Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...
 BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim
 Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE

Va rog recomandati echipa serioa...

Termostat frigider - verificare
 Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?

Acoperire gol extrior intre termo...
 

baptisti vs adventisti ?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
206 replies to this topic

#55
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

View Postleowatcher, on 15th April 2012, 20:59, said:

Daca ma cunosteai de cand am intrat pe forumul asta jegos, nu mai era nevoie sa faci supozitii false la adresa mea. Semnatura mea de acum, cea de jos, care contine cuvintele lui Solomon, era inlocuita cu urmatoarea citez: "din nefericire sunt ortodox cu numele, din fericire cu inima sunt crestin", ca sa nu mai spun de polemicile intre mine si ortodocsi convinsi, pe marginea subiectului despre Sabat, si nemurirea sufletului. Tu esti presupun la inceputul trezirii spirituale si de-asta esti atat de pornit pe ortodocsi, pt ca vezi ereziile pe care le sustine acest sistem in momentul de fata. Iar cand am spus despre credinta mea ca se doreste a fi ortodoxa, m-am referit ca se vrea a fi dreapta credinta, cea a lui Iisus, nu m-am referit la sistemul BO (cuvantul ortodox inseamna dreapta credinta)
In primul rand forumul asta "jegos" iti da voie sa-ti prezinti aberatiile sau ideile de orice fel.
Nu-i nevoie sa te cunosc;mi-am facut deja o parere despre tine, si cu greu mai poate fi schimbata. Si asta, din vorbele tale. Mie, unul care se zice ca are vreo legatura cu credinta in Dumnezeu, si care pus in fata alegerii intre vreo secta neoprotestanta si BO/BC, si le alege pe cele din urma, imi spune absolut totul. Nu trebuie nici macar sa mai discut cu un astfel de individ pe teme doctrinare, caci imi este suficient. :)

View Postleowatcher, on 15th April 2012, 20:59, said:

I-am spus deja unui user care statea totusi in cumpana sa treaca la martori, iar ceea ce i-am spus lui iti spun si tie referitor la contrastul intre cele doua biserici de care ma intrebi: "ai scapat de dracu' si ai dat peste tac-su care in curand va deveni si tac-tu; si uite ca am avut dreptate despre acest user, da, e chiar aci pe forumul asta" Sa nu faci si tu ca el!!!
Este posibil ca secta martorilor sa fie departe de adevarul biblic; este posibil ca orice alta secta protestanta sa nu fie perfect pe adevarul biblic apostolic; insa sa pui doctrina ortodoxa deasupra vreunei dintre astea secte, denota faptul ca nu stii pe ce lume traiesti, vis a vis de spiritualitatea crestina. :) Adica, esti paralel cu ea.
Acuma, nu trebuie sa te superi pe mine; asta e parerea mea la care am ajuns dupa multa vreme de studiu al tuturor doctrinelor celor de mai sus.

Comparativ cu un ortodoxia, insusi ateismul este mult mai apreciat de Insusi Dumnezeu. De ce spun asta? Pentru ca pentru un om care este in cautarea lui Dumnezeu, intre multitudinea de religii/credinte care exista, nici macar nu-si va pierde vremea cu ateismul.Asta, pentru ca macar ateismul are onestitatea de a recunoaste de la bun inceput ca credinta lor este ca "nu exista Dumnezeu". In antiteza, ortodoxia, se autointituleaza fara pic de rusine ca fiind "dreapta credinta", ca este calea spre Dumnezeu, singura Biserica, in timp ce ea sustine absolut si invariabil de la A la Z toate lucrurile condamnate de Dumnezeul Biblic. De la nasterea omului, cand popa minte cu nerusinare ca l-a "nascut din nou" pruncul inconstient,lepadandu-l de Satana, pana la moartea sa cand pecetluieste cu aceeasi minciuna sinistra ca in schimbul unor slujbe platite, pacatosul mort este trimis in "loc cu verdeata". Fara sa mai luam in calcul ca de-a lungul vietii  individului, acesta este invatat ca un comportament crestin cuprinde:idolatria, necrodulismul, spiritismul/minciuna, crima, ispitirea lui Dumnezeu,si multe alte lucruri combatute in mod fatis de Scriptura si Legea lui Dumnezeu.

Nu degeaba spunea Isus ironizandu-i pe autointitulatii "drept credinciosi" ai vremii ca :"...vamesii si curvele merg inaintea voastra in Imparatia lui Dumnezeu." (Mat.21:31)


View Postleowatcher, on 15th April 2012, 20:59, said:

Deci in opinia mea sincera, si despre care sunt dispus sa-mi tai o mana daca as fi pus in situatia asta, este ca doctrina martorilor este cu mult mai rea chiar si decat sistemul BC nu numai cel al BO. De ce?
Pt ca BO sustine mantuirea prin harul Domnului Iisus Hristos si pazirea poruncilor lui Dumnezeu, nedesfiintand Legea divina cel putin ca teorie (chiar daca au inlocuit Duminica cu Sabatul) totusi ei spun ca cele 10 porunci sunt valabile si pt crestini, iar tu care te trezesti in acest sistem iti poti da seama foarte usor ca sabatul este Sambata tocmai din cauza ca acea biserica recunoaste valabilitatea Legii Domnului si harul salvator al Domnului in ecuatia mantuirii. Mai ales daca studiezi istoria BO, ai sa vezi ca aceasta biserica a tinut atat "ziua Domnului" -Duminica, cat si Sabatul -Sambetei in acelasi timp. Chiar in Bibliile mai vechi scrie clar Sambata in romaneste acolo unde e vorba se sabatul zilei a saptea, spre folosul adventistilor de acum ohmy.gif Deci aici este mai usor de vazut adevarul.

Onestitatea, este dp meu dv capacitatea de a spune adevarul fara ocolisuri, inca de la inceput.E in totala opozitie cu malitiozitatea.
Din acest punct de vedere, martorii ii bat mar atat pe ortodocsi, cat si pe restul neoprotestantilor[afara de adventisti], pentru ca ei de la bun inceput recunosc ca Legea lui Dumnezeu nu este baza Noului Legamant. Ceea ce nu se poate spune in cazul celorlalte amintite, care cu malitiozitate, desi admit ca este valabila, o interpreteaza/modifica/rastalmacesc dupa voia/doctrina lor.

Nu-mi mai veni cu argumente din acestea copilaresti[de doi lei si cincizeci :D ], gen ca "BO ne-a dat Biblia", BO a fost candva onesta", etc.. Stii bine ca atunci cand Dumnezeu doreste ceva, planul Sau este dus la indeplinire ori printr-un vrajitor[Balaam], ori printr-un magar, ori printr-o...piatra. "Caci Dumnezeu, din pietrele acestea poate face pe fiii lui Avraam". :nonobad:
Daca Dumnezeu vroia sa ne dea astazi Biblia, o putea aduce chiar si prin mana unuia orb, surd, mut si paralizat.Eventual, si indracit.

View Postleowatcher, on 15th April 2012, 20:59, said:

In schimb martorii deja au aruncat la gheena cu legea lui Dumnezeu, de asemenea si cu Harul lui Hristos, ba mai mult, ei nu numai ca fac rau, dar il mai si lauda, adica indeplinesc exact cuvintele biblice, in care se spune ca au ajuns sa numeasca raul bine, si binele rau. Tocmai de aceea cei care sunt inauntrul sistemului lor nu mai pot vedea ce bine si ce e rau decat cu mici exceptii, sunt deja goliti de discernamant si umpluti cu ilegalism, si-au pierdut insusirile morale specific umane, sunt superficiali, depersonalizati nu schimbati in bine. A ajunge sa iti pui ca dogma refuzul de a contribui la salvarea vietii copiiilor lor sau al altora prin refuzul cu orice pret al "transfuziei de sange si nu stiu mai ce", deja aceasta biserica este lipsita de caldura si dragostea de care vorbesc apostolii in frunte cu Iisus Hristos. Deci in niciun caz BO nu se poate compara cu martorii lui Yehova, chiar daca ambele prin sistemele lor sunt impotriva credintei adevarate biblice, totusi a doua este paralela total cu crestinismul. Prima a fost credincioasa la timpul ei dar a apostaziat, a doua a fost si este apostata de la inceputul ei si pana la sfarsit pe tot parcursul ei ABRUTIZAT.
Vorbesti de cei din interiorul sistemului...si faci o mare eroare condamnand oameni.
Dintre toate cunostintele mele de toate soiurile religioase, pentru prietenii mei martori, am de spus doar de bine; ca oameni in societate, mi-as dori sa fie doar oameni ca ei. Ei bine, nu vreau sa generalizez; e posibil ca tu sa te fi intalnit chiar cu Dracu dat martor. Si de acolo socul tau, si aversiunea ta fata de ei.

Totusi, ramane pentru martori ca mare minus aruncarea la gunoi a Legii lui Dumnezeu. Judecand dupa acest aspect, ei nu se afla sub Noul Legamant - avand ca baza Legea lui Dumnezeu si harul Sau reprezentat prin iertarea in Fiul lui Dumnezeu - dat de Dumnezeu omului prin Ieremiah, confirmat de Isus si reconfirmat de Pavel...

Referitor la treaba cu transfuziile...martorii au dreptate. Pacat ca la problema transplanturilor  s-au oprit, pentru ca intre timp marele lor profet/indrumator a dat coltu'... :thumbup:

View Postleowatcher, on 15th April 2012, 20:59, said:

Si uite asa am deviat total de la topicul azs vs baptisi, ca sa ne zicem parerile noastre jignitoare la adresa BO si a martorilor mincinosi.
Deci afirmatia ta din quote-le de mai sus ar fi adevarata numai in cazul in care ai schimba ordinea gravitatii celor doua doctrine. Insa unui ortodox precum userul Takumi ai da dovada de nesimtire daca ai avea tupeul sa-i zici ca credinta lui personala este egala cu faradelegea, deci nu prea e frumos sa vorbesti oricand si cu oricine ce te taie pe tine sau pe mine capul, referitor la biserica unuia sau altuia. Trebuie sa fii intelept si sa observi omul care are intentii intr-adevar pornite dintr-un cuget curat si crestin, chiar daca are si defecte. Dragostea spala multe pacate, mai ales pe acelea doctrinar-minore...
Legat de afirmatia ta pe care am boldat-o, nu pot sa-ti spun decat sa-ti arunci Diploma data popoi la gunoi, si astfel, liber, daca mai poti, sa observi/accepti Adevarul.

Am observat un lucru.Nu este mai mare ura indreptata impotriva martorilor, cea venita din BO; ci din sanul sectelor neoprotestante. Si studiind putin cazul, am ajuns la concluzia ca ura asta oarba, nu e bazata pe adevaruri biblice fundamentale, ci e un fel de frustrare a acelor adepti neoprotestanti vis a vis de inferioritatea lor atat ca indivizi care studiaza Biblia, cat si ca secte crestine care nu sunt capabile sa se ridice la nivelul la care reuseste cu atata usurinta sa se ridice secta martorilor. :)

Nu vreau sa ajung - asa cum tu o faci - la discutii/catalogari despre/de useri. Eu raman la a discuta idei/doctrine. :)

Edited by Dude_2nd, 17 April 2012 - 07:42.


#56
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,083
  • Înscris: 09.01.2007
Pe langa Martori, ortodoxia e lumina din lumina.
In general, daca urmaresti teologia oficiala, ortodoxia e 90% biblica. Pacat ca masele se preocupa doar cu restul de 10%.
Problema e ca BOR nu are nici un interes sa popularizeze teologia oficiala, exista zeci de site-uri ortodoxe dar care nu au nici un gir oficial de la Patriarhie.

#57
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

View Postoverseas, on 17th April 2012, 10:34, said:

Pe langa Martori, ortodoxia e lumina din lumina.
In general, daca urmaresti teologia oficiala, ortodoxia e 90% biblica. Pacat ca masele se preocupa doar cu restul de 10%.
Problema e ca BOR nu are nici un interes sa popularizeze teologia oficiala, exista zeci de site-uri ortodoxe dar care nu au nici un gir oficial de la Patriarhie.
Pacat ca e "lumina" din aia ca la "sfantul mormant"... adica una [contrafacuta] care orbeste credinciosii cu min(ci)uni facandu-i incapabili de a mai vedea Adevarul. :D
Conform cu profetia:[Prorocul mincinos]"Savarsea semne mari, pana acolo ca facea chiar sa se coboare foc din cer pe pamant in fata oamenilor. "(Apoc.13:13)

Edited by Dude_2nd, 17 April 2012 - 09:59.


#58
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,083
  • Înscris: 09.01.2007
Ortodocsii au Biblia + Traditia contradictorie. Gasesti printre ei oameni care citesc Cuvantul si mediteaza la chestiuni profunde, dar gasesti si mai multi blocati in superstitii si practici daunatoare.

#59
kruger

kruger

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,927
  • Înscris: 04.02.2006

View Postktulu22, on 16th April 2012, 20:28, said:

In Biblie gasesti ceea ce trebuie sa faci pentru a-L urma pe Hristos, nu in biserica. (Sper ca nu o sa imi interpretezi iar cuvintele)
Fiecare biserica isi are propriile reguli si daca ii intrebi de unde le-au scos, ghici ce vor spune: Din Scriptura, of course.


View Postktulu22, on 16th April 2012, 20:28, said:

Daca tu crezi ca poti sa il urmezi pe Hristos in conditiile tale, te inseli.
Eu nu pun conditii ... eu ti-am expus convingerile mele, la care am ajuns dupa studiul Bibliei. Nu tin cu dintii la convingerile mele, dar le am pentru ca le-am cerut ... de ce sa le incalc, ca imi cere biserica azs? Sa imi argumenteze, sa discutam unde au invatat ei ca botezul sau Sabatul sunt chestii care pot impiedica pe un om sa "devina membru al bisericii".


View Postktulu22, on 16th April 2012, 20:28, said:

Nu am spus ca adventistii hotarasc cine e membru si cine nu. Nu imi da un alt inteles cuvintelor sau postarilor mele.
Am spus ce cred despre botez si despre Sabat, apoi am intrebat daca pot fi membru al bisericii azs ... ai spus ca Nu.    Biblia spune clar sa nu judeci pe nimeni referitor la Sabat sau la botez, tu ai judecat si ai spus verdictul: nu poti fi membru. Poate nu vrei sa fii ala care judeca dupa reguli omenesti, dar esti unul.

View Postktulu22, on 16th April 2012, 20:28, said:

Regulile pe care Dumnezeu le-a dat omului pentru a-L urma El le-a dat si nu biserica, indiferent care este ea. Ce e asa de greu de inteles?
Dumnezeu nu a dat omului un set de reguli, pentru a-L urma. Dumnezeu pune in inima credinciosului un om nou, care traieste dupa indemnurile Duhului Sfant, nu dupa regulile unei biserici.

Biserica are reguli cu privire la supraveghere, nu are dreptul sa opreasca pe cineva de la comuniunea cu Domnul Isus de la frangerea painii, decat pe motiv de pacat. In niciun caz din cauza Sabatului sau a botezului.

View Postktulu22, on 16th April 2012, 20:28, said:

In Biblie gasesti ceea ce trebuie sa faci pentru a-L urma pe Hristos, nu in biserica. (Sper ca nu o sa imi interpretezi iar cuvintele)
Degeaba citesti in Biblie, daca nu ai Duhul Sfant care sa te calauzeasca in tot adevarul. Daca o citesti dupa regulile unui cult, o sa te ratacesti.

Edited by kruger, 17 April 2012 - 11:04.


#60
ktulu22

ktulu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,910
  • Înscris: 21.04.2007

View Postkruger, on 17th April 2012, 11:02, said:

Regulile unei biserici sunt dupa Scriptura, in sensul in care biserica respectiva a inteles Scriptura.

Daca tu dupa studiul Bibliei ai ajuns la concluzia ca nu e pacat sa bei alcool, si sa incalci Sabatul, sau eu stiu la ce concluzii ai mai ajuns, e problema ta intre Dumnezeu si tine. Nu te judec chiar deloc.

Tu m-ai intrebat daca poti fi membru sau nu. Deci e o intrebare cu 2 raspunsuri: da sau nu. Daca as fi spus "da" nu mi-ai mai fi aruncat vorba ca te judec. Daca am spus nu, ai ajuns la concluzia ca te judec. Intrebarea care mi-ai pus-o, mi-ai pus-o fara nici o alternativa de a-ti da un raspuns la care sa nu ai nimic de comentat.

Daca din punctul de vedere al bisericii si al modului in care a inteles aceasta Scriptura, este pacat ca sa incalci Sabatul, de exemplu, tu ce ai vrea sa faca biserica respectiva, sa te accepte in randurile ei? Dumnezeu te accepta fara o pocainta sincera? Incalcarea Sabatului este pacat, chiar Scriptura spune acest lucru, ca tu nu vrei sa crezi ce spune Scriptura, e problema ta. Nu o sa vin cu argumente pro sau contra ideilor tale, pentru ca nu cred ca acesta este scopul.

Eu am citit Scriptura cu rugaciuni catre Dumnezeu de calauzire, si am ajuns la concluzia ca este pacat sa incalci Sabatul, sa bei alcool, si sa manaci carne de porc (sunt numai cateva exemple). Daca eu am ajuns la concluziile astea, de ce ma judeci tu, si dai verdicte care nu le poate da decat Dumnezeu?

#61
kruger

kruger

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,927
  • Înscris: 04.02.2006

View Postktulu22, on 17th April 2012, 14:35, said:

Eu am citit Scriptura cu rugaciuni catre Dumnezeu de calauzire, si am ajuns la concluzia ca este pacat sa incalci Sabatul, sa bei alcool, si sa manaci carne de porc (sunt numai cateva exemple). Daca eu am ajuns la concluziile astea, de ce ma judeci tu, si dai verdicte care nu le poate da decat Dumnezeu?
Vreau sa spun, in primul rand ca nu te judec, Dumnezeu e martor .... nu te judec si nu te dispretuiesc pentru ca ai inteles sa tii Sabatul, sau sa nu mananci carne de porc. Daca asa ai inteles si faci asta pentru Dumnezeu, bine faci .

Ce am cu tine, insa, este ca tu judeci pe cel ce nu a inteles ca tine. Il judeci, de vreme ce spui ca are o problema destul de mare incat sa nu il primesti in biserica. Biblia spune clar ca nu trebuie sa judeci pe nimeni cu privire la Sabat sau la mancaruri. Ca unii inteleg intr-un fel, altii in alt fel , dar nimeni nu trebuie sa judece chestiile astea.

Daca Biblia spune ca unii credinciosi pot intelege ca e ok sa manance porc sau sa nu tina Sabatul, cum iti permiti tu sa respingi pe acel credincios ? De fapt, am mai spus pe topicul asta, Biblia recomanda sa nu staruim in discutii pe tema asta.

Primiți bine pe cel slab în credință și nu vă apucați la vorbă asupra părerilor îndoielnice. Unul crede că poate să mănânce de toate; pe când altul, care este slab, nu mănâncă decât verdețuri. Cine mănâncă să nu disprețuiască pe cine nu mănâncă; și cine nu mănâncă să nu judece pe cine mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit. Cine ești tu, care judeci pe robul altuia? Dacă stă în picioare sau cade, este treaba stăpânului său; totuși va sta în picioare, căci Domnul are putere să-l întărească pentru ca să stea. Unul socotește o zi mai presus decât alta; pentru altul, toate zilele sunt la fel. Fiecare să fie deplin încredințat în mintea lui. Cine face deosebire între zile, pentru Domnul o face. Cine nu face deosebire între zile, pentru Domnul n-o face. Cine mănâncă, pentru Domnul mănâncă; pentru că aduce mulțumiri lui Dumnezeu. Cine nu mănâncă, pentru Domnul nu mănâncă; și aduce și el mulțumiri lui Dumnezeu.

Nu inteleg de ce mai consideri ca nerespectarea Sabatului e un motiv de a respinge pe un credincios...de a nu-l primi ca membru al bisericii. De ce nu ascultati de Biblie? Va e mai draga doctrina cultului vostru? Va e mai draga situatia asta, in care fiecare cult se considera separat de restul Bisericii si LUPTA PENTRU A STA SEPARAT ? Asta faceti, luptati pentru a va declara cat mai speciali, cat mai selecti ... de ce ?

Edited by kruger, 17 April 2012 - 14:04.


#62
ktulu22

ktulu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,910
  • Înscris: 21.04.2007

View Postkruger, on 17th April 2012, 14:03, said:

Daca nu sunt de acord cu tine, asta nu inseamna ca te judec.

Am observat o chestie la tine. Cum iti spune cineva ca ceea ce crezi este gresit din punctul lui de vedere, imediat pui placa cu judecatul. Nu te judec si nu te voi judeca vreodata, indiferent de ceea ce crezi sau vei crede.

Nu eu hotarasc daca te primesc in biserica sau nu, mi-ai cerut un punct de vedere, si mi l-am exprimat. Nu e bine sa interpretezi dupa bunul plac vorbele mele sau ale altcuiva.
Personal nu m-as simti bine intr-o biserica in care credinta lor e diferita ca a mea, nu m-as simti bine.  

Nu te exclud din nici o biserica eu, pentru ca nu am puterea de a face acest lucru, ci doar mi-am exprimat un punct de vedere. Este o diferenta.

#63
kruger

kruger

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,927
  • Înscris: 04.02.2006

View Postktulu22, on 17th April 2012, 15:37, said:

Daca nu sunt de acord cu tine, asta nu inseamna ca te judec.

Am observat o chestie la tine. Cum iti spune cineva ca ceea ce crezi este gresit din punctul lui de vedere, imediat pui placa cu judecatul. Nu te judec si nu te voi judeca vreodata, indiferent de ceea ce crezi sau vei crede.

Nu eu hotarasc daca te primesc in biserica sau nu, mi-ai cerut un punct de vedere, si mi l-am exprimat. Nu e bine sa interpretezi dupa bunul plac vorbele mele sau ale altcuiva.
Personal nu m-as simti bine intr-o biserica in care credinta lor e diferita ca a mea, nu m-as simti bine.  

Nu te exclud din nici o biserica eu, pentru ca nu am puterea de a face acest lucru, ci doar mi-am exprimat un punct de vedere. Este o diferenta.
Eu nu fac pe victima aici... iti pun la proba afirmatiile din postul asta:

Quote

Tu esti aerian rau de tot.....

1. Doctrina oficiala a azs e mult mai buna ca a multora... (deaceea sunt atat de urati adventistii)
2. Biserica adventista nu are control asupra membrilor.
3. Comportamentul mediu e superior fata de al tau... si al altora de pe aici....

Si am inteles ca, potrivit doctrinei adventiste, un om care nu tine Sabatul nu poate fi un membru al bisericii, desi Scriptura spune sa primiti bine pe un om care nu a inteles chestia cu mancatul sau cu Sabatul, el fiind slab, nu ratacit . Scriptura spune sa nu ne judecam intre noi pentru astfel de chestii... si totusi, adventistii nu primesc pe cineva care nu le-a inteles ca ei. Apostolul Pavel spunea Filipenilor, in alt context, tot in afara adevarurilor esentiale despre mantuire: dacă în vreo privință sunteți de altă părere, Dumnezeu vă va lumina și în această privință.  De ce avem asa ceva in Scriptura, nu putea Dumnezeu sa scrie acolo ceva categoric? Eu cred ca trebuie sa invatam chestia asta, de aici: odata ce omul este nascut din nou, incepe sa creasca si va ajunge sa inteleaga adevarurile mai mari (bucatele tari) mai tarziu. El este, totusi, un copil al lui Dumnezeu, pe care voi, adventistii, nu ar trebui sa il respingeti.

Repet: tu ai inceput discutia asta. Si proband ce ai spus, am ajuns la aspectul asta, in care, ce sa fac, sa va laud? Nu va laud...

Edited by kruger, 17 April 2012 - 16:12.


#64
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

View Postoverseas, on 17th April 2012, 11:02, said:

Ortodocsii au Biblia + Traditia contradictorie. Gasesti printre ei oameni care citesc Cuvantul si mediteaza la chestiuni profunde, dar gasesti si mai multi blocati in superstitii si practici daunatoare.
Eu nu ma refer la persoane. Stiu ca in orice religie/secta - fie si in ateism - exista oameni buni.
Totusi, crestinismul fondat de Isus inseamna mai mult decat atata...

Orice parte a Traditiei care contrazice Scripturile/Legea lui Dumnezeu, este anatema.

View Postkruger, on 17th April 2012, 17:11, said:

Si am inteles ca, potrivit doctrinei adventiste, un om care nu tine Sabatul nu poate fi un membru al bisericii, desi Scriptura spune sa primiti bine pe un om care nu a inteles chestia cu mancatul sau cu Sabatul, el fiind slab, nu ratacit . Scriptura spune sa nu ne judecam intre noi pentru astfel de chestii... si totusi, adventistii nu primesc pe cineva care nu le-a inteles ca ei. Apostolul Pavel spunea Filipenilor, in alt context, tot in afara adevarurilor esentiale despre mantuire: dacă în vreo privință sunteți de altă părere, Dumnezeu vă va lumina și în această privință.  De ce avem asa ceva in Scriptura, nu putea Dumnezeu sa scrie acolo ceva categoric? Eu cred ca trebuie sa invatam chestia asta, de aici: odata ce omul este nascut din nou, incepe sa creasca si va ajunge sa inteleaga adevarurile mai mari (bucatele tari) mai tarziu. El este, totusi, un copil al lui Dumnezeu, pe care voi, adventistii, nu ar trebui sa il respingeti.
Kruger, pune in locul poruncii a patra, oricare dintre cele 10 porunci. Cum te-ai simti intr-o organizatie in care ar fi acceptabila prezenta unora care inca nu au ajuns "la lumina" ca curvia/furtul/crima/idolatria[de exemplu] este contra Scripturilor?

Edited by Dude_2nd, 17 April 2012 - 18:01.


#65
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

View PostDude_2nd, on 17th April 2012, 07:41, said:

Comparativ cu un ortodoxia, insusi ateismul este mult mai apreciat de Insusi Dumnezeu. De ce spun asta? Pentru ca pentru un om care este in cautarea lui Dumnezeu, intre multitudinea de religii/credinte care exista, nici macar nu-si va pierde vremea cu ateismul.Asta, pentru ca macar ateismul are onestitatea de a recunoaste de la bun inceput ca credinta lor este ca "nu exista Dumnezeu". In antiteza, ortodoxia, se autointituleaza fara pic de rusine ca fiind "dreapta credinta", ca este calea spre Dumnezeu, singura Biserica, in timp ce ea sustine absolut si invariabil de la A la Z toate lucrurile condamnate de Dumnezeul Biblic. De la nasterea omului, cand popa minte cu nerusinare ca l-a "nascut din nou" pruncul inconstient,lepadandu-l de Satana, pana la moartea sa cand pecetluieste cu aceeasi minciuna sinistra ca in schimbul unor slujbe platite, pacatosul mort este trimis in "loc cu verdeata". Fara sa mai luam in calcul ca de-a lungul vietii  individului, acesta este invatat ca un comportament crestin cuprinde:idolatria, necrodulismul, spiritismul/minciuna, crima, ispitirea lui Dumnezeu,si multe alte lucruri combatute in mod fatis de Scriptura si Legea lui Dumnezeu.
Minti. Si asta e un pacat capital sa stii...  :nonobad:

#66
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

View Postmario_bril, on 17th April 2012, 19:01, said:

Minti. Si asta e un pacat capital sa stii...  :nonobad:
Argumenteaza. :rolleyes:

#67
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

View PostDude_2nd, on 17th April 2012, 18:02, said:

Argumenteaza. :rolleyes:
Argumenteaza tu cele afirmate.Asta daca poti. Nu uita ca inclusiv apocrifele au fost catalogate astfel de catre Biserica Traditionala si nu de catre neo-protestanti care au preluat invataturile si le-au interpretat intr-un mod propriu. :nonobad:

#68
kruger

kruger

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,927
  • Înscris: 04.02.2006

View PostDude_2nd, on 17th April 2012, 19:00, said:

Orice parte a Traditiei care contrazice Scripturile/Legea lui Dumnezeu, este anatema.
Vezi ca stii ?

View PostDude_2nd, on 17th April 2012, 19:00, said:

Cum te-ai simti intr-o organizatie..?
Nu m-as simti bine.

View PostDude_2nd, on 17th April 2012, 19:00, said:

in care ar fi acceptabila prezenta unora care inca nu au ajuns "la lumina" ca curvia/furtul/crima/idolatria[de exemplu] este contra Scripturilor?
Daca ai fi citit atent ce am spus, ai fi observat la ce ma refer. Orice om credincios (chiar si necredincios) stie ca furtul/curvia/idolatria/crima sunt pacat. Deci vorbeam de un om nascut din nou, care, desi nu stie inca toate adevarurile privitoare la botez, Sabat sau mancaruri, este un copil al lui Dumnezeu si nu trebuie respins din biserica din cauza Sabatului sau a mancarurilor. Am si argumentat cu Scriptura, care e mult prea clara in privinta asta. Daca refuzati sa acceptati ce scrie acolo, e pentru ca iubiti doctrina voastra mai mult decat Cuvantul lui Dumnezeu.

#69
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

View Postmario_bril, on 17th April 2012, 19:07, said:

Argumenteaza tu cele afirmate.Asta daca poti. Nu uita ca inclusiv apocrifele au fost catalogate astfel de catre Biserica Traditionala si nu de catre neo-protestanti care au preluat invataturile si le-au interpretat intr-un mod propriu. :nonobad:
Am spus ca ortodoxia nenoroceste spiritual orice persoana care are cat de cat o bruma de credinta.
O astfel de persoana, nu poate cadea in plasa ateismului, pentru ca din onestitate ateismul le spune oamenilor doctrina lui:"Nu exista Dumnezeu!".Asadar, omul credincios nici macar nu-si mai pierde vremea cu acestia.
Cu ortodoxia insa, bietul om cade in plasa; si cu greu reuseste sa mai scape de acolo.; ortodoxia dandu-se singura Biserica adecarata a lui Dumnezeu.

Am spus ca intreaga viata a omului  - in ortodoxie - este sub semnul minciunii. am spus ca inca de la inceputul vietii lui, orice ortodox este mintit cum ca fara a-si da consimtamantul, acel om este izbavit de Diavolul in urma unui ceremonial de tot rasul.
Botezul, a fost introdus de Ioan. Cum la el veneau oameni care nu erau convinsi de cele necesare a precede botezul - si anume pocainta - prorocul ii intoarce inapoi apostrofandu-i:"Pui de naparci, cine v-a invatat sa fugiti de mania viitoare? Faceti, dar, roade vrednice de pocainta voastra. "
Isus, de asemenea spune:"Cine va crede si se va boteza va fi mantuit; dar cine nu va crede va fi osandit. (Marc.16:16)"

Deci, botezul este precedat de credinta si nastere din nou. Acest fundament este total lipsa la ortodoxie. Asadar, asta e prima minciuna cu care este amagit bietul ortodox.

Vorbeam si de ultima minciuna, cu care se inchide cortina in urma bietului nenorocit pacalit. Si anume, ca la inmormantare, contra unei sume de bani, la inmormantare sau la parastas, raposatul poate fi trimis "in loc de verdeata", chiar daca pilda bogatului si Lazar ne arata explicit ca dupa moarte, prapastia nu mai poate fi trecuta, chiar daca popa se face punte peste ea, contra cost.

Iti este suficient?

Edited by Dude_2nd, 17 April 2012 - 18:20.


#70
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

View PostDude_2nd, on 17th April 2012, 18:19, said:

Am spus ca intreaga viata a omului  - in ortodoxie - este sub semnul minciunii. am spus ca inca de la inceputul vietii lui, orice ortodox este mintit cum ca fara a-si da consimtamantul, acel om este izbavit de Diavolul in urma unui ceremonial de tot rasul.
Botezul, a fost introdus de Ioan. Cum la el veneau oameni care nu erau convinsi de cele necesare a precede botezul - si anume pocainta - prorocul ii intoarce inapoi apostrofandu-i:"Pui de naparci, cine v-a invatat sa fugiti de mania viitoare? Faceti, dar, roade vrednice de pocainta voastra. "
Isus, de asemenea spune:"Cine va crede si se va boteza va fi mantuit; dar cine nu va crede va fi osandit. (Marc.16:16)"

Deci, botezul este precedat de credinta si nastere din nou. Acest fundament este total lipsa la ortodoxie. Asadar, asta e prima minciuna cu care este amagit bietul ortodox.
Tu ai studiat vreodata bazele dogmatice ale botezului din ortodoxie? Sau te exprimi intr-un mod ignorant?

View PostDude_2nd, on 17th April 2012, 18:19, said:

Vorbeam si de ultima minciuna, cu care se inchide cortina in urma bietului nenorocit pacalit. Si anume, ca la inmormantare, contra unei sume de bani, la inmormantare sau la parastas, raposatul poate fi trimis "in loc de verdeata", chiar daca pilda bogatului si Lazar ne arata explicit ca dupa moarte, prapastia nu mai poate fi trecuta, chiar daca popa se face punte peste ea, contra cost.
Aici aberezi. La greu. Nu exista asa ceva in ortodoxie. Chiar nu iti este rusine sa minti?

Edited by mario_bril, 17 April 2012 - 18:23.


#71
Dude_2nd

Dude_2nd

    Tehnocrat nihilist cronofag feral mogofan irecuperabil mem

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 37,715
  • Înscris: 04.01.2011

View Postkruger, on 17th April 2012, 19:16, said:

Nu m-as simti bine.
Ei bine, Biserica lui Dumnezeu este o organizatie. Acolo, baza credintei este Legea lui Dumnezeu+credinta in Isus Hristos[harul].
Daca nu te simti bine, Dumnezeu va lucra la inima ta pana te vei simti bine. :)

View Postkruger, on 17th April 2012, 19:16, said:

Daca ai fi citit atent ce am spus, ai fi observat la ce ma refer. Orice om credincios (chiar si necredincios) stie ca furtul/curvia/idolatria/crima sunt pacat. Deci vorbeam de un om nascut din nou, care, desi nu stie inca toate adevarurile privitoare la botez, Sabat sau mancaruri, este un copil al lui Dumnezeu si nu trebuie respins din biserica din cauza Sabatului sau a mancarurilor. Am si argumentat cu Scriptura, care e mult prea clara in privinta asta. Daca refuzati sa acceptati ce scrie acolo, e pentru ca iubiti doctrina voastra mai mult decat Cuvantul lui Dumnezeu.
Aici gresesti. Vezi in ortodoxie unde crima, idolatria, necrodulismul nu sunt percepute ca pacate.

Un om, nu trebuie respins din organizatie in mod superficial. Insa, apostolul spune ca dupa a doua si a treia mustrare,daca omul persista, departeaza-te de omul acela.
Porunca a patra, sau a 7-a, au aceeasi greutate in Legea data de Dumnezeu omului.

#72
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

View PostDude_2nd, on 17th April 2012, 18:26, said:

Vezi in ortodoxie unde crima, idolatria, necrodulismul nu sunt percepute ca pacate.
Iar minti.  :nonobad:

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate