Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Tigaie pentru plita cu inductie !
Last Updated: May 06 2020 11:10, Started by
catosp
, Feb 18 2012 19:03
·
0
#1
Posted 18 February 2012 - 19:03
Salutare !
Am achizitionat de curand o plita cu inductie de la Vichi cu un singur ochi...si cand am ajuns acasa am observat ca tigaia tefal pe care o foloseam nu "functioneaza" pentru ca nu are fier....acum ma gandesc sa cumpar alta tigaie dar nu stiu cum arata insemnul ce indica ca tigaia merge si la plita cu inductie....daca stie cineva cum arata va rog sa-mi dati o poza sau un link ceva.... Multumesc ! |
#2
Posted 18 February 2012 - 19:17
Nu trebuie să aibă fier, ci trebuie să fie din metal (inducția apare și la aluminiu, inox, etc) adică electroconductoare.
Cu alte oale funcționează? Dacă nu, atunci e defectă. |
#3
Posted 18 February 2012 - 19:44
da la alte oale functioneaza....am testat tigaia cu un magnet de neodim si se simte un pic de atractie.....
|
#4
Posted 18 February 2012 - 20:01
Pe ale mele scrie "vitro" și simbolul e cu mai multe cercuri concentrice întrerupte în mai multe sectoare.
|
#6
Posted 18 February 2012 - 20:16
#7
Posted 20 February 2012 - 16:59
Feromagnetic = continut mare de Fier: tabla neagra, otel, otel-inox, fonta alfel nu se produce inductia electro-magnetica.. deci nu se incalzeste vasul!
Verificarea cu magnetul e o metoda buna.. trebuie sa se lipeasca ferm! Cele integral din: argint, aluminiu, arama (cupru), alama, sticla, ceramica etc. nu sunt bune ! Dar se pot folosi cele care au continut mare de fier placate/acoperite cu email, teflon, cupru, alama, argint, aluminiu etc. |
#8
Posted 20 February 2012 - 18:02
mihaiC1, on 20th February 2012, 06:59, said: Feromagnetic = continut mare de Fier: tabla neagra, otel, otel-inox, fonta alfel nu se produce inductia electro-magnetica.. deci nu se incalzeste vasul! Verificarea cu magnetul e o metoda buna.. trebuie sa se lipeasca ferm! Cele integral din: argint, aluminiu, arama (cupru), alama, sticla, ceramica etc. nu sunt bune ! Dar se pot folosi cele care au continut mare de fier placate/acoperite cu email, teflon, cupru, alama, argint, aluminiu etc. ok...merci de indicatii |
#9
Posted 20 February 2012 - 18:02
Victor5, on 18th February 2012, 20:01, said: Pe ale mele scrie "vitro" și simbolul e cu mai multe cercuri concentrice întrerupte în mai multe sectoare. [ http://taratan.files.wordpress.com/2011/03/induction-symbols.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#10
Posted 02 March 2012 - 18:38
Sunt discuri cu continut mare din fier ce se pun pe plita apoi oale/tigai ne-feromagnetice! ( rezulta ceva de genul plitelor electrice, resou..deci randament mai scazut!)
|
|
#11
Posted 15 March 2012 - 12:09
Imi voi lua cat de curand plita cu inductie si cu ocazia asta probabil va trebui sa schimb un pic vasele de gatit. Exceptand "friteuza" (adica ditai ceaunul de fonta, ca e nemuritor) :)).
Problema mea e ca nu prea stiu ce sa aleg, m-am tot uitat pe site-uri, dar nu prea gasesti si pareri despre oale. Asa se face ca am ajuns pana la urma la Tefal Volupty si Pyramis Zeon(acolo sunt selectate toate pyramis, nu am avut cum selecta doar gama Zeon). Preturile la setul Tefal sau la cel Zeon sunt asemanatoare dar nu stiu care ar fi mai bune. As fi vrut cu invelis ceramic ceva, dar am vazut ca nu prea exista sa mearga si la inductie. Sau e posibil sa aiba tefalul ceva, dar nu ma pricep, poate ma lumineaza cineva daca aceste vase sunt bune, sau exista alternative (alte firme). Multumesc Edited by MembruAnonim, 15 March 2012 - 12:10. |
#12
Posted 17 March 2012 - 17:07
Nu vad de ce te incanta "invelis ceramic"? Ce e rau la o oala de "OTEL INOXIDABIL"? Dar una de fonta?
Indicatii: -"invelisul" ceramic, teflon, email va ceda repede in timp si va ramane Metalul/Aliajul descoperit! (oxizi, cocleala etc.!) - otel-inox (simplu inox nu e bun!) nu e toxic, nu cocleste/rugineste, se curata repede ! (poate inertia termica e mai slabuta!) - dupa mine oala de FONTA CURATA (fundul cat mai plat/neted si sa acopere bine "ochiul"!) e cea mai buna! Doar ca trebuie putina "mentenanta"! |
#13
Posted 18 March 2012 - 23:52
Un element foarte important la vasele de gătit pentru inducție este grosimea fundului. Încercați să cumpărați din cele cu fundul subțire, deoarece sunt mult mai eficiente.
|
#14
Posted 19 March 2012 - 00:27
Aici te contrazic putin, eu tocmai cu cele cu fund subtire am probleme. Eficienta o fi mai buna, nu zic nu, insa distributia temperaturii e mult mai neuniforma decat in cazul celor cu fund gros si din cauza asta pe oalele cu fund subtire mi se arde mancarea in zona in care bobina din plita creaza un camp mai puternic. E cam un cerc cu diametrul de 10cm. La lichide nu prea conteaza aspectul asta insa la mancare solida cam da.
|
#15
Posted 20 March 2012 - 07:39
Faptul că gătești la inducție nu înseamnă că nu trebuie să mai amesteci în mâncare și să nu reglezi puterea ochiului în funcție de preparat. De exemplu, o friptură o gătești la 7-8 iar o mâncare gătită (fasole, mazăre) la 5-6. La 1-2 menții o mâncare caldă până te așezi la masă.
Aveam un ibric cu fund subțire (l-a aruncat nevastă-mea între timp), clocotea apa în fix 45 de secunde. Cu ibricul nou timpul se duce pe la 3 minute... |
|
#16
Posted 20 March 2012 - 15:48
silviu_n, on 20th March 2012, 07:39, said: Faptul că gătești la inducție nu înseamnă că nu trebuie să mai amesteci în mâncare și să nu reglezi puterea ochiului în funcție de preparat. Am sustinut eu asa ceva??? Incearca sa incalzesti niste paste cu cascaval scoase din frigider si fie stai langa ele jumatate de ora cu ochiul la minim, fie o sa vezi un cerculet de branza afumata pe fundul subtire. |
#17
Posted 21 March 2012 - 01:39
Multumesc tutror pentru raspunsuri.
silviu_n, on 18th March 2012, 23:52, said: Un element foarte important la vasele de gătit pentru induc?ie este grosimea fundului. Încerca?i să cumpăra?i din cele cu fundul sub?ire, deoarece sunt mult mai eficiente. Mi se pare ca toate vasele de inductie mai de calitate pe care le-am vazut aveau ori fund "sandwich" cu metal feros in el intre straturi de aluminiu, ori complet inox, dar in marea majoritate, daca nu toate, fund gros. Vezi ambele game de la Tefal si Pyramis la care ma uitam. Sa inteleg ca aia gresesc? Banuiesc ca la un incalzit apa rapid (ibric) e mai bun unul de inox, fara fite in fund (la propriu :) ) ceea ce si intentionez sa cumpar, dar la gatit mancare e mai buna o oala care sa imparta mai bine caldura, deci se recomanda fund gros. Am dreptate sau sunt in eroare? Edited by MembruAnonim, 21 March 2012 - 01:40. |
#18
Posted 21 March 2012 - 09:53
Un alt aspect care am uitat sa il mentionez: am folosit tigai cu fund subtire si suprafata mare. Daca o incalzesti cu putere medie spre mare, apar dilatari neuniforme, efectiv am vazut cum se fac valuri in tabla. Daca o tigaie de genul asta are si acoperire, gen teflon, email, vopsea etc., poate provoca desprinderea acoperirii.
Multe vase pentru inductie au constructie sandwitch deoarece vasul principal e facut din aluminiu iar pe fund e pus material feromagnetic. Poti incerca cu magnetul, o sa vezi ca se lipeste de fund, dar de buza nu. Ce mi s-a parut interesant e ca am vazut in magazine vase pe care era semnul acela cu bobina insa nu se lipea magnetul de fundul lor. Cel mai cinstit e o verificare la fata locului cu magnetul, eu am unul mic la brelocul de la chei tot timpul. Edited by pisoiu2, 21 March 2012 - 09:56. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users