Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema tensiune Generator Ford ...

Protejare sunca

Cum se procedeaza daca jandarmii ...
 Honor 70

Accident cu auto fara RCA (fara p...

Probleme arzator Ferroli SUN P7

Recomandare telefon in jur de 150...
 Întrebare despre banda de derulare

Atlantic Money

Ska-nk - Arata-i c-o iu…

Nu mi-au iesit analizele chiar ok.
 Hub Macbook Air M1 - 144hz HDMI

Pendulul Foucault

Golf 4 probleme difuzoare

Telecomanda StarLight
 

pc-ul nu mai vede monitorul

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
barbone_2006

barbone_2006

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 03.09.2006
buna ziua. trebuie sa zic de la inceput ca nu prea ma pricep ,spre deosebire de multi altii de pe acest forum, la pc-uri. de aceea, luati-ma usor. ms pt asta in avans.
si revenind pe subiect.
problema e urmatoarea: acum vreo saptamana am schimbat coolerul caci mi se distrusese ventilatorul lui. s apoi unitatea nu a mai vrut sa vada monitorul. daca scot monitorul din mufa de pe pc, imi zice ca "no signal" sau ceva de genul asta. am fost cu el la doctor :), si mi-a zis ca e placa de baza. pe net ,pe unde am tot citit,lumea zice ca ar fi placa video. ideea e ca nu mai stiu ce sa cred. parca nu m-as apuca sa cumpar acea placa de baza dak nu ar fi nevoie. placa video cica este integrata pe cea de baza. aici este modelul placii de baza(si tot aici zice ca este integrata):
http://www.biostar.c...on.php?S_ID=315
din ce am citit pe net ar trebui sa incerc sa scot placa video si s-o atasez la loc. dar dak e onboard ,cum sa fac asta???
dati-mi si mie o idee.
ar mai fi ciudat un alt lucru. de cand mi s-a defectat acest calculator, folosesc un alt pc. care si acesta mai da rateuri. adica ,daca ii dau restart sau pur si simplu il opresc si il pornesc la loc ,nici acesta nu mai vede monitorul . desi ,de la ultima montare(cu ceva vreme in urma) nu facea asa.
deci ambele pc-uri au "simptome" asemanatoare.
ar putea fi ceva din windows?mentionez ca pe unitatea mai noua am un windows cu licenta ,dupa ce s-a defectat am instalat acelasi windows(val .30zile pina la activare) si pe unitatea a doua. poate avea windowsul asta ceva de-aface cu simptomele astea?
ms frumos si sper ca m-am facut inteleasa.

vroiam sa mai adaug si faptul ca unitatea merge,se aude ruland.

#2
Handicarpati

Handicarpati

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,397
  • Înscris: 11.06.2010
Daca placa video e onboard , adica incorporata in placa de baza, nu ai cum s-o scoti, asadar ar cam trebui schimbata placa de baza. Care e o antichitate, nici nu se mai gasesc noi. Sau daca e strict placa video de vina se poate cumpara o placa video separata. Windows-ul n-are cum sa fie de vina .

Edited by Handicarpati, 16 February 2012 - 15:00.


#3
barbone_2006

barbone_2006

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 03.09.2006

View PostHandicarpati, on 16th February 2012, 15:00, said:

Daca placa video e onboard , adica incorporata in placa de baza, nu ai cum s-o scoti, asadar ar cam trebui schimbata placa de baza. Care e o antichitate, nici nu se mai gasesc noi. Sau daca e strict placa video de vina se poate cumpara o placa video separata. Windows-ul n-are cum sa fie de vina .
pai si cum pot sa stiu ce are mai precis? sa cumpar placa de baza sau intai placa video?ms

#4
Mos_Ilie

Mos_Ilie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,521
  • Înscris: 31.12.2006
Salut,

" sa cumpar placa de baza sau intai placa video? "
Eu nu aș cumpăra nimic până nu m-aș convinge cine este vinovat.

Pentru asta aș verifica cooler-ul de la care a pornit totul.
L-ai montat în conectorul corespunzător de pe placa de bază ( CpuFan ) ?
Când apeși butonul de Power On pornește sursa, aprinde Led-ul de Power de pe carcasă și pornește cooler-ul de pe procesor ?

Dacă se întâmplă toate astea, oprește și scoate din priză calculatorul, demontează apoi memoria de pe placa de bază.
Știu că poate părea aiurea ce sugerez să faci, dar există o noimă.
Fără memorie, cu calculatorul pornit, ar trebui să se audă beep-uri lungi descurajante.
Înainte de a porni ar fi bine să te asiguri că placa de bază are Buzzer-ul ( sau Speaker-ul ) montat la locul lui.

Vezi ce rezultate obții.

Nici sursa de alimentare nu trebuie eliminată din cercul suspecților.

Edited by Mos_Ilie, 16 February 2012 - 15:26.


#5
kata_lyn18

kata_lyn18

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 12.02.2012

View Postbarbone_2006, on 16th February 2012, 14:49, said:

buna ziua. trebuie sa zic de la inceput ca nu prea ma pricep ,spre deosebire de multi altii de pe acest forum, la pc-uri. de aceea, luati-ma usor. ms pt asta in avans.
si revenind pe subiect.
problema e urmatoarea: acum vreo saptamana am schimbat coolerul caci mi se distrusese ventilatorul lui. s apoi unitatea nu a mai vrut sa vada monitorul. daca scot monitorul din mufa de pe pc, imi zice ca "no signal" sau ceva de genul asta. am fost cu el la doctor :), si mi-a zis ca e placa de baza. pe net ,pe unde am tot citit,lumea zice ca ar fi placa video. ideea e ca nu mai stiu ce sa cred. parca nu m-as apuca sa cumpar acea placa de baza dak nu ar fi nevoie. placa video cica este integrata pe cea de baza. aici este modelul placii de baza(si tot aici zice ca este integrata):
http://www.biostar.c...on.php?S_ID=315
din ce am citit pe net ar trebui sa incerc sa scot placa video si s-o atasez la loc. dar dak e onboard ,cum sa fac asta???
dati-mi si mie o idee.
ar mai fi ciudat un alt lucru. de cand mi s-a defectat acest calculator, folosesc un alt pc. care si acesta mai da rateuri. adica ,daca ii dau restart sau pur si simplu il opresc si il pornesc la loc ,nici acesta nu mai vede monitorul . desi ,de la ultima montare(cu ceva vreme in urma) nu facea asa.
deci ambele pc-uri au "simptome" asemanatoare.
ar putea fi ceva din windows?mentionez ca pe unitatea mai noua am un windows cu licenta ,dupa ce s-a defectat am instalat acelasi windows(val .30zile pina la activare) si pe unitatea a doua. poate avea windowsul asta ceva de-aface cu simptomele astea?
ms frumos si sper ca m-am facut inteleasa.

vroiam sa mai adaug si faptul ca unitatea merge,se aude ruland.
Am avut si eu aceasta problema si o intampinam dl memoriile RAM dar a durat ceva timp pana le-am depistat mai ales k nu ma prea pricep, eu unul doar le-am scos si le-am introdus de vreo cateva ori si apoi a pornit. Incearca asa si vezi poate merge k si al meu a avut aceleasi "simtome"

#6
johnnickelby

johnnickelby

    Survivor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,961
  • Înscris: 05.11.2008
Ai putea sa precizezi daca este vorba de acelasi monitor pe care il folosesti cu un sistem sau cu celalalt??

#7
barbone_2006

barbone_2006

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 03.09.2006

View Postjohnnickelby, on 16th February 2012, 15:30, said:

Ai putea sa precizezi daca este vorba de acelasi monitor pe care il folosesti cu un sistem sau cu celalalt??
da, este vorba de acelasi monitor.
la un moment dat am schimbat si calbul de alimentare al unitatii ca mi s-a parut ca ii iesisera niste fire, si apoi chiar a functionat monitorul dar pe unitatea cea veche.

#8
johnnickelby

johnnickelby

    Survivor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,961
  • Înscris: 05.11.2008
Poate ar trebui sa verifici si cablul de semnal pc-monitor sau mufa monitorului.
Banuiesc ca ai folosit acelasi cablu de semnal si cu un pc si cu celalalt.

#9
barbone_2006

barbone_2006

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 03.09.2006

View PostMos_Ilie, on 16th February 2012, 15:17, said:

Salut,

" sa cumpar placa de baza sau intai placa video? "
Eu nu aș cumpăra nimic până nu m-aș convinge cine este vinovat.

Pentru asta aș verifica cooler-ul de la care a pornit totul.
L-ai montat în conectorul corespunzător de pe placa de bază ( CpuFan ) ?
Când apeși butonul de Power On pornește sursa, aprinde Led-ul de Power de pe carcasă și pornește cooler-ul de pe procesor ?

Dacă se întâmplă toate astea, oprește și scoate din priză calculatorul, demontează apoi memoria de pe placa de bază.
Știu că poate părea aiurea ce sugerez să faci, dar există o noimă.
Fără memorie, cu calculatorul pornit, ar trebui să se audă beep-uri lungi descurajante.
Înainte de a porni ar fi bine să te asiguri că placa de bază are Buzzer-ul ( sau Speaker-ul ) montat la locul lui.

Vezi ce rezultate obții.




Nici sursa de alimentare nu trebuie eliminată din cercul suspecților.

asta cu buzzerul m-a derutat rau:)). chiar nu stiu unde sa il caut.
o sa incerc sa scot ambele memorii, caci sunt doua. le-am scos azi doar o data, dar fara sa pornesc calculatorul.
dupa ce le scot,presupunand ca am buzzer, ce fac dak se aude un zgomot urat?sau care ar fi ideea dupa ce fac asta?

View Postjohnnickelby, on 16th February 2012, 16:27, said:

Poate ar trebui sa verifici si cablul de semnal pc-monitor sau mufa monitorului.
Banuiesc ca ai folosit acelasi cablu de semnal si cu un pc si cu celalalt.

da. monitorul merge la celalalt pc.
chestia e ca mufa unde intra monitorul era cam stramba, dar mi-a inlocuit-o tipul care s-a uitat la pc.

#10
Mos_Ilie

Mos_Ilie

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,521
  • Înscris: 31.12.2006
Dacă se aud beep-uri de memorie lipsă sunt șanse ca placa de bază să fie în regulă.
Revin-o totuși cu rezultate concrete.

" asta cu buzzerul m-a derutat rau:)). chiar nu stiu unde sa il caut.  "
Nu văd de ce te-a derutat. Există documentație.
Vezi atașamentele.

Attached Files


Edited by Mos_Ilie, 16 February 2012 - 22:37.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate