Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Tigaie pentru plita cu inductie !
Last Updated: May 06 2020 11:10, Started by
catosp
, Feb 18 2012 19:03
·
0
#37
Posted 31 May 2012 - 14:43
Eu am o tigaie marca Real (luata din Real :D) pe ea scrie ca poate fi folosita si pe gaz si pe electric si pe ceramic, a fost foarte ieftina si e ok.
Dar are un mare minus, coada e mai grea ca tigaia :D (e cat diametrul tigaii) si cade, ce as putea sa fac ? |
#38
Posted 31 May 2012 - 16:03
AMDG, on 31st May 2012, 15:33, said: Cu mult mai putin ulei/grasime decat cantitatea cu care se gateste tipic intr-o tigaie inox/multistrat, AMDG, on 31st May 2012, 15:33, said: Ca ingrediente se pot gati mai de toate cu exceptia lichidelor acide AMDG, on 31st May 2012, 15:33, said: si se ajunge in timp ca sa nu mai fie nevoie de nici un astfel de ingredient - tigaie devine in sine non-adeziva. ( vezi cate gatesc chinezii in wok-urile lor de fonta subtire ). Pentru a evita rugina se recomanda stergerea dupa folosire sau daca esti precaut ungerea cu slanina. AMDG, on 31st May 2012, 15:33, said: De o tigaie de acest gen ai de fapt mai putina grija, spre deosebire de teflon ce se transforma in otrava la temperaturi inalte cand e uitat pe foc, si in plus stratul se zgarie in timp, sau de 3-ply ce se deformeaza/erodeaza in timp si la raciri bruste. Spre deosebire de otelul carbon o asemenea deformare face sa plezneasca straturile de aluminiu, nu e doar ceva estetic ce poate fi rezolvat cu un ciocan. AMDG, on 31st May 2012, 15:33, said: Pentru un Master Chef o tigaie de cupru e cea mai buna - se preteaza cel mai bine la emisiunile TV unde ii poate face pe ceilalti sa se simta niste nepriceputi ce pierd timpul si carora li se prinde mancarea :) Edited by andrei_0, 31 May 2012 - 16:08. |
#39
Posted 31 May 2012 - 16:35
andrei_0, on 31st May 2012, 17:03, said: Aham, deci prezinta acelasi "mare" dezavantaj ca si celelalte :) In timp se formeaza un strat antiaderent ce nu mai are nevoie de asezonare. andrei_0, on 31st May 2012, 17:03, said: Deci adio deglasat cu vin, adio rosii, maxima atentie la masline si smantana, si doamne fereste sa folosesti otet sau zeama de lamaie la vre-un sos. De asemenea, daca cumva te gandesti sa faci ceva de mancare la cina si sa lasi vasele pe a doua zi, poti sa te astepti ca dimineata sa ai de frecat la oxizii (rugina) de pe tigaie. La fel daca te gandesti ca pui tigaia in frigider cu ceea ce ai gatit si nu ai servit imediat. Chinezii gatesc mancaruri si mai corozive in wok-urile lor de fonta :rolleyes: E mult mai usor sa stergi mancarea de pe un strat antiaderent decat sa freci mancarea ce s-a prins pe inox. Sigur ca o poti lasa acolo zile in sir, dar oare asta e ideea ? Apropo, cu exceptia supelor nu pun oalele in frigider tocmai ca sa nu frec mai tarziu cand se intareste. Deja vorbim de oale si nu de tigai, unde cantitatea mai mica se preteaza pentru consum imediat, daca vrei ne mutam pe topicul cu oale de fonta tip cocotte :naughty: andrei_0, on 31st May 2012, 17:03, said: datile urmatoare iar incepi cu uleiul si asezonatul tigaii. Nu e cazul, exista vase de fonta vechi antiaderente dupa ani de folosire. :rolleyes: andrei_0, on 31st May 2012, 17:03, said: Numai mie mi se pare putin probabil scenariul in care un utilizator atat de nepriceput incat uita tigaia teflonata pe foc pana o ia mama naibii sau pe aia triplu strat pana ii pusca niturile sa fie totusi atat de mare maestru si sa reuseasca sa gateasca intr-o tigaie "asezonata" astfel incat sa nu i se arda/lipeasca mancarea niciodata? Nu poti distruge o tigaie de fier, dar te poti otravi cu una de teflon sau poti distruge una multistrat. Sa nu incep cu sanatatea aluminiului :rolleyes: andrei_0, on 31st May 2012, 17:03, said: De acord, dar te rog sa imi arati de unde cumpar asa ceva sub 100 de euro, fiindca chiar as vrea una. Asta in conditiile in care o tigaie triplu strat Al de calitate (triplustratificata si pe margine - gen Demeyre, nu doar pe fund ) costa 50-100 de euro. De fapt un Demeyere John Pawson 7 ply e pe la 300 EUR, mai scumpa decat o tigaie de cupru la reducere gen Debuyer Prima Matera :rolleyes: |
#40
Posted 16 June 2012 - 19:43
vreau sa cumpar o plita pe inductie, dar am citit in manual ca diametrul vasului trebuie sa fie mai mare de 15 cm si grosimea fundului mai mare de 1,5 mm.
daca pun un ibric de inox, cu diametru mai mic si mai subtire ... ce se intampla? ca nu vreau sa beau un kg de cafea sau ceai de dimineata pentru oale/cratiti gatit ... se incadreaza in specificatiile aparatului, dar vreau sa imi fac si ceaiul rapid dimineata ... trebuie sa il fac in ceaun? ^_^ |
#41
Posted 16 June 2012 - 22:07
Daca tabla e subtire, e posibil sa se deformeze din cauza incalzirii puternice.
Daca vasul e prea mic in diametru, e posibil ca plita sa nu il detecteze si sa nu porneasca incalzirea. Cam toate plitele moderne au un circuit de detectie a masei metalice de deasupra ei, daca nu simte ceva voluminos, nu porneste. De ex. daca lasi o furculita pe plita si dai drumul, cel mai probabil plita nu va porni. |
#42
Posted 16 June 2012 - 22:11
nu ma gandeam chiar la o furculita :)
un ibric are cam 10-12 cm diametru ... nu stiu cat de sensibil este senzorul unei plite ... din cauza asta si cer parerea celor care au si s-au lovit practic de acesta problema |
#43
Posted 16 June 2012 - 22:24
Pai eu m-am lovit practic de ea, la bucatarie am plite pe inductie. Fiecare plita are "senzorul" calibrat altfel. Am pus in ghilimele senzorul deoarece practic nu exista nici un senzor, masurarea se face prin bobina de inductie care incalzeste vasul. Daca in manualul plitei spune sa pui vase peste o anumita dimensiune, e logic sa presupui ca cele sub acea dimensiune nu vor lasa plita sa porneasca.
|
#44
Posted 16 June 2012 - 22:31
data, on 16th June 2012, 20:43, said: vreau sa cumpar o plita pe inductie, dar am citit in manual ca diametrul vasului trebuie sa fie mai mare de 15 cm si grosimea fundului mai mare de 1,5 mm. daca pun un ibric de inox, cu diametru mai mic si mai subtire ... ce se intampla? ca nu vreau sa beau un kg de cafea sau ceai de dimineata pentru oale/cratiti gatit ... se incadreaza in specificatiile aparatului, dar vreau sa imi fac si ceaiul rapid dimineata ... trebuie sa il fac in ceaun? ^_^ Nu se intampla nimic, deoarece inoxul nu e feromagnetic :naughty: ( nu se formeaza curentii turbionari Foucault in NEFEROASE!) Am spus... ca se foloseste o placa de fonta/otel care e ~30lei Cafeaua buna se face in ibric de Cupru (Arama) Cositorit :thumbup: asa ca iei o ladita, oala, ceaun din Fe sau fonta pui nisip si ai "cafea la nisip" , oricum cafeaua/ceaiul nu se fierb ci se oparesc |
#45
Posted 16 June 2012 - 22:41
#46
Posted 16 June 2012 - 23:07
Cam te inseli.. INOX ALIMENTAR are in compozitie: C, N, Cr, Ni, Mo, Mn, Si , Ce, Cu...
Otel-INOX e de uz INDUSTRIAL :naughty: !! Dar cel mai simplu : verifici cu un magnet! Edited by mihaiC1, 16 June 2012 - 23:24. |
|
#47
Posted 17 June 2012 - 16:16
exista si otel inox alimentar care contine fier ... si care nu contine fier
sau cei care fac oale nu au aflat ca otelul din care isi fac oalele nu este alimentar. pentru ca am vazut oale din inox dintr-un singur strat pe care magnetul se lipeste foarte ferm cutile cu lama inox nu sunt folosite la taiat mancarea? de exemplu 1.4116 nu e otel inox folosit in industria alimentara? |
#48
Posted 17 June 2012 - 16:58
Vezi ca te incurci cu inoxul:
1.clasa austenica ( seria 300 – 304 si 316 ) – cea mai des folosita – contine 0,15 % carbon – un minim 16 % crom si nichel sau mangan care mentin structura austenitica la o gama larga de temperaturi. O compozitie uzuala este 18 % crom si 10 % nichel , ( 18/10 inox ) folosita pt tacamuri . Continut ridicat de otel austenitic mareste pretul acestora. Versiuni cu mai putin carbon, ca 316 L sau 304 L sunt folosite pentru a evita probleme de coroziune cauzate de sudura. L indica faptul ca continutul de carbon din aliat este sub 0,03 % reducand efectul de sensitizare inregistrat in momentul sudurii la temperaturi inalte. 2. Inox feritic ( cel mai des 430 ) are proprietati ingineresti mai bune decat cel austenitic, dar are o rezistenta mai scazuta la coroziune, datorita continutului scazut de crom si nichel. De obicei este mai ieftin , pentru ca contine intre 10,5 si 27 % crom si putin nichel. 3.Otel inoxidabil Martensitic nu este rezistent la coroziune ca celelalte 2 dar este foarte puternic si greu de masinat , putand fi calit prin tratament termic. Inoxul martensitic contine crom ( 12 – 14 % ) , nichel ( 2 %) – fiind magnetic 4. Asta ca sa fii atent ce oale, tacamuri INOX cumperi :naughty: !! Se mai foloseste FIER FORJAT (99% Fe cu max. 0,2% C) la unele tigai, ceaune, discuri in loc de Fonta ( 2,06- 4,3 % Carbon) si cel mai bun la cutite, satare, topoare e OTEL (0,2- 2,05% C) |
#49
Posted 17 June 2012 - 20:54
am citit destul de mult despre oteluri si stiam ce ai postat ...
dar ce nu am inteles este daca a fost o demonstratie ca nu exista otel inox care sa contina fier? pentru ca cel feritic si cel martensitic sunt magnetice chiar si cel austenitic poate capata proprietati magnetice, mai reduse, prin tratament termic, fara sa se umble la compozitia chimica apoi nu inteleg ce vrei sa spui otel=fier+carbon (plus altele) ... ai alta definitie? sau vrei sa spui ca "inoxul alimentar" nu e otel sau nu contine fier? mihaiC1, on 17th June 2012, 00:07, said: Cam te inseli.. INOX ALIMENTAR are in compozitie: C, N, Cr, Ni, Mo, Mn, Si , Ce, Cu... Otel-INOX e de uz INDUSTRIAL :naughty: !! ... |
#50
Posted 18 June 2012 - 14:34
Ideia : nu poti gati intr-o tigaie/recipient daca nu are proprietati magnetice.. cu inductie!
Concluzia ta ca Fe+C, adica tot ce e Aliaj Otel este feromagnetic... gresit! Numai 10% NICHEL (nu numai Ni ci si alte elemente DIAMAGNETICE) in otel/Fier "strica/anuleaza" proprietatea magnetica, oricat ai trata termic aliajul :P Si culmea cel mai bun inox in bucatarie are exact 10%Ni si 18% Cr :thumbup: Am spus eu ca nu contine sau ca are Fe ??? Aminteam exact de elementele ce anuleaza sau inrautatesc proprietatile INOX-ului in ale' magnetismului -_- Sa nu uitam de vase din Tuci (Fonta), Fier forjat, Otel, ACOPERITE , PLACATE cu Nichel, Cadmiu, Zinc, Cositor, Crom care merg de minune la inductie (unele zici ca sunt de inox :coolspeak: !) Edited by mihaiC1, 18 June 2012 - 14:51. |
#51
Posted 18 November 2012 - 21:50
poate sa-mi recomande cineva un grill de care este multumit pentru plita pe inductie ?
|
|
#53
Posted 05 August 2013 - 16:33
Salve,
Stie careva ce vas ar fi cel mai potrivit pentru fierberea unui terci din mai multe cereale (gen mamaliga) pana la o consistenta destul de solida pe plita cu inductie? Ideea e ca trebuie fiert cateva ore si orice am incercat pana acum (pe aragaz cu gaz) se lipeste in draci si se distruge vasul (astea emailate). Acum folosesc un tuci de 6 litri din aluminiu (da, stiu...e toxic) pe care il las la muiat cu zilele si-l frec cu burete metalic de-mi sar capacele. Ca variante am gandeam la un ceaun de fonta asezonat si/sau oala/cratita din aluminiu cu insertiile alea pentru inductie pe fund. |
#54
Posted 05 August 2013 - 17:01
Magnetul e sfânt, am observat că în ultima vreme mai toate vasele de inox sunt magnetice, deci plita cu inducţie nu va avea taine în a le încălzi. Ultimele vase achziţionate sunt o oală de presiune şi o oală de lapte, ambele din inox magnetic.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users