Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

The Witch: Part 2. The Other One ...

La multi ani @VerSus_88!

La multi ani @RMC Info!
 La multi ani @lupini!

La multi ani @Astrul!

La multi ani @Lex404!

Probleme distincte cu 2 vecini l...
 Cum pot afla daca o persoana are ...

Cum a fost posibil? Implicatii......

Actionare Geo-fence fara Internet

Mitsubishi l200 probleme turometru
 De ce este iconita Whatsapp turti...

22H2 - Nu reusesc bootarea

Oras sau sat?

SMTP relay in reteaua DIGI
 

meniu pentru un site static de 100 pagini

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
republicall

republicall

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,125
  • Înscris: 26.02.2008
pentru un site static de 100 pagini fara php, doar local, in Notepad si eventual fara javascript, cum procedati in realizarea meniului? copy/paste?

#2
LensFlare

LensFlare

    Tin Foil Mask Society

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,404
  • Înscris: 09.05.2005
Ce intelegi tu prin copy / paste?

#3
Saurian

Saurian

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 02.09.2008

View Postrepublicall, on 21st March 2012, 19:24, said:

pentru un site static de 100 pagini fara php, doar local, in Notepad si eventual fara javascript, cum procedati in realizarea meniului? copy/paste?
Păi, altă soluție nu ai. :)

#4
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,916
  • Înscris: 10.08.2005
il fac din consola (command prompt)

#5
trackback

trackback

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,394
  • Înscris: 04.08.2011
L-as pune intr-un frame.

#6
republicall

republicall

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,125
  • Înscris: 26.02.2008

View Posttrackback, on 21st March 2012, 20:42, said:

L-as pune intr-un frame.

la iframe te referi?

M-am apucat sa invat mai in detaliu webdesign-ul si mi-am dat seama ca nu prea stiu sa fac meniuri, sau cel putin asa cred. Adica, cam ce am avut nevoie pe plan personal am rezolvat din php si ajax, sau am copiat meniul dintr-un fisier in altul, sau am folosit phpBB3, sau opencms etc... dar niciodata nu am realizat ca defapt nu exista o metoda clara de a face un meniu care sa comunice pe mai multe pagini in plain HTML. Asa este? mi se pare aiurea sincer. Probabil ca iframe-urile rezolva aceasta problema. Exista anumite deficiente? Foloseste lumea webdesignului iframe?

sau exista anumite tehnici? Cred ca .net genereaza automat paginile. Asta ar fi o solutie? Singurul loc unde am lucrat 6 luni intr-o firma de webdesign folosea opencms si .net si ambele generau automat paginile si implicit meniurile. Dar profesionistii se lauda ca pot face un site si in Notepad. Dar 100 de pagini cum le face un profi in notepad? isi ia 2 litri de cola si se pune pe treaba? si daca trebuie modificat ceva???

vreau sa fac un site de prezentare in plain html, cu 5 pagini statice standard, ce ma sfatuiti? multumesc.

Edited by republicall, 21 March 2012 - 21:16.


#7
mishpowerpuff

mishpowerpuff

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 324
  • Înscris: 12.04.2007
Profesioniștii pot face situri în Notepad, dar nu scriu paginile html finale, ci cod care gestionează paginile html finale.

Dacă vrei să faci situri cu mai mult decât câteva pagini ai nevoie să înveți un limbaj de programare.

Dacă nu vrei să faci situri ci doar să pui conținutul, învață să folosești un cms (gestionar de conținut) cum este opencms de care vorbești.

#8
republicall

republicall

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,125
  • Înscris: 26.02.2008

View Postmishpowerpuff, on 22nd March 2012, 00:59, said:

Profesioniștii pot face situri în Notepad, dar nu scriu paginile html finale, ci cod care gestionează paginile html finale.

Dacă vrei să faci situri cu mai mult decât câteva pagini ai nevoie să înveți un limbaj de programare.

Dacă nu vrei să faci situri ci doar să pui conținutul, învață să folosești un cms (gestionar de conținut) cum este opencms de care vorbești.

ok deci cms-ul era solutia; asta in cazul in care nu baga cod aiurea ca dreamweaver(dw este si cms sau doar utilitar?)

dar sa intreb altfel: cum si in ce sa fac un site de prezentare static de 5 pagini si eventual si cu submeniuri? ajunge notepad si copy/paste la meniu dintr-un fisier in altul? este profi aceasta metoda?

va multumesc pentru raspunsuri

p.s. stiu limbaje de programare php, mysql, ajax etc la nivel de amator; si c++ etc

#9
Saurian

Saurian

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 02.09.2008

View Postrepublicall, on 22nd March 2012, 08:23, said:

dar sa intreb altfel: cum si in ce sa fac un site de prezentare static de 5 pagini si eventual si cu submeniuri? ajunge Notepad si copy/paste la meniu dintr-un fisier in altul? este profi aceasta metoda?

va multumesc pentru raspunsuri

p.s. stiu limbaje de programare php, mysql, ajax etc la nivel de amator; si c++ etc
   Poți face și cu notepad  și copy/paste dar cum se spunea și mai sus în mod profesionist folosești limbaje de programare cum e php. Îți creezi un fișier unde e salvat codul de html pentru meniu și îl pui include în celelalte fișiere. Așa când modfici ceva la meniu modifici peste tot. Eu în general când fac site-uri îmi fac o platformă în care creez un fișier pentru header, altul pentru footer, altul pentru body, altul pentru conținut lateral dacă există și altul pentru meniu și le includ pe toate prin php. Asta ca să nu muncesc de 100 de ori degeaba. E de preferat ca orice chestie ce o faci și se repetă pe mai multe pagini s-o faci într-o funcție sau într-un fișier pe care să-l incluzi mai apoi. Astfel munca ți-e mai ușoară și erori apar mai puține.

Edited by Saurian, 22 March 2012 - 09:12.


#10
Sorin Nedelcu

Sorin Nedelcu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 15.10.2006

View PostSaurian, on 22nd March 2012, 09:10, said:

Po?i face ?i cu notepad  ?i copy/paste dar cum se spunea ?i mai sus în mod profesionist folose?ti limbaje de programare cum e php. Î?i creezi un fi?ier unde e salvat codul de html pentru meniu ?i îl pui include în celelalte fi?iere. A?a când modfici ceva la meniu modifici peste tot. Eu în general când fac site-uri îmi fac o platformă în care creez un fi?ier pentru header, altul pentru footer, altul pentru body, altul pentru con?inut lateral dacă există ?i altul pentru meniu ?i le includ pe toate prin php. Asta ca să nu muncesc de 100 de ori degeaba. E de preferat ca orice chestie ce o faci ?i se repetă pe mai multe pagini s-o faci într-o func?ie sau într-un fi?ier pe care să-l incluzi mai apoi. Astfel munca ?i-e mai u?oară ?i erori apar mai pu?ine.
Daca ai suport pentru php ai treaba realizata intr-o singura linie de cod.Acelasi meniu in toate paginile.Job done.
Daca nu ai suport pentru php pune intr-un iframe continutul si nu headerul cu meniul.

Edited by Sorin Nedelcu, 22 March 2012 - 09:25.


#11
Saurian

Saurian

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 02.09.2008

View PostSorin Nedelcu, on 22nd March 2012, 09:24, said:

Daca ai suport pentru php ai treaba realizata intr-o singura linie de cod.Acelasi meniu in toate paginile.Job done.
Daca nu ai suport pentru php pune intr-un iframe continutul si nu headerul cu meniul.
Aș evita să folosesc iframe deoarece se poate nimeri ca utilizatorul să intre direct pe iframe și să vadă acolo doar un meniu...  chiar dacă să zicem că nu ai suport php poți include meniul peste tot folosind javascript. De ce să se complice cineva cu iframe? Apropo, dacă folosești iframe în meniu atunci orice pagină nu se deschide în respectivul iframe (că doar meniul e în iframe) ?

#12
republicall

republicall

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,125
  • Înscris: 26.02.2008

View PostSorin Nedelcu, on 22nd March 2012, 09:24, said:

Daca ai suport pentru php ai treaba realizata intr-o singura linie de cod.Acelasi meniu in toate paginile.Job done.
Daca nu ai suport pentru php pune intr-un iframe continutul si nu headerul cu meniul.

cu php sa zicem ca stiam si eu. Dar daca clientul cere un site simplu sa il puna pe cine stie ce hosting fara suport eu trebuie sa-i ofer plain html.

dar banuiala mea se confirma cum ca nu exista ce vreau eu, exceptand iframe dar am impresia ca nu degeaba e evitat(are ceva deficiente sau e greu de stilizat plus compatibilitatea intre browsere sau SEO ?)

View PostSaurian, on 22nd March 2012, 09:34, said:

Aș evita să folosesc iframe deoarece se poate nimeri ca utilizatorul să intre direct pe iframe și să vadă acolo doar un meniu...  chiar dacă să zicem că nu ai suport php poți include meniul peste tot folosind javascript. De ce să se complice cineva cu iframe? Apropo, dacă folosești iframe în meniu atunci orice pagină nu se deschide în respectivul iframe (că doar meniul e în iframe) ?

ok dar si cu javascript sunt probleme daca este dezactivat. Apropo, tu ce comanda folosesti pentru javascript, poti sa imi dai te rog un rand doua de cod principal, mersi.

#13
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,718
  • Înscris: 30.07.2003

View Postrepublicall, on 22nd March 2012, 10:39, said:

dar si cu javascript sunt probleme daca este dezactivat
In 2012 cine face asta ? De ce ar facea asta ?
Daca o face nu are ce cauta pe site.

#14
Saurian

Saurian

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 02.09.2008

View Postrepublicall, on 22nd March 2012, 10:39, said:

cu php sa zicem ca stiam si eu. Dar daca clientul cere un site simplu sa il puna pe cine stie ce hosting fara suport eu trebuie sa-i ofer plain html.

dar banuiala mea se confirma cum ca nu exista ce vreau eu, exceptand iframe dar am impresia ca nu degeaba e evitat(are ceva deficiente sau e greu de stilizat plus compatibilitatea intre browsere sau SEO ?)



ok dar si cu javascript sunt probleme daca este dezactivat. Apropo, tu ce comanda folosesti pentru javascript, poti sa imi dai te rog un rand doua de cod principal, mersi.

Faci o funcție într-un fișier menu.js inspirându-te de aici după care incluzi fișierul în header la toate paginile.

#15
Sorin Nedelcu

Sorin Nedelcu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 15.10.2006

View Postrepublicall, on 22nd March 2012, 10:39, said:

cu php sa zicem ca stiam si eu. Dar daca clientul cere un site simplu sa il puna pe cine stie ce hosting fara suport eu trebuie sa-i ofer plain html.

dar banuiala mea se confirma cum ca nu exista ce vreau eu, exceptand iframe dar am impresia ca nu degeaba e evitat(are ceva deficiente sau e greu de stilizat plus compatibilitatea intre browsere sau SEO ?)
man,tine mai mult de logica.Chiar daca clientul nu vrea sa plateasca php,pentru tine e mai usor sa pui un include decat sa dai copy/paste la fiecare pagina unde este meniul.Poti sa-i scoti ochii ca ai dat un bonus.Oare nu e mai usor sa faci asta decat sa tii cu dintii de o regula numai de dragul de a nu  da ceva gratis.Eu as as lege varianta cu include pentru ca e mai putin de munca pentru mine

#16
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,110
  • Înscris: 24.02.2007

View Postrepublicall, on 22nd March 2012, 10:39, said:

cu php sa zicem ca stiam si eu. Dar daca clientul cere un site simplu sa il puna pe cine stie ce hosting fara suport eu trebuie sa-i ofer plain html.

Treburi dinastea se discuta INAINTE de a prelua un proiect.
Asa poti sa-i dai site'ul si el sa-ti zica de exemplu ca defapt vroia totul in flash sau vroia o prezentare powerpoint transformata in PDF.

Edited by dani.user, 22 March 2012 - 17:09.


#17
republicall

republicall

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,125
  • Înscris: 26.02.2008

View Postneagu_laurentiu, on 22nd March 2012, 10:44, said:

In 2012 cine face asta ? De ce ar facea asta ?
Daca o face nu are ce cauta pe site.

te pui cu clientu? asta cere asta-i oferi; sunt multe institutii de exemplu unde ing.sis. dezactiveaza javascriptu pe toate calculatoarele de ex.

View PostSorin Nedelcu, on 22nd March 2012, 12:50, said:

man,tine mai mult de logica.Chiar daca clientul nu vrea sa plateasca php,pentru tine e mai usor sa pui un include decat sa dai copy/paste la fiecare pagina unde este meniul.Poti sa-i scoti ochii ca ai dat un bonus.Oare nu e mai usor sa faci asta decat sa tii cu dintii de o regula numai de dragul de a nu  da ceva gratis.Eu as as lege varianta cu include pentru ca e mai putin de munca pentru mine

cred ca m-ai inteles gresit, sunt calculatoare unde este dezactivat javascript-ul, si probabil se intampla ca targetul tinta sa fie tocmai din aceasta sfera, zic si eu, si atunci se poate ajunge la 50% din clienti pierduti(in caz ca te refereai la include-ul din javascript)

View Postdani.user, on 22nd March 2012, 17:08, said:

Treburi dinastea se discuta INAINTE de a prelua un proiect.
Asa poti sa-i dai site'ul si el sa-ti zica de exemplu ca defapt vroia totul in flash sau vroia o prezentare powerpoint transformata in PDF.

pai asta si am zis, ca el vine cu cererea asta din start.

Adica: vine unu la voi si va zice: Dl. coder, as dori sa imi faceti un site de 100 pagini statice, sa fie pe un hosting gratuit(aici s-ar exclude php), sa fie indexat de google cum trebuie si sa nu se ajunga pe o pagina goala in meniu(aici s-ar exclude iframe), sa mearga si pe calculatoarele din institutiile publice unde accesul la anumite functionalitati poate fi restrictionat(aici s-ar exclude javascriptul). Dupa ce proiectul este gata o alta persoana va umbla in cod(trebuie sa plece pe o insula pustie fara internet dar trebuie sa lucreze in continuare[pentru iubitorii de LOST]- se poate intampla); dupa asta va voi contacta si va trebui sa reluati munca(aici s-ar exclude folosirea unui CMS deoarece nu cred ca puteti prelua codul si in sens invers; banuiesc ca generarea se face intr-un singur sens). Si de aici sah mat. Intrebare: ce solutie alegeti? Omul trebuie satisfacut.

Insist pe ideea asta deoarece mi se pare stupid sa nu existe asa ceva. Cine a facut HTML-ul i-a fost greu tare sa faca un tag src pentru div-uri?

#18
Saurian

Saurian

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 02.09.2008

View Postrepublicall, on 22nd March 2012, 18:39, said:

te pui cu clientu? asta cere asta-i oferi; sunt multe institutii de exemplu unde ing.sis. dezactiveaza javascriptu pe toate calculatoarele de ex.

Am mai auzit și eu de asta că în unele instituții publice din România se folosește ie6. :lol: Știu pe proprie experiență cât de groaznic era când mergea un site peste tot și apoi mai pierdeai ceva timp să-l faci să meargă pe ie6.  :deadtongue:

View Postrepublicall, on 22nd March 2012, 18:39, said:

cred ca m-ai inteles gresit, sunt calculatoare unde este dezactivat javascript-ul, si probabil se intampla ca targetul tinta sa fie tocmai din aceasta sfera, zic si eu, si atunci se poate ajunge la 50% din clienti pierduti(in caz ca te refereai la include-ul din javascript)

Și respectivii pe ce site-uri intră? Sincer vorbind orice site profesionist are nevoie de un javascript și un php.


View Postrepublicall, on 22nd March 2012, 18:39, said:

Adica: vine unu la voi si va zice: Dl. coder, as dori sa imi faceti un site de 100 pagini statice, sa fie pe un hosting gratuit(aici s-ar exclude php), sa fie indexat de google cum trebuie si sa nu se ajunga pe o pagina goala in meniu(aici s-ar exclude iframe), sa mearga si pe calculatoarele din institutiile publice unde accesul la anumite functionalitati poate fi restrictionat(aici s-ar exclude javascriptul)
Dacă omul vrea să-i fac 100 de pagini statice i-aș spune să-și caute pe altul. :lol:

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate