Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Expirare buletin. Proprietarul imobilului (tata) este plecat din tara.

- - - - -
  • Please log in to reply
44 replies to this topic

#1
K-X-T

K-X-T

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,385
  • Înscris: 29.07.2011
DOCUMENTE NECESARE:
Conform directiei de evidenta a persoanelor din localitate mie personal imi trebuiesc urmatoarele:

- cererea (anexa 11) pentru eliberarea cărții de identitate, de la ghișeu;
- actul de identitate anterior (Buletin de identitate sau Carte de identitate și Carte de alegător, după caz);
- certificatul de naștere, original și copie xerox;
- documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original și copie xerox;
- chitanța reprezentând contravaloarea cărții de identitate (7 lei RON) achitată la casieria S.P.C.E.P
- taxă extrajudiciară de timbru în cuantum de 4 lei (RON).

Marea problema este urmatoarea:

ATENȚIE

În cazul în care solicitantul actului de identitate nu este titularul actului de spațiu, este necesar consimțământul proprietarului.
Declarația de primire în spațiu a proprietarului poate fi dată în fața lucrătorului din cadrul serviciului public comunitar de evidență a persoanelor, consemnată la notarul public, la misiunea diplomatică sau oficiul consular al României din străinătate ori în prezența polițistului de la postul de poliție, pentru mediul rural.

Evident tata fiind plecat in Orientul Mijlociu nu pot sa imi fac alt buletin.
Trebuie la consulat declaratie pe care sa mi-o trimita prin posta cu care sa ma duc eu la serviciul de evidenta... timp mult si rabdare multa..

Cum se poate rezolva problema.

Mi-as face buletin temporar. E posibil sa ma inscriu cu el la scoala? sa fac contracte cu el?
Cu alte cuvinte are cartea de identitate temporara aceeasi utilitate ca cea normala sau exista unele restrictii..

Nu pot inca o data sa fac carte de identitate deoarece nu am consimtamantul proprietarului.. Legi stupide si prea multa birocratie...

O alta varianta pe care as fi avuto ar fi fost sa-mi fac buletin pe adresa bunicului care locuieste la oras dar cum nu are act de proprietate pe casa si cum astia cu legile lor cer act de proprietate pe casa pica si varianta asta.

Ma scoate din minti. Am nevoie neaparata de carte de identitate dar se pare ca in Romania e un privilegiu asta si obtinerea ei e o adevarata pierdere de timp si nervi.
Orice solutie e binevenita

#2
tom_1133

tom_1133

    utilizator Linux Mint

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,716
  • Înscris: 10.02.2011
Parerea mea, FAX si notariat  :peacefingers:
Adica tatal tau iti trimite prin FAX consimtamantul de-ati face buletinu' pe adresa dumnealui, apoi te duci la Notariat si legalizei hartia !

#3
lawrence38

lawrence38

    GAME......OVER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,009
  • Înscris: 05.02.2008
Pasaport nu ai sau nu poti sa-ti faci ? Poate substitui CI in 99% din cazuri

#4
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Nu e vina legilor ca tu ai aflat ca ti-a expirat buletinul abia cand ai vrut sa-ti dovedesti indentitatea. Tatal tau poate sa faca declaratia la consulat si sa ti-o trimita in maxim o saptamana, chiar daca asta implica oarece costuri, dar cand te grabesti, poate sa merite.
Cartea de identitate temporara atesta identitatea dar cine o vede, este suspicios, asa ca se poate feri sa incheie contracte.

Edited by MembruAnonim, 27 March 2012 - 20:17.


#5
K-X-T

K-X-T

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,385
  • Înscris: 29.07.2011
Pasaport nu am ca nu am avut nevoie de el.
Buletinul o sa imi expire in 15 zile. Problema e ca trebuia sa vina in tara si de asta am asteptat dar acum nu mai poate sa vina si m-am lovit de declaratia asta.

M-am mai gandit la o varianta. Sa-l chem pe bunicul din partea tatalui sa fac declaratie la notar de luare in spatiu si sa ma duc cu ea si cu actul imobilului (care e o hotatare judecatoreasca pe numele lui) si sa le pun la dosar.

Totusi anul trecut bunicul i-a donat tatalui terenul si imobilul prin act de donatie si acum practic el e propietar desii la administratia financiara apare numele bunicului. Ma gandeam ca nu se prind si merge faza cu actul dinaintea donatiei si declaratie de la bunic ca ma ia in spatiu.

#6
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View Postlawrence38, on 27th March 2012, 20:13, said:

Pasaport nu ai sau nu poti sa-ti faci ? Poate substitui CI in 99% din cazuri
Poate in 1% din cazuri, cel putin pe teritoriul Romaniei. Surprinzator, pasaportul romanesc nu e considerat act de identitate, n-am putut sa ridic cu el 20 de RON de la posta. Ulterior am verificat, acte de identitate sint doar buletinele vechi neexpirate (da, exista unele f vechi care nu expira) precum si cartile de identitate normale si temporare. Atit.

View PostMembruAnonim, on 27th March 2012, 20:16, said:

Nu e vina legilor ca tu ai aflat ca ti-a expirat buletinul abia cand ai vrut sa-ti dovedesti indentitatea.
In cazul de fata e 100% vina legilor, cartea de identitate e un act obligatoriu (iei amenda daca nu ti-o faci) si ca atare ar trebui sa ti-o poti face fara sa depinzi de parinte, bunic sau vreun prieten care sa vina cu tine sa dea o declaratie (de multe ori in fals) ca stai cu el. Aici nu-i vorba de careva care a plecat si a uitat copilul pierdut in nu stiu ce birocratie previzibila si rezonabila, e o problema serioasa a legislatiei care pur si simplu ignora cazuri absolut normale (si existente probabil cu milioanele). Sint threaduri multiple pe softpedia privind absurditatea asta cu actul casei.

#7
K-X-T

K-X-T

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,385
  • Înscris: 29.07.2011
Eu sunt de buna credinta. EU VREAU sa imi fac buletinul inainte cu 15 zile de data expirarii cum scrie in lege, mie imi trebuie neaparat buletinul, dar legea pe mine ma suceste pentru un rahat de declaratie absurda. Am adresa acolo, stau acolo, tata e proprietar si totusi NU POT CONFORM LEGII sa beneficiez de carte de identitate.

Edited by K-X-T, 27 March 2012 - 21:15.


#8
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,551
  • Înscris: 07.02.2003

View PostK-X-T, on 27th March 2012, 22:14, said:

Am adresa acolo, stau acolo, tata e proprietar si totusi NU POT CONFORM LEGII sa beneficiez de carte de identitate.
Pai nu esti proprietar, e simplu... nu se face un act de domiciliu fara proprietate, asta se stie de cand lumea. Vezi la politie sa nu-ti ceara direct act de vanzare-cumparare nu declaratii ca mie asa mi-a cerut acu cativa ani :P Adica ala in original, nu accepta nici copii autentificate.

Edited by andreic, 27 March 2012 - 21:34.


#9
K-X-T

K-X-T

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,385
  • Înscris: 29.07.2011
Din cate am inteles Evidenta persoanelor nu mai tine de politie. Mai nou tine de primarii, Si eu tot la politie am fost cand am facut prima data buletinul. Acum Evidenta Persoanelor e cladire separata si tine de Primaria Municipului am inteles. Este o situatie nasoala si nu doar eu sunt in situatia asta. M-am intalnit acolo cu altii ca mine care aveau parintii plecati si s-au lovit de aceeasi chestie.

#10
ady_77

ady_77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,126
  • Înscris: 05.02.2009

View Postandreic, on 27th March 2012, 22:31, said:

Pai nu esti proprietar, e simplu... nu se face un act de domiciliu fara proprietate, asta se stie de cand lumea. Vezi la politie sa nu-ti ceara direct act de vanzare-cumparare nu declaratii ca mie asa mi-a cerut acu cativa ani :P Adica ala in original, nu accepta nici copii autentificate.

Asta se intampla intr-o tara de handicapati! birocratie ,tone de hartii si situatii idioate! ma bucur ca le-am dat plasticul ala ordinar sa se steaga cu el undeva si mi-au pus in pasaport mentiunea cetatean roman cu domiciliul in strainatate.Aberatii mai mari decat in romania nu exista! Si dupa aia se mai mira cati  nu au buletin sau e expirat sau....

#11
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Impriantele actuale, oricat ar fi de performante, nu pot "tipari" si timbrul sec. Pentru cei ce cred ca preyentarea actului de proprietate este doar o gaselnita biroctratica, am o intrebare: cum s-ar simti daca toti cei care au avut domiciliul in apartamentul cumparat de 2-3 ani si-ar putea prelungi pana la adanci batraneti domiciliul acolo si ar mai primi din cand in cand o citatie la diverse procese sau si mai bine, un executor judecatoresc ce vrea sa execute bunurile mobile ale "locatarului".

#12
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Repet, este vorba de un act pe care statul te obliga sa-l ai. Nu este o insigna de membru de onoare al clubului proprietarilor si prietenilor lor. In mod normal ar trebui sa observi ca iti expira buletinul, sa iti stringi actele tale, sa te interesezi cind au program (ideal ar trebui sa fie cel putin o zi pe saptamina cu program de la 7 si o zi cu program pina la 19 ca doar nu trebuie sa-ti iei concediu ca sa-ti faci buletin, dar deviem) si sa te duci sa ti-l faci frumos inainte de servici. Obligatia pe care statul ti-o impune sa te duci sa te milogesti de o ruda sau un prieten proprietar (care pot sa NU EXISTE, pot sa fie disponibili sau nu saptamina, luna sau anul respectiv) nu este rezonabila si in unele cazuri (discutate si pe softpedia) imposibil de satisfacut (a si sper ca alternativa propusa pe alt thread sa iti cumperi o proprietate ieftina doar asa ca sa-ti faci buletin nu merita discutata serios).
Nu este ceva normal si dupa cum am mai spus pe alt thread nu e o problema care sa necesite investitii de miliarde ci doar o ajustare minora a birocratiei.

In particular obiectia ca iti vin citatii sau mai stiu eu ce de la cei care au avut o data domiciliul acolo si inca il mai au pe buletin este foarte slaba, mai ales in forma in care ai pus-o tu. Chiar si acum cartile de identitate sint valabile 10 ani si in 10 ani te poti muta de sapte ori si poti fi dat in judecata de 5 ori, fara a exagera prea mult (si inca n-am ajuns la buletinele care nu expira si inca mai sint valabile, dar sa zicem ca astea sint o situatie temporara care o sa moara impreuna cu posesorii). De fapt sint convins ca acum exista mult mai multe persoane care au domiciliul altundeva decit unde stau, din cauza barierei asteaia cu proprietarul si actul casei.
Dar asa in general am avut exact situatia cu o ruda f apropiata cu citatie primita la domiciliu pe la care nu dadea (am amintit chiar intr-un post in alt context). S-a intors frumos inapoi recomandata. Daca exista repercursiuni impotriva celui care nu-si actualizeaza adresa in buletin (atit sanctiuni administrative cit si probleme practice ca pierde anumita corespondenta, etc) este problema respectivului.
A, in particular obiectez foarte serios impotriva obligatiilor transferate de la cel care doarme in casa la proprietar, cea mai abuziva faza (discutata pe softpedia si de care m-am lovit personal) fiind sa nu iti primeasca impozitul pe casa pentru ca cineva (non-proprietar) de la adresa aia are o amenda neplatita. Nu e nimic imoral sau ilegal sa lasi pe un prieten sa doarma in casa de vacanta doua saptamini si usor-usor sa treaca anii si sa-l gaseasca tot acolo. De asemenea nu ai nici o obligatie legala sau morala sa mergi cu el sa-i faci diferite acte sau sa-i platesti amenzile ca traverseaza pe unde nu trebuie. Dar statul nu concepe situatia asta: pentru stat reglementarile au ramas cele comuniste: nu poti decit fie sa ai apartament in proprietate fie sa stai in chirie la stat. Atit. Nu exista alte variante. Nu exista oameni care stau cu altii de placere (ce-i cu promiscuitatea asta) sau de nevoie (nu putem admite asta in statul comunist). Nu exista oameni care stau in canalizari. Nu exista oameni care stau in chirie la privati (nu, nu putem avea asa ceva, in nici un caz, de aia au fost facute exproprierile). Nu exista oameni care stau pe termen lung la hotel.

#13
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Chiar daca exista oameni care stau in canale sau la hotel, vrei sa existe posibilitatea de a putea sa-si faca buletin cu domiciliul in canalul din fata garii? Avem aici pe cineva care incearca sa scape de un "prieten" caruia i-a facut buletin la el acasa. De ce nu-i spuneti omului cat de ingrat este statul asta al nostru de nu lasa posibilitatea acelui prieten sa nu faca la randul lui buletin oricarei persoane in acel apartament, ca doar acolo are domiciliu?

#14
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View PostMembruAnonim, on 29th March 2012, 06:54, said:

Chiar daca exista oameni care stau in canale sau la hotel, vrei sa existe posibilitatea de a putea sa-si faca buletin cu domiciliul in canalul din fata garii?
Atita vreme cit esti obligat sa iti faci buletin si daca stai in canale si daca stai la hotel este logic sa poti sa iti faci (desi dupa legile noastre ilogice nu poti). Imi scapa ceva?

View PostMembruAnonim, on 29th March 2012, 06:54, said:

Avem aici pe cineva care incearca sa scape de un "prieten" caruia i-a facut buletin la el acasa.
Avem o situatie care exista 100% din cauza reglementarilor timpite de care vorbim aici si e un argument in favoarea a ce spun eu. Ca sa citez: "a luat un chirias in spatiu pentru a putea sa isi faca buletin". Daca omul ar fi putut sa-si faca buletin in canal sau unde o sta el problema de care spui tu nu ar fi existat, threadul ala nu ar fi existat deloc, proprietarul ar fi fost linistit, chiriasul fals nu ar mai fi fost chirias fals, nimeni nu ar fi fost pe drumuri, noi nu am fi avut ce discuta. Ce e trist e ca aproape sigur chiriasul ala nu sta in canal si nu face ceva deosebit de dubios, poate sa fie chiar colegul nostru care a deschis chiar threadul asta care are nevoie de buletin, nu rezolva cu rudele si trebuie cumva sa gaseasca pe cineva din clubul proprietarilor sa il ia in spatiu.
Daca chiriasul nu si-a platit chiria, daca a furat din casa exista legi specifice prin care poate sa fie atacat. Nu inteleg sperietoarea asta cu domle ce nasol daca are cineva pe buletin adresa unde's io proprietar. Daca ai citeva apartamente date in chirie si in fiecare stau doi adulti plus un copil cu buletin (cel putin)? Nu o sa mai dormi noaptea?

#15
K-X-T

K-X-T

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,385
  • Înscris: 29.07.2011

View PostMembruAnonim, on 29th March 2012, 06:54, said:

Chiar daca exista oameni care stau in canale sau la hotel, vrei sa existe posibilitatea de a putea sa-si faca buletin cu domiciliul in canalul din fata garii? Avem aici pe cineva care incearca sa scape de un "prieten" caruia i-a facut buletin la el acasa. De ce nu-i spuneti omului cat de ingrat este statul asta al nostru de nu lasa posibilitatea acelui prieten sa nu faca la randul lui buletin oricarei persoane in acel apartament, ca doar acolo are domiciliu?

Sunt curios ce mai zici de asta daca tot ridici in slavi aceasta lege stupida cu luarea in spatiu

"EXCLUSIV. Buletin de București: cum au ajuns să locuiască 2.000 de oameni în două camere

COMBINAȚIE. Cu 100 de euro, provincialii și basarabenii găsesc bucureșteni dornici să-i ia în spațiu pe hârtie. Așa se face că la o adresă dintr-un cartier mărginaș au ajuns să locuiască aproape 2.000 de oameni."

Stirea completa aici: Evz Buletin de Bucuresti.

Probabil si eu voi fi nevoit in ultima instanta sa dau bani la cineva sa ma ia in spatiu dar repet avand aceeasi adresa pe buletin locuind in casa tatalui (care nu poate sa isi dea acordul nu ca n-ar vrea ci pentru ca nu poate).. situatie mult mai penibila la mine.

#16
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Catva romani descurcareti au gasit o modalitate de a face un ban la limita legii. Am si eu un exemplu: un mosulica pe jumatate sclerozat uita sa-ti dea prioritate intr-o intersectie si-ti avariaza usor masina. Beneficiind de o lege asa cum o vreti voi, si-a reinnoit buletinul la adresa din tinerete, fara sa aiba nevoie de vreun act de proprietate si cand ati facut constatul amiabil, a uitat (varsta bat-o vina) sa-ti spuna ca adresa aia era pe undeva printre casele demolate pentru a se construi Casa Poporului. Cum il gasesesti pe mosulica sa-ti mai dea o semnatura pe dosarul de dauna?

Edited by MembruAnonim, 29 March 2012 - 20:05.


#17
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Pai ce spui tu este un argument 100% PENTRU a lasa omul sa isi declare domiciliul corect, actual, fara birocratie imposibila. Daca mosul ar avea domiciliul corect pe buletin nu ar mai exista problema, de la inceput.
Vrei sa spui ca-i mai buna situatia actuala in care poti sa dai peste unul din aia trei milioane de romani plecati in Spania, Italia sau mai stiu eu unde si sa le afli ce adresa aveau in buletin acum 7 ani? Pe aia cum ii mai gasesti? Sau peste initiatorul threadul asta (daca o sa fie fortat sa faca o "smecherie"), sau peste chiriasul problema care nici macar nu a mai venit in chirie de pe threadul celalalt? Sau peste unul din aia 2000 cu domiciliul in acelasi apartament?

Imensa majoritate si-ar declara domiciliul corect daca ar avea ocazia. E fals in declaratii sa declari ca stai altundeva. Se pedepseste cu puscaria. Asta e suficient ca sa cuminteasca 99.9999% din oameni. De asemenea sint chestii practice, iti vin impozite, asigurari, pensie, acte de la banca, facturi, dividende de pe actiuni, etc pe adresa respectiva. Asta e primul lucru de care te sperii tu, ca n-o sa gasesti pe careva ca isi da adresa falsa. Crezi ca-l gasesti mai bine daca tot ce ai e adresa unde a fost chirias o luna acum 7 ani si acum de fapt omul e in Glasgow (dar nimeni nu stie de fapt nici macar in ce tara e)? Eu zic ca o sa gasesti mai multa lume daca le dai dreptul sa spuna corect unde stau, chestie de logica elementara.

De asemenea te mai temi ca o sa ti-o faca cineva si o sa isi puna in buletin adresa ta. Bun si ce daca? In primul rind ca o sa fie nasol pentru el sa-i vina acolo toata corespondenta si poate mai are chestii personale sau importante. Ma rog, sa zicem ca e "off the grid". Bun, in final ce o sa-ti faca? Sint 1001+1 moduri in care cineva poate sa-ti faca mari probleme, de acord. Dar problemele nu sint amplificate de adresa din buletin. Pot sa comand pe internet rahaturi pe adresa ta, pot sa imi fac un site unde sa dau tepe oamenilor si sa bag acolo adresa ta (si eventual sa-ti dea jos mascatii usa). Ce influenta are ca am sau nu adresa ta pe buletin?
Sint sate in Romania unde nu exista strazi cu nume (stiu sigur pentru ca am prieteni cu firme acolo). Adresa e numele satului si atit, vine garda nici nu stie unde sa se duca (asta daca au cota de benzina sa ajunga pina acolo). Sint bloculete care nu au ca adresa bloc X, scara Y, etaj Z, apartament T. E strada si numar, atit. Ajungi acolo, sint apartamente diferite la interfon numai cu nume. N-o sa mai pot sa dorm noaptea ca au satenii sau blocatarii pe buletin adresa mea? Hai sa nu inventam probleme cind avem oricum destule.

#18
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Nu stiu de unde ai scos ca argumentele mele sunt pentru o lege care te lasa sa declari ce vrei sub sanctiunea falsului in declaratii dar nu intentionez sa-ti dovedesc contrariul. Domiciliul nu certifica prezenta ta la o anumita adresa ci un punct stabil in care poti fi gasit la diferite perioade si totodata un drept de folosinta a acelui spatiu locativ. Cum ai putea dovedi ca o persoana care a declarat ca are domiciliul la o anumita adresa a facut acea declaratie in fals? Legat de exemplul cu mosul, acum trebuie sa aiba un domiciliu corect pentru ca la ultima schimbare de buletin a trebuit sa duca un act de proprietate valabil la data emiterii buletinului iar daca imobilul nu-i apartine, exista proprietarul care este obligat sa stie cu cine sta in casa, asa ca-l gasesti.
Nu stiu cum se face dar majoritatea celor care au domiciliul incert sau dificultati in a scoate un nou buletin se invart in cercurile celor care au interferat mai mult sau mai putin cu legea penala sau contraventionala si se gandesc sa fie cat mai greu de gasit.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate