Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Casa ridicata la rosu

- - - - -
  • Please log in to reply
65 replies to this topic

#55
radu_vasile59

radu_vasile59

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,255
  • Înscris: 02.04.2011
Salutare!

1. Meseriasi o sa gasesti, ca e foame. Cu calitatea lucrarii, initial trebuie atentie sa aiba scule, apoi vezi cum negociezi cu ei (bani, corectia greselilor observate, controlul pagubelor si risipei).

2. Seamana iarba uniform. Unde o sa pui flori o sa creasca flori (ca sapi sa le plantezi), si dupa aia se inierbeaza zona spontan. Pentru santuri la fel, sapi, apoi dupa acoperire mai arunci o mana de seminte de iarba si e ok (ca sa nu astepti nu stiu cat sa creasca iarba spontan).

3. Imprastiatul pamantului se poate face simplu (ieftin dar incet) sau complicat (rapid dar ceva scump). Simplu = roaba (+/- vecin dornic de un ban cinstit) si imprastiat prin toata curtea, dupa dorinta. Complicat = buldoexcavator. Iti niveleaza terenul, e o idee mai scump (decat vecinul), dar merge rapid treaba, cam in 3 ore e deja gata de semanat iarba.

4. Pentru calculul tencuielii, la cea clasica: Suprafata (in mp) x (Manopera pe mp + Materialul pe mp). Suprafata include peretii, fara goluri, inclusiv tavanul. Manopera este de aprox 7-10-15 lei/mp, functie de meseriasi si mecanizare (cere-le poze macar cu ce au lucrat sau intreaba printre cunoscuti cu case cine le-a tencuit si daca au fost multumiti). Pentru materiale, exista mortar de tencuiala, glet grosier si glet fin. Iti trebuie cate un strat din fiecare, eventual amorsa de tencuiala. Vezi la fiecare cati mp acoperi (si la ce grosime) si iti poti calcula necesarul de material in functie de suprafata. Astea le aduni si apoi adaugi manopera. La rezultat mai pui un 10-20% in plus, pentru neprevazute, pierderi de material, daca intra pervazele, tocul de usa etc si ar trebui sa ai o buna idee despre pret.
La etape, in posturile lui Evergreen de la topicul finisaje este explicata o tencuiala clasica dupa manual. Daca fac asta este excelent. Si sa aiba nivele (macar poloboc lung, laser daca se poate) pentru verificat planeitatea lucrarii. Eventual daca lucreaza cu profile de ghidaj din metal pentru tencuieli (niste profile ce se monteza inainte de tencuit si care fac sa iasa dreapta tencuiala, folosite la tencuieli mecanizate). Alea probabil tot in sarcina ta intra la cumparaturi, dar sunt ietine (3-5 lei/buc).

Edited by radu_vasile59, 27 March 2012 - 22:54.


#56
ilie01

ilie01

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 04.02.2011
Salut,

1. O sa seman iarba asa cum mi-ai spus, peste tot. Am citit ca sunt si niste seminte de banuti albi si vreau sa  arunc prin iarba, ce zici?

2. Imprastiatul pamantului; recomandarea cu vechinul si cativa prieteni este buna, iti multumesc. Ce fac cu nivelul? In partea dreapta a casei, pamantul este adus la nivel cu pamantul vecinului. Aici nu mai trebuie umplutura. In partea stanga, unde este si intrarea principala, trebuie incarcat. Intrebarea este cum stabilesc nivelul? trebuie un aparat de nivel sau este suficient cu sfoara. Daca pamantul se taseaza il ridic peste nivel cu 25 de cm?

3. Am citit postul lui Evergree si intr-adevar spune lucruri foarte interesante pentru un incepator ca mine.  Nu am inteles " rosturile zidãriei de cãrãmidã, în zonele mai puþin adânci de 3-4 mm, se vor curãþa, iar feþele de beton prea netede se vor aduce în stare rugoasã pentru asigurarea aderenþei"
La ce se refera cand spune ca rosturile se vor curata, iar fatele de betonse vor aduce in stare rugoasa. Cum se curata spatiul dintre caramizi? Cand vorbeste de beton se refera la stalpi? ce trebuie sa li se faca ca sa fie in stare rugoasa?
Am mai citit ca nu trebuie facuta tencuiala iarna sau vara. Pai in stadiul actula in care sunt eu, cred ca ma apuca vara.
Gardul, curentul, pamantul, toate se fac in timp.

4. Revin la gard si ma intreb cum este mai bine. O latura este spre drum si acolo este fata casei, o latura spre vecinul din dreapta, unde vechinul are deja un gard de plasa. Ar mai fi laturile mici ale dreptunghiului.
Pentru latura cu drumul, te rog sa imi spui parerea ta sincera, tu cum l-ai face pentru tine?

5. Pentru ca nu am apa, m-am gandit si la un put. Pe forum am citit ca si putul poate fi de mare adancime, de mica adancime, etc. Va trece o bucata de vreme pana o sa ajung la instalatii, pana atunci am nevoie de apa. Intrebare: cum trebuie sa fie acest put de care am nevoie acum?.

Iti multumesc pentru raspunsuri !

#57
radu_vasile59

radu_vasile59

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,255
  • Înscris: 02.04.2011
Salut!

1. Poti incerca, aici depinde de gusturile tale si de cat de bine este adaptata vegetatia la clima. Nu sunt limite de nici un fel.

2. Se poate umple "la ochi" sau cu sfoara, nu e nevoie de precizie de cm/mm. Umplerea se face cu 10-20% mai mult decat nivelul dorit, pentru a anula efectul tasarii. De ex, pt a ridica nivelul cu 50 cm, umpli cu 60 cm, maxim 70 cm daca e pamant afanat.

3. La zidarie este recomandat ca mortarul de zidarie sa fie cu aprox 1 cm mai inautru decat zidaria, adica "scobite". De obicei mortarul iese in afara fata de nivelul zidariei, deci trebuie eliminat surplusul, ca sa aiba aderenta tencuiala. La beton, daca prin turnare iese neted, exista niste aparate de "slefuit" betonul astfel incat acesta sa aiba o suprafata poroasa pentru a adera de el mortarele de tencuiala. La asta se refera. Betonul turnat normal nu trebui sa fie "lins" de neted, trebuie sa fie rugos.

4. La gardul din spate si din stanga eu zic sa il faci ca si vecinul, din plasa, ca sa nu investesti in plus, mai ales ca deja ai un gard. La gardul din fata, eu zic sa faci o fundatie de beton, armata, la adancime de 60 cm, lata de 40 cm, si eventual o elevatie de 30-40 cm, cu stalpi de beton/fier la 2 m distanta intre ei, iar panourile de gard la alegere: fier/plasa/lemn, cum iti vine bine ca estetica/bani sau ce mai consideri important pentru tine. Aaa, si sa nu uit: fundatia gardului sa treaca si pe sub poarta ca sa nu se lase pe o parte una din porti si sa poti inchide/deschide fara probleme portile de intrare. Sprijinirea pantei o poti face si cu ceva pietre mari sau cu vegetatie plantata, sa nu alunece terenul. Astea ar fi elementele importante.

5. Pentru put ai doua alternarive: Una mai iefina (nu neaparat) - cu o fantana sapata si cu tuburi de beton de fi=60-80 cm, adanca de 7-8 m maxim, cu apa care fluctueaza ca nivel si calitate (dar din care taranii nostri au baut o viata si nu au patit nimic). Altefrnativa scumpa - forat profesional la 30-60 m, cu utilaje speciale, la preturi de aprox 100 lei/ml de foraj, cu tuburi speciale (albastre), cu margaritar de izolare & co - care se face cu firma autorizata de Apele Romane pt foraje, ca sa nu contamineze panza freatica (vezi in judetul tau cine face asa ceva). Cel mai bine vezi in vecinatatea ta cum au rezolvat problema si fa la fel daca nu au probleme cu masina de spalata sau altele. De asemenea o sa ai nevoie de ceva filtre ca sa fie apa ok mai ales pentru aparate (masina de spalat, centrala termica etc).

Alles gute!

#58
ilie01

ilie01

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 04.02.2011
Buna,

Iti multumesc pentru toate raspunsurile tale, la obiect si foarte bine documentate.
1. M-ai lamurit cu zidaria si stalpii. In cazul asta ma declar fericit ca mortarul nu a iesit pe nicaieri dintre caramizi. Stalpii insa vor trebui slefuiti prin unele locuri.
Dar, am luat-o inainte cu discutii despre tencuit omitand etapa care de fapt, urmeaza (asa cum mi-ai spus mai inainte) si anume trasarea instalatiei electrice. Legat de instalatia electrica iar am citit o multime de lucruri care m-au cam speriat, cum ca unele tuburi prin care se trag firle se incalzesc si asa se intapla multe nenorociri. Eu nu am nici un fel de cunostinta in acest domeniu, asa ca daca poti sa imi spui la ce trebuie sa fiu atent sa nu se faca, o sa iti multumesc din suflet.

2. Daca legat de gard nu o sa mai revin cu alte intrebari, inseamna ca m-am hotart deja. Ma gandesc ca pe latura cu drumul sa fac, asa cum mi-ai zis, fundatie si stalpi. Elevatia sa fie putin mai inalta pentru ca o sa pun si pamantul de umplutura.
Iti multumesc ca mi-ai spus de fundatie ca trebuie sa treaca si pe sub poarta. Instruit asa de bine de tine o sa fiu cu ochii in patru sa nu le scape nimic muncitorilor.
Pe latrua din spate o sa pun un gard din plasa, desi mi-ar fi placut ca toata curtea sa fie ingradita la fel. M-am gandit ca latura din spate este indreptata spre nord. Daca fac un gard plin nu o sa fie suficient soare si pe langa gard va apre umezeala. Daca fac un gard de plasa pe el o sa pun plante cataratoare care or sa completeze spatiul ca si un tablou cu multe flori. Ce zici?

3. Legat de put, toti vecinii au puturi de mica adancime, unii chiar de foarte multi ani, (50-60 de ani). Nu am auzit pe nimeni sa se planga ca ar avea probleme, ba mai mult apa este rece si buna ca nu se compara cu cea de la robinetul de bloc.
Nu i-am auzit sa puna filtre pentru masina de spalat.
O sa imi fac si eu un put de mare adancime, cu timpul, in functie de sistemul de incalzire (daca acesta necesita un astfel de put).

4. Apropo de incalzire am citit ca sunt o multime de noutati in materie si ma refer la pompele apa/aer, apa/sol, etc.
Daca stii ceva in acest sens nu ar strica sa imi spui. Am vazut ca parerile sunt impartite, inca nu se stie care ar fi cea mai buna varianta.

Tinand cont ca discuti numai cu mine aici, sper ca nu te-ai plictisit. Eu iti multumesc foarte mult pentru tot ce am aflat si poate, daca citesc si altii, sa le fie si lor de folos.
Numai bine.

Edited by ilie01, 30 March 2012 - 17:44.


#59
radu_vasile59

radu_vasile59

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,255
  • Înscris: 02.04.2011
Salut!

1. Exista tuburi pentru instalatia electrica (copex parca) care nu iau foc. Astea se topesc doar, si in caz de scurt circuit iese fum numai, nu flacara. La case de lemn trebuie ceva metalic, ca nu tine numai cu tuburi de plastic. Firele, trebuie sa fie pe 1,5 mm pt iluminat si de minim 2,5 mm pt prize, tip Fy parca, monofilament de preferat. Exista normative in directia asta. Oricum iti trebuie un proecit pt tabloul electric al casei, care o sa aiba si sigurante si impamantare si tot ce ar trebui sa fie ok. Un electrician autorizat ar trebui sa iti poata face o schita de proiect pt instalatie. Si sigur stiu grosimile de cabluri. Obligatoriu impamantare, ca fiind singur (adica o cladire izolata) o sa ai probleme cu electricitatea statica si nu o sa stii de ce se strica unele echipamente electrice.

2. E ok, nici mie nu imi plac gardurile de cetate in jurul casei. Ori e casa, ori e cetate ...  :naughty:

3. Fa o fantana la fel ca si vecinii si mai tarziu vezi tu, functie de cat de multumit este de ea. Un filtru de impuritati nu ar strica totusi ca sa nu infunzi ceva prin instalatii, dar nu mai mult de atat.

4. Despre incalzire. Parerea mea de utilizator final al sistemelor de incalzire este ca cel mai bun sistem este cel care merge si nu se defecteaza frecvent. Iar daca o face este simplu si ieftin de reparat, atata ca materiale cat si ca manopera. Ventiloconvectoare, pompe de caldura, parerea mea este ca merit sa isi puna cei care deja le cunosc, sau au bani suficienti incat sa nu reprezinte o problema cheltuielile neprevazute, sau lucreaza in domeniu si le pot intretine singuri. Sa nu uitam ca la noi inca sunt cam exotice. Eu as merge pe sistemul clasic, cu calorifere, cu tevile prin plinta (nu shapa) ca sa le pot accesa pe tot traseul la nevoie, ceva cam ca la bloc. Daca o tragi in plinta o sa o poti acoperi cu plinta sa nu se vada tevile. Prin sapa am retineri legate de fiabilitatea ansamblului.

Spor!

#60
ilie01

ilie01

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 04.02.2011
Salut,

1. Legat de instalatia electrica sa stii ca am proiect. Problema se pune in felul urmator:
- m-am uitat si eu in proiect si nu am inteles mare lucru. Am vazut cum sunt pozitionate prizele, lustrele, aplicele, in functie de mobilierul pus in proiectul de arhitectura. dar mai departe .... nimic. Am citit ca nu este necesara o instalatie de sine statatoare de paratrasnet, desi s-au facut recomandari cum ar trebui instalata si s-au dat niste date tehnice. Se spune despre priza de pamant si altele, dar din toate acestea nimic nu este pe intelesul meu;
- imi pun intrebarea: Cei vare vin sa lucreze efectiv, vor respecta acest proiect? Acum dau un exemplu; la partea de arhitectura, au respectat dar cu greu. Dupa ei, oricum ar fi fost foarte bine si daca puteau sa ma imbrobodeasca de tot, iesea si mai rau.
- acum de unde o sa stiu eu ca ei cumpara exact materialele recomandate de inginer, de unde stiu ca le pun cum scrie acolo?
- daca mie imi instaleaza aceasta instalatie (inclusiv sapaturi in ziduri) un tip oarecare care se da drept electrician autorizat de ENEL, pe acesta o sa vina sa il verfice cineva? Sau este grija mea sa caut pe cineva care sa verifice ce a facut "electricianul"
- cel mai bine ar fi, dar vreau sa stiu si parerea ta, daca as gasi chiar o echipa care sa fie dirijata de un inginer, dar unde sa caut? chiar imi doresc sa nu port si grija asta pentru ca tot nu ma pricep si daca dau un ban macar sa ma asigur ca cine lucreaza stie ce face.  Te rog sa ma sfatuiesti.

2. Legat de pomapa de caldura, desi nu indraznesc sa ma gandesc ca o voi face curand, totusi nu ma impideica nimic sa mai pun intrebari. De exemplu pompa ta pe ce se bazeaza, care sunt sursele pentru aceasta? apa, aerul, pamantul?
Sa stii ca ideea ta cu montarea instalatiei in plinta este foarte buna. Cunosc pe cineva care si-a pus in pardoseala si imi spunea ca in felul asta nu mai poti sa pui parchet pe jos. Chiar asa nu vreau, eu vreau parchet pe jos, iernile noastre sunt, cum bine le stim cu totii, destul de reci  si oricat de bine se incalzeste prin pardoseala, gresia ramane gresie, un material rece. Am inteles ca in functie de energia folosita se face si putul. De regula de mare adancime.

3. Pentru ca ai multe cunostine in domeniu, te rog, sa imi spui cu aproximatie, cam cat m-ar costa, gardul 30/20 m,  instalatia electrica (P+E+Pod mansardat) si tencuitul prin interior. Vreau sa imi fac un calcul sa stiu daca imi ajung banii dar nu stiu preturile pentru aceste operatiuni. Mi-ai mai facut calcule, dar vreau sa le incluzi pe toate trei (gard/instalatie electrica/tencuit pe interior), vreau cu aproximatie un pret total, asta ca sa nu fiu luat prin surprindere cu cine stie ce suma.

Multe multumiri!

#61
radu_vasile59

radu_vasile59

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,255
  • Înscris: 02.04.2011
Salut!

1. Cauta in zona ta firme care fac instalatii electrice. Alea sigur au inginer si electricieni calificati. Si daca e ceva neclar in proiect ei te pot sfatui. Referitor la materiale, te poti uita ce tipuri de materiale ai (cabluri, tuburi de protectie etc(, ca si cele din comert au in denumire prezente caracteristicile. Cauta pe net ca sunt prezentate, inclusiv cu preturi, materialele si vezi ce trebuie de fapt sa cumperi. In principiu trebuie sa fii atent la imbinari (lipite - preferabil), sa se respecte traseele (asta e usor, ca trebuie trasate initial pe pereti cu creta, apoi sapate santuirle), sa fie puse cablurile care trebuie, pe culori (rosu, albastru, verde - faza, nul, pamantare), sa fie la acelasi nivel prizele si intrrupatoarele, iar la tabloul electric iti trebuie un inginer sa il faca bine, ca sa ai impamantare si sigurante corecte, traseele elcetrice respectate etc.  La partea cu respectat proiectul: le pui in vedere ca daca nu il respecta, nu isi iau banii. Punct. Vor bani, respecta proiectul. Cu verificatul, cred ca daca te duci la Enel, vin si ei sa verifice, dar cred ca e contra cost. Aici chiar nu stiu.

2. Pompa de caldura nu am si eu nu as recomanda in tara noastra din cauza pretului si a lipsei de experienta cu asa ceva la noi. Principiul ei de functionare este ca si un frigider, dar partea rece este in pamant si cea calda (din spatele frigiderului) este casa ta, unde ajunge caldura scoasa din interiorul frigiderului (adica din pamant). Se aduce caldura din pamant in aerul din casa cu un freon, ca si la frigider. Si consuma curent electric treaba asta. Cam complicat sa ai asa frigider in casa. Pararea mea.
Poti sa pui parchet daca ai trasa instalatia de incalzire (adica traseele tevilor) prin sapa, dar daca se strica ceva (si din pacate este probabil) atunci trebuie scos parchetul, spart sapa => distractie totala. De asta prefer plinta ca si traseu pentru instalatie. Si radioatoarele inseriate (ca la bloc), dar cu teava de diametru progresiv mai mica, pentru a compensa pierderea de presiune. Pentru asta am facut proiect de instalatii, sa nu ma dau cu capul de pereti la final. Initial si mie mi s-a recomandat instalatia cu trasee individuale pentru fiecare radiator trase prin sapa, cu distribuitor central, dar am refuzat-o pentru motive de mentenanta dificila (spart, scos parchet). Desi pare demodata instalatia aia prin plinta (ca la bloc) are avantajul ca poti accesa tot traseul in maxim 10 min. Pentru trecut pe sub usi, bucata de teava care va ajunge in sapa trebuie sa continua, nu se admit 2 bucati de teava, ca exista riscul ca exact la imbinare sa apara defectul si ala sa fie ingropat. Aici trebuie sa fii atent la executie.

3. Gardul - de aprox 50 m (daca bine imi dau seama) ar trebui sa nu treaca de 1500 lei, fara stalpi de fier, cu totul poate pe la 2500-3000 lei. Cel din fata, cu fundatie - daca are 30 m - cam pe la 4000 lei, cu tot cu poarta. Instalatia electrica, la mine o estimez cam la 1500 E, material (tuburi, cabluri, doze, prize, intrerupatoare, tablou) si manopera incluse (doar parter, 120 mp utili). La tine poate fi maxim 2000-2500 E, ca ai trasee in plus. Tabloul electric e similar ma gandesc, poate cu ceva sigurante in plus. Tencuitul interior, pentru o suprafata de aprox 120 mp util (160 mp construiti) o estimez la aprox 20-25 lei/mp; la tine poti calcula in plus functie de cata suprafata ai. Aici as include la fel, materialul si manopera. Asa ar reiesi din calcule (material cam 10-15 lei/mp, manopera cam 7-10 lei/mp - pt calitate buna). Dar aici mai este de intrebat. Ce stiu deocamdata este orientativ.

Toate cele bune!

#62
ilie01

ilie01

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 04.02.2011
Salut,
Revin dupa o absenta apreciabila, mai esti pe forum? as vrea sa iti mai pun niste intrebari legate de lemanaria din pod.
Trebuie tratata, poate imi spui cate ceva in legatura cu treaba asta. Am acoperit casa vara trecuta si am lasat totul asa. Oare este tarziu?

Iti multumesc

#63
radu_vasile59

radu_vasile59

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,255
  • Înscris: 02.04.2011
Salut!

Solutiile de tratat lemnul odata montat stiu ca sunt lichide (in general), dar nu stiu de care si cum se pun in opera. Cel mai bine cauti o firma ce face case din lemn si intrebi acolo ce folosesc ei. Si posibil tot la ei sa gasesti solutiile si pe cineva cu experienta in punerea in opera. Eu nu am avut de-a face cu lemn deja pus in opera si care sa se doreasca tratarea lui. Ori era cumparat si tratat deja, ori era netratat si lasat asa, mai ales in pod unde nu e expus la soare.
Despre ignifugare tot la cei ce fac case de lemn poti afla.

Bafta la construit!

#64
ilie01

ilie01

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 04.02.2011
Salut,
Iti multumesc mult pentru solutia pe care mi-ai dat-o, am si scris cuiva si mi-a spus sa caut "Bochemit", nu mi-a spus insa mai multe amanunte. Daca stie cineva despre aceasta solutie sa imi spuna. Am incercat sa gasesc pe internet dar mare lucru nu am gasit, mai incerc.
Tot la firmele astea care fac case o sa incerc sa intreb daca fac si tamplarie de lemn masiv, eu tot in asta am incredere si tare mult imi doresc sa pot sa pun astfel de tamplarie la toata casa.
Nu am gasit inca meseriasi pentru gard si pe masura ce trece timpul parca imi pierd speranta ca mai gasesc. Am avut atatea probleme cu cei care au ridicat casa incat nu mai pot sa ma incred in oricare spune ca stie sa construiasca ceva.

Iti multumesc si daca nu te superi, o sa-ti mai pun intrebari cand ma impotmolesc in ale constructiei.

#65
ilie01

ilie01

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 04.02.2011
Buna,

Revin dupa o perioada in care am reusit sa avansez cu lucrarile pe langa casa mea si in continuare doresc sa fac canalizarea despre care nu stiu absolut nimic. Va rog pe toti cei care ati mai facut sa imi spuneti cateva lucruri de care trebuie sa tin cont (ce tevi, ce coturi, ce camine, ce capace, etc). Vreau sa va precizez ca terenul este in panta, inaltimea cea mai mare a terenului este de 2,40 m. Aceasta inaltime se pierde treptat pe lungimea de 30 m liniari cat tine curtea.

Va multumesc!

#66
ilie01

ilie01

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 04.02.2011
De la ultima mea postare si pana acum am reusit sa fac canalizarea prin curte, lucrare care a iesit destul de bine. In continuare trebuie facuta fosa. Constructorul o persoana care "le stie pe toate", a sapat o groapa, a turnat beton pe toate laturile, inclusiv capacul,  fara sa toarne pe fundul gropii nimic, spunand ca asa trebuie. Va rog sa imi spuneti cum este bine. Mi-a mai spus ca face un sant de drenaj de 15 m.
Inca o problema: pentru ca zona are niste izvoare situate la mica adancime, in groapa, fundul si un colt de perete, s-au umezit. Este posibil ca izvorul de care a dat prin sapatura sa inunde groapa.
Astept urgent raspunsurile voastre pentru ca numai asa il pot dirija sa faca ce trebuie.
Va multumesc.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate