Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Navigatie offline - Romania - Ger...

Pornit banda LED din 2 surse de c...

Auto turn off - Samsung galaxy wa...
 Ora exacta. Dar exacta, sa fie!

Problema golire butelie GPL ptr c...

Make Bucharest Great Again

Cum cereti de la farmacie asa cev...
 Aflare date card vechi

Inca un erou ucis - Justitiarul d...

Ceva in gat?

Sistem de constructie UniBlock, e...
 Probleme Gestiunea Financiara a Īn...

Ce masina AWD sa aleg?

Nu mai pot accesa anumite site-ur...

Apartament 2 camere 1 singur apom...
 

nelamurire tabela CAM switchuri

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
crrazyman

crrazyman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 13.04.2009
Salut.
Am si eu o nelamurire care nu-mi da pace (spre rusinea mea pentru ca in prezent fac CCNP Switch). Am atasat o poza rudimentara pentru a putea intelege despre ce vorbesc. Ideea e ca eu stiam din CCNA ca atunci cand un PC din spatele SW 2 trimite ceva catre un PC din spatele SW 1, Sw 2 primeste frameul, rescrie adresa mac sursa si destinatie (sursa va fi adresa interfetei Fa0/1 a SW 2) si trimite pachetul catre SW 1 care face acelasi lucru si apoi trimite frameul catre PC-ul destinatie. Dar in materialul de CCNP era scris (foarte pe scurt, doar aceasta informatie, nu era nicio topologie nimic, doar un print screen a comenzii show mac-address-table) ca exista posibilitatea ca SW 1, in tabela sa CAM sa aiba asociate interfetei Fa0/0 toate adresele MAC din spatele SW 2. Cum se poate asta din moment ce SW 2 mereu modifica adresa sursa cu cea a interfetei lui? Sper ca am fost destul de clar. :D Multumesc.
P.S. Routerele de deasupra sunt fara vreun motiv anume, sincer nici nu stiu de ce le-am pus :))

Attached Files


Edited by crrazyman, 13 March 2012 - 23:23.


#2
crrazyman

crrazyman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 13.04.2009
vad ca postul a fost vizualizat de destul de multi utilizatori dar nimeni nu a raspuns. care este problema...nu am explicat destul de bine nelamurirea? stiu ca desenul este rudimentar (este in paint) dar cred ca totusi se intelege...:). cred totusi ca se intelege care este intrebarea...daca nu va rog sa-mi cereti lamuriri si va voi raspunde. multumesc.

#3
manssebas

manssebas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 198
  • Înscris: 01.06.2007
Tabela CAM (intr-un switch) si TCAM (intr-un router/switch L3) este o resursa hardware limitata, este o memorie mai speciala diferita de DRAM http://en.wikipedia....ressable_memory , memoria CAM/TCAM este variabila prin profilul sdm selectat.

Intr-un mediu switched in care latentele sunt de dorit cat mai mici este normal sa se faca acest fel de caching in cam (adica sa puna toate adresele de mac de pe alt switch pe interfata de uplink, pentru o cautare/procesare foarte rapida). Timpul care ramane in cam este definit de aging-time-ul pentru mac-uri setat pe echipament.

Cam asta am inteles eu.

#4
crrazyman

crrazyman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 13.04.2009
multumesc pentru raspuns insa eu vreau sa stiu care este comportarea default (ca sa zic asa) a unui switch. rescrie adresele mac sursa/destinatie sau nu? (ma gandesc ca daca le rescrie atunci cele din spatele sw 2 nu au cum sa ajunga la sw 1)

#5
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 293,677
  • Înscris: 08.10.2015
Un switch nu modifica niciodata adresa sursa a unui frame primit. De fapt nu modifica nimic doar verifica in CAM daca adresa destinatie este in CAM atunci forwardeaza frame-ul pe interfata unde a invatat MACul sau face broadcast pe toate interfetele mai putin pe interfata pe care a venit frame-ul. MACul sursa e adaugat in CAM daca nu exista deja. Daca exista nu mai este adaugat ca nu are rost. Singurul echipament care modifica frame-urile  adica MAC sursa / MAC destinatie sunt routere-le.

#6
crrazyman

crrazyman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 13.04.2009
atunci totul are sens :)). multumesc mult

#7
crrazyman

crrazyman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 13.04.2009
am si verificat asta in packet tracer si este corect. nu stiu de ce nu m-am gandit mai devreme sa fac asta. din moment ce informatia era in materialul pentru ccnp switch cred ca si switchurile de layer 3 rescriu adresele. multumesc inca o data

#8
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 293,677
  • Înscris: 08.10.2015
Depinde cum folosesti acele switch-uri L3. Default ele sunt in switching si fac ce fac si switch-urile ordinare, daca le pui in routing atunci da vor rescrie adresele L2 din frame-urile care tranziteaza acele switch-uri L3.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate