Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Analizele Medicale, intre fericir...

Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...
 Preparing automatic repair diagno...

Planul Samsung pentru urmatorii 5...

videoproiector vs oricare display

Produse comandate din china (wish...
 probleme mașina de spalat rufe

Magazine care vand bere la keg

Proiect ciudat legat de metaverse...

Daniel Fenechiu: Nu vom aște...
 Transfer in acelasi pc cu FTP

Și daca industria europeana ...

Alimentare camera ip distanta 50m

Nelamurire instalare internet
 

problema scanare Konica Minolta bizhub c250

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
Isildor

Isildor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 264
  • Înscris: 27.12.2011
la o multifunctionala  Konica Minolta c250 sunt conectate 4 pc-uri. toate(inclusiv multif.) sunt conectate la un switch.

toate pot sa printeze la imprimanta.

dar pentru scanare nu exista un soft.. trebuie prin browser accesat ip-ul imprimantei si adaugati userii. si apoi de la multifounctioala, pentru scanare, se selecteaza userul unde se doreste sa se trimita documentul.

totul se face prin ftp. la instalarea driverelor se instaleaza un programel FTP Utility unde se pune user id si password care se pun si la configurare in browser.

am adaugat in browser toti userii doriti. FTP utility e pornit. in firewall am deschis porturile necesare (21 pentru ftp si 9100 pentru imprimanta).

acum in panoul multifunctionalei: la unii pot sa scanez(adica sa le trimit documentul) la alții apare mesajul "cannot connect to network". am verificat ip-urile(sunt numai ip-uri de lan), am facut aceeasi pași la toți dar la unii nu merge

de la ce sa fie ? mai trebuie sa fac altceva ?

Edited by Isildor, 13 February 2012 - 22:03.


#2
Isildor

Isildor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 264
  • Înscris: 27.12.2011
am rezolvat....

trebuie instalat PageScope Cabinet v1.6.1.0 si apoi urmatii pasii din Konica Minolta Scanning Guide V3.2.pdf de la paginile 8 si 9

apoi trebuie adaugat la startup serverul ftp din pagescope. asta se face dând click dr. pe Start, Open, Programs, Startup si aici se adauga shortcut catre MBS___.exe din folderul unde s-a instalat PageScope

Edited by Isildor, 15 February 2012 - 18:08.


#3
dan74mm

dan74mm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,135
  • Înscris: 16.03.2006
Peste vreo 10 zile urmeaza sa ajunga si la noi imprimanta, un Konica Minolta Bizhub C250 ... Imprimanta va trebui folosita bineinteles, in retea. Am vreo 3 PC-uri care trebuie "conectate" sa poata printa/scana cu aceasta imprimanta.

Intrebare: trebuie "instalata" cumva imprimanta ? Are ceva drivere? Cum se instaleaza, de pe vreun PC din retea ori pur si simplu bag cablul de retea si fac setarile direct pe imprimanta?

Reteaua este in felul urmator: Un PC cu Linux pe post de router (cu DHCP activ pentru reteaua interna), dupa care un switch de 8, care da net la cele 3 PC-uri + la PC-ul cu camerele de supraveghere si un router wireles care da net la laptopuri, telefoane, etc ...
Imprimanta isi ia singura IP de retea (sub forma 192.168.0.xxx) ori trebuie sa-i fac eu ceva setari ?

#4
Isildor

Isildor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 264
  • Înscris: 27.12.2011
trebuie downloadate driverele. cauta pentru sistemul de operare respectiv si sa fie PCL

trebuie setat ip

apoi imprimanta se configureaza accesand ip-ul setat din browser

#5
dan74mm

dan74mm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,135
  • Înscris: 16.03.2006

 Isildor, on 23rd May 2012, 12:59, said:

cauta pentru sistemul de operare respectiv si sa fie PCL

Cum adica "sa fie PCL" ?  :mellow:

Si ... te referi la sistemul de operare al ... calculatorului sau imprimantei?

Merci pt. reply.

#6
Isildor

Isildor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 264
  • Înscris: 27.12.2011
uite aici driverele: http://onyxftp.mykon...mp;filetypeid=0

sunt  drivere PS(postscript) si PCL. eu le-am luat pe cele pcl.

alegi sistemul de operare al calculatorului. daca e pe 64 de biti, cauta drivere pentru x64.

parola de administrator a imprimantei mi se pare ca e 12345678 sau 00000000

#7
Isildor

Isildor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 264
  • Înscris: 27.12.2011
daca la scanare sunt probleme - mesajul "cannot connect to network" - ar putea fi ca nu poate sa scrie in folderul din calculator pus pentru scanare.

trebuie pus acest folder la share cu drept de scriere - in properties pe folder, la sharing se bifeaza "alow other users to change files"

#8
dan74mm

dan74mm

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,135
  • Înscris: 16.03.2006
De acolo am luat driverele ... M-am uitat, si da, era specificat acolo la drivere, "PCL". Pe calculatoare am Windows XP Professional si Home Edition, cu licenta.
Am pus imprimanta in functiune, i-am dat sa-mi printeze "configuratia" si mi-a printat un A4 cu configuratia imprimantei. Astfel, am aflat ca IP-ul de retea al imprimantei este 192.168.1.99
Am accesat din browser, panoul de control al imprimantei ... M-am logat cu parola 12345678 ...dar, nu prea stiu ce fac setarile de acolo.
Am mai facut un test: am scris cateva fraze intr-un fisier .rtf creeat in Wordpad-ul din Windows XP si de pe calculator i-am dat "Print". Nu printeaza nimic imprimanta ...
In Windows XP, am mers in Control Panel si i-am dat "Add Printer", etc ... si am ales Konica Minolta C250 ... Tot degeaba, nu printeaza nimic din ce-i dau eu sa printeze de pe calculator ...
Care sa fie problema ? Trebuie facute ceva setari ? I-am dat un ping de pe calculator, catre IP-ul imprimantei. Ping-ul merge, deci reteaua este ok ...
Ceva sfaturi ?

Edited by dan74mm, 28 May 2012 - 15:22.


#9
frumosucostel

frumosucostel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 28.12.2009

 dan74mm, on 28th May 2012, 16:21, said:

De acolo am luat driverele ... M-am uitat, si da, era specificat acolo la drivere, "PCL". Pe calculatoare am Windows XP Professional si Home Edition, cu licenta.
Am pus imprimanta in functiune, i-am dat sa-mi printeze "configuratia" si mi-a printat un A4 cu configuratia imprimantei. Astfel, am aflat ca IP-ul de retea al imprimantei este 192.168.1.99
Am accesat din browser, panoul de control al imprimantei ... M-am logat cu parola 12345678 ...dar, nu prea stiu ce fac setarile de acolo.
Am mai facut un test: am scris cateva fraze intr-un fisier .rtf creeat in Wordpad-ul din Windows XP si de pe calculator i-am dat "Print". Nu printeaza nimic imprimanta ...
In Windows XP, am mers in Control Panel si i-am dat "Add Printer", etc ... si am ales Konica Minolta C250 ... Tot degeaba, nu printeaza nimic din ce-i dau eu sa printeze de pe calculator ...
Care sa fie problema ? Trebuie facute ceva setari ? I-am dat un ping de pe calculator, catre IP-ul imprimantei. Ping-ul merge, deci reteaua este ok ...
Ceva sfaturi ?
Din ce spui tu aici inteleg ca imprimanta are un Ip de retea predefinit.Inseamna ca atunci cand dai "install new driver" vei introduce acel IP si daca zici ca ai si reply in PING ar trebui sa mearga.
  Si eu am probleme cu o imprimanta.Nu stiu ce IP sa setez.Alte 2 calculatoare din retea merg pe 192.168.1.100!Sa fie asta Ip-ul de retea al imprimantei.Nu prea inteleg cum stau lucrurile si as avea nevoie maare de ajutor!Va multumesc anticipat.Sunt atat de aproape si totusi atat de departe de aflarea raspunsului.
  Mentionez ca imprimanta mea este o Konica MInolta Di250(Pi3500) veche de 10000 de anI!!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate