Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema creare folder si sterger...

Impozit venituri inchiriere locui...

Infectie masea cu un perete ramas

Finisare placi OSB interior - ex...
 Ecran spart- cum transfer totul a...

Sfat privind achiztia unei masini...

Nu pot seta frecventa RAM la 3200...

Inlocuire țeava principala a...
 Vopsea membrana difuzoare

sarea la sac

Volkswagen Jetta (Sfat / Pareri)

Recomandare caști pentru inot
 imprimante Altex

Cazier judiciar online

Banane

Robot pornire auto
 

Nu Vad A Doua Placa De Retea.

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
Sakura

Sakura

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,007
  • Înscris: 14.04.2004
Am instalat cu succes Slackware 10.2, dar am urmatoarea problema:

Desi am doua placi de retea, la instalare nu mi s-a oferit posiblitatea sa le configurez pe amandoua. Am modificat manual fisierul /etc/rc.d/rc.inet1.conf si am configurat si "eth1", dar comanda ifconfig, nu-mi returneaza decat setarile pentru eth0 si lo.
lspci, imi arata cele doua placi de retea. Ce sa fac?

#2
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,645
  • Înscris: 13.01.2005
ifconfig eth1 ip netmask up merge?
în modprobe.conf ai ceva de genul alias eth1 modulul_placii?

#3
Sakura

Sakura

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,007
  • Înscris: 14.04.2004
# ifconfig eth1 up
eth1: unknown interface: No such device

modprobe.conf nu contine nimic

#4
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,645
  • Înscris: 13.01.2005

View PostSakura, on Oct 18 2005, 03:06, said:

# ifconfig eth1 up
eth1: unknown interface: No such device

modprobe.conf nu contine nimic
dmesg ce zice?
lspci?
prin /etc/modules sau /etc/modules.conf (nu știu cum e la slack exact) ce ai?
oricum încearcă modprobe modulul plăcii tale și pe urma ifconfig bla bla

#5
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004
Chiar daca vezi placa cu lspci e posibil sa nu ai modulul ei in kernel in cazul in care modelul nu e unul comun. Uita-te in /var/log/messages sau dmesg ca sa vezi daca gaseste modulul la boot. Va trebui sa incerci sa incarci modulul manual dupa cum a zis mufa si daca nici asa nu merge sa-ti recompilezi kernelul.

#6
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,645
  • Înscris: 13.01.2005

View Postcianura, on Oct 18 2005, 09:35, said:

Chiar daca vezi placa cu lspci e posibil sa nu ai modulul ei in kernel in cazul in care modelul nu e unul comun. Uita-te in /var/log/messages sau dmesg ca sa vezi daca gaseste modulul la boot. Va trebui sa incerci sa incarci modulul manual dupa cum a zis mufa si daca nici asa nu merge sa-ti recompilezi kernelul.
Mă îndoiesc că are o placă de rețea al cărui modul lipsește astfel încît să fie necesară o recompilare de kernel.

#7
Sakura

Sakura

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,007
  • Înscris: 14.04.2004
Cum aflu ce modul imi trebuie?

#8
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,645
  • Înscris: 13.01.2005

View PostSakura, on Oct 18 2005, 12:20, said:

Cum aflu ce modul imi trebuie?
lspci | grep Ethernet

#9
Sakura

Sakura

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,007
  • Înscris: 14.04.2004
Bun. cu dmes, am vazut ca imi incarca modulul ne2k-pci.c si imi seteaza placa eth0
Cu lspci, imi arata ambele interfete. Totusi, doar prima apare cu ifconfig.

#10
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,645
  • Înscris: 13.01.2005

View PostSakura, on Oct 18 2005, 12:34, said:

Bun. cu dmes, am vazut ca imi incarca modulul ne2k-pci.c si imi seteaza placa eth0
Cu lspci, imi arata ambele interfete. Totusi, doar prima apare cu ifconfig.
Bun, ne spui și noua ce zice lspci| grep Ethernet ca să ne dăm seama și să-ți spunem ce modul trebuie să încarci?

#11
Sakura

Sakura

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,007
  • Înscris: 14.04.2004
#lspci |grep Ethernet
00:09.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-0829(AS)
00:0a.9 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)

#12
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,645
  • Înscris: 13.01.2005

View PostSakura, on Oct 18 2005, 12:41, said:

#lspci |grep Ethernet
00:09.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-0829(AS)
00:0a.9 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
modprobe 8139too

#13
Sakura

Sakura

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,007
  • Înscris: 14.04.2004
Si ce fac cu asta?

#14
mufa

mufa

    Porc misogin

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 40,645
  • Înscris: 13.01.2005

View PostSakura, on Oct 18 2005, 13:27, said:

Si ce fac cu asta?
Pentru moment o execuți după care zici ifconfig eth1 ip netmask up.

#15
Crash

Crash

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,066
  • Înscris: 27.08.2002

View PostSakura, on Oct 18 2005, 13:27, said:

Si ce fac cu asta?


in /etc/rc.d/rc.modules dai search sa gasesti linia /sbin/modprobe 8139too si o decomentezi

#16
Sakura

Sakura

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,007
  • Înscris: 14.04.2004
Am reusit sa configurez si cea de-a doua interfata de retea si sa o activez, dar nu stiu "ce" si "de ce" am facut asa. Acum as vrea sa mearga ce-a de-a doua placa la boot-are.

#17
Crash

Crash

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,066
  • Înscris: 27.08.2002
eh asta e o problema.....incearca si pe urma intrebi.......aveai raspunsul mai sus trebuia doar sa si faci..............

Edited by Crash, 18 October 2005 - 22:05.


#18
Sakura

Sakura

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,007
  • Înscris: 14.04.2004
Am vazut raspunsul tau doar dupa ce am scris.
Am incercat si merge. Multumesc.
Urmatorul pas...NAT

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate