Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!
 Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...
 orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus
 Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...
 

Vânătoare de planete locuibile

- - - - -
  • Please log in to reply
211 replies to this topic

#55
jazzu

jazzu

    Agent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,438
  • Înscris: 18.06.2009
Că Universul este mai vast decât ne putem imagina şi suntem prea egoişti.

#56
andromedaX

andromedaX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 981
  • Înscris: 15.10.2013
La partea asta chiar ai dreptate, nu ca pana acum nu ai fi avut dreptate, imi place ca esti un tip inteligent si bine informat, e placut sa discuti cu cineva de la egal la egal la modul cel mai serios.

Asta imi aminteste despre diferenta majora intre Star Trek pe de-o parte si Andromeda Ascendant si Star Gate pe de cealalta parte, primul univers (Star Trek) fiind un univers super-aglomerat incepand din Alpha Centaurii si pana in haurile galaxiei, practic civilizatiile stateau stea langa stea, in timp ce universul celalalt (Andromeda Ascendant si Star Gate) era extrem de rarefiat sub raportul civilizatiilor, intins pe nu stiu cate galaxii si chiar si acele cateva planete habitabile erau preponderent rodul teraformarii si colonizarii de pe cateva planete sursa.

Al doilea univers imi pare mult mai apropiat de realitatea stiintifica, ori daca vom dispune de porti-stelare si propulsoare warp, atunci distantele chiar nu vor mai conta, practic planetele locuibile ar deveni infinite numeric si deschise la scala intregului univers, practic orientarea in spatiu si timp ar deveni problema cea mare.

#57
jazzu

jazzu

    Agent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,438
  • Înscris: 18.06.2009
Cu warpul este o problemă deoarece vom distruge stele în calea noastră cu teoria curentă. Mă refer la ideea Alcubierre. Asta nu înseamnă, însă, că cei care cercetează ar trebui să se oprească şi chiar nu o fac. Ei merg înainte cu toate criticile ieftine cu care sunt bombardaţi de genul "Cheltuiţi banii degeaba".

#58
XORIAN_L

XORIAN_L

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,201
  • Înscris: 01.10.2009

View Postjazzu, on 08 noiembrie 2013 - 12:41, said:

Cu warpul este o problemă deoarece vom distruge stele în calea noastră cu teoria curentă. Mă refer la ideea Alcubierre. Asta nu înseamnă, însă, că cei care cercetează ar trebui să se oprească şi chiar nu o fac. Ei merg înainte cu toate criticile ieftine cu care sunt bombardaţi de genul "Cheltuiţi banii degeaba".
Warpul si Vitezea Luminii nu pot fi aplicate din cauza materiei interstelale: praf, meteoriti, etc.

#59
jazzu

jazzu

    Agent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,438
  • Înscris: 18.06.2009
Până la warp, sperăm că putem prinde momentul în care oamenii de ştiinţă vor găsi o metodă, tehnologia adecvată pentru identificarea posibilei vieţi de pe exoplanetele locuibile. Metoda tranzitului este insuficientă pentru o afirmaţie ce presupune cercetare mult mai complexă - existenţa vieţii. Probabilitatea este relativ mare să mai existe viaţă pe planete dar este greu de confirmat. În ce stadiu de evoluţie s-ar putea afla organismele, există civilizaţii, ce limbaj au dacă exist ş.a.m.d.

#60
tavivictor

tavivictor

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,924
  • Înscris: 03.08.2013
cumva viteza cu care te ciocnesti de un obiect conteaza? adica e ca la accidente? obiectul care dispune de viteza mare ce daune sufera fata de obiectul lovit? mai mari sau mai mici? din cate stiu eu cu cat un obiect are o viteza mai mare cu atat creste si masa

deci daca te-ar lovi un meteorit cu viteza luminii praful s-ar alege de tine dar aici intrebarea e invers ce te faci cand lovesti cu viteza luminii

View PostandromedaX, on 05 noiembrie 2013 - 23:46, said:

[/size]

Plantele pot teraaforma o planeta dupa milioane si multe milioane de ani, deci foarte lent si asta daca planeta este deja semi-teraformata permitand traiul plantelor.

Cateva secole vreo neste miliarde de ani, niciodata sau intr-o buna zi. Eu stiu mai multe decat acestia asa ca eu iti voi spune ca se putea face inca din sec. 20, poate chiar si mai inai

Uite este suficient sa vezi de ce nu sunt habitabile anumite planete si apoi sa le gasesti solutii de teraformare, eu fiind pe jumatate bio-chimist amator m-am descurcat destul de bine cu reactiile chimice (am in cap toate etapele chimice, ...).

Bun, savantii iti propun oglinzi spatiale uriase, iar eu iti propun un aero-gel cu calitati termo-optice speciale, care s-ar genera sub forma unor micro-bule-gaz si ar forma un fel de strat de ozon al fiecarei planete, chiar ar putea avea calitati magneto-ionice tinand nu doar de cald si lumina nocturna cat si avand rol de camp magnetic planetar auto-intretinut indus tocmai de interactiunea cu radiatia solara.
m-ai bagat in ceata. eu nu am terminat  nici macar la informatica sau real ca sa ma prind de ce spui dar topicul e interesant asa ca am bagat un  ochi

una peste alta ca sa ne facem o idee despre cat de serioasa este gasirea vietii extraterestre e suficient sa spunem ca sunt cam 100 miliarde de stele in galaxia noastra inmultit cu un miliard de galaxii in universul STIUT(cat o mai fi de descoperit?) da dupa calculele lui michio kaku pe discovery un 1 urmat de 22 de zerouri. atatea stele sunt in univers fiecare dintre stele cu posibil cateva planete dupa ea. asta inseamna o samnsa imensa de a gasi undeva o planeta ca a noastra care sa ne poata sustine si chiar sa fie civilizatie extraterestra avansata acolo. de fapt posibilitatea este de a gasi sute de astfel de planete. dar.....caci e un dar ...exista o groaza de cauza care dau posibilitate vietii sa existe , oricare dintre aceste cauze daca ar avea proprietatile poate si un pic diferite n-ar mai putea sustine viata. dupa cum zicea un user o pagina mai incolo exista ceea ce se numeste zona locuibila a unei galaxii nici prea aproape de centru unde aglomeratia e mare si raze x , gamma si alte chestii afecteaza viata + gaura neagra care probabil afecteaza si ea un pic obiectele fiind mai aproape de ea , nici prea departe unde obiectele sunt rarefiate si departate , o departare mare de steaua care ar putea oferi caldura face ca temperatura sa fie scazuta sub 0. da ca sa naucim de tot orice interlocutor ii spunem ca exista posibilitatea ca acest univers sa fie doar unul din miliardele de multiversuri. deci sansa de a gasi viata extraterestra e de 100%

#61
andromedaX

andromedaX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 981
  • Înscris: 15.10.2013
Ai dreptate, insa eu ma refer la distantele mici, adica cele cateva stele apropiate Soarelui si cel mult galaxia noastra.

#62
andromedaX

andromedaX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 981
  • Înscris: 15.10.2013
Pana una alta suntem o specie creativa, am plecat din junglele ecuatoriale si am invatat sa ne adaptam habitatului arctic. Planetele Sistemului Nostru Solar ne sunt chiar sub nas, iar noi dupa cum ne-am creat case si astazi suntem pe cale sa modificam fara voie clima propriei planete, asa vom reusi sa teraformam toate aceste planete.

#63
tavivictor

tavivictor

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,924
  • Înscris: 03.08.2013
da poti sa spui  ca intr-un fel viitorul e rezolvat. dar ....prezentul trebuie sa se intample si avem mare nevoie acum cand e aglomeratie mare pe pamant de warp drive sau ceva. eu de exemplu daca as fi obama as crea impreuna cu celelalte state o firma care sa se ocupe exclusiv de problema teraformarii lui marte si sa inceapa de acum. firma asta sa aiba un buget adunat de la toate tarile de 50 miliarde dolari pe putin daca nu 100 si sa investeasca pe toti in cercetarea metodelor de teraformare

#64
andromedaX

andromedaX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 981
  • Înscris: 15.10.2013
Nu este nevoie de fonduri ci de vointa.
In cateva decenii am dublat dioxidul de carbon din atmosfera terestra, dar ca sa realizam ceva si mai slabut de tipul ozonului am putea realiza pe Marte sau pe Luna in cateva saptamani-luni.

Gazul-hidro-gel tine si de scut magnetic si de filtru anti-radiatii si de izolator-termic de sera si de radiator-luminos in emisfera intunecata.

#65
andromedaX

andromedaX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 981
  • Înscris: 15.10.2013
Am citit recent niste informatii mai recente pe Net si ... se pare ca elementele grele in univers sunt destul de comune, deci se pare ca puzderia de planete exo sunt pe bune.

Totusi cred ca mai intai ar trebui sa invatam teraformarea in propriul sistem planetar.

#66
andromedaX

andromedaX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 981
  • Înscris: 15.10.2013
Este foarte interesant ca am gasit informatii contradictorii cu privire la elementele grele in spectrele stelelor, dar in mare am revenit si va dau dreptate, deci exista enorm de multe sisteme planetare oarecum adecvate chiar in apropierea Sistemului nostru solar.

De asemenea am cautat informatii despre mijloacele de propulsie interstelare, insa se pare ca majoritatea au fost incorect apreciate inca din anii '60, se pare ca in afara de beam-jet-plasma propulsion in varianta LASER /MASER ori non-LASER /MASER, celelalte vor ramane fictiune.

In viitorul apropiat vor aparea in secret sau la free dirijabilele cu vid, niste structuri rigide si extrem de rezistente "umplute cu vid", vor fi mult mai usoare decat baloanele cu hidrogen si vor urca chiar deasupra Aurorei boreale. Acestea de aici vor porni spre alte lumi propulsate fiind de motoare ionice si plasmo-ionice.

[ http://4.bp.blogspot.com/-IijTNfNe6V4/UOxwz-qOEKI/AAAAAAAANZw/HCDoMETsyeM/s1600/DSCF3505.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://blog.modernmechanix.com/mags/ModernMechanix/4-1932/gassless_dirigible/gassless_dirigible_0.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://www.rusring.net/~levin/levin3d/hh18.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by andromedaX, 11 November 2013 - 23:02.


#67
andromedaX

andromedaX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 981
  • Înscris: 15.10.2013
Ar putea fi vorba despre un balon-rigid umplut cu vid sau de un balon cu heliu la exterior pe post de exoschelet de sustinere si unul mai mare cu vid la interior ce ar fi ancorat de cel exterior.

#68
v_condratovici

v_condratovici

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,788
  • Înscris: 21.03.2009

View PostandromedaX, on 12 noiembrie 2013 - 00:01, said:

Ar putea fi vorba despre un balon-rigid umplut cu vid sau de un balon cu heliu la exterior pe post de exoschelet de sustinere si unul mai mare cu vid la interior ce ar fi ancorat de cel exterior.
Cele 2 cuvinte nu stau bine împreună :nonobad:
Ideea e bună, dar deocamdată lipsesc materialele.

#69
andromedaX

andromedaX

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 981
  • Înscris: 15.10.2013

View Postv_condratovici, on 12 noiembrie 2013 - 00:32, said:

Cele 2 cuvinte nu stau bine împreună Posted Image
Ideea e bună, dar deocamdată lipsesc materialele.

Daca ai cele doua la un loc atunci ai materialele, dar daca vrei unul doar cu vacuum atunci s-ar putea discuta despre materiale secrete sau despre o imposibilitate, eu as alege totusi balonul hibrid sau doua inele gonflabile de tipul foliei de kevlar prins in rasini intaribile la razele UV.

#70
tavivictor

tavivictor

    Active Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 1,924
  • Înscris: 03.08.2013
si ce viteza ar avea dracovenia?

#71
jazzu

jazzu

    Agent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,438
  • Înscris: 18.06.2009
Despre planetele mov şi viaţă:

Cu miliarde de ani în urmă, când viaţa pe Pământ era prezentă sub forma de microbi, planeta noastră, dacă ar fi fost observată, ar fi trebuit să apară într-o nuanţă mov din spaţiu. Având aceste cunoştinţe, oamenii de ştiinţă spun că ar trebui să căutăm, mai ales, exoplanetele ce apar cu aceeaşi nuanţă - mov. Asta reprezintă un posibil semn pentru viaţa extraterestră.

Acum câteva miliarde de ani, cea mai răspândită formă de viaţă de pe planetă consta în bacteriile mov - organisme fotosintetice care trăiau atât în mediul acvatic cât şi cel terestru.

Un grup de astrobiologi, curioşi să afle dacă aceste caracteristici pot fi detectabile şi vizibile din spaţiu, au pornit o investigaţie prin care au simulat radiaţia vizibilă şi cea aproape de infraroşu radiată/reflectată de pământ de Pământ. Modelul lor (radiative transfer model) constituie mai multe scenarii legate de planeta noastră.

Pentru mai multe detalii citi'i aici: PLANETE MOV

Quote

Their radiative transfer model took several scenarios into account as they simulated an early version of Earth, including the possible distribution of purple bacteria as it would have appeared over continents and oceans, and in consideration of cloud cover.

Their results showed that purple bacteria would indeed have had a noticeable reflective spectrum and a strong reflectivity increase similar to the red edge of leafy plants, though shifted towards the color red. This would have produced a detectable signal in the visual spectra of our planet, though it would have depended on the amount of cloud cover and the concentration and distribution of the purple bacteria.

The next step, says team member Lisa Kaltenegger of the Max Planck Institute for Astronomy in Heidelberg, Germany, is to use multi-color photometric techniques to search for planets similar to an Archean Earth — a search that would look for large swaths of purple bacteria inhabiting vast extensions of an exoplanet. The same technique could be used to locate a planet with present-day Earth-like conditions, one that's covered by deserts, vegetation, and microbial mats. We could even start to look for life around non-traditional candidates, like white dwarfs. Realistically, this search could start in 2018 with the launch of the James Webb Space

Edited by jazzu, 13 November 2013 - 19:06.


#72
mdionis

mdionis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,337
  • Înscris: 18.05.2009

View Postjazzu, on 13 noiembrie 2013 - 19:04, said:

Despre planetele mov şi viaţă:
[...]
Their results showed that purple bacteria would indeed have had a noticeable reflective spectrum and a strong reflectivity increase similar to the red edge of leafy plants, though shifted towards the color red.

Nu stiu cine e traducatorul textului si nici nu ma obosesc sa caut, observ in mod simplu ca "purple" inseamna exact "purpuriu" care este o nuanta de rosu, nu de violet/mov (acelasi lucru il spune si "red" din textul citat). Doar un ignorant absolut poate vorbi despre "mov" in acest context.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate