Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

BCA vs Caramida

- - - - -
  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#19
edi10000

edi10000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 06.09.2008
Aleg BCA. Majoritatea producatorilor de caramida din Ro au deficiente consistente dpdv. al uniformitatii specificatiilor tehnice pe sarje cu efect asupra calitatii, restul e marketing ieftin.

#20
miochris

miochris

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 12.05.2013

 bogdyMND, on 31 ianuarie 2012 - 00:57, said:

Rezistenta la transfer termic ? este grosimea elementului impartita la coeficientul de transfer termic. BCA-ul are un coeficient mai mic (cu cat e mai mic cu atat mai bine) decat caramida (parca 0.4 fata de 0.7-0.8, ca si comparatie polistirenul are 0.04). Deci la aceeasi grosime bca-ul are rezistenta R mai mare ( mai mare e mai bine).

Depinde de BCA. De ex BCA Ytong Forte, care are GBN 50 (adica e pentru pereti de rezistenta, nu de umplutura), are coeficientul de transfer termic 0.13, adica BCA 30 cm bate Porothermul de 150 cm :))

 motanul13, on 02 martie 2012 - 17:25, said:

As mai adauga la minusurile bca-ului faptul ca orice tencuiala va crapa pe un perete de bca .

Nu si cea pe baza de ipsos

 Horinceanul, on 29 ianuarie 2012 - 10:59, said:

Multumesc   de lamurire

ai multumit degeaba. Fara suparare, dar nu cred ca a studiat fizica. Poti sa faci un test simplu: se ia o caramida Porotherm si un bloc BCA, se pun in aceeasi incapere timp de doua zile. Dupa doua zile masoara temperatura fiecarui material. Vei constata ca BCA-ul este mai cald, mai apropiat de temperatura interioara. Nu are nici o treaba capacitatea de inmagazinare, pentru ca aerul din incaperi sa se raceasca el trebuie sa faca un transfer termic, ai punti termice mari la ferestre si la usi, adica pierderi mari de caldura pe mp, iar in pereti pierderile sunt mai mici /mp, dar semnificative la intrega suprafata de zidarie...
Daca citeste si Radu, sper ca tu nu crezi ca o casa cu pereti de 40cm din Porotherm sau mai rau, din caramida plina la aceeasi grosime, pastreaza caldura mai bine decat, ipotetic vorbind, o casa cu pereti de 40cm polistiren sau vata. Si cine zicea ca nu are BCA rezistenta buna la compresiune se inseala sau nu a auzit de BCA Ytong Forte cu GBN 50. E adevarat ca e mult mai scump decat Porothermul adica 320ron/mc, dar rezistenta la seism o depaseste cu mult pe cea a Porothermului care are 10N/mm2 pe verticala si 1.8 pe cele doua axe de orizontala... Ytong forte are 5N/mm2 pe toate cele 3 axe. O sa spui da, dar pe verticala e la jumatate, doar ca acea jumatate inseamna aproape 510 tone/mp de BCA, iar la o casa de 200mp ai in jur de 40-50mp de zidarie. Crezi ca o astfel de casa are mai mult de 2500 de tone? Iti spun eu ca nu depaseste 350 de tone cu tot cu fundatia de beton turnata in pamant.
Si da, BCA-ul absoarbe mai multa apa decat caramida, daca stau in apa, dar daca ai o hidroizolatie facuta, e necesara indiferent de zidarie, nu iti mai pui aceasta problema decat in caz de inundatie... Cand ai drum in Timisoara, intreba cum ajungi la cladirea viitorului spital de pe Torontalului. Cladirea a fost construita in urma cu 14 ani cu Ytong Forte si nu a fost tencuita... timp de 14 ani a avut parte de toate intemperiile posibile pe peretii exteriori si nici acum nu poti sa rupi o bucata catusi de mica din BCA cu surubelnita...

Iti recomand cu incredere acest material pentru ca si eu incep saptamana viitoare constructia casei si asta o sa folosesc.

Bafta!

#21
tataiepure

tataiepure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,851
  • Înscris: 22.01.2011
Bla , bla ...BCA!
BCA 4N/mmp caramida Brikston sau Soceram minim 15N/mmp .
Inertia termica incomaparabila , mult mai buna la caramida :)

#22
miochris

miochris

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 12.05.2013

 tataiepure, on 12 mai 2013 - 12:06, said:

Bla , bla ...BCA!
BCA 4N/mmp caramida Brikston sau Soceram minim 15N/mmp .
Inertia termica incomaparabila , mult mai buna la caramida Posted Image

Mda, samota si placile de teracota au o inertie termica foarte mare... poti sa faci casa din asa ceva :) doar ca tu sa beneficiezi de acea inertie termica a caramizilor trebuie mai intai sa folosesti o cantitate mare de combustibil pentru a incalzi acele materiale pentru ca ele au si un coeficient de transfer termic mare si automat pierderi mari de caldura... de ex. la incalzirea a doua camere la casa folosind teracota consumam aceeasi cantitate de lemne pe care acum o folosim la incalzirea intregii case cu centrala, nu s-a schimbat nimic la casa ci doar o parte din materialul care inmagazineaza caldura :D eu personal prefer sa incalzesc aerul decat caramida ;)
Referitor la rezistenta la compresiune, e adevarat ca e mai mare la caramida, dar nu are rost sa ma repet, test la Facultatea de Constructii Ytong 5.2N/mm2 pe toate cele 3 axe, nu am incercat marcile de care zici tu, dat am incercat Porotherm si vezi mai sus rezultatul. Iar la o casa P+M punctul critic de portanta statica este undeva in jur de 0.07N/mm2 de zidarie... La sat avem casa construita pe BCA 30 IEFTIN cu portanta 2N/mm2, iar vara incarcam 25-30 de tone de cereale/75 m2 de pod si nu a crapat nici macar tencuiala... asa ca la 5N/mm2 la o casa unde la etaj urci tu , nevasta si 2 copii (si daca sunteti grasi nu depasiti 400kg, 2000 kg cu tot cu mobila) este mega suficient

#23
radu_vasile59

radu_vasile59

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,255
  • Înscris: 02.04.2011
Ca sa constati inertia termica, la casa, trebuie doar sa umbli un pic pe usa mai des, inautru-afara. Iarna de preferat. Si da, desi tu nu crezi, caramida plina are o inertie termica buna, pentru ca inertia termica tine de masa, nu de volum. Vezi in care caz se mentine temperatura mai bine. Daca izolezi o casa de caramida plina e si mai bine ca rezultat.
Si daca tot zice de BCA cu lambda=0.13, atunci Prototherum are lambda 0,14-0,16. Cauta pe site.
Si inca ceva: BCA = umezeala. Trage si elimina mult mai usor umezeala din aer.

#24
tudor32

tudor32

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,006
  • Înscris: 19.11.2008
Pentru o anexa la casa, ce va servi pe post de spatiu tehnic pentru centrala termica pe lemne, este suficient un zid de 25-30 cm grosime din BCA sau mai necesita si izolare cu polistiren?

#25
tataiepure

tataiepure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,851
  • Înscris: 22.01.2011

 miochris, on 12 mai 2013 - 16:57, said:

Mda, samota si placile de teracota au o inertie termica foarte mare... poti sa faci casa din asa ceva Posted Image doar ca tu sa beneficiezi de acea inertie termica a caramizilor trebuie mai intai sa folosesti o cantitate mare de combustibil pentru a incalzi acele materiale pentru ca ele au si un coeficient de transfer termic mare si automat pierderi mari de caldura... de ex. la incalzirea a doua camere la casa folosind teracota consumam aceeasi cantitate de lemne pe care acum o folosim la incalzirea intregii case cu centrala, nu s-a schimbat nimic la casa ci doar o parte din materialul care inmagazineaza caldura Posted Image eu personal prefer sa incalzesc aerul decat caramida Posted Image
Mda nimic nu se pierde totul se transforma ,  mai mult combustibil pt a incalzi o masa mai mare pt ca este mai grea caramida(inertie mare) decat BCA(inertie mica)
Luand in calcul  o izolatie de polistiren EPS 100 minim 10 cm in ambele cazuri  si faptul ca trebuie aerisita casa, tot caramida este mai avantajoasa Posted Image

Edited by tataiepure, 12 May 2013 - 20:34.


#26
tudor32

tudor32

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,006
  • Înscris: 19.11.2008
Pentru izolarea unui zid de BCA este necesar in prealabil un strat de tencuiala pentru ridigizarea peretelui sau merge direct pollistirenul peste BCA si apoi tencuiala (cu plasa desigur)?

#27
radu_vasile59

radu_vasile59

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,255
  • Înscris: 02.04.2011
Merge direct polistern si apoi tencuiala. O fi neportant BCA-ul, dar nici chiar vata nu e. E suficient de rigid pentru a lipi ceva de el.

#28
tudor32

tudor32

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,006
  • Înscris: 19.11.2008
Multumesc.

#29
vladconstanta

vladconstanta

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 15.05.2014
Va salut,
Deoarece am trecut de prima tinerete si familia este "numeroasa", numai eu si sotia, vand casa din Constanta de 120mp locuibili (prea mare pentru doi in opinia noastra) si urmeaza sa construiesc o casa pentru o batranete lunga si fericita in afara orasului si nu mai mare de 80 mp locuibili.
Studiez de ceva timp pe net dar tot mai am nevoie de sfaturi. Casa va fi la sol, m-am gandit sa folosesc zidarie bca cu grosimea de 400 (grosimea maxima  produsa de o firma din Constanta).Daca as gasi bca mai lat l-as folosi ca sa nu mai fac izolatie exterioara, dar mai am de cautat. Tebuiesc cadre de beton la colturi pentru o casa din bca la sol ?
O zi buna va doresc.

#30
motanul13

motanul13

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,351
  • Înscris: 03.08.2006

 vladconstanta, on 15 mai 2014 - 10:29, said:

Va salut,
Deoarece am trecut de prima tinerete si familia este "numeroasa", numai eu si sotia, vand casa din Constanta de 120mp locuibili (prea mare pentru doi in opinia noastra) si urmeaza sa construiesc o casa pentru o batranete lunga si fericita in afara orasului si nu mai mare de 80 mp locuibili.
Studiez de ceva timp pe net dar tot mai am nevoie de sfaturi. Casa va fi la sol, m-am gandit sa folosesc zidarie bca cu grosimea de 400 (grosimea maxima  produsa de o firma din Constanta).Daca as gasi bca mai lat l-as folosi ca sa nu mai fac izolatie exterioara, dar mai am de cautat. Tebuiesc cadre de beton la colturi pentru o casa din bca la sol ?
O zi buna va doresc.

Salut si tie ,

Pentru zona Constanta ( mai ales zona litorala ) e preferabila caramida , din cauza umiditatii mari din atmosfera .

Si , da , este nevoie de cadre in cazul bca-ului .

Succes

#31
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,529
  • Înscris: 10.05.2007
Nu crede marketingul ieftin promovat de vanzatorii de Bca. Poti pune si 60cm, daca nu plachezi cu termoizolatie, nicio sansa sa ai climatul necesar locuirii.

#32
vladconstanta

vladconstanta

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 15.05.2014

 Astrul, on 15 mai 2014 - 10:56, said:

Nu crede marketingul ieftin promovat de vanzatorii de Bca. Poti pune si 60cm, daca nu plachezi cu termoizolatie, nicio sansa sa ai climatul necesar locuirii.

Iti respect opinia, mai ales ca nu am pregatire in constructii. Dar din stiinta mea, majoritatea caselor construite cu bca au grosimea peretilor de 240, chiar nu exista diferenta intre 240 si 400 sau 600 ? Intreb ca sa ma luminez.

Edited by vladconstanta, 15 May 2014 - 11:21.


#33
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,529
  • Înscris: 10.05.2007
Ba exista. Ca ala vechi de 240 e chiar Bca, adica e poros si pori inseamba aer, ergo, izolatie.
Asta de 400 de la ytong e doar o pasta grea si umeda. Am tocit 2 fierastraie sa pot sa-l tai. Si mai e si sfaramicios.
Dupa 4 zile de soare puternic in casa era mai cald ca afara. Fraieresteanul a muscat momeala cu izolatia minune si la final a placat cu 10 de polistiren ca la orice zidarie de caramida de 30.
Si ajungi sa platesti mai mult, caci ytongul e mai scump decat o caramida de calitate, pereti mai grosi, tot nu scapi de polistiren si mai ai si structura supradimensionata din cauza lipsei portantei peretilor.

#34
vladconstanta

vladconstanta

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 15.05.2014

 Astrul, on 15 mai 2014 - 11:40, said:

Ba exista. Ca ala vechi de 240 e chiar Bca, adica e poros si pori inseamba aer, ergo, izolatie.
Asta de 400 de la ytong e doar o pasta grea si umeda. Am tocit 2 fierastraie sa pot sa-l tai. Si mai e si sfaramicios.
Dupa 4 zile de soare puternic in casa era mai cald ca afara. Fraieresteanul a muscat momeala cu izolatia minune si la final a placat cu 10 de polistiren ca la orice zidarie de caramida de 30.
Si ajungi sa platesti mai mult, caci ytongul e mai scump decat o caramida de calitate, pereti mai grosi, tot nu scapi de polistiren si mai ai si structura supradimensionata din cauza lipsei portantei peretilor.

M-ai bagat in ceata ! Eu am de gand sa construesc cu CELCO® STRUCTOTERM. Casa in care stau acum este tot cu bca celco si dupa 17 ani nu am nici-o problema.

#35
eu6tu9

eu6tu9

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 18.09.2014
Cat ma costa? sa fie din caramida si specific ca o sa adaug un beci de 3 pe 4. este un p+m are 127 mp amprenta la sol si 73mp mansarda
Multumesc anticipat

Attached Files


Edited by eu6tu9, 19 September 2014 - 11:10.


#36
tataiepure

tataiepure

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,851
  • Înscris: 22.01.2011
Depinde, daca ai un extras de materiale pune mana si calculeaza...

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate