Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tomorrowland, w2 (28-30 July 2023)

Sfat achizitie masina noua 40-45k...

Antena CB PNI LED 850 rabatabila,...

Operation Fortune(2023)
 Cutie de viteze manuala schimbata

Sofer pe ambulanta

Cum lipesc o lustra pe beton? Cum...

Achiziție boxa portabila sau...
 Pareri despre DS 923+? Procesor R...

Samsung Galaxy S10 probleme DNS

Extravalerianic și tiroidita...

Trigliceride ușor scazute - ...
 Problema internet DIGI - zte zxhn...

Suport umbrele 80 - 100 cm

Eroare calculator - Releu bujii O...

Plane (2023)
 

nelamurire tabela CAM switchuri

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
crrazyman

crrazyman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 13.04.2009
Salut.
Am si eu o nelamurire care nu-mi da pace (spre rusinea mea pentru ca in prezent fac CCNP Switch). Am atasat o poza rudimentara pentru a putea intelege despre ce vorbesc. Ideea e ca eu stiam din CCNA ca atunci cand un PC din spatele SW 2 trimite ceva catre un PC din spatele SW 1, Sw 2 primeste frameul, rescrie adresa mac sursa si destinatie (sursa va fi adresa interfetei Fa0/1 a SW 2) si trimite pachetul catre SW 1 care face acelasi lucru si apoi trimite frameul catre PC-ul destinatie. Dar in materialul de CCNP era scris (foarte pe scurt, doar aceasta informatie, nu era nicio topologie nimic, doar un print screen a comenzii show mac-address-table) ca exista posibilitatea ca SW 1, in tabela sa CAM sa aiba asociate interfetei Fa0/0 toate adresele MAC din spatele SW 2. Cum se poate asta din moment ce SW 2 mereu modifica adresa sursa cu cea a interfetei lui? Sper ca am fost destul de clar. :D Multumesc.
P.S. Routerele de deasupra sunt fara vreun motiv anume, sincer nici nu stiu de ce le-am pus :))

Attached Files


Edited by crrazyman, 13 March 2012 - 23:23.


#2
crrazyman

crrazyman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 13.04.2009
vad ca postul a fost vizualizat de destul de multi utilizatori dar nimeni nu a raspuns. care este problema...nu am explicat destul de bine nelamurirea? stiu ca desenul este rudimentar (este in paint) dar cred ca totusi se intelege...:). cred totusi ca se intelege care este intrebarea...daca nu va rog sa-mi cereti lamuriri si va voi raspunde. multumesc.

#3
manssebas

manssebas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 198
  • Înscris: 01.06.2007
Tabela CAM (intr-un switch) si TCAM (intr-un router/switch L3) este o resursa hardware limitata, este o memorie mai speciala diferita de DRAM http://en.wikipedia....ressable_memory , memoria CAM/TCAM este variabila prin profilul sdm selectat.

Intr-un mediu switched in care latentele sunt de dorit cat mai mici este normal sa se faca acest fel de caching in cam (adica sa puna toate adresele de mac de pe alt switch pe interfata de uplink, pentru o cautare/procesare foarte rapida). Timpul care ramane in cam este definit de aging-time-ul pentru mac-uri setat pe echipament.

Cam asta am inteles eu.

#4
crrazyman

crrazyman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 13.04.2009
multumesc pentru raspuns insa eu vreau sa stiu care este comportarea default (ca sa zic asa) a unui switch. rescrie adresele mac sursa/destinatie sau nu? (ma gandesc ca daca le rescrie atunci cele din spatele sw 2 nu au cum sa ajunga la sw 1)

#5
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 299,916
  • Înscris: 08.10.2015
Un switch nu modifica niciodata adresa sursa a unui frame primit. De fapt nu modifica nimic doar verifica in CAM daca adresa destinatie este in CAM atunci forwardeaza frame-ul pe interfata unde a invatat MACul sau face broadcast pe toate interfetele mai putin pe interfata pe care a venit frame-ul. MACul sursa e adaugat in CAM daca nu exista deja. Daca exista nu mai este adaugat ca nu are rost. Singurul echipament care modifica frame-urile  adica MAC sursa / MAC destinatie sunt routere-le.

#6
crrazyman

crrazyman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 13.04.2009
atunci totul are sens :)). multumesc mult

#7
crrazyman

crrazyman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 13.04.2009
am si verificat asta in packet tracer si este corect. nu stiu de ce nu m-am gandit mai devreme sa fac asta. din moment ce informatia era in materialul pentru ccnp switch cred ca si switchurile de layer 3 rescriu adresele. multumesc inca o data

#8
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 299,916
  • Înscris: 08.10.2015
Depinde cum folosesti acele switch-uri L3. Default ele sunt in switching si fac ce fac si switch-urile ordinare, daca le pui in routing atunci da vor rescrie adresele L2 din frame-urile care tranziteaza acele switch-uri L3.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate