![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Cum prind cateva ciori
Last Updated: Aug 29 2016 00:40, Started by
thomas222
, Jan 27 2012 22:06
·
0

Posted 04 February 2012 - 15:58

thomas222, on 29th January 2012, 10:32, said: De ce sa nu ma lase sa le ating daca le hranesc sad.gif De atunci unul vine aproape in fiecare zi si are portia lui de mei. Bineinteles ca vine cu perechea lui. Ea este sperioasa, dar el sta pe unitate tot timpul cat deschizi geamul si-i pui portia. Vorbim cu el si il mai atingem foarte usor. Se da putin in spate si apoi ne loveste peste mana cu aripa. Este un fel de joaca. Dimineata cand vine il auzim ruruind de departe. |
Posted 04 February 2012 - 16:10

mrproper, on 4th February 2012, 15:16, said: Bullshit. |
Posted 04 February 2012 - 17:00

dan84, on 4th February 2012, 16:10, said: Vorbesc din experienta. Eu am prins un pui de cioara care invata sa zboare, a tipat de cateva ori si in vreo 15 secunde m-a atacat toata ciorimea de nu mai stiam pe unde sa fug mai repede. Am scapat intrand intr-o incinta din apropiere. Tata a patit la fel o data. |
Posted 04 February 2012 - 18:05

dan84, on 4th February 2012, 16:10, said: Vorbesc din experienta. Eu am prins un pui de cioara care invata sa zboare, a tipat de cateva ori si in vreo 15 secunde m-a atacat toata ciorimea de nu mai stiam pe unde sa fug mai repede. Am scapat intrand intr-o incinta din apropiere. Tata a patit la fel o data. Cat despre ciorile care te ataca, grija mare, atat timp cat traiesc iti vor recunoaste fata si te vor ataca cu orice ocazie pe viitor. Iti recomand sa porti o masca daca doresti sa mai capturezi ciori. |
Posted 04 February 2012 - 18:11

mrproper, on 4th February 2012, 18:05, said: Adica ai prins un pui de cioara morfologic adult... Ori era pui ori nu era. Probabil nu ai inteles ca un pui trebuie capturat inainte sa se dezvolte suficient incat sa devina atasat parintilor naturali. Daca ratezi sansa, incearca sa dresezi un adult dar nu prin captura ci prin conditionare comportamentala. Cat despre ciorile care te ataca, grija mare, atat timp cat traiesc iti vor recunoaste fata si te vor ataca cu orice ocazie pe viitor. Iti recomand sa porti o masca daca doresti sa mai capturezi ciori. |
Posted 04 February 2012 - 18:44

thomas222, on 4th February 2012, 18:11, said: definteste ''te vor ataca'' te rog. Ce fac concret ? E destul de important tinand cont cam ce am eu de gand Iti recomand sa porti o masca (o fata ce poate fi identificata numai pe perioada contactului vizual cu ciorile carora le-ai putea crea experiente neplacute) sau sa incerci sa studiezi un pic comportamentul lor si sa depui un pic de efort pentru a interactiona cu ele in mod pozitiv. Pana la urma, cu ce te ajuta posesia libertatii unei ciori daca ea participa in experimentele tale si de buna voie? Fun fact: 99% din cuiburile de ciori se afla la o distanta de pana la 1500m de asezaminte omenesti. http://www.nytimes.c...nce/26crow.html |
Posted 04 February 2012 - 19:02

mrproper, on 4th February 2012, 18:44, said: Toate persoanele ce au facut experimente pe ciori in captivitate sau le-au creat experiente neplacute au fost recunoscute de ciori si dupa zece ani. Te poti astepta de la o privire urata pana la ciocaneala zdravana. Efectul este cumulativ daca in prezenta sunt ciori care te cunosc intr-un mod similar, sau se cunosc intre ele si cred ca reprezinti un pericol pentru cele care te ataca. Iti recomand sa porti o masca (o fata ce poate fi identificata numai pe perioada contactului vizual cu ciorile carora le-ai putea crea experiente neplacute) sau sa incerci sa studiezi un pic comportamentul lor si sa depui un pic de efort pentru a interactiona cu ele in mod pozitiv. Pana la urma, cu ce te ajuta posesia libertatii unei ciori daca ea participa in experimentele tale si de buna voie? Fun fact: 99% din cuiburile de ciori se afla la o distanta de pana la 1500m de asezaminte omenesti. http://www.nytimes.c...nce/26crow.html |
Posted 04 February 2012 - 19:20

thomas222, on 4th February 2012, 19:02, said: ala nu-i fun fact,ala e sad fact :( Asa cum furnicarii prospera in jurul populatiilor de termite, sau albinele in jurul padurilor, sau lupul-furnicilor in jurul coloniilor de furnici, asa si ciorile in jurul asezamintelor umane. Ciorile prefera orasele pentru ca temperatura ambientala este mai ridicata iarna, constructiile ofera protectie, si firimituri de resturi si gunoaie sunt suficiente pentru supravietuirea peste iarna. Astazi am vazut un card de ciori si stancute cum au devorat in 5 minute o paine mucegaita. Maine alt tomberon, alta paine, si tot asa, supravietuiesc toate. Sa iti aduc aminte ce temperaturi sunt afara? Sa te invit sa mergi prin paduri si prin tufisuri sa vezi cate ciori supravietuiesc pe acolo? Dar presupun ca nu conteaza. Tu ai o problema cu ciorile. Sper ca intelegi ca daca nu te razbuni pe ele cum trebuie, vei iesi in dezavantaj. Pune creieru la treaba si studiaza mai multe despre ele. Nu ar trebui sa urasti un animal ce rezolva problemele de reciclare biologica din ecosistemele umane. |
Posted 04 February 2012 - 19:54

mrproper, on 4th February 2012, 19:20, said: De ce? Sunt multe specii de animale ce s-au adaptat traiului in aproprierea comunitatilor umane. Avem exemple de bufnite si ursi in Romania. Si apoi la nivel global, ciorile, vrabiutele, randunicile, gugstiucii. Omul modifica ecosistemul pentru a obtine beneficii superioare dar nu poate folosi uniform si complet aceste beneficii, mai raman resturi. Animalele ce devin mai sociale si mai putin salbatice pot beneficia de ele. E doar selectia naturala in actiune. Asa cum furnicarii prospera in jurul populatiilor de termite, sau albinele in jurul padurilor, sau lupul-furnicilor in jurul coloniilor de furnici, asa si ciorile in jurul asezamintelor umane. Ciorile prefera orasele pentru ca temperatura ambientala este mai ridicata iarna, constructiile ofera protectie, si firimituri de resturi si gunoaie sunt suficiente pentru supravietuirea peste iarna. Astazi am vazut un card de ciori si stancute cum au devorat in 5 minute o paine mucegaita. Maine alt tomberon, alta paine, si tot asa, supravietuiesc toate. Sa iti aduc aminte ce temperaturi sunt afara? Sa te invit sa mergi prin paduri si prin tufisuri sa vezi cate ciori supravietuiesc pe acolo? Dar presupun ca nu conteaza. Tu ai o problema cu ciorile. Sper ca intelegi ca daca nu te razbuni pe ele cum trebuie, vei iesi in dezavantaj. Pune creieru la treaba si studiaza mai multe despre ele. Nu ar trebui sa urasti un animal ce rezolva problemele de reciclare biologica din ecosistemele umane. |
Posted 04 February 2012 - 20:10

thomas222, on 4th February 2012, 19:54, said: meh eu zisei ca nu-i fun fact pentru ca eu vreau sa traiasca in oras,nu in apropierea asezamintelor umane. Eu le vreau cat mai aproape de noi,mie imi plac ciorile Daca lasai si tu un numar de telefon te-as fi sunat azi dimineata, ca erau pomii din fata casei mele plini cu ciori, de mi-am amintit de Pomul care face ciori [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/rxDX2J5zIhM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
|
Posted 04 February 2012 - 20:41

thomas222, on 4th February 2012, 19:54, said: meh eu zisei ca nu-i fun fact pentru ca eu vreau sa traiasca in oras,nu in apropierea asezamintelor umane. Eu le vreau cat mai aproape de noi,mie imi plac ciorile Ciorile au nevoie de anumite standarde de protectie impotriva pradatorilor. De aceea nu isi vor construi cuiburi in locuri accesibile altor specii cum fac vrabiutele si gugustiucii. Intrucat nu pot crea structuri solide precum randunelele, sunt nevoite sa foloseasca ramurile inalte ale copacilor. Asadar biotopul urban este restrictiv pentru ciori. Daca vrei insa, poti sustine repopularea parcurilor cu arbori inalti (15m+), si redobandirea utilitatii terenurilor preluate de BOR. Fun fact: In orase, 80% din fauna aviara moare din cauza pisicilor, ciorile cad prada foarte rar. |
Posted 05 February 2012 - 08:14

Quote Toate persoanele ce au facut experimente pe ciori in captivitate sau le-au creat experiente neplacute au fost recunoscute de ciori si dupa zece ani. Si din puctul asta de vedere seamana cu cealalta specie bipeda. |
Posted 05 February 2012 - 13:18

Posted 13 December 2012 - 16:50

Thomas222...daca inca nu ai facut rost de ciori, sau daca nu ai fost deja atacat si ai vazut ce se intampla... vino te rog in Ploiesti pe bulevardul Castanilor (bulevardul independentei) unde peste 2000 de ciori au cuib si Ploiestiul incearca de cativa zeci de ani buni sa scape de ele fara reusita.... nici cu zgomote nici cu pusca nici cu nimic... noi locuitori ai ploiestiului te rugam vino si iale pe toate.
|
Posted 09 November 2013 - 17:27

Uni dintre noi cred ca ciorile sunt rele si aduc multe necazuri dar dupa mine asta nu e adevarat.
Stiu ca dupa o parte din voi mai neseriosi si mai nesimtiti credeti ca sunt ticnit ca tin cu aceasta pasare. Sa stiti toti care credeti ca ciorile sunt RELE sa se gandeasca mai bine!!! Fiecare pasare este fantastica in felul ei iar o parte trebuie sa aiba si ei RESPECT fata de ea. Cei care cred ca e o pasare nefolositoare sa creada!!! ![]() ![]() ![]() Si cam atat am avut de spus. ![]() Edited by Anonim331978, 09 November 2013 - 17:28. |
|
Posted 16 November 2013 - 20:33

thomas222, on 28 ianuarie 2012 - 15:46, said:
bati campii S-a dovedit ca ciorile au o inteligenta comparabila CU A MAIMUTELOR si intrec cainii si pisicile la capitolul asta Si despre supravietuit in captivitate : o fac chiar foarte bine Also,ori ciorile ori corbii (oricum,nu-i mare diferenta ) sunt jucause (da,chiar se joaca ) si nicidecum nu-ti scot ochii. Ce ai descris tu acolo (minus chestia cu supravietuirea ) sunt gainile care,intr-adevar,n-au multa minte Daca le ademenesc cu mancare m-or lasa sa le ating ? asa este, sunt extrem de inteligente! urmareste-le cum sparg nucile, caut sa le arunce pe asfalt si sa cada pe trecerile de pietoni... stiu ele ca acolo, la "dungutze" au mai mult noroc sa le si recupereze. vezi pe la un magazin de animale, vand tot felul de pasari |
Posted 29 August 2016 - 00:40

Buna ...mai e cineva pe acest forum...? In legatura cu ciorile si corbii?
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users