Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Yamaha ax 470

Independenta financiara, pensiona...

Upgrade / inlocuire PC

Cablu cu inel magnetic
 Setari temperatura centrala termica

Anomalie electrica/Interferenta

ZVON: Mihai Bendeac a semnat cu P...

Prea multi bani bagați in ma...
 Usa garaj Nice Spin se deschide p...

Recomandare TV 2500-3000 lei

Sala de sport pentru baschet?

HP Pavilion 14-ec1008nq Ryzen 5 5...
 Mai am nevoie de antivirus?

Viata de noapte Asia

Cum pot vedea inregistrarile facu...

Distribuția si vanzarea presei pe...
 

Router CISCO 2801

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
bliss21

bliss21

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 15.06.2010
Salutare!

Doresc configurarea unui router 2801 care va fi utilizat intr-o companie.  Roueter-ul are 2 interfete FastEthernet si un modul HWIC 4ESW.
Sunt 2 provideri de internet conectati la eth0/0 (ISP1) si eth0/1(ISP2) cu ip-uri statice. Reteaua locala va face parte din VLAN1.
ISP1 doresc sa fie linia principala si doar in cazul in care aceasta nu va fi functionala ( problema fizica - fibercut, cablecut .. sau orice alte problema din reteaua ISP-ului) sa se faca trecerea pe ISP2 ( linie de backup). Am incercat configurarea lui cu "IP Service Level Agreements " pentru failover/load balancing dar ios-ul nu are toate optiunile pentru comanda ip-sla si nu se poate face update fara un service contract , ceea ce este exclus.
As dori raspunsuri la subiect oferite de cei care au experienta si cunosc.

Va multumesc.  :peacefingers:

#2
antidote

antidote

    V

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,073
  • Înscris: 29.07.2005
Salut. Nu merge un FHRP cu priority tracking?

#3
bliss21

bliss21

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 15.06.2010

View Postantidote, on 22nd February 2012, 13:07, said:

Salut. Nu merge un FHRP cu priority tracking?

Nu am incercat si sincer sa fiu nu stiu cum as putea sa il configurez cu FHRP. Daca ma poti ajuta cu un config ..  !  :thumbup:

#4
antidote

antidote

    V

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,073
  • Înscris: 29.07.2005
De fapt vorbesc prostii... First Hop Redundancy Protocols merg pentru mai multe routere si tu ai doar unul. Cred ca solutia ramane SLA. Daca nu... inseamna ca nu se poate si cu burta plina si cu branza in traista si trebuie platit pentru o licenta de IOS mai nou.

#5
bliss21

bliss21

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 15.06.2010

View Postantidote, on 22nd February 2012, 16:29, said:

De fapt vorbesc prostii... First Hop Redundancy Protocols merg pentru mai multe routere si tu ai doar unul. Cred ca solutia ramane SLA. Daca nu... inseamna ca nu se poate si cu burta plina si cu branza in traista si trebuie platit pentru o licenta de IOS mai nou.
partial am reusit ...  :thumbup:

interface FastEthernet0/0
description ISP1
ip address 192.168.8.10 255.255.255.0
ip nat outside
duplex auto
speed auto
!
interface FastEthernet0/1
description ISP2
ip address 192.168.2.10 255.255.255.0
ip nat outside
duplex auto
speed auto
!
interface FastEthernet0/3/0
!
interface FastEthernet0/3/1
!
interface FastEthernet0/3/2
!
interface FastEthernet0/3/3
!
interface Vlan1
description $ES_LAN$
ip address 192.168.1.1 255.255.255.0
ip nat inside
!
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.8.1
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.2.1 10
!
ip http server
ip http authentication local
ip http timeout-policy idle 60 life 86400 requests 10000
ip nat inside source route-map ISP2 interface FastEthernet0/1 overload
ip nat inside source route-map ISP1 interface FastEthernet0/0 overload
!
access-list 100 permit ip 192.168.1.0 0.0.0.255 any
route-map ISP2 permit 10
match ip address 100
match interface FastEthernet0/1
!
route-map ISP1 permit 10
match ip address 100
match interface FastEthernet0/0
!
!
control-plane


Este configurat pentru failover .. trece doar daca scot cablul de la ISP1 pe ISP2 .. daca simulez o problema care a ar putea fi la provider nu mai trece. :cursing:

#6
marchand

marchand

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 617
  • Înscris: 26.06.2008
Vezi aici http://docwiki.cisco...uration_Example

#7
bliss21

bliss21

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 15.06.2010

View Postmarchand, on 22nd February 2012, 18:38, said:



Aici este exact ceea ce am configurat pe el (vezi config de mai sus din post). Dar daca este o problema in reteaua isp-ului si internetul pe una dintre linii nu mai merge acesta nu face trecerea pe cealalta linie.

#8
marchand

marchand

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 617
  • Înscris: 26.06.2008
Incearca  sa configurezi IP SLA

De exemplu :

R-Test(config)# ip sla 1
R-Test(config)# icmp-echo 1.1.1.1 source-interface FastEthernet0/0
R-Test(config)# timeout 1000
R-Test(config)# threshold 2
R-Test(config)# frequency 3
R-Test(config)# ip sla schedule 1 life forever start-time now
R-Test(config)# track 1 ip sla 1 reachability
R-Test(config)# ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 1.1.1.1 track 1

Edited by marchand, 23 February 2012 - 17:48.


#9
bliss21

bliss21

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 15.06.2010

View Postmarchand, on 23rd February 2012, 17:47, said:

Incearca  sa configurezi IP SLA

De exemplu :

R-Test(config)# ip sla 1
R-Test(config)# icmp-echo 1.1.1.1 source-interface FastEthernet0/0
R-Test(config)# timeout 1000
R-Test(config)# threshold 2
R-Test(config)# frequency 3
R-Test(config)# ip sla schedule 1 life forever start-time now
R-Test(config)# track 1 ip sla 1 reachability
R-Test(config)# ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 1.1.1.1 track 1


nu am toate optiunile pentru comanda IP SLA, IP SLA MONITOR , RTR .. aceasta metoda este exclusa .. :)

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate