Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Playlist melodii radio - unde?

P0335 senzor arbore cotit - senzo...

Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...
 Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...

Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet
 Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...

De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!
 Tepari la pariuri pe TikTok

Banca imi cere justificativ fondu...

schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac
 

De unde cumpărăm vin adevărat?

  • Please log in to reply
9540 replies to this topic

#9181
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,055
  • Înscris: 04.03.2014

View Postadip1962, on 21 noiembrie 2022 - 17:45, said:

Nu-mi aduc aminte ca in 1974 sa fi existat datele de origine protejata pe sticle, dar poate gresesc.

La asta ma gandeam si eu :)

Chiar sa fie din 74, nu vad cum un pinot noir de 11.5 grade ar mai putea fi baubil azi:)

#9182
Otineu

Otineu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,316
  • Înscris: 08.02.2015
Legislația cu privire la denumirea de origine este din 1971. Nu era ca acum, dar era.

#9183
Cellini60

Cellini60

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 471
  • Înscris: 26.10.2022
M-am hotarat, o sa-l desfac de ziua mea si, daca chiar e latura, cum ziceti voi, ghinionul meu.

#9184
lucianburjuiul

lucianburjuiul

    Unserious member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,601
  • Înscris: 12.06.2010
Pinot Noir rezista 10-15 ani si apoi decade, cu conditia sa fi fost invechit/pastrat corect. E posibil sa fie un vin de vinoteca reimbuteliat, mai faceau la Murfatlar d'astea. In orice caz, sansele ca vinul sa fie cat de cat baubil sunt sub 1%.

#9185
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,533
  • Înscris: 05.04.2012
despre vinuri bio, un articol publicat azi..aici

Edited by cristian_e, 23 November 2022 - 20:03.


#9186
Otineu

Otineu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,316
  • Înscris: 08.02.2015
Mai lasă-l în pace că-i bei vinurile nu zici că-s făcute de-un (fost) profesor universitar.
Cât despre vinurile bio... mai ușurel. Tratamentele bio au efecte nebănuite (până acum). Acumularea de cupru în sol (de la tratamentul organic cu soluție bordeleză) nu-i deloc benefică. Unele terenuri viticole au devenit aride de la acest tip organic/ecologic de tratamente. În special în Italia e mai grav.

#9187
Cellini60

Cellini60

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 471
  • Înscris: 26.10.2022

View Postlucianburjuiul, on 22 noiembrie 2022 - 13:02, said:

Pinot Noir rezista 10-15 ani si apoi decade, cu conditia sa fi fost invechit/pastrat corect. E posibil sa fie un vin de vinoteca reimbuteliat, mai faceau la Murfatlar d'astea. In orice caz, sansele ca vinul sa fie cat de cat baubil sunt sub 1%.
Mai e putin pana in martie, va zic atunci cum a fost...

#9188
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,533
  • Înscris: 05.04.2012
Va ca la TV a reinceput reclama la sec de Murfatlar. Acum se pare ca zicala: ”Mortul de la groapa, nu se mai intoarce”, nu e chiar adevarata..

#9189
vasi677

vasi677

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 22.11.2022
Am vrut sa iau Tamaioasa de la un coleg de servici, dar ce sa vezi cerea mai scump pe litru decat sticla din magazin.Am zis pass.
Voi cumpara din hypermarket vin la sticla imbuteliat ptr sarbatori.

#9190
Otineu

Otineu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,316
  • Înscris: 08.02.2015
Dacă vă interesează ceva informații despre spumante, în general, și cele românești, în special, puteți să vă aruncați o privire aici (de la min. 2).

#9191
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,533
  • Înscris: 05.04.2012
Topul Spumante romanesti, 1 Decembrie 2022, aici
Dintre ele am gustat Zarea-Tamaioasa si e foarte ok, nu stiam ca  a prins topul...cred ca e pana in 20 de lei..
P.S. din cate am inteles la SCDVV Bujorul sunt in teste 20 de probe de spumante...Sa fie intr-un ceas bun!

#9192
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,533
  • Înscris: 05.04.2012
La topul precedent de spumante, am vazut ca era si Zarea, un spumant ce il bausem anul trecut, bunicel pe anul 2020. Ce m-a frapat a fost ca pe astfel de topuri intra mai greu astfel de vinuri de retail. Asa ca fiind curios mi-am zis hai domne sa vedem ce-i cu el. Vinul este facut din Tamaioasa romaneasca, 8% alcool, dulce. Aduce puternica note de piersica, coaja de piersica parfumata...cam printre putinele fructe ce imi plac. Este la superlativ, iar zaharul nu este obositor deloc, aduce a ceva prospetime de vara, note florale. Pacat ca asta vara nu l-am ochit.
Acum o parte buna si una rea. Cea buna e de luat cu baxul si baubil nevoie mare la 8% alcool, dar partea proasta pretul este nesimtit daca tinem cont ca anul trecut il luam cu 17 lei, iar azi este 34 de lei prin carrefor. Acum stai sa te intrebi ce naiba de strategie de piata e asta? Indicele pretului de consum-inflatia, dupa cunostiintele mele de absolvent si al ASE-ului e cam 15% , nu 200%. Si atunci stai sa te intrebi de unde cresterea asta in mai putin de un an? Mai mult ca sigur inflatia la alimente e in jur de 200-300%, ulei, unt ce s-au dublat/triplat. Dar vinul? Ok, sticla la fabricatie consuma gaze, dar nu erau stocuri vechi? Benzina are un pret volatil cand mare si cand mic, dar ati vazut scaderi de pret cand se duce benzina in jos? Invers sare pretul ca ars.
Legat de eticheta, ne arata niste sparanghel si un file de peste. Cei de la marketing or fi terminat la Spiru caci daca ma pui sa mananc un peste la gratar cu un spumat dulce s-ar putea sa fiu nevoit sa caut si o pastila de Emetiral sa nu vars. De sparanghel nu stiu ca nu am mancat in viata mea...sau mesajul se vrea a fi : ”Gata, de azi mergem la sparanghel fara buletin !” (asta pana ne-a pus austria si olanda o talpa in Schenghen)
P.S. cum de 3 saptamani m-a chinuit o pneomonie nenorocita de abia respiram, nu am mai putut sa beau mai nimic. Orice beam sau mancam aveau un singur gust: de antibiotic. Oricum preturile au sarit nasol de tot la vinuri. Am auzit o stire ce m-a intristat ca de sarbatori au facut sondaj si ca 50% din romani vor lua bere, 35% vin, 15% spumante...restul probabil altele, vin de tara...

Attached Files


Edited by cristian_e, 09 December 2022 - 21:25.


#9193
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,533
  • Înscris: 05.04.2012
Nu stiu ce are poza de nu merge...

Attached Files


Edited by cristian_e, 09 December 2022 - 22:01.


#9194
End-L-user

End-L-user

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,757
  • Înscris: 30.01.2008
Or fi primit ordin sa impopotzoneze sticlele, sa sara la oki mai bine, si au folosit si ei ce le ramasese pe stoc de data trecuta...

Dar, da, acolo ar fi mers un desert ceva.

#9195
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,055
  • Înscris: 04.03.2014

View Postcristian_e, on 09 decembrie 2022 - 21:59, said:

Nu stiu ce are poza de nu merge...

Sunt multe lucruri care nu merg vazand sticla aia:))

#9196
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,533
  • Înscris: 05.04.2012
cateva rezultate la concursul de spumante romanesti din afara-organizat de Otineu, ..aici si aici

#9197
lucianburjuiul

lucianburjuiul

    Unserious member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,601
  • Înscris: 12.06.2010
@Otineu
Ce proba ati avut pentru calibrare?
Au fost diferente mari in jurizare? Mai bine spus a fost vreo sticla care a generat diferente majore in evaluare?
A fost vreo proba busita, cu defect?

#9198
Otineu

Otineu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,316
  • Înscris: 08.02.2015

View Postlucianburjuiul, on 12 decembrie 2022 - 14:22, said:

Ce proba ati avut pentru calibrare?
Am avut trei probe martor/dublate. Toate au fost e la Cotnari.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate