![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
ce mai ascultă pasionații de operă
Last Updated: Jan 16 2018 01:52, Started by
gigel de hohențolărn
, Jan 26 2012 16:59
·
0

Posted 31 March 2013 - 20:47

bon, am lămurit-o, pe secţiunea asta e plin de pasionaţi de operă, dar am şi eu o curiozitate-n sensul ăsta: în afară de operă, mai apreciaţi şi alte muzici, clasice or ba? Clasice da, nu le mai punem la socoteală - dintre genurile mai populare: ceva jazz (dar mai mult contemporan, adică nu swing sau epigoni ci mai un Gato Barbieri, mai un Egberto Gismonti, mai un Art Ensemble of Chicago sau John Zorn atunci cînd nu bate cîmpii), rock din ce în ce mai puțin spre deloc (King Crimson sau Nick Cave, de exemplu), ceva reminiscențe de muzică electronică pentru clipele de relaxare (Amon Tobin, Cinematic Orchestra, Massive Attack), cam așa, în mare. ![]() |
Posted 31 March 2013 - 21:08

nu bre, nu mă refeream la alte cele, ci din repertoriul clasicelor, ce anume. că aşa şi mie-mi plac ăia de la morbid angel, rom dracula's, marcel et son orchestre, diablo swing orchestra, acoustic alchemy, sau uri caine ensemble
![]() |
Posted 31 March 2013 - 21:13

Acoustic Alchemy nu pot să zic că agreez, dar cu Uri Caine am niște discuri.
Fii dom'le mai explicit în primul post fiindcă jur că nu se înțelege clar încotro bați ![]() |
Posted 31 March 2013 - 22:01

ce componişti dom'le, la asta mă refeream. sigur, şi marius moga compune muzică la o adică. e drept. da nu la asta mă refeream.
iaca, de par exemplu - io, verdist înrăit. ascult aşa: pucini, spontini, cerubini, rosini şamd apoi mai ascult aşa: kaija saariaho, sofia gubaidulina şi arne nordheim hai că nu-i greu. da cui îi place morbid angel poa să-i includă şi p-ăştia ![]() ![]() ![]() |
Posted 01 April 2013 - 00:18

bon, am lămurit-o, pe secţiunea asta e plin de pasionaţi de operă, dar am şi eu o curiozitate-n sensul ăsta: în afară de operă, mai apreciaţi şi alte muzici, clasice or ba? Nu prea fac distinctie pe genuri, ascult mai degraba compozitori. Tot ce e inainte de Mozart nu prea rezoneaza cu mine. Bach si Handel sunt mari, dar nu imi prea vine sa-i ascult. In topul preferintelor muzicale stau WagnerMahlerShostakovich, apoi Verdi si Bruckner Apoi Debussy si Puccini Apoi Brahms si Beethoven (aici recunosc ca prefer sonatele de pian si cvartetele) Apoi Bartok, Enescu si Janacek apoi Britten apoi Prokofiev si Stravinsky Apoi Alban Berg si Webern samd Dintre contemporani, mai ascult Giya Kancheli (cel mai pe sufletul meu), W Rihm (asta e foarte interesant) Silvestrov (nu orice, poate fi teribil de plictisitor), Ligetti, Penderecki, E Rautavaara |
Posted 01 April 2013 - 00:24

webern e foarte mişto. cu sunetul redirecţionat către /dev/null. în afară de im sommerwind, probabil compus la beţie, altceva nu i-a ieşit componistului
![]() ![]() de kancheli şi rihm n-am ascultat nimic. ligetti nu m-a impresionat cu nimic, iar de silvestrov şi rautavaara numai de bine. silvestrov nu mi se pare câtuşi de puţin plictisitor, dar depinde de dispoziţia din momentul ascultării. simfoniile lui penderecki îmi plac mult. mai puţin prima care-mi pare o grăma de gunoi ![]() ![]() |
Posted 01 April 2013 - 00:34

Daca iti place Silvestrov, cu siguranta iti va place Kancheli. Sunt inruditi in mood, chiar daca Silvestrov e in gasca spiritualista post-shostakoviciana, iar Kancheli e un ateu destul de depresiv.
|
Posted 01 April 2013 - 12:15

ascult acum simfonia a 5-a şi nu mi se pare că are vreo legătură cu silvestrov. mai degrabă sună un pic a aulis sallinen
![]() ![]() |
Posted 01 April 2013 - 14:46

Incearca chestiile pe care le-a scos la ECM. Magnum Ignotum, Little imber, In l'istesso tempo
Simfoniile sunt din perioada lui mai timpurie. |
Posted 14 December 2017 - 20:02

![]() ![]() ![]() ![]() [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/cxpaqgXLBgQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
Posted 16 January 2018 - 01:52

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/RVc9G36uxPc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
|
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users