Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
tavan fals rigips

Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?

Cum pot sa vad pe un proiector pr...
 Joc Drone

Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !
 Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...

Identificare font

problema ping in jocuri online

Problema calculator
 Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Rfg crescut

Cum reactivez Google Maps?
 

Concentratoare Solare

- - - - -
  • Please log in to reply
225 replies to this topic

#37
giorgio2one

giorgio2one

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,723
  • Înscris: 22.12.2010
Acesta este viitorul      http://www.markgroup...gli_news_1.html

Imi cers scuze daca supar pe cei care sunt fanii sistemelor cu tuburi vidate, sau mai putin vidate, dar poate incet incet oamenii incearca sa inteleaga si altceva, asa a fost la inceput....panouri plane...apoi cu tuburi vidate, si acum concentratoarele solare, care in raport  cu alte sisteme...de la departare sunt cele mai bune la capitolul randament, chiar daca afara este cu minus, ma refer iarna, vara deja nu se mai pune....iarna se cunoaste ce randament are :)

1M2 de oglinda capteaza si transforma in energie 1KW, daca stie cineva cam cati metri patrati de tuburi vidate......este nevoie ptr aceeasi cantitate de energie


Ref. la intrebarile CE POT APARE, va informam ca:

- orientarea oglinzii parabolice si protectia la zapada/ praf/ grindina/ gheata se face prin intermediul sistemului de automatizare, prin analiza semnalelor culese de senzorii de lumina- fotocelule. Adica, oglinda se ridica odata cu soarele pe cer, iar daca se innoreaza sau vine noaptea, "se culca" cu oglinda in jos pt. protectie; daca peste o ora este iar soare sau dimineata, oglinda se ridica iar curata, daca are destula lumina.

- protectia la furtuna se realizeaza prin senzor de vant, care la viteza vantului mai mare de 30 km/ora "culca", de asemena, oglinda in jos.

- la intreruperea curentului electric intra in alimentare de la mini-acumulatori

- daca temperatura agentului termic depaseste 90 grade - de regula vara sau cand nu se consuma acm( concedii), oglinda se defocalizeaza si incalzirea agentului nu mai continua PT. EVITAREA SUPRAPRESIUNII SAU SUPRAINCALZIRII.

- agentul termic folosit este glycol "solar".

- greutate: 80 kg

- eficienta si randamentul mare este dat de:
- oglinda= material special cu garantie 10 ani in mediul exterior;
- parabola= concentreaza de 40 x mai multa lumina;
- faptului ca oglinda este curata- gata de functionare in orice conditii.
La un panou plan montat pe un acoperis la 35-45 grade avem randament vara cand soarele se deplaseaza aprox. pe verticala(70 grade) de la est la vest, dar iarna soarele se deplaseaza aproape de orizont iar panoul plan e orientat spre stele ! sau daca azi-noapte a nins, degeaba rasare soarele !



================================================================================
=========================



Mit si Adevar: unele declaratii exagerate in privinta unor panouri solare, care au cateodata chiar mai putin de jumatate din performanta declarata, spulbera legile fizicii. Aceste declaratii fara suport, combinate cu preturi exagerat de mari, au dus la o oarecare reticenta in utilizarea colectoarelor solare.

Un exemplu este declararea eficientei optice ca fiind eficienta energetica de functionare a panoului solar. Unii chiar folosesc eficienta suprafetei absorbante, ignorand pierderile de transmisie a luminii si pierderile datorate convexiei si conductivitatii.

Aceasta “simplificare” induce in eroare, deoarece ignora pierderile spre mediul inconjurator, rezultand in declararea unei eficiente mari, dar ne-conforma eficientei de functionare reale.



Pe langa aceste erori, mai sunt si unele omisiuni, ca de exemplu unii comercianti de Panouri cu Tuburi Vidate dau puterea termica generata pe m2 fara a mentiona in ce conditii de iradiatie solara este calculate, sau faptul ca aria absorberului (componenta care contribuie la conversia energiei) reprezinta doar 60-80% din aria totala a panoului solar.

Doar Concentratoarele solare folosesc intreaga suprafata pentru conversia energiei solare incidente in energie termica.

Se omite, de asemeni, explicarea dezavantajelor majore ale tuburilor “super conductoare” (heat pipe), ne-explicand celor neavizati in domeniu, urmatoarele :

- faptul ca tuburile superconductoare sunt doar o metoda de transfer a energiei calorice, dar energia termica transportata ramane limitata de conductia cuprului spre evaporator si de la condensare spre agentul termic !

- faptul ca se degradeaza in timp datorita difuziei gazului prin tubul de cupru.

Panourile cu tuburi super conductoare sunt greu de justificat economic.

In acelasi timp, Panourile plane utilizate intr-un climat temperat, sunt eficiente doar vara, datorita pierderilor accentuate de caldura la temperaturi scazute (in timpul iernii).

Figura de pe site ilustreaza Eficienta / Temperatura colectorului peste temperature ambient, in conditii standard de iradiatie 1kW/m2.,,,,(CITAT)

Attached Files


Edited by giorgio2one, 04 June 2012 - 18:28.


#38
ZOZ

ZOZ

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 104
  • Înscris: 11.12.2010
1M2 de oglinda capteaza si transforma in energie 1KW, daca stie cineva cam cati metri patrati de tuburi vidate......este nevoie ptr aceeasi cantitate de energie




.

daca-i energie, atunci vorbim de kwh...daca-i putere( adica energia timp de o ora ) atunci sa stii ca la o radiatie solara de 1600wh 1mp de panou plan( tuburi) face cam 1200w
varianta asta cu concentrator nu cred ca este mult mai eficienta ca si energie acumulata. Avantajul ei poate fi temperatura mult mai mare  ce se obtine. In acest caz pe noi ne intereseaza cantitatea de enrgie colectata si nu parametri ei de stare( temperatura). 50-60 de grade este suficient. Interesant de stiut si un pret pentru acest echipament...

#39
giorgio2one

giorgio2one

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,723
  • Înscris: 22.12.2010

View PostZOZ, on 5th June 2012, 09:19, said:

daca-i energie, atunci vorbim de kwh...daca-i putere( adica energia timp de o ora ) atunci sa stii ca la o radiatie solara de 1600wh 1mp de panou plan( tuburi) face cam 1200w
varianta asta cu concentrator nu cred ca este mult mai eficienta ca si energie acumulata. Avantajul ei poate fi temperatura mult mai mare  ce se obtine. In acest caz pe noi ne intereseaza cantitatea de enrgie colectata si nu parametri ei de stare( temperatura). 50-60 de grade este suficient. Interesant de stiut si un pret pentru acest echipament...
Parerea mea este ca esti usor pacalit de aceste valori ,,umflate,, de catre producatori sau dealeri de aceste sisteme(tuburi vidate), eu nu cred o iota, si asa cum am postat aici cateva explicatii vis a vis de concentratoare versus panou cu tuburi sau altele, anumite valori ,,impuse,, de acestia sunt nereale si sfideaza legile fizicii. Deja prin alte parti, si nu numai la americani, ca isi dau seama ca si petrolul in cativa ani va fi de domeniul trecutului dezvolta alte sisteme, doar ca si la ei, sunt anumite interese sa nu se dezvolte. Sisteme actuale de conversie a luminii in energie, si aici ma refer in special la panouri fotovoltaice, sunt inca slabe ca capitolul randament pe M2, de aceea se incepe dezvoltarea concentratoarelor solare care in raport cu alte sisteme sunt peste la acest capitol. Pana acum ceva ani, concentratoarele erau de domeniul SF, acum incep sa ajunga si prin curtile oamenilor si chiar pe terase, case sau blocuri, si sa nu ignoram faptul, ca acum se poate realiza in regim home made(DIY) . Am vazut aici , pe acest forum destui care aplica si asa ceva, mai ales ca aceste costuri sunt relativ mai mici pe M2 decat sistemele deja clasice ale panourilor cu tuburi vidate, poate ca pe aceasta tema mai vb, atunci cand exista un interes de informare.
Sunt sigur ca pe aceste forumuri de informare sunte destui care vor sa ,,bage  pe gat,, doar ce vor ei, adica sunt vanzatori de sisteme , eu zic ca deja perimate si o zic fara sa supar pe nimeni, fara sa se vada cu viitorul este altul. Nu stiu daca ai citit tot ce-am postat eu, si am postat doar un comentariu, dar pe unde intri si vezi sau citesti, dar nu la noi, ptr ca nu prea ai ce, ai sa-ti dai seama. Sper ca nu stau de vb cu un distribuitor de ,,,,tuburi vidate,, :) . Ce-am prezentat eu ca imagini sunt cateva exemple, sunt destule, dar am vrut sa ser vada cum arata si cum functioneaza. Sunt destui care inca nu au vazut asa ceva, si poate curiozitatea ii face sa-si schimbe optiunile, ptr ca este pacat sa devii ignorant.

Concentratorul solar functioneaza intr-adevar ajutat de componenete electronice, nu cu multe in plus fata de cele cu tuburi vidate, dar si randamentul este altul, panoul cu tuburi este activ cam 6 ore pe zi, ma refer randament maxim, concentratorul maxim 10-11 ore, daca seara a nins, ce faci dimineata cu tuburile?trebuie sa te urci pe casa......si astea sunt doar cateva aspecte, dar mai vb
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/rzhzeA4VRSc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by scheleton, 05 June 2012 - 10:37.


#40
Fontanero

Fontanero

    Nemesis Team Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,681
  • Înscris: 02.07.2011

View Postgiorgio2one, on 5th June 2012, 10:53, said:

Parerea mea este

Parerea ta este mereu bine venita .
Ca in opinia ta sunt mai bune , respect. insa prea suferi de teoria conspiratiei .Daca pana mai ieri cei cu panouri ziceau ca ii vaneaza cei cu combustibili conventionali , acum vi tu si spui ca cei cu panouri au ceva cu captatoarele .Eu cred ca este putin fortat.

Edited by gelunechifor, 05 June 2012 - 10:09.


#41
giorgio2one

giorgio2one

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,723
  • Înscris: 22.12.2010

View PostFontanero, on 5th June 2012, 11:03, said:

Parerea ta este mereu bine venita .
Ca in opinia ta sunt mai bune , respect. insa prea suferi de teoria conspiratiei .Daca pana mai ieri cei cu panouri ziceau ca ii vaneaza cei cu combustibili conventionali , acum vi tu si spui ca cei cu panouri au ceva cu captatoarele .Eu cred ca este putin fortat.


Daca iti iau painea, imi cer scuze ;) , daca nu, atunci fi mai deschis, nu sufar de teoria conspiratiei, dar se vede de la o posta ce se intampla la nivel mondial, asta daca nu ai mijloace de informare, pana acum cativa ani, lumea nici nu stia de motoare Stirling sau turbine Tesla, acum se pun din nou pe tapet, de ce oare?.....Nu a am gresit topicul, dar adminstratorul mi-a dat voie sa particip si eu aici, ca sa nu se creeze un precedent, dar aici scrie    Instalații SOLARE, Panouri plane, Tuburi vidate si de ce nu CSP (concentrated solar power) ptr ca aceste sisteme se regasesc si la panourile cu tuburi vidate, care randamentul ridciat il da chiar acea parabola din spatele tubului, cinvea de pe aici a zis ca va verifica cele spuse de mine, cand i-am zis ca acea oglinda ii mareste randamentul cu 40%, nu stiu daca si tu ai aflat despre asta. Anul trecut am fost la un targ in Bucuresti(romexpo) pentru energii regerabile, si i-am intrebat pe niste distinsi vanzatori de panouri cu tuburi vidate, de ce le vand fara parabolele din spatele tuburilor, ghici ce mi-au zis de m-am strambat de ras, ca acolo se aduca zapada....deci, eu unul sunt lamurit de acestia, si de altii ;)

#42
giorgio2one

giorgio2one

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,723
  • Înscris: 22.12.2010

View PostFontanero, on 5th June 2012, 11:03, said:

Parerea ta este mereu bine venita .
Ca in opinia ta sunt mai bune , respect. insa prea suferi de teoria conspiratiei .Daca pana mai ieri cei cu panouri ziceau ca ii vaneaza cei cu combustibili conventionali , acum vi tu si spui ca cei cu panouri au ceva cu captatoarele .Eu cred ca este putin fortat.





Sper ca acum esti lamurit, si ce ziceai despre conspiratie? :lol:  uite aici una

View Postciine, on 4th June 2012, 13:57, said:

Gigi , eu detin o parabola de aluminiu cu diametru de 1,5 m , adica aprox 1,8 m2 , ce solutie sa adopt pt a face oglinda pe acesta suprafata , de o calitate buna si rezistenta in timp si bine inteles cu ce am la indemana in sistem home made? Teoretic ar trebui sa pot scoate  1,5 kwh , cu aceasta suprafata focalizata permanent in soare , lucru ce i-mi pare mult mai avantaj fata de a achizitiona panouri de o putere echivalenta.

Este buna Ciine, eu am una de 1.9m dar o extind la 2.6. Ptr oglinda ai mai multe optiuni.....autocolant oglinda, plexiglass oglinda, sticla oglinda(taiata patratele), inox oglinda, Dibond oglinda, pelicula Mylar care se lipeste cu un spray, dar fiecare opteaza ptr ce doreste, eu de exemplu optez deocamdata ptr plexiglass oglinda(ptr parabola de aluminiu de 1.9m) si restul pana la 2.6m cu tabla inox oglinda, sunt materiale pe care nu le-am cumparat. Autocolantul este si el bun, eu am pus in vara trecuta pe o barabola de satelit de la Dolce, a stat afara, iarna grea, nu s-a pus deloc zapada pe ea, si oglinda arata ok si acum, atata timp cat nu se zgaraie. Plexiglasul are grosimea de 2mm dar este si cu 3-4 mm, dar este si mai scump, eu zic ca daca ai rabdare sticla este foarte ok, daca nu, o cumperi de pe eBay .....Inca nu am incercat cu folia care se pune ca bariera de vapori ptr izolarea podurilor, ma refer cele cu reflexii mari,in rest despre sistele de pozitionare, control, schimbator mai vb, oricum raport pret/randament....este cu mult sub sistele clasice

#43
scheleton

scheleton

    Walhalla

  • Grup: Banned
  • Posts: 10,910
  • Înscris: 19.05.2006
giorgio, scrie unde vrei, insa ai sa vezi ca lumea va fi tentata sa scrie mai mult in topicul dedicat acestor CSP. Ceea ce ar fi f. bine, pt. ca s-ar concentra subiectul pe o tema anume, si ar fi toate informatiile adunate intr-un loc.
Insa e ok si aici. Se mai poate scrie si pe Aria Casa Verde.
-important pt.un Subiect e sa nasca interes, sa aiba contributii de valoare -ca altfel se pierde.

Ideea e ca tehnica asta CSP nu e inca consacrata, standardizata, e mai mult in stadiu de cercetare, deci mai aproape de domeniul DIY, si de aceea nu poate fi comparata cu industria solara.
Asa sunt multe cercetari si avionul solar, si automobilul solar.. mai cerceteaza ceva si NASA cu diverse panouri pt. statii orbitale, etc.

Rugamintea mea e insa sa va abtineti de la remarci de tipul "le-am mancat /luat painea", etc. ca sunt generatoare de flame-uri inutile.

In principiu, toti cei care scriu pe forumuri sunt oameni open-minded, si ar fi primii care ar accepta si tehnologii noi.
..parerea mea.  :peacefingers:

Edited by scheleton, 05 June 2012 - 10:46.


#44
ciobimar

ciobimar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,791
  • Înscris: 19.10.2010

View Postgiorgio2one, on 5th June 2012, 11:53, said:

Sper ca acum esti lamurit, si ce ziceai despre conspiratie? :lol:  uite aici una



Este buna Ciine, eu am una de 1.9m dar o extind la 2.6. Ptr oglinda ai mai multe optiuni.....autocolant oglinda, plexiglass oglinda, sticla oglinda(taiata patratele), inox oglinda, Dibond oglinda, pelicula Mylar care se lipeste cu un spray, dar fiecare opteaza ptr ce doreste, eu de exemplu optez deocamdata ptr plexiglass oglinda(ptr parabola de aluminiu de 1.9m) si restul pana la 2.6m cu tabla inox oglinda, sunt materiale pe care nu le-am cumparat. Autocolantul este si el bun, eu am pus in vara trecuta pe o barabola de satelit de la Dolce, a stat afara, iarna grea, nu s-a pus deloc zapada pe ea, si oglinda arata ok si acum, atata timp cat nu se zgaraie. Plexiglasul are grosimea de 2mm dar este si cu 3-4 mm, dar este si mai scump, eu zic ca daca ai rabdare sticla este foarte ok, daca nu, o cumperi de pe eBay .....Inca nu am incercat cu folia care se pune ca bariera de vapori ptr izolarea podurilor, ma refer cele cu reflexii mari,in rest despre sistele de pozitionare, control, schimbator mai vb, oricum raport pret/randament....este cu mult sub sistele clasice

Ce ma oftic ...am avut si eu o parabola mare...am tinut-o atitia ani dupa ce sa bagat cablu .... si am dato chiar anul trecut ...sa-mi fie de cap...

Edited by ciobimar, 05 June 2012 - 11:14.


#45
Fontanero

Fontanero

    Nemesis Team Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,681
  • Înscris: 02.07.2011

View Postscheleton, on 5th June 2012, 11:45, said:

giorgio, scrie unde vrei, insa ai sa vezi ca lumea va fi tentata sa scrie mai mult in topicul dedicat acestor CSP. Ceea ce ar fi f. bine, pt. ca s-ar concentra subiectul pe o tema anume, si ar fi toate informatiile adunate intr-un loc.
Insa e ok si aici. Se mai poate scrie si pe Aria Casa Verde.
-important pt.un Subiect e sa nasca interes, sa aiba contributii de valoare -ca altfel se pierde.

Ideea e ca tehnica asta CSP nu e inca consacrata, standardizata, e mai mult in stadiu de cercetare, deci mai aproape de domeniul DIY, si de aceea nu poate fi comparata cu industria solara.
Asa sunt multe cercetari si avionul solar, si automobilul solar.. mai cerceteaza ceva si NASA cu diverse panouri pt. statii orbitale, etc.

Rugamintea mea e insa sa va abtineti de la remarci de tipul "le-am mancat /luat painea", etc. ca sunt generatoare de flame-uri inutile.

In principiu, toti cei care scriu pe forumuri sunt oameni open-minded, si ar fi primii care ar accepta si tehnologii noi.
..parerea mea.  :peacefingers:

Dintre toti de pe aici chiar ai ales prost asta cu painea  :deadtongue: .Eu montez sisteme de toate felurile pentru diverse firme .Nu vand nimic si nici nu ma intereseaza sa vand .Eventual pot sa facilitez cumpararea unor produse sarind peste intermediari ATAT. Oricum asta ar insemna munca in plus , acte , facturi care mai mult ma incurca decat ma ajuta .Asta vis a vis de ce ai scris pe privat .
  Parerea mea ca esti prea agresiv in declaratii , las-o mai moale , adu date tehnice sa sustina idea si daca cineva are chef vorbeste ca nu il tine nimeni de gura .Daca nu vei fi un fel de don quijote .

#46
giorgio2one

giorgio2one

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,723
  • Înscris: 22.12.2010

View Postscheleton, on 5th June 2012, 11:45, said:

giorgio, scrie unde vrei, insa ai sa vezi ca lumea va fi tentata sa scrie mai mult in topicul dedicat acestor CSP. Ceea ce ar fi f. bine, pt. ca s-ar concentra subiectul pe o tema anume, si ar fi toate informatiile adunate intr-un loc.
Insa e ok si aici. Se mai poate scrie si pe Aria Casa Verde.
-important pt.un Subiect e sa nasca interes, sa aiba contributii de valoare -ca altfel se pierde.

Ideea e ca tehnica asta CSP nu e inca consacrata, standardizata, e mai mult in stadiu de cercetare, deci mai aproape de domeniul DIY, si de aceea nu poate fi comparata cu industria solara.
Asa sunt multe cercetari si avionul solar, si automobilul solar.. mai cerceteaza ceva si NASA cu diverse panouri pt. statii orbitale, etc.

Rugamintea mea e insa sa va abtineti de la remarci de tipul "le-am mancat /luat painea", etc. ca sunt generatoare de flame-uri inutile.

In principiu, toti cei care scriu pe forumuri sunt oameni open-minded, si ar fi primii care ar accepta si tehnologii noi.
..parerea mea.  :peacefingers:


Ok! asa sa fie, sa speram ca vom gasii si asa ceva...open mind, nu pot sa spun ca eu sunt vreun mare cunoscator, este ceva nou, imi pare rau doar ca despre asa ceva se discuta pe foarte multe forumuri din afara, de cativa ani, si asta ma face sa cred ca mereu noi suntem ca de obicei ultimii...in fine, poate sunt eu exagerat. Ai dreptate ca sistemul este intr-o faza mai mult decat cercetare, mai ales ca se poate realiza DIY, homemade, si asta ar fi un bun inceput, chiar daca ii facem cu pasi mici, si tot este ceva.

View PostFontanero, on 5th June 2012, 12:31, said:

Dintre toti de pe aici chiar ai ales prost asta cu painea  :deadtongue: .Eu montez sisteme de toate felurile pentru diverse firme .Nu vand nimic si nici nu ma intereseaza sa vand .Eventual pot sa facilitez cumpararea unor produse sarind peste intermediari ATAT. Oricum asta ar insemna munca in plus , acte , facturi care mai mult ma incurca decat ma ajuta .Asta vis a vis de ce ai scris pe privat .
  Parerea mea ca esti prea agresiv in declaratii , las-o mai moale , adu date tehnice sa sustina idea si daca cineva are chef vorbeste ca nu il tine nimeni de gura .Daca nu vei fi un fel de don quijote .


Nu sunt deloc agresiv, nu ma cunosti, doar ca intr-o zi, nu se stie peste cat timp....vei instala si aceste concentratoare :D , numai ca poate sa fie o tehnologie care te depaseste, in fine......daca vrei sa vb pe tema asta iti stau la dispozitie, tu cu sinformatii de pe manualul de utilizare, iar eu dupa informatii ale unor tipi care cerceteaza. Cat despre don quijote, ce sa zic, mai toti cercetatorii la un moment dat erau catalogati ca fiind ,,dusi,, nu ca as fi eu unul :nonobad:

#47
Fontanero

Fontanero

    Nemesis Team Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,681
  • Înscris: 02.07.2011

View Postgiorgio2one, on 5th June 2012, 12:47, said:

Ok! asa sa fie, sa speram ca vom gasii si asa ceva...open mind, nu pot sa spun ca eu sunt vreun mare cunoscator, este ceva nou, imi pare rau doar ca despre asa ceva se discuta pe foarte multe forumuri din afara, de cativa ani, si asta ma face sa cred ca mereu noi suntem ca de obicei ultimii...in fine, poate sunt eu exagerat. Ai dreptate ca sistemul este intr-o faza mai mult decat cercetare, mai ales ca se poate realiza DIY, homemade, si asta ar fi un bun inceput, chiar daca ii facem cu pasi mici, si tot este ceva.




Nu sunt deloc agresiv, nu ma cunosti, doar ca intr-o zi, nu se stie peste cat timp....vei instala si aceste concentratoare :D , numai ca poate sa fie o tehnologie care te depaseste, in fine......daca vrei sa vb pe tema asta iti stau la dispozitie, tu cu sinformatii de pe manualul de utilizare, iar eu dupa informatii ale unor tipi care cerceteaza. Cat despre don quijote, ce sa zic, mai toti cercetatorii la un moment dat erau catalogati ca fiind ,,dusi,, nu ca as fi eu unul :nonobad:

Trebuie sa stiti ca sistemele DIY nu sunt asa usor de realizat precum par , deci sa zici ca sunt bune este una , sa le faci sa mearga este alta .
Pune scheme si particularitati de constructie si iti promit ca ma apuc ( in limita timpului) sa fac si eu unul.

#48
ciine

ciine

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,069
  • Înscris: 04.06.2007

View PostZOZ, on 5th June 2012, 09:19, said:

daca-i energie, atunci vorbim de kwh...daca-i putere( adica energia timp de o ora ) atunci sa stii ca la o radiatie solara de 1600wh 1mp de panou plan( tuburi) face cam 1200w
varianta asta cu concentrator nu cred ca este mult mai eficienta ca si energie acumulata. Avantajul ei poate fi temperatura mult mai mare  ce se obtine. In acest caz pe noi ne intereseaza cantitatea de enrgie colectata si nu parametri ei de stare( temperatura). 50-60 de grade este suficient. Interesant de stiut si un pret pentru acest echipament...

Cred ca e o greseala pe undeva cu aceste valori .Eu stiu ca radiatia solara la tropice  (cind cade perpendicular pe o atmosfera cu transparenta ridicata), nu depaseste in cele mai bune conditii 1150w/h iar pt Romania in cele mai bune conditii  nu  trece de 960w/h.Cred ca valoarea de 1600w/h reprezinta radiatia captata de toata suprafata reflectiva a panoului cu tuburi cind e dispus perpendicular pe soare intrucit prin prezenta acelor ondulatii ale materialului este mai mare de 1m2
Ca sa oobtii valoarea pe care o  declara fabricantul panoul respectiv trebuie sa urmareasca soarele

#49
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,529
  • Înscris: 30.01.2008
:peacefingers:

Attached Files


Edited by gelunechifor, 05 June 2012 - 12:28.


#50
Fontanero

Fontanero

    Nemesis Team Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,681
  • Înscris: 02.07.2011

View Postgiorgio2one, on 5th June 2012, 12:47, said:

Ok! asa sa fie, sa speram ca vom gasii si asa ceva...open mind, nu pot sa spun ca eu sunt vreun mare cunoscator, este ceva nou, imi pare rau doar ca despre asa ceva se discuta pe foarte multe forumuri din afara, de cativa ani, si asta ma face sa cred ca mereu noi suntem ca de obicei ultimii...in fine, poate sunt eu exagerat. Ai dreptate ca sistemul este intr-o faza mai mult decat cercetare, mai ales ca se poate realiza DIY, homemade, si asta ar fi un bun inceput, chiar daca ii facem cu pasi mici, si tot este ceva.




Nu sunt deloc agresiv, nu ma cunosti, doar ca intr-o zi, nu se stie peste cat timp....vei instala si aceste concentratoare :D , numai ca poate sa fie o tehnologie care te depaseste, in fine......daca vrei sa vb pe tema asta iti stau la dispozitie, tu cu sinformatii de pe manualul de utilizare, iar eu dupa informatii ale unor tipi care cerceteaza. Cat despre don quijote, ce sa zic, mai toti cercetatorii la un moment dat erau catalogati ca fiind ,,dusi,, nu ca as fi eu unul :nonobad:

Ma incapatanez sa cred ca nu ma va depasi , decat daca mor . :peacefingers: .Insa natura munci mele ma face sa fiu mai sceptic la cei ce impart acadele gratis in parc si spun ca sunt cele mai bune .Entuziasmul tau nu este unul tehnic --pana acum-- doar vorbe frumoase .

Edited by Fontanero, 05 June 2012 - 12:39.


#51
giorgio2one

giorgio2one

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,723
  • Înscris: 22.12.2010

View Postciine, on 5th June 2012, 13:14, said:

Cred ca e o greseala pe undeva cu aceste valori .Eu stiu ca radiatia solara la tropice  (cind cade perpendicular pe o atmosfera cu transparenta ridicata), nu depaseste in cele mai bune conditii 1150w/h iar pt Romania in cele mai bune conditii  nu  trece de 960w/h.Cred ca valoarea de 1600w/h reprezinta radiatia captata de toata suprafata reflectiva a panoului cu tuburi cind e dispus perpendicular pe soare intrucit prin prezenta acelor ondulatii ale materialului este mai mare de 1m2
Ca sa oobtii valoarea pe care o  declara fabricantul panoul respectiv trebuie sa urmareasca soarele


Ai dreptate Ciine......pamantul primeste cam 1360w/h...iar la noi ajunge cam de 1000w/h, cat despre fabricanti, eu zic ca nu este real, parerea mea, asa cum am mai vb pe alte forum despre randamentul ,,real,, al unor sisteme de incalzire(vezi centrale pe gaz sau sobe cu sau fara gazeificare). Mai nou acum, putin si la noi, incep sa apara sistemele fotovoltaice cu tracking, adica se misca dupa soare, apoi, si mai nou......ca sa creasca randamentul celulelor sunt montate parabole care lumina este focalizata in centrul celulei, astfel ii creste randamentul

Ca sa-ti faci o idee.......[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/9sJHiCAdrfQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

View PostFontanero, on 5th June 2012, 13:01, said:

Trebuie sa stiti ca sistemele DIY nu sunt asa usor de realizat precum par , deci sa zici ca sunt bune este una , sa le faci sa mearga este alta .
Pune scheme si particularitati de constructie si iti promit ca ma apuc ( in limita timpului) sa fac si eu unul.


Pana la ora asta am destule proiecte finalizate in sistem DIY, pe alt forum am prezentat o ,,jucarie,, de taiat caramida refractara :) si Ciine este martor la prezentarea mea, dar nu ma apuc acum sa insirui realizarile mele, nu-mi place sa ma laud...dar ca sa revenim, ptr inceput am sa prezint ceteva filmulete ca sa vezi cum sta treaba, daca pana acum curiozitatea nu te-a facut sa cauti singur, te ajut eu

1. Achizitionarea unei parabole(de satelit ar fi cel mai bine, te scuteste sa-ti faci tu una) oglinda sticla, plastic, aluminiu, inox
2. Sistemul electronic de urmarire solar(solar tracking)
3. Doua motoare, preferabil cu reductor, raport cat mai mare(pot sa-ti vand si niste ponturi ;) ) ptr cele doua axe
3. Schimbator de caldura, poate fi plat sau cu teava de cupru spirala, cred ca ai mai vazut asa ceva si la boilere
4. Achizitionarea unui controler cu senzori de temperatura(cele folosite si in cazul panourilor solare cu tuburi vidate)
5. Restul, boiler, pompa..etc

Edited by gelunechifor, 05 June 2012 - 15:17.


#52
iosif34

iosif34

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 27.12.2011
Salutare, daca pina mai ieri ma straduiam sa obtin energie electrica din reversibilitatea unei pompe(in curent continuu),montata pe returul instalatiei in termosifonare si neobtinind mare lucru azi dau peste ideea concentratoarelor solare, ma alatur si merg pe ideea ca putem transforma caloriile obtinute prin concentrarea radiatiilor si in electricitate(cantitate mult mai multa si mai putin costisitoare)comparativ cu cea obtinuta prin panouri fotovoltaice. Ramine de vazut ce si cum, in primul rind captarea si concentrarea.

#53
b42kef

b42kef

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 658
  • Înscris: 18.01.2011
Salutare tuturor! Apreciez pe cel ce indrazneste sa vina cu o ideie {intentie} legat de energia alternativa, dar cand discutiile intra in contradictoriu... ma lasa rece. Vreau sa vad un astfel de sistem dys facut de cineva si atunci pot am o parere despre acel sistem. Asa ca hai! Dai drumul la lucru, eu astept

#54
giorgio2one

giorgio2one

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,723
  • Înscris: 22.12.2010

View Postiosif34, on 5th June 2012, 15:26, said:

Salutare, daca pina mai ieri ma straduiam sa obtin energie electrica din reversibilitatea unei pompe(in curent continuu),montata pe returul instalatiei in termosifonare si neobtinind mare lucru azi dau peste ideea concentratoarelor solare, ma alatur si merg pe ideea ca putem transforma caloriile obtinute prin concentrarea radiatiilor si in electricitate(cantitate mult mai multa si mai putin costisitoare)comparativ cu cea obtinuta prin panouri fotovoltaice. Ramine de vazut ce si cum, in primul rind captarea si concentrarea.


Asa este, deja dezvolatatorii, cei care investesc in panouri fotovoltaice, regandesc, deja celule foto vor fi mai performante, si cu ajutorul parabolei, chiar Fresnel, vor inbunatatii randamentul, deja se lucreaza puternic cu motoare Sterling care produc energie electrica mult mai convenabil decat orice panou fotovoltaic, pentru o parabola solara de 4m diametru cu motor Stirling care produce 10kw, echivalentul panourilor solare fotovoltaice este de 80m2....deci, fara cuvinte

View Postb42kef, on 5th June 2012, 15:37, said:

Salutare tuturor! Apreciez pe cel ce indrazneste sa vina cu o ideie {intentie} legat de energia alternativa, dar cand discutiile intra in contradictoriu... ma lasa rece. Vreau sa vad un astfel de sistem dys facut de cineva si atunci pot am o parere despre acel sistem. Asa ca hai! Dai drumul la lucru, eu astept



Mai Toma :) , ai sa vezi, ai rabdare, dar pana atunci, daca vrei sa te joci putin, toti au facut asa la inceput, ia o parabola de la unul care a aruncat-o, fie ea de Dolce sau Rds, pune pe ea oglinda, se gaseste, autocolant, o lipesti, in locul LNB-ului iti pui o tava, si ptr inceput iti pui cafeaua la fiert, sau niste cartofi prajiti......lumea s-a desteptat, nu numai in lumea a treia se folosesc parabolele ptr pragatit alimentele

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/cVosClqnVF0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by gelunechifor, 05 June 2012 - 15:20.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate