Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema router ZTE F618V2 DiGi

Murder Mystery 2 (2023)

Problema creare folder si sterger...

Impozit venituri inchiriere locui...
 Infectie masea cu un perete ramas

Finisare placi OSB interior - ex...

Ecran spart- cum transfer totul a...

Sfat privind achiztia unei masini...
 Nu pot seta frecventa RAM la 3200...

Inlocuire țeava principala a...

Vopsea membrana difuzoare

sarea la sac
 Volkswagen Jetta (Sfat / Pareri)

Recomandare caști pentru inot

imprimante Altex

Cazier judiciar online
 

Analize hipotiroidism

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
mihai20005

mihai20005

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,492
  • Înscris: 18.12.2005
Sufar de hipotiroidism si am ca tratament L'Thyroxin 100 cu doza de 2 pastile si jumatate (250 mg). Aceasta dozare a fost facuta acum ceva timp (aprox 3-4 ani). Am facut saptamana trecuta analizele pt fT4 si TSH, iar rezultatele sunt urmatoarele:
fT4 ser Immulite - 0,361 - Interval 0,89-1,76 /ng/dL
TSH ser (Immulite) - 258 - Interval Eutiroid 0,25-5 mlU/l, Hipertiroid <0,15 mlU/l, Hipotiroid > 7 mlU/l.
Aceste analize au fost efectuate fara a mai lua tratamentul aproximativ 1-2 luni.
Care este doza corecta de medicatie in aceste conditii ?

#2
Nanoq

Nanoq

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 26.12.2008
Doza ti-o stabileste medicul si pana te stabilizeaza vei repeta analizele periodic si ti se va ajusta doza in functie de rezultatul analizelor.
Dupa ce lucrurile se stabilizeaza, vei repeta anual analizele primavara si toamna.

#3
mihai20005

mihai20005

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,492
  • Înscris: 18.12.2005
Problema este ca momentan sunt destul de departe de medicul meu, si nici nu prea am timp in aceasta perioada pt o deplasare pana la el. Ce alte date ar mai fi nevoie pt a se stabili doza de medicament ?

#4
Nanoq

Nanoq

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 26.12.2008
Mihai,

Atunci incearaca sa ajungi la un alt medic. Analizele pe care le ai sunt suficiente in acest moment pentru stabilirea unei doze.
Este important sa ti se modifice doza.
La un TSH de 258 este f posibil sa fi trimis sa faci si investigatii la inima.

Problema cu timpul o avem toti, dar exista prioritati si pune sanatatea ta pe prima pozitie. Chiar e importanta.

#5
mihai20005

mihai20005

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,492
  • Înscris: 18.12.2005
Hemoleucograma completa a iesit perfecta. Doar Glucoza este putin cub parametrii , la valoare de 76.

#6
Nanoq

Nanoq

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 205
  • Înscris: 26.12.2008
Mihai,
Ai intrebat si ti-am raspuns. Decizia iti apartine.
Daca tii insa la sanatatea ta, vei ajunge la medic rapid.
Tiroida are un impact foarte mare in organism si valoarea ta de TSH e foarte mare. De ce sa risti probleme cand cu un drum la medic si o ajustare de medicatie poti trai foarte bine? Dar, dupa cum ziceam, decizia iti apartine.

#7
mihai20005

mihai20005

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,492
  • Înscris: 18.12.2005
Dupa 2 luni de zile cu tratament 200 mg L'thyroxin am repetat analizele, iar rezultatele sunt:

FT4 = 2,22 / ng/dL
TSH = 0,821 / mlU/l

In momentul de fata cum vi se par noile rezultate ?

#8
atoe47w

atoe47w

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 429
  • Înscris: 27.04.2012
eu cred ca esti pe calea cea buna. continua tratamentul.

si eu am avut probleme cu tf3 ul defapt... a iesti dublu peste valoarea normal de sus. insa la mine si a revenit in limite normale in sensul ca e la limita de sus , insa nu mai e dublu. eu am trecut prin o modificare de metabolism. celelate ft ri le am normale si tsh la fel....


continua tratamentul si vei fi ok :)

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate