Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

The Witch: Part 2. The Other One ...

La multi ani @VerSus_88!

La multi ani @RMC Info!
 La multi ani @lupini!

La multi ani @Astrul!

La multi ani @Lex404!

Probleme distincte cu 2 vecini l...
 Cum pot afla daca o persoana are ...

Cum a fost posibil? Implicatii......

Actionare Geo-fence fara Internet

Mitsubishi l200 probleme turometru
 De ce este iconita Whatsapp turti...

22H2 - Nu reusesc bootarea

Oras sau sat?

SMTP relay in reteaua DIGI
 

Spatiu Nedorit

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
Cristy31

Cristy31

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 19.01.2012
Salut, am o problema, incerc sa fac un site , dar am un spatiu nedorit si nu stiu cum sa scap de el, in fisierul css , am headeru cu backgroundu rosu ca in imagine , eu vreau ca headeru sa nu mai aiva spatiul ala :

[ http://img99.imageshack.us/img99/9109/pozaay.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Marginea aia mica din top , stanga si dreapta , cum scap de spatiu ?
Am incercat sa pun width mare si heightu dar in stanga si sus nu dispare. Astept ajutor.

#2
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,110
  • Înscris: 24.02.2007
Margin, border, padding

#3
Cristy31

Cristy31

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 19.01.2012

View Postdani.user, on 10th February 2012, 12:19, said:

Margin, border, padding

am adaugat asa:

header {
  margin: none;
  border: none;
  padding: si none; si 30px;
}
tot la fel :) nu dispare.

Edited by Cristy31, 10 February 2012 - 12:29.


#4
Saurian

Saurian

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 02.09.2008

View PostCristy31, on 10th February 2012, 12:29, said:

am adaugat asa:

header {
  margin: none;
  border: none;
  padding: si none; si 30px;
}
tot la fel :) nu dispare.

Dar ai încercat așa?

header
{
     margin: 0px;
     border: 0px;
     padding: 0px 30px;
}

Dă ceva cod eventual.

#5
Cristy31

Cristy31

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 19.01.2012

View PostSaurian, on 10th February 2012, 13:09, said:

Dar ai încercat așa?

header
{
     margin: 0px;
     border: 0px;
     padding: 0px 30px;
}

Dă ceva cod eventual.
tot la fel :) ce cod sa dau ?

#6
Saurian

Saurian

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 02.09.2008

View PostCristy31, on 10th February 2012, 13:19, said:

ce cod sa dau ?
codul html ce conține respectivul banner și codul css aferent

#7
Cristy31

Cristy31

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 19.01.2012

View PostSaurian, on 10th February 2012, 13:27, said:

codul html ce conține respectivul banner și codul css aferent
Nu e Banner , e zona Header din fisierul HTML <header> </header> , dar intelege mai bine daca te uiti :

Index.html

Quote

<!doctype html>
<html>

<head>

  <title>iNet Tutorials</title>
  <link rel="stylesheet" href="style.css">
  
</head>

<body bgcolor="#000000">

<header>
<font face="Arial" size="8" color="white">iNet Tutorials</font>
<div align="right">
<pre><b><a href="#">Acasa</a>   <a href="#">Tutoriale</a>   <a href="#">Contact</a>   <a href="#">Forum</a></b></pre>
</div>


</header>

<footer>

</footer>

</body>

</html>


Style.css

Quote

a {
  text-decoration:none;
  color: white;
  background: #1E5F90;
  padding: 7px;
  background: -moz-linear-gradient(top, #0272a7, #034D6D);
  background: -webkit-gradient(linear, 0% 0%, 0% 100%, from(#0272a7), to(#034D6D));
  -moz-border-radius: 6px;
  -webkit-border-radius: 6px;
  border-radius: 6px;
}

a:hover {
padding: 7px;

/* Background si culori */

background: #C60000;
background: -moz-linear-gradient(top, #C60000, #880000);
background: -webkit-gradient(linear, 0% 0%, 0% 100%, from(#C60000), to(#880000));

/* Colturi rotunde */

-moz-border-radius: 6px;
-webkit-border-radius: 6px;
border-radius: 6px;
}


#8
sergiu_spooky

sergiu_spooky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,738
  • Înscris: 23.06.2006
1) body { margin: 0; padding: 0; }
2) http://www.w3schools.com/html5/tag_font.asp
3) Ai habar ce face <pre> ?

Ai acolo o amestecatura de greseli dubioase...

Edited by sergiu_spooky, 10 February 2012 - 13:42.


#9
Cristy31

Cristy31

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 19.01.2012

View Postsergiu_spooky, on 10th February 2012, 13:40, said:

1) body { margin: 0; padding: 0; }
2) <a href="http://www.w3schools.com/html5/tag_font.asp" target="_blank">http://www.w3schools.com/html5/tag_font.asp</a>
3) Ai habar ce face <pre> ?

Ai acolo o amestecatura de greseli dubioase...
<pre> scrie textul exact cum il scri tu in fisierul html. Ok incerc sa modific <font> si sa editez greselile. Revin cu edit.

Merge ! Mersi de ajutor , de acum voi edita textul in css

#10
Cristy31

Cristy31

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 19.01.2012
Ca sa nu mai fac un topic nou , mai am o intrebare, am facut siteul din imagine , si vreau sa pot scrie si in partea dreapta , mai bine spus vreau pagina impartita in 2 coloane:
[ http://img36.imageshack.us/img36/8602/sdadcl.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Zona indicata in paint este locul unde vreau sa fac a 2 coloana :P

#11
secretalex92

secretalex92

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 28.12.2008
Poti face un table cu doua coloane, sau te joic cu CSS ;)

#12
Cristy31

Cristy31

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 76
  • Înscris: 19.01.2012
am reusit cu Liste , dar cred ca voi incerca din nou cu tabele , e mult mai bine :)

#13
Saurian

Saurian

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 02.09.2008

View PostCristy31, on 12th February 2012, 13:57, said:

am reusit cu Liste , dar cred ca voi incerca din nou cu tabele , e mult mai bine :)

Nu te complica cu tabele că îți nenorocești codul. Tabelele folosește-le pentru... tabele. În cazul tău de ce nu folosești două div-uri (unul pentru partea din stânga iar celălalt pentru partea din dreapta) cu float:left? Să nu uiți după aceea să bagi și un clearfix.

#14
s3ven

s3ven

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 196
  • Înscris: 31.07.2005
Am si eu aceasta problema tot pe chrome de doua zile ma chinui sa rezolv problema.

Practic voi avea un header global ce va fi inclus in toate sectiunile oricat am incercat cel mai mult am reusit doar sa fie ok in Firefox si ie.

Este vorba de Dli.ro, va rog sa aruncati o privire si sa-mi spuneti ce anume nu fac ok si daca se paote rezolva cumva.

Aici e css-ul
#headsus {float:left;width:100%;height:25px;background:url(images/menubk.png) repeat-x top left #ffba3b;margin:0;overflow:hidden;}
#meniudli {float:left;width:800px;height:25px; font-family: Verdana, Geneva, sans-serif; font-size:13px;margin:0 auto;padding:0;}
#meniudli a {color:#eee;padding:0px 10px;text-decoration:none;}

#meniudli ul {list-style-type: none;margin:0;padding:0;}

#meniudli ul li {float:left; display:inline-block;position:relative;line-height:25px;height:25px;text-align:center; border-right:1px solid #e97300; border-left:1px solid #ffba3b; behavior: url("http://dli.ro/meniudli/csshover3.htc");}
#meniudli ul li:hover {background:#ffba3b;}

#meniudli ul li ul {display:none;list-style-type: none;margin:0;padding:0;}
#meniudli ul li:hover ul {position:absolute;left:0px;display:block;}

#meniudli ul li ul li {width:140px;text-align:left;line-height:20px;height:20px;overflow:hidden;border-top:1px solid #511100;border-bottom: 1px solid #555;background:#464646;font-size:12px;font-weight:normal;margin:0px;padding:0px;}
#meniudli ul li ul li:hover {background:#ffba3b;}

#socialdli {float:right; width:170px; height:19px; margin:4px 3px 0 0;}
#socialdli a {padding:0 5px 0 0; margin:0px;}

#headsusdoi {float:left;width:100%;height:110px;margin:0;overflow:hidden;}
#logobanner {width:980px;height:90px;margin:0 auto; padding:10px 0 10px 0;}
#sigla {float:left; width:200px;height:90px; background:url(images/logo.png) no-repeat top left; margin-left:20px;}
#sigla a {display:block;width:100%;height:100%;text-decoration:none;}
#banner728 {float:right; width:728px;height:90px;}

aici e html :

<div id="headsus">
   <div id="meniudli">
		<ul>
		  <li><a href="http://dli.ro/" title="Descoperim lumea impreuna">Dli.ro</a></li>
		  <li><a href="http://dli.ro/utile" title="Utile">Utile</a>
		 				<ul>
							<li><a href="http://dli.ro/curs-valutar-bnr/" title="Curs valutar BNR">Curs valutar BNR</a></li>
							<li><a href="http://dli.ro/coduri-postale/" title="Coduri postale">Coduri postale</a></li>
							<li><a href="http://dli.ro/harti-online/" title="Harti online">Harti online</a></li>
							<li><a href="http://dli.ro/meteo/" title="Vremea in Romania">Vremea</a></li>
							  <li><a href="http://dli.ro/horoscop/" title="Horoscop">Horoscop</a></li>
							  <li><a href="http://dli.ro/teste/" title="Teste online">Teste online</a></li>
							<li><a href="http://dli.ro/felicitari/" title="Felicitari online">Felicitari online</a></li>
		   					<li><a href="http://dli.ro/tutoriale" title="Tutoriale video">Tutoriale video</a></li> 
							  <li><a href="http://dli.ro/dictionar-de-vise/" title="Dictionare de vise si interpretarea viselor">Interpretarea viselor</a></li>
							  <li><a href="http://dli.ro/semnificatie-nume/" title="Semnificatia numelui">Semnificatia numelui</a></li>	
						</ul>
		  </li>
		  <li><a href="http://dli.ro/divertisment" title="Divertisment">Divertisment</a>
		 				<ul>
		   				 <li><a href="http://dli.ro/bancuri/" title="Bancuri tari">Bancuri</a></li>	 
							<li><a href="http://dli.ro/bancuri-ilustrate" title="Bancuri ilustrate">Bancuri ilustrate</a></li> 
							<li><a href="http://dli.ro/filmulete-amuzante" title="Filmulete tari si amuzante">Filmulete amuzante</a></li>
							<li><a href="http://dli.ro/filmulete-interesante" title="Filmulete ciudate si interesante">Filmulete interesante</a></li>  
							<li><a href="http://dli.ro/filmulete-cu-reclame" title="Reclame amuzante si interzise">Reclame amuzante</a></li>				  
							<li><a href="http://dli.ro/poze-amuzante" title="Imagini si poze amuzante">Imagini amuzante</a></li>
							<li><a href="http://dli.ro/trucuri-magice" title="Trucuri magice">Trucuri magice</a></li>
							<li><a href="http://dli.ro/trucuri-de-bar" title="Trucuri de bar">Trucuri de bar</a></li>
						</ul>
		  </li>
		  <li><a href="http://dli.ro/jocuri-online/" title="Jocuri online gratis">Jocuri gratis</a></li>
		  <li><a href="http://dli.ro/anunturi/" title="Anunturi online gratuite">Anunturi</a></li>
		  <li><a href="http://dli.ro/director-web/" title="Director web">Director web</a></li>
		  <li><a href="http://dli.ro/f/media/" title="Adauga si vezi filmulete si imagini">DliTUBE</a></li>
		  <li><a href="http://dli.ro/f/" title="Forum">FORUM</a></li>
		</ul>
</div>
		<div id="socialdli">
		<a href="http://www.youtube.com/user/descoperimlumea" title="Dli.ro pe Youtube"><img src="http://dli.ro/global/images/youtube.png" alt="Dli.ro pe Youtube" width="16" height="16" title="Dli.ro pe Youtbe" border="0" /></a>
		<a href="http://www.facebook.com/descoperimlumeaimpreuna" title="Dli.ro pe Facebook"><img src="http://dli.ro/global/images/facebook.png" alt="Dli.ro pe Facebook" width="16" height="16" title="Dli.ro pe Facebook" border="0" /></a>
		<a href="http://twitter.com/#!/descoperimlumea" title="Dli pe Twitter"><img src="http://dli.ro/global/images/twitter.png" alt="Dli pe Twitter" width="16" height="16" title="Dli pe Twitter" border="0" /></a>
		<a href="http://dli.ro/feed" title="RSS Feed Dli.ro"><img src="http://dli.ro/global/images/rss-feed.png" alt="RSS Feed Dli.ro" width="16" height="16" title="RSS Feed Dli.ro" border="0" /></a>
		</div>
</div>	
<div id="headsusdoi">
<div id="logobanner">
		<div id="sigla"><a href="http://dli.ro/" title="Dli.ro - Descoperim Lumea Impreauna"></a></div>
		<div id="banner728"><?php include("banner728.php"); ?></div>
</div>
</div>


#15
Saurian

Saurian

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 02.09.2008
Nu pricep care-i problema. Ce nu merge în chrome și merge în firefox?

#16
s3ven

s3ven

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 196
  • Înscris: 31.07.2005

View PostSaurian, on 19th February 2012, 15:21, said:

Nu pricep care-i problema. Ce nu merge în chrome și merge în firefox?

Defapt am mai editat si nu merge in Firefox si chrome, am un spatiu sus si nu pot scapa de el sa fie lipit meniul de partea de sus a browserului

#17
Saurian

Saurian

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,280
  • Înscris: 02.09.2008

View Posts3ven, on 19th February 2012, 16:54, said:

Defapt am mai editat si nu merge in Firefox si chrome, am un spatiu sus si nu pot scapa de el sa fie lipit meniul de partea de sus a browserului
Eu nu știu ce ai acolo.... poate ceva javascript îți influențează pagina sau nu știu ce. Ideea e că folosind firebug pentru firefox îmi apare între eticheta de body și primul div următoarele caractere:  
& # 6 5 2 7 9;
iar dacă folosesc firebug pentru chrome îmi apare un rând liber și gol între eticheta de body și cea de div. Ce editor html folosești? Ai inserat cumva ceva caracter de newline. Uite ce ne spune google despre caracterul respectiv ce apare în pagina ta: &#65279

Edited by Saurian, 19 February 2012 - 20:33.


#18
s3ven

s3ven

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 196
  • Înscris: 31.07.2005
AM DEPISTAT PROBLEMA

<?php include $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . "/global/header.php"; ?>

Daca bag codu direct merge super, dar daca ii dau include asa asta face ca acea linie sa apara.

Caut alta modalitatea de a da include.

Edited by s3ven, 20 February 2012 - 11:20.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate