Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Animatii lacrimogene: Grave of th...

Prize audio - merita sau nu?!

Segregare beton(stalpi)

Cum pot sa creez imagini de calit...
 Probleme cu o firma de lucrari, c...

JOKER 2: Folie à Deux (2024)

Achizitionare EdgeRouter X si AP ...

Phising pe Autovit
 ANCOM propune dereglementarea pie...

Viespi, viespi, viespi

Teapa abonament vodafone

Aplicatie blacklist cu mesagerie ...
 Socul viitorului

Probleme pornire 1.6 TDI CLHA

Whatsapp Web pe Xp

Am desfundat scurgerea de la cada...
 

Problemă Router Asus RT-N12

- - - - -
  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#1
KiddemRaz

KiddemRaz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 18.03.2009
Salutare!

Am și eu o problemă cu routerul meu Asus RT-N12, și anume: Merge perfect, fără nicio problemă aproximativ 1-2 zile. După aceste 2 zile îmi scade viteza la internet cam la jumătate. Am dezactivat QoS, am dezactivat firewall, am upgradat firmware și nu pot scăpa de problema asta. Dacă dau un test de bandă pe speedtest.net sau pe fiberspeedtest.net îmi arată jumătate din viteza pe care o am de obicei. După un simplu restart al routerului (din meniul acestuia, optiunea Reboot) viteza revine la normal din nou cam pentru 2 zile. S-a mai lovit cineva de așa ceva? Care ar putea fi problema?

Mulțumesc.

LE: Scade doar viteza de download, cea de upload rămânând normală după acele 2 zile.

Edited by KiddemRaz, 01 February 2012 - 07:33.


#2
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,607
  • Înscris: 06.01.2008
Poate nu are nicio legatura cu problema ta, dar ai cumva activata criptare WPA/WPA2? Daca da, ai incercat sa schimbi parola sa vezi daca si dupa asta iti scade viteza la net? Poate ai vreun vecin cu porniri de hacker caruia nu-i ajunge doar banda sa de net si fura si de la tine niste Mbps.

#3
KiddemRaz

KiddemRaz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 18.03.2009
Am să schimb parola. Locuiesc totuși la casă și wireless-ul nu este chiar atât de puternic încât să ajungă și la vecini :).

#4
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
Doar pe cablu iti face probleme /doar pe wi-fi sau pe ambele?

#5
KiddemRaz

KiddemRaz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 18.03.2009
Problema apare atât pe cablu cât și pe wi/fi. Merge fără probleme aproximativ 2 zile la viteză normală, iar apoi la un test de bandă îmi apare doar jumătate din cât ar trebui să am. Am avut internet 10 Mbps de la UPC până săptămâna trecută, iar de aprox. 1 săptămână am trecut la UPC fiberpower 60 Mbps. Problema persistă. Sunt convins că problema nu e de la ISP deoarece imediat după un restart la router (câteva secunde) revine la viteza normală.

LE: Un reset la setările din fabrică pentru router ar putea ajuta?

Edited by KiddemRaz, 01 February 2012 - 10:19.


#6
baubabauu

baubabauu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 16.10.2008
deoarece celalalt topic s-a inchis pentru ca am postat eu gresit, postez aici pentru ca am si eu un asus rt-n12
astea sunt pozele din meniul routerului.
ca si viteza de transfer SIGUR exista o problema pentru ca inainte aveam celalalt router belkin si din prima fara ceva setari complicate a mers brici cam 2 ani
faceam download pana la 10.3 mb/s upload am vazut la el maxim vreo 5 mb/s (nu in acelasi timp) pe cablu iar pe wifi la fel aveam viteze destul de mari nu ca si pe cablu
daca mai trebuie postate poze si cu alte chestii mai pun numai daca e cineva care se pricpe oleaca il rog sa ma ajute
intre timp mai ling paginile de la manualul routerului poate ii dau de cap

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   127.57K   89 downloads
  • Attached File  2.jpg   104.85K   67 downloads
  • Attached File  3.jpg   158.28K   68 downloads
  • Attached File  4.jpg   172.63K   59 downloads
  • Attached File  5.jpg   132.35K   52 downloads
  • Attached File  6.jpg   200.37K   54 downloads
  • Attached File  7.jpg   169.93K   44 downloads
  • Attached File  8.jpg   150.53K   38 downloads
  • Attached File  9.jpg   102.5K   35 downloads
  • Attached File  10.jpg   119.79K   35 downloads
  • Attached File  11.jpg   114.26K   36 downloads
  • Attached File  12.jpg   105.71K   35 downloads
  • Attached File  13.jpg   108.56K   36 downloads
  • Attached File  14.jpg   119.42K   32 downloads
  • Attached File  15.jpg   108.37K   33 downloads


#7
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
La channel bandwidth pune pe 40 Mhz sau pe auto.
La canal alege manual un canal pe care nu sunt retele multe in zona, nu lasa pe auto.
La preamble type pune pe short.
La enable qos selecteaza NO.


FA 2 teste pe speedtest.net (pe acelasi server) direct din cablul de la RDS si apoi 2 teste prin cablul conectat la PC din router.
Daca sunt asemanatoare inseamna ca aceea este viteza reala.

#8
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,344
  • Înscris: 08.12.2008

 gumball3000, on 1st February 2012, 14:10, said:

La channel bandwidth pune pe 40 Mhz sau pe auto.
La canal alege manual un canal pe care nu sunt retele multe in zona, nu lasa pe auto.
La preamble type pune pe short.
La enable qos selecteaza NO.


FA 2 teste pe speedtest.net (pe acelasi server) direct din cablul de la RDS si apoi 2 teste prin cablul conectat la PC din router.
Daca sunt asemanatoare inseamna ca aceea este viteza reala.

si as mai adauga sa schimbe criptarea in AES only.

#9
baubabauu

baubabauu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 16.10.2008
am facut setarile pe care mi le-ati recomandat pentru care va multumesc.
teste de viteza numai prin router pot face deocamdata ca routerul este in alta parte si nu pot ajunge la el
rezultatele sunt mai jos.
cred ca clientul uTorrent nu e setat cum trebuie atunci ca mie tot asa imi face adica downloadeaza cu 2mb/s si blocheaza tot browsingul in timp ce el functioneaza.

Attached Files



#10
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
Acum vad ca ai mai postat o data... si ziceai ca doar in utorent ai probleme...
Dezinstaleaza complet uTorrent (sterge si setarile la dezinstalare), instaleaza din nou ultima versiune, apoi verifica in setari sa ai Upnp bifat.
Daca ai XP e normal sa ti se blocheze browserul cand ai utorrent deschis, ca sa nu se mai blocheze trebuie sa maresti numarul de conexiuni din windows.

#11
baubabauu

baubabauu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 16.10.2008
deci am ca si pc un phenom II 965 black edition, 4gb ram cu win7 x64 si hdd wd caviar black 500 gb/7200 rpm
windowsu e proaspat are o saptamana , ca si programe instalate doar strict necesare office.
inainte aveam un alt router , un belkin luat la oferta la bani de nimic drept pentru care dupa 2 anisori si-a dat duhul.
atunci am luat acest router wireless care si dupa setarile de mai sus tot asa face. acuma eu stiu cum a functionat netu inainte cu acest calculator
stiti e chiar enervant sa ai scule brici , abonament de viteza mare si sa stai dupa un mkv sa se downloadeze noaptea cu calculatorul pornit in speranta ca poate pe dimineata e gata

#12
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
sa inteleg ca ai incercat si ce am recomandat mai sus si tot nu merge mai bine?

daca da, eu zic sa revii dupa ce termini de citit topicul asta: http://forum.softped...showtopic=84316

Routerul nu are nicio problema este cu mult peste acel belkin, problema esti chiar tu ca nu stii sa setezi clientul de torrent + routerul pt. port forwarding.
http://portforward.c...12/Utorrent.htm

Manualul routerului ai avut curiozitatea sa-l deschizi macar o data?

#13
KiddemRaz

KiddemRaz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 18.03.2009
Revin și eu din nou cu problema mea. Acum 2 zile când am postat prima oară am resetat routerul la setările din fabrică, am refăcut setările pentru net, am schimbat parola, modul de criptare din WPA în WPA2.

Totul a fost ok până astăzi (viteză de 55-60 Mbps). Azi am făcut un test de bandă atât pe fiberspeedtest.ro cât și pe speedtest.net. Viteza nu trecea de 40 Mbps. Am mai așteptat un timp, m-am asigurat că nu e nicăieri downloadul pornit, nimic altceva care să consume atâta bandă, am refăcut testele (crezând că e de la ISP), iar viteza tot până la maxim 40 Mbps.
Am dat restart la router, și imediat după restart ambele teste arată viteza de 57-59 Mbps.

Nu îmi pot da seama ce mai e de făcut. Mă scoate din sărite. Nu mă deranjează să îi dau un Reboot o dată la două zile, dar nu cred că e normal.

Edited by KiddemRaz, 03 February 2012 - 13:46.


#14
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,344
  • Înscris: 08.12.2008
incearca cu firmware oleg. vezi cum se comporta

#15
KiddemRaz

KiddemRaz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 18.03.2009
Mi-e teamă ca nu cumva să pierd garanția în cazul în care pun alt tip de firmware.

Am făcut și un "downgrade" la firmware în sensul că am pus versiunea mai veche, cea cu care venise routerul inițial. Problema persistă.

Edited by KiddemRaz, 05 February 2012 - 08:38.


#16
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
Ai incercat sa vezi daca fara router face la fel?De ce nu-l duci la garantie?

#17
KiddemRaz

KiddemRaz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 18.03.2009
N-am încercat să stau 2 zile fără router. Problema apare cam după 1-2 zile și nu pot folosi netul fără router atâta timp căci suntem mai mulți în casă care folosim internetul.
Dacă acum fac un test direct de pe modem merge normal la 60 Mbps. La fel și cu routerul, însă mâine va fi mai mică viteza și va trebui să dau un restart. Modemul este nou. Mi l-au schimbat când am trecut pe abonamentul mai mare, dar la fel făcea și cu abonamentul de 10 Mbps cu vechiul modem.


Voi încerca să-l duc la garanție.

#18
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
Routerul este folosit intens pe torente sau pe alte programe ce solicita un nr. mare de conexiuni?
Cam cate PC-uri sunt legate la el? Acele PC-uri fac download intens sau doar browsing, instant messaging?

Ai cumva net de la Romtelecom?
Daca dai restart la modem si lasi routerul in pace, nu ai iar viteze mai bune?

Edited by gumball3000, 05 February 2012 - 12:33.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate