Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

BSOD help - Windows 11 22H2

Șuierat scurt Volvo V50 2.0 ...

The Mother (2023)
 The Last Of Us (2023)

Problema masina de spalat Gorenje...

Upgrade Nvidia 1080Ti pentru 4k 1...

Sfaturi curatare incalzire pardos...
 CI AM/FM Sanyo LA1201 ramas fara FM

Montare sau nu vana cu 3 cai!?

Sugestie salariu arhitect

Aftershave care trebuie diluat ca...
 Noul Chromecast cu Google TV (HD)

Armageddon Time (2022)

Inversat cabluri + cu -

The Good Nurse (2022)
 

Router CISCO 2801

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
bliss21

bliss21

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 15.06.2010
Salutare!

Doresc configurarea unui router 2801 care va fi utilizat intr-o companie.  Roueter-ul are 2 interfete FastEthernet si un modul HWIC 4ESW.
Sunt 2 provideri de internet conectati la eth0/0 (ISP1) si eth0/1(ISP2) cu ip-uri statice. Reteaua locala va face parte din VLAN1.
ISP1 doresc sa fie linia principala si doar in cazul in care aceasta nu va fi functionala ( problema fizica - fibercut, cablecut .. sau orice alte problema din reteaua ISP-ului) sa se faca trecerea pe ISP2 ( linie de backup). Am incercat configurarea lui cu "IP Service Level Agreements " pentru failover/load balancing dar ios-ul nu are toate optiunile pentru comanda ip-sla si nu se poate face update fara un service contract , ceea ce este exclus.
As dori raspunsuri la subiect oferite de cei care au experienta si cunosc.

Va multumesc.  :peacefingers:

#2
antidote

antidote

    V

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,073
  • Înscris: 29.07.2005
Salut. Nu merge un FHRP cu priority tracking?

#3
bliss21

bliss21

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 15.06.2010

View Postantidote, on 22nd February 2012, 13:07, said:

Salut. Nu merge un FHRP cu priority tracking?

Nu am incercat si sincer sa fiu nu stiu cum as putea sa il configurez cu FHRP. Daca ma poti ajuta cu un config ..  !  :thumbup:

#4
antidote

antidote

    V

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,073
  • Înscris: 29.07.2005
De fapt vorbesc prostii... First Hop Redundancy Protocols merg pentru mai multe routere si tu ai doar unul. Cred ca solutia ramane SLA. Daca nu... inseamna ca nu se poate si cu burta plina si cu branza in traista si trebuie platit pentru o licenta de IOS mai nou.

#5
bliss21

bliss21

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 15.06.2010

View Postantidote, on 22nd February 2012, 16:29, said:

De fapt vorbesc prostii... First Hop Redundancy Protocols merg pentru mai multe routere si tu ai doar unul. Cred ca solutia ramane SLA. Daca nu... inseamna ca nu se poate si cu burta plina si cu branza in traista si trebuie platit pentru o licenta de IOS mai nou.
partial am reusit ...  :thumbup:

interface FastEthernet0/0
description ISP1
ip address 192.168.8.10 255.255.255.0
ip nat outside
duplex auto
speed auto
!
interface FastEthernet0/1
description ISP2
ip address 192.168.2.10 255.255.255.0
ip nat outside
duplex auto
speed auto
!
interface FastEthernet0/3/0
!
interface FastEthernet0/3/1
!
interface FastEthernet0/3/2
!
interface FastEthernet0/3/3
!
interface Vlan1
description $ES_LAN$
ip address 192.168.1.1 255.255.255.0
ip nat inside
!
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.8.1
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.2.1 10
!
ip http server
ip http authentication local
ip http timeout-policy idle 60 life 86400 requests 10000
ip nat inside source route-map ISP2 interface FastEthernet0/1 overload
ip nat inside source route-map ISP1 interface FastEthernet0/0 overload
!
access-list 100 permit ip 192.168.1.0 0.0.0.255 any
route-map ISP2 permit 10
match ip address 100
match interface FastEthernet0/1
!
route-map ISP1 permit 10
match ip address 100
match interface FastEthernet0/0
!
!
control-plane


Este configurat pentru failover .. trece doar daca scot cablul de la ISP1 pe ISP2 .. daca simulez o problema care a ar putea fi la provider nu mai trece. :cursing:

#6
marchand

marchand

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 599
  • Înscris: 26.06.2008
Vezi aici http://docwiki.cisco...uration_Example

#7
bliss21

bliss21

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 15.06.2010

View Postmarchand, on 22nd February 2012, 18:38, said:



Aici este exact ceea ce am configurat pe el (vezi config de mai sus din post). Dar daca este o problema in reteaua isp-ului si internetul pe una dintre linii nu mai merge acesta nu face trecerea pe cealalta linie.

#8
marchand

marchand

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 599
  • Înscris: 26.06.2008
Incearca  sa configurezi IP SLA

De exemplu :

R-Test(config)# ip sla 1
R-Test(config)# icmp-echo 1.1.1.1 source-interface FastEthernet0/0
R-Test(config)# timeout 1000
R-Test(config)# threshold 2
R-Test(config)# frequency 3
R-Test(config)# ip sla schedule 1 life forever start-time now
R-Test(config)# track 1 ip sla 1 reachability
R-Test(config)# ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 1.1.1.1 track 1

Edited by marchand, 23 February 2012 - 17:48.


#9
bliss21

bliss21

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 15.06.2010

View Postmarchand, on 23rd February 2012, 17:47, said:

Incearca  sa configurezi IP SLA

De exemplu :

R-Test(config)# ip sla 1
R-Test(config)# icmp-echo 1.1.1.1 source-interface FastEthernet0/0
R-Test(config)# timeout 1000
R-Test(config)# threshold 2
R-Test(config)# frequency 3
R-Test(config)# ip sla schedule 1 life forever start-time now
R-Test(config)# track 1 ip sla 1 reachability
R-Test(config)# ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 1.1.1.1 track 1


nu am toate optiunile pentru comanda IP SLA, IP SLA MONITOR , RTR .. aceasta metoda este exclusa .. :)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate