Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Prețul, prețurile

Anulare contract vanzare cumparar...

scoala postliceala sanitara si hi...
 Copiere 2 sau mai multe valori cu...

La multi ani @AlexFCSB4!

La multi ani @silcar!

La multi ani @Cipry7!
 Intretinere F30 vs Audi A4 vs Mer...

drept de autor pentru o poezie

Inlocuire lichid cooler procesor ...

Baterie atv
 Proroblema cu centre de greutate

Gasire cheie in iarba

Contract nou cablu/internet fix

aparat auditiv
 

BRANSAMENTE ELECTRICE

* * * * * 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
3594 replies to this topic

#37
virgil1971

virgil1971

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 163
  • Înscris: 27.09.2009

View Postanaki, on 9th November 2009, 09:40, said:

Pai daca treci pe domeniul public,iti mai trebuie aviz de la primarie

Nu, nu-mi mai trebuie. Bransamentul este practic deja realizat. Am obtinut pt. el inclusiv acordul primariei (desi, culmea, domeniul public nici nu este afectat).
Santul pt. cablul subteran va fi sapat pe teren privat. Teoretic imi trebuie autorizatie de construire, practic pot scapa si fara.

Edited by virgil1971, 09 November 2009 - 10:43.


#38
jac

jac

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 12.11.2009
mai fratilor cand citesc ce tape va trag astia cu curentul prin sud nu ma pot opri din ras. eu am facut un bransament subteran la 165m si ma costat 2300 ron pentru un duplex voi chiar nu va interesati de preturi?
1m cablu al 4*16  cu manta de otel
care suporta peste la 20 kw este intre 4,5 si 6 ron
1 contor monofazat 465 ron
1 proiect matim 500
rest de taxe de la caz la caz max 200
in concluzie mutativa la cluj   tapele sunt mai mici ;)

#39
GERULA2006

GERULA2006

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,755
  • Înscris: 26.08.2006
Nu inteleg! La voi nu e aceesi firma  ENEL? :bandit:
De unde apar asemenea diferente?

#40
mcbos

mcbos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,033
  • Înscris: 02.04.2008
Cred ca este vorba de bun simt . Asta in Regat si Moldova este pe cale de disparitie .

#41
mcbos

mcbos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,033
  • Înscris: 02.04.2008

View Postvirgil1971, on 9th November 2009, 07:57, said:

In faza de bransament. Insa de la contor pana acasa am 220 m. Trebuie, deci, sa fac sapatura de rigoare. Am inteles ca instalatia de utilizare este in responsabilitatea utilizatorului. Deci, sa ma conving ca am inteles : sap santul la 80-90 cm adancime, torn un pat de nisip/pietris (5-6 cm grosime), pozez cablul, deasupra nisip, caramizi, folie de avertizare, apoi pamant si eventual repere din loc in loc. E bine asa ?


Legislatia  prevede :
-  pentru instalatii de pana la 20 kV santul trebuie sa fie de 70-80 cm adancime  ,
-  straturi de 10 cm de nisip peste  si sub cablu ,
-  dispozitiv avertizor peste nisip dupa care pamant (cel scos din sant )

Si eu am cam 250 m de cablu de la reteaua eon  la casa si astept o solutie de racord .In solutia de racord ai primit felul conductorului Cu sau Al ?

#42
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,715
  • Înscris: 17.03.2009

View Postjac, on 12th November 2009, 22:27, said:

mai fratilor cand citesc ce tape va trag astia cu curentul prin sud nu ma pot opri din ras. eu am facut un bransament subteran la 165m si ma costat 2300 ron pentru un duplex voi chiar nu va interesati de preturi?
1m cablu al 4*16  cu manta de otel
care suporta peste la 20 kw este intre 4,5 si 6 ron
1 contor monofazat 465 ron
1 proiect matim 500
rest de taxe de la caz la caz max 200
in concluzie mutativa la cluj   tapele sunt mai mici ;)

Nu vreau sa pun la indoiala ce scrii tu,dar pune si tu o copie dupa factura platita la enel ,si una dupa cea a autorizatului.Sterge dupa ea nume si ce vrei tu,dar suma pe care ai scris-o este IMPOSIBILA!Cablul alaACYABY de 4x16(Desi pt BRANSAMENTE SE FOLOSESTE 3X16+1X25MM2)NU ARE CUM SA COSTE ATAT
,si nu stiu cum ai pus contoar monofazat cand aveai nevoie de trifazat!
Si apropo de voi ,cineva si-a tras curent la o casuta de vacanta si numai pe stalp a platit 1500 ron ,adica dublu .

Edited by anaki, 15 November 2009 - 22:29.


#43
ideasbox

ideasbox

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 209
  • Înscris: 06.01.2007
Acum 2 saptamana m-am intalnit un beneficiar al unei case in Ganeasa. El a fost conectat de o firma autorizata in zona prin cablu impamantat de la o dist de max 150m. A cerut un trifazat de 20kw. A platit, spune el, 38500RON, negociind de la 45000RON. Este posibil asa ceva?
Mai spune respectivul ca a platit atat pentru ca aceasta conectare este un fel de linie principala pe care cei de la Enel o vor folosi pentru viitoare extinderi, iar cel care a facut investitia initiala o sa recupereze o parte din bani.
Sunt intr-o situatie similara si am inteles ca daca cei de la Electrica vin cu o solutie gen extindere de retea .... iese scump rau. Ce se poate face in acest caz?

#44
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,715
  • Înscris: 17.03.2009

View Postideasbox, on 18th November 2009, 22:51, said:

Acum 2 saptamana m-am intalnit un beneficiar al unei case in Ganeasa. El a fost conectat de o firma autorizata in zona prin cablu impamantat de la o dist de max 150m. A cerut un trifazat de 20kw. A platit, spune el, 38500RON, negociind de la 45000RON. Este posibil asa ceva?
Mai spune respectivul ca a platit atat pentru ca aceasta conectare este un fel de linie principala pe care cei de la Enel o vor folosi pentru viitoare extinderi, iar cel care a facut investitia initiala o sa recupereze o parte din bani.
Sunt intr-o situatie similara si am inteles ca daca cei de la Electrica vin cu o solutie gen extindere de retea .... iese scump rau. Ce se poate face in acest caz?
Este perfect posibil,dupa aceea ramanand la mana enel sa stabileasca cota pentru fiecare utilizator care se branseaza la cablul subteran.Ar fi bine sa contactezi o firma care sa incerce sa-ti traga un bransament exclusv pt tine,ai scapa mult mai ieftin.

#45
ideasbox

ideasbox

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 209
  • Înscris: 06.01.2007

View Postanaki, on 19th November 2009, 00:25, said:

Este perfect posibil,dupa aceea ramanand la mana enel sa stabileasca cota pentru fiecare utilizator care se branseaza la cablul subteran.Ar fi bine sa contactezi o firma care sa incerce sa-ti traga un bransament exclusv pt tine,ai scapa mult mai ieftin.
E cam greu de gasit o firma care sa nu fie de partea enel, pt ca de acolo vin banii multi. Respectivul beneficiar a tras acesti aproape 150m la pretul de care am spus pt ca este o astfel de linie de putere, insa mai trebuia sa traga pana la casa lui care nu este la drumul principal inca cca 150m. Aceasta lucrare a facut-o individual si costurile au fost mult mai mici. O sa contactez firma respectiva sa vad ce iese.

#46
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,715
  • Înscris: 17.03.2009

View Postideasbox, on 19th November 2009, 09:27, said:

E cam greu de gasit o firma care sa nu fie de partea enel, pt ca de acolo vin banii multi. Respectivul beneficiar a tras acesti aproape 150m la pretul de care am spus pt ca este o astfel de linie de putere, insa mai trebuia sa traga pana la casa lui care nu este la drumul principal inca cca 150m. Aceasta lucrare a facut-o individual si costurile au fost mult mai mici. O sa contactez firma respectiva sa vad ce iese.

Vezi ce faci,si daca nu se rezolva iti dau un nr de tl!

#47
linc73

linc73

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,445
  • Înscris: 05.03.2009

View Postanaki, on 24th June 2009, 13:58, said:

RASPUNS:1)SE POATE INGROPA,O PROBLEMA AR FI  SA NU FIE PE PARTEA CEALALTA A STRAZII(AR TREBUI APROBARE DE LA PRMARIE PENTRU SAPAT PE SUB STRADA).2)SE SAPA SANTUL LA  O ANUMITA ADANCIME SE PUNE NISIP,PENTRU CA APA SA NU BALTEASCA PE CABLU.4)NU 5)LA MANOPERA PUTIN MAI SCUMPA,DAR NU MAI CUMPERI STALPUL SI NU MAI PLATESTI MANOPERA LA MONTAREA LUI,CARE COSTA,NUGLUMA.6)DA POTI SA BAGI TRIFAZAT,ESTE AVANTAJOS, CA DACA CADE O FAZA ,AI DE UNDE LUA CURENT :peacefingers:  DACA VREI MAI MULTE AMANUNTE DA UN MAIL LA [email protected]



Sal ANAKI.....te rog frumos sa ma ajuti cu o problema ce nu-i dau de cap.

#48
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,715
  • Înscris: 17.03.2009

View Postlinc73, on 8th December 2009, 22:13, said:

Sal ANAKI.....te rog frumos sa ma ajuti cu o problema ce nu-i dau de cap.
Deci ce problema ai?

#49
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,715
  • Înscris: 17.03.2009

View Postlinc73, on 9th December 2009, 00:21, said:

Anaki,
DACA TERMINA LUCRAREA, SI SA ZICEM CA IESE  AVIZUL PE 78 DE MIL......eu ce o sa fac, o sa platesc cui ?
Platesc firmei toti banii si astept sa ma contacteze "ei ? ...peste 100 de ani", sa-mi dea factura finala de la Electrica ?
S-au
sa platesc Avizul la Electrica si in cazul acesta , o sa platesc valoarea avizului la Electrica,....si-n plus BONUS,...sa mai platesc si firmei, valoarea contractului ?
adresa mea de mail este [email protected]
AI INTELES GRESIT! Din suma de 78 de milioane tu le-ai platit deja 45 de milioane!Deci in momentul in care iti vine cu avizul si devizul de la enel le dai diferenta de bani ramasa din contract,spagile si alte dandanale sunt prinse in contract(adica nu te privesc).Iti inteleg nervozitatea,dar trebuie sa ai o discutie clara cu ei,din cate am inteles din suma asta(7800ron) ei iti platesc devizul la casierie.De la ce distanta iti trag cablul,subteran ,aerian, fa un desen

#50
GERULA2006

GERULA2006

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,755
  • Înscris: 26.08.2006
In cei 15 mil de la BMPT la casa ce mai intra?
Ai proiect pt instalatia interioara?
PS: cit ai de la reteau Enel pina la BMPT?

Edited by GERULA2006, 09 December 2009 - 09:18.


#51
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,715
  • Înscris: 17.03.2009

View Postlinc73, on 11th December 2009, 00:53, said:

Sal, care din pacate strica si reputatia altor firme, care poate ......sunt chiar serioase.
Oricum, multumesc frumos pentru sustinere si apreciez gestul.
Cu respect  
:OK:

Ma bucur ca ati rezolvat,acum asteptati avizul si devizul de la Enel si in el gasiti toate obligatiile firmei prestatoare (unde incepe lucrarea si unde se termina) si obligatiile dumneavoastra.Cred ca pe la mijlocul lui ianuarie o sa aveti documentatia.
Va doresc succes si va astept cu noutati! :thumbup:

#52
linc73

linc73

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,445
  • Înscris: 05.03.2009

View Postanaki, on 11th December 2009, 07:59, said:

Ma bucur ca ati rezolvat,acum asteptati avizul si devizul de la Enel si in el gasiti toate obligatiile firmei prestatoare (unde incepe lucrarea si unde se termina) si obligatiile dumneavoastra.Cred ca pe la mijlocul lui ianuarie o sa aveti documentatia.
Va doresc succes si va astept cu noutati! :thumbup:

Chiar nu ma mai grabesc, ....cand o sa iasa Avizul, am sa demarez lucrarile CA LA CARTE !

Multumesc

:coolspeak:

#53
linc73

linc73

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,445
  • Înscris: 05.03.2009

View Postanaki, on 11th December 2009, 07:59, said:

Ma bucur ca ati rezolvat,acum asteptati avizul si devizul de la Enel si in el gasiti toate obligatiile firmei prestatoare (unde incepe lucrarea si unde se termina) si obligatiile dumneavoastra.Cred ca pe la mijlocul lui ianuarie o sa aveti documentatia.
Va doresc succes si va astept cu noutati! :thumbup:

Sal Anaki,

te rog sa-mi spui parerea ta despre un lucru, daca se poate.
Daca fostul propietar de la care am cumparat casa in cauza, avea scos Aviz-ul, pe monofazic 7 kw... dupa tine ce pasi ar trebui urmati ?
De exemplu, am inteles ca pot cere, in baza Aviz-ului vechi o putere mai mare...respectiv eu doresc trifazic 9,5 kw. Ce cerere trebuie completata ?
Ma refer la faptul ca mai trebuie scos un alt Aviz de amplasament ?
Sau e suficient sa completez o "CERERE  DE RACORDARE - consumator casnic" ?
Cel mai bine, spune-mi te rog, dupa tine.....ce pasi ar trebui sa fac, in cazul in care am Avizul pe 7 kw, pe numele fostului propietar ? *****Observatie....am doar Avizul in copie de la fostul propietar...originalul a ramas la el.
Ma gandesc ca pot obtine racordarea mult mai rapida daca merg pe fostul Aviz, decat in cazul s-o iau totul de la 0, nu ?

Multumesc anticipat  
:OK:

#54
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 10,715
  • Înscris: 17.03.2009
Chiar nu ma mai grabesc, ....cand o sa iasa Avizul, am sa demarez lucrarile CA LA CARTE !
Multumesc
[/quote]

Pentru a cere avizul de racordare ,chiar daca nu ai avizul de amplasament pe numele tau,poti sa depui o cerere.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Bing (1)

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate