Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Sfat auto Crossover 18000 €

La ce se refera un cod informatic...

Ce aș putea face cu 4 HDD fo...
 Plafoniera led cu efect 3d :)

Rss <content:encoded>

Cum faceti cu curierii?

Psihologia- este o știin5...
 Lukașenko anunța ca a i...

Poziționare eficienta senzor...

stereotaxie

curs desen - sau cum sa inveti si...
 Sfat telefon buget 1000-1200 LEI

Cum se inchiriaza mai eficient un...

3 intrebari legate de electroliza...

Sfat cumparare auto 4500 euro
 

Tigaie pentru plita cu inductie !

- - - - -
  • Please log in to reply
105 replies to this topic

#55
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,282
  • Înscris: 15.09.2010

 biggdaniell, on 05 august 2013 - 16:33, said:

Salve,

Stie careva ce vas ar fi cel mai potrivit pentru fierberea unui terci din mai multe cereale (gen mamaliga) pana la o consistenta destul de solida pe plita cu inductie?
Ideea e ca trebuie fiert cateva ore si orice am incercat pana acum (pe aragaz cu gaz) se lipeste in draci si se distruge vasul (astea emailate). Acum folosesc un tuci de 6 litri din aluminiu (da, stiu...e toxic) pe care il las la muiat cu zilele si-l frec cu burete metalic de-mi sar capacele.

Ca variante am gandeam la un ceaun de fonta asezonat si/sau oala/cratita din aluminiu cu insertiile alea pentru inductie pe fund.

Cred că o oală de inox care are pe fund semnul  inducție ar merge foarte bine. Pui la fiert la putere mai mare până dă în clocot, apoi lași puterea mai mică, cam la nivelul 3 dar mai trebuie să și amesteci, nu s-o uiți cu orele pe plită. Sunt la hypermarketuri, la raionul gastro oale profesionale de calitate foarte bună, cu fundul destul de gros ca să nu se prindă mâncarea. Mi-am luat eu ieri o crăticioară de vreo 2 l dar aveau și de dimensiuni mari și foarte mari.

#56
biggdaniell

biggdaniell

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 408
  • Înscris: 03.12.2005
Am o oala de inox suficient de mare acasa dar mi-a fost frica sa n-o stric (am stricat una emailata de aceeasi dimensiune/grosime). Nu prea e gros fundul ce-i drept.
Nu se pune problema c-o uit pe aragaz, la tuciul actual amestec la cel mult 2 minute (intepenesc langa aragaz) si tot se lipeste/arde zdravan.
Din cate stiu la inox nici nu trebuie sa fie facuta pentru inductie, toate fiind compatibile (sunt fero-magnetice) dar banuiesc ca e mai safe sa aibe si simbolul.

Cu fonta n-a incercat nimeni ceva similar?

#57
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,282
  • Înscris: 15.09.2010
Nu toate inoxurile sunt compatibile. Când îți cumperi o oală pentru inducție, uită-te pe fundul ei să vezi dacă are semnul acela in formă de spirală sau dacă scrie inductie pe ea. Oala de fontă cred că merge dar ca să fii sigur/ă  pune un magnet pe fundul ei și dacă  se lipește, înseamnă că merge pe inductie. E diferență mare intre plita pe inducție și plita cu gaz. La inducție ai șanse minime să arzi mâncarea. Dacă procedezi cum ți-am spus eu, adică după ce dă în fiert pui la putere mică (3-4) și mai și amesteci din când în când, rezultatul e garantat.

#58
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 249,895
  • Înscris: 08.10.2015
Fonta merge sigur. Am un ceaun de fonta pe care il foloseam la prajit cartofi pe aragazul vechi si merge impecabil si pe inductie.

#59
biggdaniell

biggdaniell

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 408
  • Înscris: 03.12.2005
Da, asta zice toata lumea. Intrebarea e daca se preteaza un ceaun din fonta la ce imi trebuie mie (am scris mai sus - sa fierb un terci multi-cereale cateva ore si sa-l mai pot curata fara peria de sarma)

#60
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 249,895
  • Înscris: 08.10.2015
Pai nu vad care e diferenta intre a fierbe cu tuciul pe aragaz sau pe inductie. Diferenta la inductie pe treapta mica de putere e ca nu functioneaza continuu, ci in etape, porneste, incalzeste, opreste, ciclu de cateva secunde in functie de puterea aleasa. Adica daca se prindea pe aragaz, se va prinde si la inductie, nu tine de tipul de incalzire.

#61
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,282
  • Înscris: 15.09.2010

 MembruAnonim, on 09 august 2013 - 20:42, said:

Pai nu vad care e diferenta intre a fierbe cu tuciul pe aragaz sau pe inductie. Diferenta la inductie pe treapta mica de putere e ca nu functioneaza continuu, ci in etape, porneste, incalzeste, opreste, ciclu de cateva secunde in functie de puterea aleasa. Adica daca se prindea pe aragaz, se va prinde si la inductie, nu tine de tipul de incalzire.

Așa o fi, dar eu nu am mai "reușit" să ard nimic de când am plita pe inducție.

#62
biggdaniell

biggdaniell

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 408
  • Înscris: 03.12.2005
In teorie la inductie incalzirea vasului e uniforma (cel putin la vasele integral fero-magnetice - nu doar pe fund cum sunt unele) spre deosebire de gaz unde partea de jos se incinge mult mai tare decat restul vasului (si deci pe fund se lipeste). Zic "in teorie" pentru ca nu am inca plita cu inductie si testez si practic. Oricum, la recomandarea lui Freddy12 o sa iau o oala de inox cu fundul cat mai gros si evident facuta pentru inductie (o sa iau cat de curand si plita dar o sa incerc intai pe aragaz - sper sa n-o stric).

#63
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,282
  • Înscris: 15.09.2010
N-o strici. Doar se va arde pe fund si va trebui sa freci la ea de o sa-ti sara capacele. Crede-ma, sunt "specialist" in a arde oale, de-aia mi-am si luat plita cu inductie.

#64
biggdaniell

biggdaniell

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 408
  • Înscris: 03.12.2005
Freddy, merci de sfat. Am luat oala asta (deci ieftineala, nu fitze), am testat si s-a curatat ffff usor. Evident ca s-a lipit pe fund desi am amestecat ff des, dar am lasat-o juma' de ora cu apa si detergent si s-a luat "lipitura" cu o paleta de lemn (lingura plata) fara efort. Au ramas niste pete pe ici pe colo, dar banuiesc ca trebe s-o mai las putin cu apa.

Merci inca o data!!

P.S. Dau un pahar de braga rece daca ai drum prin rahova (practic pentru braga am luat-o, se face din terciul de care pomeneam) :)

#65
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,282
  • Înscris: 15.09.2010
Oh, bragă! De când nu am mai băut o bragă bună! De când trăia moșul de la Bușteni cu prăvălia din centru.  Mulțumesc de invitație. Dacă aș locui în București să stii că aș veni. Măcar poți să-mi dai rețeta, poate încerc și eu când s-o mai răcori afară. Pune o tablă pe ochiul aragazului și nu se va mai prinde așa rău. Păcat să aibă braga gust de afumat.

Edited by Freddy12, 12 August 2013 - 09:21.


#66
biggdaniell

biggdaniell

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 408
  • Înscris: 03.12.2005
Retele de pe net sunt naspha, am incercat mai multe si urmate intocmai nici una nu mi-a placut (una nu mi-a iesit deloc chiar). Asa ca m-am apucat sa experimentez folosind informatii atat de pe net cat si de la producatori (care-s f zgarciti cu ele) si judecand dupa gust sunt f aproape de braga etalon pentru mine (braga de Slatina - de la Atletul Albanez). O sa ma apuc sa scriu reteta detaliata la care am ajuns si am s-o fac PUBLICA! O sa-ti dau un mesaj cu link-ul cand v-a fi gata.

Bafta!

#67
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,282
  • Înscris: 15.09.2010
Și moșul de la Bușteni cred că era albanez. Era venit de la Ada-Kale. Am o carte de bucate de dinainte de război al Sandei Marin, mă apuc să caut cartea care e prin niște cutii pe care nu am apucat să le golesc după mutare. Apoi voi căuta și rețeta de bragă, poate o găsesc în tomul acesta de vreo 10cm grosime. In cartea format pdf nu are decât rețetă de cvas, o băutură fermentată cam în genul cum se prepară socata.

Edited by Freddy12, 12 August 2013 - 10:52.


#68
biggdaniell

biggdaniell

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 408
  • Înscris: 03.12.2005
Am un prieten "mort" dupa cvas. Da-mi si mie pdf-ul ala te rog.

#69
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,282
  • Înscris: 15.09.2010
Dă pe google Sanda Marin și apoi pe celendo.ro și îți apare cartea de bucate în format pdf.  Rețeta de cvas o gasești la pagina 231.

#70
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,282
  • Înscris: 15.09.2010
Așa ceva ti-a trebui ca să nu se mai prindă de fund. Asta e cam scumpă că e de la DMail  adică 73 lei dar cred ca poți găsi și ceva la 10-20 lei dacă vei căuta.

Attached Files



#71
biggdaniell

biggdaniell

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 408
  • Înscris: 03.12.2005
Am gasit cartea, merci.
Am gasit si link-ul pe dmail, cam greu plecand doar de la poza dar l-am gasit. Oricum, scumpa.
Am gasit asa ceva. O fi buna, n-o fi buna?!

P.S. am intrebat pe okazii mai multi vanzatori care au cartea originala a Sandei si nu au gasit nimic de braga.

L.E. Am mai gasit si asta.

Edited by biggdaniell, 14 August 2013 - 15:03.


#72
enen

enen

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 09.08.2006
Daca asez pe o plita cu inductie un vas cu diametru fundului mai mare decat diametrul util de incalzire al plitei,ce se intampla? Vreau sa cumpar o plita ieftina,dar producatorul zice ca nu suporta mai mult de 6Kg. Alta belea!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate