Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...

Analizele Medicale, intre fericir...

Recomandare carcasa si sursa cu pwm
 Cum s-ar putea face plafonarea pr...

Preparing automatic repair diagno...

Planul Samsung pentru urmatorii 5...

videoproiector vs oricare display
 Produse comandate din china (wish...

probleme mașina de spalat rufe

Magazine care vand bere la keg

Proiect ciudat legat de metaverse...
 Daniel Fenechiu: Nu vom aște...

Transfer in acelasi pc cu FTP

Și daca industria europeana ...

Alimentare camera ip distanta 50m
 

Creeare site html css cu width automat

- - - - -
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1
life190

life190

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 13.02.2012
Salut vreau sa imi fac un site care sa se muleze dupa latimea browserului, in genul http://www.joeyl.com/ sau http://portfolio.joemcnally.com. La http://portfolio.joemcnally.com/ se largeste top-ul. Cum pot face asta in css?

Edited by life190, 01 April 2012 - 14:55.


#2
LensFlare

LensFlare

    Tin Foil Mask Society

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,405
  • Înscris: 09.05.2005
http://www.w3schools...r_dim_width.asp

Edited by LensFlare, 01 April 2012 - 15:09.


#3
life190

life190

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 13.02.2012

 LensFlare, on 1st April 2012, 16:06, said:

Nu merge cu auto

#4
LensFlare

LensFlare

    Tin Foil Mask Society

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,405
  • Înscris: 09.05.2005
width: 100%;


#5
life190

life190

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 13.02.2012

 LensFlare, on 1st April 2012, 16:09, said:

width: 100%;
Da, dar am un meniu si nu se aliniza spre dreapta chiar daca ii dau align:right la div-ul cu meniul respectiv

am reusit cu un position absolute

#6
LensFlare

LensFlare

    Tin Foil Mask Society

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,405
  • Înscris: 09.05.2005
Foloseste cu incredere link-ul de mai sus, o sa-ti raspunda la toate problemele.

#7
life190

life190

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 13.02.2012
Mai am o intrebare: Cum fac ca atunci cand se resizeaza imaginea  ca o imagine si meniul sa nu vina unul peste altul?

#8
LensFlare

LensFlare

    Tin Foil Mask Society

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,405
  • Înscris: 09.05.2005
nu prea am inteles ce ai vrut sa spui, dar probabil trebuie sa folosesti min-width

#9
life190

life190

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 13.02.2012

 LensFlare, on 1st April 2012, 17:00, said:

nu prea am inteles ce ai vrut sa spui, dar probabil trebuie sa folosesti min-width
am folosit dar nu merge
Am doua div-uri unul cu float right si celalat left, unul cu un logo iar celalalt cu meniul iar cand reizezferestra browserului imi trece meniul peste imagine, Teoretic trebuia sa mearga cu un min-width dar nu merge... Imi apare bara de scroll orizontal dar sus tot trece meniul peste imagine
Div-urile sunt positionate la o valoare catre dreapta si stanga cu position absolute pentru ca la o rezolutie mai mare sa se departeze. Cred ca au acest overlap de la position:absolute; Cum oare sa il rezolv?

Edited by life190, 01 April 2012 - 16:10.


#10
Saurian

Saurian

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 02.09.2008

 life190, on 1st April 2012, 17:05, said:

am folosit dar nu merge
Am doua div-uri unul cu float right si celalat left, unul cu un logo iar celalalt cu meniul iar cand reizezferestra browserului imi trece meniul peste imagine, Teoretic trebuia sa mearga cu un min-width dar nu merge... Imi apare bara de scroll orizontal dar sus tot trece meniul peste imagine
Div-urile sunt positionate la o valoare catre dreapta si stanga cu position absolute pentru ca la o rezolutie mai mare sa se departeze. Cred ca au acest overlap de la position:absolute; Cum oare sa il rezolv?
Încearcă să eviți position:absolute. Rolul lui nu e pentru ceea ce vrei tu să faci.
Dacă ai folosit float ai dat și un clear sau ceva de gen?

#11
life190

life190

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 13.02.2012

 Saurian, on 2nd April 2012, 08:03, said:

Încearcă să eviți position:absolute. Rolul lui nu e pentru ceea ce vrei tu să faci.
Dacă ai folosit float ai dat și un clear sau ceva de gen?
Nu sunt familiarizat cu clear. Unde il pun in css-ul ambelor div-uri?

#12
Saurian

Saurian

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 02.09.2008

 life190, on 2nd April 2012, 13:27, said:

Nu sunt familiarizat cu clear. Unde il pun in css-ul ambelor div-uri?
Nu ci îl pui după ce ai terminat cu div-urile cu float. Exemplu:

<div style = "float:left">Left</div>
<div style = "float:right">Right</div>
<br class = "clear" />


#13
life190

life190

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 13.02.2012
Am scos absolute am lasat doar floaturile dar acum nu mai merge sa definesc pozitia div-urilor.ex: right left, top...

#14
Saurian

Saurian

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 02.09.2008

 life190, on 2nd April 2012, 21:02, said:

Am scos absolute am lasat doar floaturile dar acum nu mai merge sa definesc pozitia div-urilor.ex: right left, top...
Știu. De ce să definești cu right, left, top? Folosește float, padding și margin. :)

De exemplu pentru un meniu cum e la www.joeyl.com poți face cu un div ce are un float left și un div ce are un float right la care mai adaugi un margin la fiecare div. Dacă mă uit peste codul original văd că nu a folosit div-uri ci ul dar așa cum am zis și eu. :)

Edited by Saurian, 02 April 2012 - 20:45.


#15
life190

life190

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 13.02.2012
Am doar asta in css: { margin:0px;  float:right;} iar logoul sta cu mult spre dreapta iar meniul are un top:de vreo 50px; desi nu e definit si tot in centru? ce sa ii mai fac?

#16
Saurian

Saurian

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 02.09.2008

 life190, on 2nd April 2012, 23:48, said:

Am doar asta in css: { margin:0px;  float:right;} iar logoul sta cu mult spre dreapta iar meniul are un top:de vreo 50px; desi nu e definit si tot in centru? ce sa ii mai fac?
Logo trebuie să stea în dreapta? Dacă da atunci la margin pune ceva de genul: margin-right:20px(pe lângă acel float:right) și vezi cu asta unde ajunge logo. La meniu nu am înțeles ce vrei să faci. Vrei să fie centrat, spre dreapta sau spre stânga?

Edited by Saurian, 03 April 2012 - 07:02.


#17
life190

life190

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 13.02.2012

 Saurian, on 3rd April 2012, 08:00, said:

Logo trebuie să stea în dreapta? Dacă da atunci la margin pune ceva de genul: margin-right:20px(pe lângă acel float:right) și vezi cu asta unde ajunge logo. La meniu nu am înțeles ce vrei să faci. Vrei să fie centrat, spre dreapta sau spre stânga?
da, vreau sa stea in linie cu logoul dar el sta prea jos si nu stiu de ce... i-am dat si pmargin la logo dar el tot sta de capul lui....

#18
Saurian

Saurian

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 02.09.2008

 life190, on 3rd April 2012, 11:19, said:

da, vreau sa stea in linie cu logoul dar el sta prea jos si nu stiu de ce... i-am dat si pmargin la logo dar el tot sta de capul lui....
Dă ceva cod și eventual și un screenshot sau ceva să văd cum arată pagina ( dacă poți să dai pagina ar fi și mai bine ).

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate