Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
De unde cumpărăm vin adevărat?
#4897
Posted 25 July 2017 - 18:55
#4898
Posted 25 July 2017 - 19:16
Galați?
Am văzut un vin care seamănă foarte mult cu mateus: tot portughez, aceeași sticla aplatizată. Scrie ceva cu jiao bai și are în cap de pisica neagra. L-a testat cineva? |
#4899
Posted 25 July 2017 - 19:21
#4900
Posted 25 July 2017 - 19:47
Gata, am găsit: gatao!
Care vinuri adevărate? De boltă??? |
#4901
Posted 25 July 2017 - 20:28
QuickSpeed, on 25 iulie 2017 - 19:47, said:
Care vinuri adevărate? De boltă??? Mărește ultima fotografie poate-poate vezi capătul rândului de QuickSpeed, on 25 iulie 2017 - 19:16, said:
Am văzut un vin care seamănă foarte mult cu mateus: tot portughez, aceeași sticla aplatizată. Scrie ceva cu jiao bai și are în cap de pisica neagra. L-a testat cineva? Attached Files |
#4902
Posted 25 July 2017 - 21:02
Șpalierii aia sunt șparliți de la C.A.P.?
Am vrut sa scriu jiao bao, dar autocorrect s-a activat. Rimează cu gatao... Cred că ai un vin foarte acru! |
#4903
Posted 25 July 2017 - 21:28
QuickSpeed, on 25 iulie 2017 - 21:02, said:
Șpalierii aia sunt șparliți de la C.A.P.? QuickSpeed, on 25 iulie 2017 - 21:02, said:
Am vrut sa scriu jiao bao, dar autocorrect s-a activat. Rimează cu gatao... Edited by Otineu, 25 July 2017 - 21:30. |
#4904
Posted 26 July 2017 - 11:45
Eu stiam ca ciocolata nu se poate combina cu vin...la fel taiteii, branza de vaci, ciorbele, etc
Legat de Galati, au vii bune acolo. Nicoresti- Babeasca Neagra http://www.domeniile-nicoresti.ro/ Tot legat de Galati, acum cativa ani am participat la un cules de vie....frumos, dar m-am ales cu o febra musculara de la stat pe vine de abia m-am putut sui in tren. (eram intrr-o delegatie si ramasesem peste weekend). In rest gratar de pastrama de oaie si socializare. (spunea cineva mai sus ca nu art da un concediu pe culesul viei). Este totusi o munca grea culesul viei, inainte de '89 se lucra mult si cu puscariasi, iar azi puscariasii scriu carti. Attached Files |
#4905
Posted 26 July 2017 - 12:42
#4906
Posted 26 July 2017 - 12:56
Mai luai o sticla de Busuioaca de Bohotin de la Basilescu. Dintr-un pahar e la juma' sticla... Pacat de astea faine ca mor repede.
Am zis eu ca o sa iau de ziua mea un Nectar de Transilvania ori cuceresc o Sirena Dunarii, dar de banii aia imi platesc drumul pana la mare ) Nu ma lasa inima, mai ales ca e si sticla mica. Tot la Basilescu ramasai. Nu sunt un adevarat connoisseur... |
|
#4907
Posted 26 July 2017 - 13:27
Nu mi se pare dulce si e si demi, nu e full sugar. Oricum, eu sunt genul care mananca o ciocolata si apoi mai mananca inca 2 in aceiasi zi, plus o punga de napolitane si o savarina. Am un fel de imunitate la zahar.
Oricum, avand in vedere ca pana acum am baut numai seci sau demi-seci, e oarecum un salt mare pentru mine, unul mic pentru omenire. De la o extrema, la o aproape-extrema alta. E bun sa fie bine sa nu fie rau. |
#4908
Posted 26 July 2017 - 13:29
cristian_e, on 26 iulie 2017 - 11:45, said: Este totusi o munca grea culesul viei, inainte de '89 se lucra mult si cu puscariasi, iar azi puscariasii scriu carti. Se lucra si cu "soldatul romanesc", am cules la struguri in armata de m-am saturat! Cand am gatat cu strugurii uniformele noastre erau asa jegoase ca de la distanta pareau haine de piele de care poarta motociclistii! Edited by kodiak, 26 July 2017 - 13:31. |
#4909
Posted 26 July 2017 - 21:12
cristian_e, on 26 iulie 2017 - 12:42, said:
Da. cristian_e, on 26 iulie 2017 - 11:45, said:
Legat de Galati, au vii bune acolo. Nicoresti- Babeasca Neagra http://www.domeniile-nicoresti.ro/ DarkEnemy, on 26 iulie 2017 - 12:56, said:
Mai luai o sticla de Busuioaca de Bohotin de la Basilescu. Dintr-un pahar e la juma' sticla... Pacat de astea faine ca mor repede. Am zis eu ca o sa iau de ziua mea un Nectar de Transilvania ori cuceresc o Sirena Dunarii, dar de banii aia imi platesc drumul pana la mare ) Nu ma lasa inima, mai ales ca e si sticla mica. Tot la Basilescu ramasai. Nu sunt un adevarat connoisseur... |
#4910
Posted 26 July 2017 - 22:08
Otineu, on 26 iulie 2017 - 21:12, said:
Da. Amintiri din comunism. Sunt destui alții care fac vinuri mult mai bune decât ei. Dar, în lipsă de altceva, la limită, merge și ăsta. Sirena Dunării 2001 (dacă la asta te gândești) este un adevărat răsfăț. În trei ocazii am degustat așa ceva și... a fost o încântare. Nu-i rău nici Nectarul, dar oleacă sub prima. Busuioaca de la Basilescu este sub astea două, chiar și cea din 2011. Site-ul ala il stiam si eu, ma refeream daca a gustat cineva vinurile, dar oricum nu ma mai intereseaza. Au o "oferta" de 45 de lei bib-ul de 3l, apoi l-au redus la 30 de lei plus un bib moka. Am sunat la telefonul de pe pagina de fcb si m-am lamurit. A raspuns o doamna si am intrebat unde au viile, raspunsul a fost ca ei nu au vii ci doar vand vinuri premiate la bib sub brandul lor-Costinuc. Nu, mersi! Nu ma intereseaza sa cresc profitul unor speculanti ce trec vinul prin firma lor. Oricum cel alb era "proaspat" - 2014 https://www.facebook...9822329007&rt=6 Legat de Nicoresti, nu am zis ca fac cele mai tari vinuri, dar la Babeasca Neagra sunt buni. Fac cea mai buna BN de la noi alaturi de cei de La Sapata-Crama Delta Dunarii. Mai buna cea din urma, dar mai scumpa. Pacat ca BN nu are plantatii intinse. Pacat ca moldovenii il au si ei sub denumirea de Rara Neagra, iar la targurile internationala ne-au luat fata, sustin ca e soi diferit, dar e acealasi. Deh, marketingul agresiv spala bine creierele fraierilor. Vinurile dulci mentionate mai sus sunt de exceptie. Merita mentionat si Desert de la Stirbey ce eu il consider peste Nectarul celor de la Liliac. L-am gustat la un targ, nu mai aveam bani la mine ci doar cardul, dar cei de la Stirbey nu aveau POS. http://www.stirbey.c...wine-2.2-RO.pdf Dupa mine ordinea este : Sirena Dunarii, Desert Stirbey, Nectar si Basilescu cu a lui Busuioaca. Attached FilesEdited by cristian_e, 26 July 2017 - 22:11. |
#4911
Posted 27 July 2017 - 00:46
Asa e la noi, bagi paine sa te saturi. Eu unul daca mananc 3-4 felii medii la micul dejun cu miere si o cana cu ceai nu mai am nevoie de nimic pana la ora 2. Bineinteles, ca in ziua respectiva mai bag o ciorba sau ceva si deja trec de jumatate de paine lejer. Carbohidrati la greu, sare la fel. Este aiurea, dar asa am fost invatat/invatati.
Rau cu vinurile astea desert. Mi se pare destul de bun si Basilescu, dar celelalte sa fie peste.. prea mult pentru imaginatia si portofelul meu ) Stirbey, Nectar si Purcari Ice Wine - toate la 375 ml. Cam putin, desi ar merge la o cina in doi, ceva mai romantic, deosebit. La mine, fiind si dulci si mai bune decat BdB, nu m-as putea abtine. Cred ca in maxim 20 de minute evapor sticla ca sa nu zic mai putin ) |
|
#4912
Posted 27 July 2017 - 07:11
kodiak, on 26 iulie 2017 - 13:29, said:
Se lucra si cu "soldatul romanesc", am cules la struguri in armata de m-am saturat! Cand am gatat cu strugurii uniformele noastre erau asa jegoase ca de la distanta pareau haine de piele de care poarta motociclistii! LE: ani de zile, vreo 4-5, nu am mai poHtit la struguri LLE: nici acum , dar timpul sublimeaza, asfel incat pohtim la vin Edited by irina2014, 27 July 2017 - 07:17. |
#4913
Posted 27 July 2017 - 08:20
cristian_e, on 26 iulie 2017 - 21:25, said:
La noi se mananca cantitati uriase de paine, doar sarbii ne depasesc. Romanii mananca macaroane cu paine, cartofi cu paine, etc Suntem invatati de mici: "ia cu paine ca sa te saturi" "Un moldovean, dupa vreo 4 ani de lucru in Italia se intoarce in patria-mama. Intr-o seara se duce in vizita la un cumatru. A luat o sticla de Martini si niste banane pentru fiul cumatrului. Stau ei la masa, beau, mananca, discutii de viata, la un moment dat vine baiatul, ia o banana de pe masa si o mananca cu tot cu coaja. Omul, in gandul lui: "Sa-i zic ceva, o sa para ca am venit cu fite din Europa si o sa se supere". Si tace. Mai trece o bucata de timp, copilul mai ia o banana si iar o mananca cu tot cu coaja. Omul nu mai rabda (sa nu i se faca rau copilului) si-i zice cumatrului: - Auzi, cumetre, da' baiatul tau nu mananca corect bananele. La care, tatal: - Dumnezeii ma-tii de copil! Cu paine ti-am zis! Cu paine!" Edited by paco rabanne, 27 July 2017 - 08:20. |
#4914
Posted 27 July 2017 - 09:07
Paine cu unt cu gem = fast food
Sa ne gandim la salata de vinete cu cate paine se mananca, adica carbohidrati cu grasimi (uleiul din salata 100 grame= o mie de calorii). Salata de vinete se poate manca pe o felie de ardei gras de ex, capia, etc. Romanii toarna ulei cu sticla in salata de rosii de ex si apoi baga paine in el si mananca asa. Cu toate ca vedem obezi din ce in ce mai mult pe strada, copii si adulti, stam cel mai bine la capitolul obezitate din europa, adica suntem cei mai slabi. La polul opus sunt englezii, ungurii. Chiar ambasadorul angliei ne-a felicitat. Asadar se poate si mai rau la altii si culmea, noi suntem "slabanogii" europei. Explicatia ar fi ca la noi se gateste in casa din cauza saraciei, restaurantul si fast-food-ul e un lux pentru romani. (nu pentru mult timp). Cei din vest nu gatesc ca nu stiu, mananca numai procesate gen supele acelea cu fidea de torni apa fiarta si explodeaza taiteii, de fapt o bomba cu sare si e-uri. Priviti raportul eurostat ce bine stam! Ar mai fi Norvegia ce nu e in UE, dar tot dupa noi sunt, la fel si elvetia. (nu mai gasesc harta cu cele doua) http://life.hotnews....te-minunata.htm Attached Files |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users