Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La Digi de la Vodafone

Creveti

Sare siguranta cand pornesc masin...

Verificare structura de rezistent...
 Masina nr 2 - 90% oras, benzina, ...

Tratament ortodontic

Passat B5 2000, fum

navigația auto nu porneș...
 Demontare plastic hayon Seat Ateca

Placa de baza Samsung Galaxy M21

Casca scuter electric + suport pi...

Inmatriculare temporara Suedia
 Abonament sala

CSS - E posibil sa ignori opacita...

Intrebare Facebook

RMN pentru claustrofobi
 

Intrebare Query Database

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
entrylevel

entrylevel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 09.03.2012
Am o intrebare legata de o baza de date SQL ( Server Based Database) creata in IDE-ul Visual Studio 2010

Ce se da : Un form ( Windows Form ) in care se aduga un nou item respectiv Baza de date cu urmatorul cap de tabel :
- ID - Denumire - Material - Pret Unitar - Valuare
Apoi se salveaza tabelul  se revine la formul initial unde se aduga " add new data source " tabelul respectiv .
Se compileaza si se ruleaza , totul bine pana aici ....

Ceea ce vreau sa fac : Este ca atunci cand introduci o date in campul Cantitate si Pret Unitar , Campul valuare sa afiseze automat rezultatul ( Cantitate X Pret Unitar )
iar la sfarsit , dupa ce adug cate line ( produse ) am nevoie sa cumuleze datele din campul  "Valuare" si sa afiseze o valuare totala a foi de lucru .....

In Microsoft Acces stiu sa o fac este foarte simplu dar aici nu gasesc varianta de cod sau formula , practiv nu am idee cum ar trebui sa o fac ....

Va Multumesc Anticipat ....

#2
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,496
  • Înscris: 24.02.2006
1. se scrie Valoare
2. trebuie sa spui si ce control folosesti pentru a afisa datele. daca lucrezi cu DataGridView legat la un DataTable, vezi aici:  http://social.msdn.m...5-de3d693abeb0/

#3
entrylevel

entrylevel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 09.03.2012

 _Smiley_, on 9th March 2012, 12:17, said:

1. se scrie Valoare
2. trebuie sa spui si ce control folosesti pentru a afisa datele. daca lucrezi cu DataGridView legat la un DataTable, vezi aici:  http://social.msdn.m...5-de3d693abeb0/


In primul rand multumesc de raspuns.... Da lucrez cu un DataGrid legat la un DataTable dar din pacate nu am inteles pre multe din link-ul primit....
Nu ar trebuie sa fie ceva de forma :

Desemnare variabile : Dim Cantitate As Integer ;  Dim Pret_Unitar As Integer ;  Dim Valoare As Integer
Iar apoi ceva formaul de genul Valoare = Cantitate * Pret_Unitar.... ;
Nu te supara dar sunt incepator , intreb si eu ... Oare ai putea sa imi dai un exemplu  mai concret ....

Multumesc anticipat ....

#4
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,496
  • Înscris: 24.02.2006
click dreapta de DataSet -> properties -> tables - > columns -> add; o sa vezi ca noua coloana are si o proprietate numita Expression, poti pune acolo o formula (de genul Column1*Column2), iar coloana o poti adauga in DataGridView
principala problema e ca acea coloana o sa se actaulizeze doar dupa ce parasesti linia curenta (nu la trecerea dintr-o celula in alta)

vezi pe aici mai multe detalii despre campurile calculate: http://msdn.microsof...e/cc163495.aspx

#5
entrylevel

entrylevel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 09.03.2012

 _Smiley_, on 10th March 2012, 06:48, said:

click dreapta de DataSet -> properties -> tables - > columns -> add; o sa vezi ca noua coloana are si o proprietate numita Expression, poti pune acolo o formula (de genul Column1*Column2), iar coloana o poti adauga in DataGridView
principala problema e ca acea coloana o sa se actaulizeze doar dupa ce parasesti linia curenta (nu la trecerea dintr-o celula in alta)

vezi pe aici mai multe detalii despre campurile calculate: http://msdn.microsof...e/cc163495.aspx


Multumesc pentru promptitudine si pt raspuns .... Am accesat link-ul trimis de tine si sper sa gasesc raspunsul la intrebarea mea .... Desi este foarte ciudat faptul ca pe tot GOOGLE-lul unde sunt
miliarde de tutoriale nu se  prezinta un singur exemplu " banal " dar foarte folosit cu inmultirea a doua valori ...
Anyway Thanks ).

#6
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,385
  • Înscris: 24.02.2007
Toate acele unelte din Visual Studio unde din cateva clickuri se creaza o legatura cu baza de date, se pune un grid, etc etc sunt facute pentru cei care stiu cu ce se mananca si doresc productivitate mai crescuta.

A le folosi cand nu se cunoaste cum se treaba (nu se pot manual recrea aceasi pasi) mi se pare o prostie fiindca indata ce e nevoie de ceva pentru care nu mai e de ajuns un click ne dam cu capul de pereti pana gasim o solutie.

#7
entrylevel

entrylevel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 09.03.2012

 entrylevel, on 10th March 2012, 22:48, said:

Multumesc pentru promptitudine si pt raspuns .... Am accesat link-ul trimis de tine si sper sa gasesc raspunsul la intrebarea mea .... Desi este foarte ciudat faptul ca pe tot GOOGLE-lul unde sunt
miliarde de tutoriale nu se  prezinta un singur exemplu " banal " dar foarte folosit cu inmultirea a doua valori ...
Anyway Thanks ).


Am urmat sfatul tau si functioneaza , adica returneaza " Valoarea " dar ar mai fi 2  probleme ....daca nu deranjez...

2. In modalitatea descrisa de tine , dupa compilarea aplicatiei si executarea acestuia introduc un rand de tabel sau doua dar nu pot sa salvez ... primesc o eroarede genul
" InvalidOperationException  "The column mapping from SourceColumn 'Valoare' failed because the DataColumn 'Valoare' is a computed column."
  Eu am procedat asa cum mi-ai spus am adaugat inca o coloana iar la expression am pus formula " Cantitate*Pret "
1. Exista vreo modalitate prin care pot sa fac "autoupdate" sau ceva de genul asta ca Valuarea sa fie afisata indiferent daca trec peste campul respectiv , pentru ca asa e putin cam " peste mana "

Multumesc Anticipat ...

#8
entrylevel

entrylevel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 09.03.2012

 dani.user, on 10th March 2012, 23:27, said:

Toate acele unelte din Visual Studio unde din cateva clickuri se creaza o legatura cu baza de date, se pune un grid, etc etc sunt facute pentru cei care stiu cu ce se mananca si doresc productivitate mai crescuta.

A le folosi cand nu se cunoaste cum se treaba (nu se pot manual recrea aceasi pasi) mi se pare o prostie fiindca indata ce e nevoie de ceva pentru care nu mai e de ajuns un click ne dam cu capul de pereti pana gasim o solutie.

Nu ma intelege gresit , eu folosesc aceste grid (datagrid) pentru ca mi se parea o varinata mai simpla la prima vedere ...)
Am mentionat la inceput ca sunt incepator (entrylevel) si cred ca e normal sa incerci cu ceva grafic ca pe urma sa citesti codul care se implementeaza automat in spatele datagridului ....cel putin asta e perceptia mea ..
Nu cred ca as putea din start sa ma apuc de cod ...din moment ce eu nu inteleg toate aspectele legate de functionalitate ...

Ms. oricum apreciex raspunsul tau )

#9
entrylevel

entrylevel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 09.03.2012

 _Smiley_, on 10th March 2012, 07:48, said:

click dreapta de DataSet -> properties -> tables - > columns -> add; o sa vezi ca noua coloana are si o proprietate numita Expression, poti pune acolo o formula (de genul Column1*Column2), iar coloana o poti adauga in DataGridView
principala problema e ca acea coloana o sa se actaulizeze doar dupa ce parasesti linia curenta (nu la trecerea dintr-o celula in alta)

vezi pe aici mai multe detalii despre campurile calculate: http://msdn.microsof...e/cc163495.aspx


Am reusit sa cumulez Cantitatea * Valuarea fara nici o eroare  . Compilez , aplicatia merge ok iar apoi public aplicatia ( creez istaller ) dupa care incep sa introduc ceva date s, salvez si inchid aplicatia , apoi cand o redeschid campurile sunt goale ...
Ma intreb de ce nu se salveaza ... avand in vedere ca am si un BindingNavigator creat implicit ( Sa creat atunci cand am adaugat DataGrid la Form ...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate