Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Playlist melodii radio - unde?

P0335 senzor arbore cotit - senzo...

Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...
 Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...

Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet
 Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...

De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!
 Tepari la pariuri pe TikTok

Banca imi cere justificativ fondu...

schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac
 

De unde cumpărăm vin adevărat?

  • Please log in to reply
9540 replies to this topic

#6535
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,055
  • Înscris: 04.03.2014
Mie imi place vinul bun, nu ma dau mare cunoscator, incerc sa beau doar vinuri decente(daca tot nu-s bune pentru sanatate macar sa fie bune) in seara asta m-am ocupat de un vin Italian meridional inceput ieri, Aglianico del Vulture, Titolo, Elena Fucci. Da' gusturile astea de frisca, tartina de unt si cirese roz jur ca nu le simt.  

Cred ca trebuie sa fac vreun curs:)


#6536
nniki

nniki

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,980
  • Înscris: 15.05.2009
Am mai dat cep la o vechitura: Cepa Lebrel Rioja Reserva 1998.
Bine pastrat, fara oxidare, cu clasica deja lipsa de limpezime(ma refer la multe dintre vinurile de 15-20 ani pe care le-am degustat in ultimele luni).
Un debut destul de in forta pentru cele 12.5 grade alcool. Usor spicy, note de fructe de padure si prune uscate.
Aciditate medie, nu m-a convins pe gust final, parca nu s-a deschis suficient si n-a eliberat taninii.
Cred ca mai trebuia lasat la aerat, nu am reusit decat 15 min sa-l las sa respire dupa desfacere.

O sa vad maine cum se prezinta a doua jumatate de sticla dupa minim 1 ora de aerat.

Attached Files


Edited by nniki, 12 November 2018 - 23:24.


#6537
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,533
  • Înscris: 05.04.2012

 ionutzitaly, on 12 noiembrie 2018 - 23:09, said:

Mie imi place vinul bun, nu ma dau mare cunoscator, incerc sa beau doar vinuri decente(daca tot nu-s bune pentru sanatate macar sa fie bune) in seara asta m-am ocupat de un vin Italian meridional inceput ieri, Aglianico del Vulture, Titolo, Elena Fucci. Da' gusturile astea de frisca, tartina de unt si cirese roz jur ca nu le simt.  

Cred ca trebuie sa fac vreun curs:)

Ok, spune-ne ce simti! sau il bei ca pe apa?

P.S. pe contraeticheta scrie ca prezinta si note de pamant...Eu cand am scris de asa ceva au sarit toti ca arsi. "Ce domnle', ai mancat tu pamant?!"
In fine descrierea este facuta de oenologul lor, deci om cu patalama la mana, cum se zice

Edited by cristian_e, 13 November 2018 - 11:49.


#6538
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,055
  • Înscris: 04.03.2014

 cristian_e, on 13 noiembrie 2018 - 11:46, said:



Ok, spune-ne ce simti! sau il bei ca pe apa?

P.S. pe contraeticheta scrie ca prezinta si note de pamant...Eu cand am scris de asa ceva au sarit toti ca arsi. "Ce domnle', ai mancat tu pamant?!"
In fine descrierea este facuta de oenologul lor, deci om cu patalama la mana, cum se zice

Trebuie sa echilibrat si "bun" nu stiu cum mi-am format gustul...

P.s. Nu snobam ce ziceai.

#6539
nnestor

nnestor

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,678
  • Înscris: 06.04.2018
Supra-analiza rapeste parca toata placerea de a bea un vin. Eu am redus totul la imi place sau nu imi place, cu ocazionalele vinuri care imi plac foarte mult sau extraordinar de mult, desi contextul joaca un rol foarte important aici.
Inteleg sa faci asta ca meserie dar ca un simplu consumator sa stai sa iti sondezi zece minute creierul de fiecare data cand iei o gura ca sa iti dai seama ce ai gustat si a decizi daca e bun sau nu, daca are voie sa iti placa sau nu, mi se pare ca treci fix in extrema cealalta, aia care nu intelege vinul: se bea pentru placere iar placerea este emotionala deci prin definitie anti-analitica.

#6540
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,533
  • Înscris: 05.04.2012
Crezi ca 10 minute iti ia ca sa stii ce gust are? E chestie de o inghititura. Eu zic ca placerea consta si in analiza, putina filosofie, ceva chimie alimentara, socializare, gastronomie....cate un pic din toate..

Edited by cristian_e, 16 November 2018 - 14:56.


#6541
nnestor

nnestor

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 5,678
  • Înscris: 06.04.2018
Am fost acolo si pana la urma tot la imi place sau nu imi place am ajuns. Doar daca nu ai vreo pasiune arzatoare pentru subiect si eventual scoti bani din asta, genul care sa te indemne sa stai cu fise de degustare in fata, sa memorezi si sa inregistrezi fiecare vin pe care l-ai baut, sa te duci la degustari cu altii si sa faceti comparatii, deci pentru consumatorul ocazional sau ma rog, zilnic Posted Image , caz in care probabil ca faci toate chestiile astea.
Pentru cine vrea sa isi antreneze simturile exista truse cu toate aromele pamantului, presupun ca daca exersezi putin devine ceva mai simplu ca gasesti capsunele, prunele sau piersica din vin. Muschii licheni, pipi de pisica sau fan - astea sunt nivelul urmator Posted Image

Edited by nnestor, 16 November 2018 - 19:05.


#6542
Elenistic

Elenistic

    Distrug pesedisti pe banda rulanta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,803
  • Înscris: 19.06.2017

 cristian_e, on 12 noiembrie 2018 - 20:07, said:


Pana la vinul de mai sus am mai cumparat niste exemplare diverse, dar nu mi-au placut si evit sa scriu de vinurile ce nu mi se par ok..


Din contra, eu as zice sa scrii si despre vinurile care nu ti se par ok. Asa mai aflam si altii de pe forum ce sa mai evite...

#6543
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,533
  • Înscris: 05.04.2012
Bine, dar daca am spune doar vinul cutare e ok....Nu cumva topicul asta ar ajunge la cosul de gunoi.

#6544
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,533
  • Înscris: 05.04.2012
Goodwine 2018 editia de toamna 23-25 noiembrie, 50 lei intrarea cu degustare gratuita vinuri.
https://www.goodwine.ro/

#6545
Otineu

Otineu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,316
  • Înscris: 08.02.2015
Ha! Nu pot să nu mă minunez. Când am pus eu un eveniment mi-a fost ștearsă postarea. Asta a ta văd că e acceptată.
În fine, la cât mai multe vinuri bune consumate!

#6546
Otineu

Otineu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,316
  • Înscris: 08.02.2015
Ce spumante românești cumpărăm de sărbători? Un posibil ghid de alegere.

#6547
d-ardeleanu

d-ardeleanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,576
  • Înscris: 12.02.2008
https://da.zf.ro/dup...in-100-17715080
Cel mai bun vin: Smerenie 2016 - Crama Oprişor (94 de puncte)

Edited by d-ardeleanu, 03 December 2018 - 14:29.


#6548
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,533
  • Înscris: 05.04.2012
Cabernet Sauvignon Basileus, an 2012, produs de Bodega Pietroasa jud. Buzau. Din cate imi amintesc acum cativa ani se chemau Zoresti sau Domeniile Zoresti. Vinul a obtinut o medalie de aur la IWCB 2014 si a fost imbuteliat pe 27.08.2018 (medalia si data trecute pe capison).
Vinul este sec, 14% alcool, o eticheta interesanta scrisa cu caractere ce aminteste de inscriptile romane, dar efigia este a unui grec mai degraba.
La gust predomina carne rosie maturata uscata, babic-ghiudem si ceva trufe de ciocolata. Pret 36 de lei in Kaufland.

P.S. am luat si un Negru de Dragasani si un Shirah de Recas din gana Regno Recas...revin in cateva zile....Sunt curios cum un vin oltenesc se "descurca" in Banat....chiar daca candva au facut parte ambele zone din imperiul otoman. Posted Image

Attached Files



#6549
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,055
  • Înscris: 04.03.2014

 d-ardeleanu, on 03 decembrie 2018 - 14:28, said:

https://da.zf.ro/dup...in-100-17715080
Cel mai bun vin: Smerenie 2016 - Crama Oprișor (94 de puncte)

Interesanta lista, o voi pastra.

Edited by ionutzitaly, 06 December 2018 - 00:11.


#6550
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,533
  • Înscris: 05.04.2012

 ionutzitaly, on 06 decembrie 2018 - 00:11, said:

Interesanta lista, o voi pastra.


poti citi si alta opinie....
http://www.provin.ro...u/#.XAjDa9szaUk

#6551
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,792
  • Înscris: 10.12.2006
Cum fac moldovenii vin atat de ieftin incat sa ajunga la raft in Lidl cu 6,33 lei/L?

Attached Files



#6552
sceptic_schizo

sceptic_schizo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 23.02.2009
Asta e pretul vinului vrac Evident, nu e cel mai cel dar de calitate comerciala Nici nu poti sa-ti inchipui cat pot sa coste o sticla, mai ales una mai speciala, etichetele, evident personalizate pe firma si fiecare vin, chiar si dopurile, mai ales astea de fite de ultima ora La o sticla de 60 lei, accesoriile mentionate inseamna minimum 15 lei, dar pot fi si semnificativ mai scumpe

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate