa de grav incat sa iti placa linia melodica iar versurile sa nu le bagi in seama (si nu ma refer la   manele caci nici alea nu imi plac).
hai ma recunoaste ca iti plac manelele, live!

#20
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005
hai sa fim seriosi cu trairile interioare, ca o dam in telenovele.Ajungem la cenaclul flacara daca o tinem asa. Muzica de calitate(mai ales pt cei ce o asculta live) e cea pe care ti-o canta artistul direct, fara playback & stuff si care are versuri cat de cat acceptabile. Pana la urma despre ce se poate canta? Despre iubire, despre tradare , despre patrie (daca ai nenorocul si esti in armata) :confuzzled: , despre familie si natura

#21
shobi

shobi

    dabăl iu ti ef?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,945
  • Înscris: 18.01.2005
o dati in off-topic ...

apropo de versuri :
Alex:Cand intri in club toti baietii striga honey !, honey !
Estoy aqui para fallar con tigo mami mami
De-ai fi a mea sigur as incerca
Sa te fac sa ma vrei,sa ma simti te rog deschide-ti inima
Mamasita eres bonita
Venga para ca por que me gusta tu boquita
Ia-ma de mana si impreuna vom zbura uhuhuuu


referitor la manele, nu imi plac ... nici nu le detest ... deja am devenit indiferent/imun la ele ... ma enerveaza efectul de turma din jurul manelelor, toti se imbraca la fel, vorbesc la fel, se dau toti la fel de "shmecheri" chiar daca sunt niste oagari ... de fapt ma enerveaza oricine se duce la extreme ...  si in + am un taraf langa mine (club de manele) care canta aproape in fiecare noapte si dau statia la maxim de nu poti sa dormi ... bine ca am somnul adanc

#22
shobi

shobi

    dabăl iu ti ef?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,945
  • Înscris: 18.01.2005
etalonul meu :

muzica frumoasa : louis armstrong, creedence clearwater revival si o gramada de muzica veche ... + kumm, balade rock si inca cate si mai cate ... chiar si muzica romaneasca poate fi frumoasa : phoenix, iris s.a.m.d

muzica interesanta (pentru versuri) : mai ales hip-hop : c.t.c., raku, parazitii, veritasaga si ceva rock : metallica, nirvana ... etc

@zazie : am un lapsus acu, da iti zic cu prima ocazie .... mi se pare ca ii zice ... mateo ... cred

Edited by shobi, 24 October 2005 - 14:37.


#23
SlicK489

SlicK489

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 09.10.2005

Quote

ori faci a 2a varianta si canti in engleza si te lansezi in vest ... unde canti prin puburi si iti duci o existenta acceptabila .... sau, ai un public restrans si canti pentru ei (tot in puburi da prin tara)
ei uite ca ai ghicit pe unde bateam eu  :D
existenta acceptabila..inacceptabila
faza e ca daca esti macar Bun..o duci Bine..simplu
ai un apartament..o masina..o femeie(care te stoarce sau nu de bani..depinde de tine)
si in plus..o satisfactie enorma sa strangi macar 200 de oameni..in cel mai rau caz..care vin si dau din cap pe muzica ta..sau orice alte extensii..de la caz la caz
daca esti foarte bun..ghici cum o duci :)
simplificat...in afara(depinde si unde) o duci cum meriti..
in Romania...cred ca se stie deja

#24
Allex

Allex

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,051
  • Înscris: 02.01.2003

View Postshobi, on Oct 24 2005, 14:51, said:

faptul ca se lucreaza 2 zile la un album ar trebui sa fie suficient ... nu cred ca marii compozitori atat de putin la o partitura (avand in vedere ca ei erau geniali)
ma intreb cand si-o deschide moga magazin de facut muzica : introduci stilul pe care il vrei, numele formatiei, cate melodii, cate hituri si un sample de voce ... si in 3 ore ai albumu, ti-l trimit prin posta  :huh:

Stirea originala, din Libertatea, este asta:

Quote

Moga si Cream: album in doua zile
Fapt nemaiintalnit, Marius Moga si Cream s-au inchis in studioul de inregistrari 48 de ore, timp in care au imprimat noul album al solistei. Ineditul proiect al compozitorului a demarat din orgoliul sau zgandarit de intetirea zvonurilor potrivit carora "Moga face piese pe banda, doar cantitate". "Ei bine, incerc si acest lucru, dar o sa fiti surprinsi. Toate piesele imprimate pana acum suna super", ne-a spus el. in timpul inregistrarilor, gasca a avut toate conditiile de lucru, caci studioul lui Marius e dotat cu cabina pentru dus, canapea extensibila, aer conditionat. Pana la iesire, "trupa de soc" formata din Marius Moga, Cream, Smiley, Cristi Solomon (Bosquito), Oxi (Praf in Ochi) si doi tehnicieni au consumat trei baxuri de bauturi energizante, opt platouri cu sandvisuri si vreo sase litri de cafea.
Articol de: Florian Gheorghe

Si acum stirea publicata pe SoftPedia...

Quote

Moga si Cream au facut un album in 48 de ore
Se spune ca Marius Moga face piese pe banda rulanta si orice iese din mainile lui se cheama hit.
De curand, "Micul Mozart" al studiourilor de inregistrari a terminat piesele pentru noul album al lui Cream.
"Toate piesele imprimate pana acum suna super", a declarat Moga pentru Libertatea.
Compozitorul si-a petrecut 48 de ore in studio, alaturi de Cream, Smiley, Cristi Solomon (Bosquito) si
Oxi (Praf in Ochi), lucrand la un nou album, despre care se zvoneste ca va fi o mare lovitura pe piata muzicala.
Echipa a avut la dispozitie cabina pentru dus, canapea extensibila, aer conditionat, bauturi energizante, cafea si sandvisuri si au muncit intr-una, spre a-si da masura talentului".
Marius Moga semneaza si coloana sonora a telenovelei lazaroviene "Secretul Mariei", realizata de Antena 1 in colaborare cu La Dolce Vita Productions.
Melodia de pe generic a innebunit deja publicul cunoscutei productii ce sparge audientele in intervalul 22.00-23.00.
"Ideea melodiei mi-a venit in timp ce eram in masina. Am inceput sa fredonez, m-am inregistrat pe telefon si m-am dus imediat la studio s-o pun pe note. Nu e o melodie chinuita, notele au venit de la sine", a marturisit Moga.
Compozitorul considera ca proiectul lazarovian este unul interesant si spera ca melodia sa va avea succesul scontat.
Se pare ca linia melodica a piesei interpretate de Delia si Smiley ar fi fost inspirata de un celebru joc pe calculator.
Un cotidian cunoscut sfatuieste fanii Battle Field 2 sa compare coloana sonora a jocului cu cea a telenovelei pentru confirmare.

Anca Macoviciuc, Music and Cinema Editor, ar trebui sa stie ca "intr-una" si "intruna" sunt omofone, dar inseamna doua chestii diferite. In contextul de mai sus era clar vorba de ÎNTRÚNA - adv. Mereu, neîncetat, continuu. Vorbește întruna.
Mai mult, stirea prelucrata pierde din informatia de la sursa, sporind confuzia. Unde se intelege din stirea Ancai faptul ca albumul nu a fost compus in 48 de ore, ci IMPRIMAT sau in cel mai bun caz FINALIZAT? Nicaieri, pentru ca din start se spune clar ca Moga & Co. s-au intalnit in studio si au zis "Gata, ne izolam de lume pentru 48 de ore si facem un album!". Asta e o aberatie. Proiectul e mai vechi si fiecare si-a facut temele pana la aceasta etapa de finalizare.

Nu cred ca este cazul ca un compozitor care are melodii in top merita atacat pornind de la aspecte atat de banale. Daca o melodie este proasta, te consoleaza cumva faptul ca la aceasta au 60 de oameni circa lucrat 6 luni?! Mai mult ca sigur ca nu!

Si nu e nimic nou sub soare ca albumele se imprima in 48 de ore, se practica si in afara, dar nu se mediatizeaza acest aspect. La ei nu e un motiv de mandrie, la noi probabil o fi vorba de vreun record...  -_-

#25
Zazie

Zazie

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,741
  • Înscris: 20.09.2003
Allex, nu te supara, dar nu esti impartial. Tu esti fan Morandi si Moga declarat...

#26
Allex

Allex

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,051
  • Înscris: 02.01.2003

View PostZazie, on Oct 24 2005, 16:30, said:

Allex, nu te supara, dar nu esti impartial. Tu esti fan Morandi si Moga declarat...

Astept contraargumente bazate pe logica. Nu sunt fan Morandi & Moga, le ascult muzica si atata tot. Cand o vor da in bara cu ceva, voi fi primul care ii va critica, la modul constructiv, desigur. In cazul de fata, am pus in oglinda sursa originala si stirea preluata si se vede clar ca s-a scapat din vedere acest detaliu esential: in 48 de ore Moga & Co. au IMPRIMAT, adica au INREGISTRAT ceea ce SIGUR nu au compus in aceleasi 48 de ore.

#27
geo_990

geo_990

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 321
  • Înscris: 19.04.2003

View Postshobi, on Oct 24 2005, 13:51, said:

Se pare ca linia melodica a piesei interpretate de Delia si Smiley ar fi fost inspirata de un celebru joc pe calculator.
Un cotidian cunoscut sfatuieste fanii Battle Field 2 sa compare coloana sonora a jocului cu cea a telenovelei pentru confirmare.

Trebuie sa recunosc (desi nu sunt deloc fan Moga) ca "Secretul Mariei" are o linie melodica interesanta; pe langa loops se aud si ceva acorduri de chitara rece si tocmai astea fac partitura slagaroasa.
Daca gasiti similitudini la Battlefield2 postati-le aici ca proba a plagiatului. Eu n-am gasit pana acum.

#28
shobi

shobi

    dabăl iu ti ef?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,945
  • Înscris: 18.01.2005
eu doar am preluat stirea softpedia ... probabil tu ai informatii complete din sursele tale, oricum mi se pare foarte aiurea sa scoti melodii pe banda rulanta, textele fiind doar o alta insiruire de termeni bine pusi la punct ... probabil moga are un program de rima ... sau cel putin are scrise pe un caietel cuvintele care rimeaza, restul pot fii adaugate pe parcurs ... altfel nu-mi explic de ce mai toata industria muzicala romaneasca canta aceeasi marie cu alta palarie <_<

#29
naughtydream01

naughtydream01

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,797
  • Înscris: 13.03.2005
shobi Wtf is Selecta? :w00t:

#30
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005
naughty: selecta e : anda adam feat. alex - ce ti-as face (selecta)
geo: ce inseamna chitara rece? Cumva sunet de chitara neprelucrat?

#31
geo_990

geo_990

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 321
  • Înscris: 19.04.2003

View Postromaximusro, on Oct 24 2005, 15:53, said:

geo: ce inseamna chitara rece? Cumva sunet de chitara neprelucrat?
Se aude efectiv ciupitul corzii.

#32
shobi

shobi

    dabăl iu ti ef?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,945
  • Înscris: 18.01.2005
chitara rece inseamna chitara spaniola, as far as i know ... (sau acustica parca) ... i may be wrong ... oricum, unplugged ...

Edited by shobi, 24 October 2005 - 15:58.


#33
Zazie

Zazie

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,741
  • Înscris: 20.09.2003

View Postshobi, on Oct 24 2005, 16:57, said:

chitara rece inseamna chitara spaniola, as far as i know ... (sau acustica parca) ... i may be wrong ... oricum, unplugged ...
Unplugged.

#34
geo_990

geo_990

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 321
  • Înscris: 19.04.2003

View Postshobi, on Oct 24 2005, 15:57, said:

chitara rece inseamna chitara spaniola, as far as i know ... (sau acustica parca) ... i may be wrong ... oricum, unplugged ...
Exact, acustica; se 'simte' miscarea mainii pe griff si sunetul pare natural si nu 'facut' din soft.
Nu stiu daca m-am exprimat corect, dar trebuie sa asculti cu atentie acordurile chitarei din acea piesa pentru a sesiza la ce ma refer.

#35
shobi

shobi

    dabăl iu ti ef?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,945
  • Înscris: 18.01.2005
da, se foloseste doar de acustica chitarii (adica corpul de lemn) pentru a propaga sunetul, nu are nici un fel de ajutor exterior ... i know what you mean ...

#36
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005
practic e sunet de chitara real, in care se "pisca" coarda

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate