Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...
 

ciubuc pt by-pass. cat? unde? de ce?

- - - - -
  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#37
Evolutionistul

Evolutionistul

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 44
  • Înscris: 03.10.2013

View Postcristian_e, on 16 octombrie 2013 - 13:54, said:



Gandeste-te ca omul este decedat de vreo 4 ani, iar la pensie iesise de vreo 8 ani inainte sa moara...Pensiile se indexeaza cu cativa lei pe an...
Vedeți ce face consumerrismul din oameni Ajung să creadă că Titanii Omenirii precum este profesorul Pesamosca practica o meserie numita medicina și o fac pentru salariu. Acest OM a trăit pentru a salva vieți, nu pentru a își cumpără limuzine , plasme, ,iphoane și alte acareturi. Poate ar fi bine să se introducă un curs de etică medicală la Facultățile de medicina cu o tema intitulata Viața și activitatea profesionala a doctorului Pesamosca! Nu că se vor preschimba unii din viitorii medici in discipoli ai profesorului dar poate că undeva in inconștient cândva în timp ce se uită la pacienți vor vedea cumva in ei niște semeni aflați în suferința și nu finanțatorii ratelor lor din banca

#38
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
rog initiatorul topicului sa ne spuna si noua daca a aflat sau daca a dat ciubucul ,cit este ciubucul pina la urma?
daca a gasit un doctor care nu a conditionat actul medical de o suma fixa de bani iarasi il rog sa ne spuna.

#39
Evolutionistul

Evolutionistul

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 44
  • Înscris: 03.10.2013

View Postsilesax, on 26 octombrie 2013 - 13:28, said:

rog initiatorul topicului sa ne spuna si noua daca a aflat sau daca a dat ciubucul ,cit este ciubucul pina la urma?
daca a gasit un doctor care nu a conditionat actul medical de o suma fixa de bani iarasi il rog sa ne spuna.
Si eu îl rog sa spună dacă a trecut pe la parchet înainte de a da mita și dacă da cu ce rezultat? Sau poate l-a denunțat chiar doctorul pentru tentaiva de oferire de mita ca are obligația legala să o facă. Altfel ambii sunt infractori! Astea sunt infracțiuni devenite obișnuință doar că , ce să vezi te pot costa viața!

#40
cristian_e

cristian_e

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,535
  • Înscris: 05.04.2012
Corect, atat darea de mita cat si luarea de mita se pedepseste...Deci si pacientul poate intra la puscarie...
Hai sa o lasam balta cu anchetele penale...Daca tii la viata si la sanatatea ta, ii dai niste bani si gata...Ganditi-va cat se bea si se fumeaza intr-o luna de catre un om...

#41
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
intr-o luna....400 tigari si 200 bautura ....pentru cine consuma.
dar aici aud ca se cere in fata 2000 euro............................despre ce vorbim.....

#42
magaenea

magaenea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 653
  • Înscris: 08.09.2009
Eu am doua vecine care si-au facut astfel de opratii ...dar nu am auzit de la ele sa fi plusat o astfel de suma,(si stiu ca nici nu au de unde sa dea)cert este ca nici nu stiu la ce medici s-au operat,daca aflu ceva revin cu amanunte.

#43
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
o cere si medici in functie de ce situatie materiala ai ??

#44
sengabitza

sengabitza

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 01.02.2015
PENTRU TOTI CEI INTERESATI DE OPERATIA DE BY PASS CORONANIAN
Va scriu pentru ca tatal meu a trecut printr-o astfel de operatie si  alaturi de el am depasit momente foarte grele. Dar este foarte bine acum si Ii multumesc Lui Dzeu pentru ca ne-a indreptat pasii spre cine trebuie. Legat de banii pentru operatia de by pass : daca mergeti la particular, spitalul Monza, de ex, va trebui sa scoateti din buzunar  peste 25.000 lei, daca alegeti spitalul Balotesti platiti chirurgul cu cel putin 2000 lei, mai dati ceva cardiologului, anestezistului, etc. Daca mergeti la Spitalul Militar, va consulta mai intai Prof.univ.dr. Tintoiu Ion dar trebuie sa fiti foarte devreme acolo cu trimitere . Chirurgul care l-a operat a fost Lucian Gheorghe. Se spune ca este cel mai bun iar rezultatele vorbesc de la sine. Si acum vine partea interesanta, NU ne-a cerut nimeni nimic (scuze, au cerut un lighean pentru ca nu aveau infirmierele in ce sa-l spele pe picioare !!!). Comportament ireprosabil, ti se raspunde la orice intrebare oricand, amabilitate, respect. Rar mai vezi asa ceva in spitalele noastre. Din cate stiu operatia se face si la Spitalul Floreasca dar nu cunosc tarifele de acolo. Mult succes

#45
Kadia

Kadia

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 03.07.2009
In cazul in care va intrebati ce s-a schimbat in 4 ani, de la initierea acestui topic la spitalul din Targu Mures, va raspund eu: NIMIC. Va povestesc pe scurt patania unor cunostinte cu venituri modeste, deabia isi duc zilele de la un salariu la altul, cu mama peste 70 ani, pensionara ajunge sa fie internata la Spitalul din Mures pentru operatie de bypass coronarian. Fusese programata inca din decembrie, insa la consultul de atunci nimeni nu a pomenit de spaga. Singura informatie pe care o aveau era de la un pacient care venise la control si care, stand de vorba in sala de asteptare, le-a zis ca "stati linistiti, va zice doctorul cat trebuie sa dati". Panica s-a declansat dupa internarea batranei, cand au inceput sa discute in salon si s-a pomenit suma de 2000 de euro + 1000 RON pt anestezie. Batrana s-a speriat, si-a sunat copiii care l-au sunat pe doctor spunandu-i ca nu au asemenea sume fabuloase la dispozitie. Insa doctorul, foarte amabil le-a zis la telefon sa stea linistiti, important este s-o vada pe batrana bine. Oamenii mei, naivi s-au gandit ca poate tine cont de starea financiara a fiecaruia si ca sigur se va multumi cu mai putin. A venit si preziua operatiei, cand doctorul a inceput sa insiste pe la pacienta ca vrea neaparat sa "vorbeasca cu copiii", chiar a sunat la unul din ei de pe telefonul pacientei spunandu-i ca trebuie neaparat sa vorbeasca inainte de operatie. In ziua operatiei la ora 12 ajunge unul din copii la spital cu gandul sa intrebe de cursul operatiei cand surpriza: mama era inca in salon, preanesteziata ce-i drept, dar cu nota de la doctor ca neparat sa se ia legatura cu el de catre unul din copii. Oamenii pregatisera 2000 RONi pt Dr si 500 pentru anestezist, dar cand au vrut sa-i dea banii, le-a zis de la obraz ca operatia costa 10000 RONi si sa-i aduca restul de bani inainte de operatie. Intelegand ca nu au de unde scoate banii in asa scurt timp si batrana fiind deja pregatita pt operatie, a acceptat o amanare pana a doua zi. Le-a fortat mana, nu mai era cale de intors, desi ii spusesera clar ca nu au banii. Oamenii s-au imprumutat de unde au putut, au scos restul de 7500 si i-au dat doctorului a doua zi. Eu as fi chemat si DNAul la intalnire, dar oamenilor le-a fost frica sa nu cumva sa se razbune pe batrana. Operatia a reusit, batrana urmeaza sa-si schimbe apartamentul cu o garsoniera si din diferenta de bani sa-si plateasca datoriile.Happy end? Va las pe voi sa decideti.

#46
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
ce sa mai decidem..doar constatam ca avem un sistem infect care permite unor medici fara caracter sa jecmaneasca in ultimul hal niste oameni aflati in suferinta.
pentru ca daca sar dori sa se elimine aceste comportamente ele sar elimina.dar statul acesta nenorocit nu doreste acest lucru asa ca pur si simplu fiecare e pe chelea lui si face cum considera el sau cum are posibilitatea odata ajuns in aceste situatii aberante.
raman la parerea mea ca sistemul de sanatate din romania este un vis urat...plin de hiene.

#47
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
No, fara suparare, medici (inclusiv doctori) buni gasiti in alta parte. Prin vest, de exemplu. Acolo unde populatia cere si plateste calitatea...

Nu platim, nu avem. Acru de trist, dar adevarat.

Meseriasu' este acolo unde lumea nu isi bate joc de el si nu-l scuipa intre ochi atunci cand castiga 2 franci in plus. ;)

Edited by dexterash, 23 January 2016 - 06:27.


#48
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
aici se vorbeste de sistemul nostru si de statul roman.iti cunosc si tie predicile e plina softpedia de ele.

#49
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Sistemul "nostru", draga silesax, este intretinut, dar si fugarit, de cetateni. Pentru ca pe tine te doare'n cur de viitor, si pe vreo 30.000-40.000 de medici/an (mai mici, mai mari, mai buni sau nu) ii cam doare undeva de ce parere ai tu. Si de tine sau de altii.

Eu nu "predic" nimic, cifrele, dar si realitatea, prezinta ceva. Romania ramane fara medici, nu fara fosile de medici care iau spaga - ei sunt cumva depasiti deja. Poti sa te superi pe mine, dar asta este realitatea. Te superi cand 'telectualu' castiga mai mult ca tine (si nu, nu prin spaga si alte cacaturi)? Nasol, caci altii nu se supara. Este normal. Tine de investitia in ei, ca oameni.
Pe de alta parte, urasc cand unii isi aleg o meserie doar pentru bani - pen' ca, oricum, nu vor face bani asa.

Si, totusi, arunci cu pietre in cei care au invatat mai mult? Atunci... descurca-te. Dar nu te supara cand tu, copilul tau sau mama ta moare intr-un cabinet subfinantat. Cumva, asta meriti.

Nu oferi, nu primesti. No, altii ofera si primesc. Alegeri si o balanta intre "cat ne cacam pe noi" si "cat obtinem atunci cand ne cacam pe noi"...

Pe de alta parte, ia un ordin de marime: intre 5.000 si 10.000 euro/luna venit pentru un medic in UE. (Repet, urasc spaga si rahaturile facute). Poti sa asiguri acest venit? Daca nu, atunci multumeste-te cu "ieftin, ca sa fie acolo ceva".

Edited by dexterash, 24 January 2016 - 06:34.


#50
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
da ,am inteles de vina sunt astia care au salariul minim ca nu ofera mult.da o ruda dea mea care are salariu 12000 lunar si i se opreste contributia aferenta la sanatate ce crezi ,el primeste?..idem toti cu venituri mari .doar ca ei au de unde sa dea si nu fac valuri.
ca asai cind cnas ia doar banii de la asigurati dar o doare la basca de serviciile primite de asiguratii sai....ca in romania unde nu se vrea sa se termine odata cu tolerarea comportamentelor astora.

#51
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Pai daca CNAS are un fel de rahati pe post de manageri ce vrei? Cand ai fost ultima oara in strada sa tipi ca vrei manageri ca in vest si sa propui salarii ca in vest pentru management, astfel incat managerii sa nu mai plece si sa incerce sa rezolve problemele de aici?
Daca nu ai de unde... ce vrei, sa nu aiba toti de unde? Adica daca tu mori de foame (doamne' fere', nu-ti doresc asa ceva), tre' sa moara si medicul de foame?

PLM, daca esti tu in rahat, medicul tre' sa fie in rahat alaturi de tine? Asa ti se pare normal?
Daca asa crezi, atunci nu vad vreun viitor "prea stralucit". Medicul te va trata in conditii de rahat, iar tu vrei primi doar rahat turcesc pe post de tratament. Si? Cine e de vina? Medicul ca n-are cum sa te trateze, nu? Caci tu ai platit zeci de mii de euro catre medic ca sa iti faca conditii ca in Elvetia in fiecare catun si satuc, dar el si-a luat banii si a fugit... corect?

Este ca pui pret pe viata si tratament doar atunci cand te doare si simti niscaiva miros de "moarte" si, in rest, te doare la 12 cm in fata?

Edited by dexterash, 24 January 2016 - 07:03.


#52
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
iar ai inceput cu predicile tale de doi bani....mai bine ai tacea.

#53
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Ca tot a "reactualizat" cu un like @viotl threadul, uite aici cum sta "predica":
https://workstickers...-targul-virtual

Quote

Pe langa salariile atractive care se situeaza intre 7000 si 9000 de Euro pe luna pentru medicii specialisti in tari precum Norvegia, Suedia, Danemarca, UK, Franta sau Germania, cei care aleg sa emigreze beneficiaza si de cursuri de limba straina, transport gratuit spre tara de relocare, traininguri, ajutor in gasirea unei locuinte, sprijin pentru relocarea intregii familii dar si posibilitatea de a prelua un cabinet medical cu tot cu pacienti de la un alt medic.

Din fata calculatorului, fara sa fie nevoit sa se duca nu-stiu-unde la interviu. Ofera-le sau lupta-te ca sa le ofere altii <cam la fel> in RO si vei avea medicina de calitate - iar de calca stramb, au de unde sa te despagubeasca sau sa plateasca. Poate chiar sa plateasca, pe "barba" lor, o interventie in afara Romaniei.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate