Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Recuperare telefon furat

- - - - -
  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#19
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008
@ lmk, nu cumva faci confuzie intre "data" si "background data" ?

La Facebook si Twitter nu stiu, al treilea lucru facut la telefon (dupa root si instalarea Titanium Backup) a fost dezinstalarea lor, dar pt mail, asa cum s-a mai zis, nu este nevoie de background data, si nici pt filme.

Nu stiu cum este pt (backup in) cloud, refuz folosirea cloud, dar oricum nu cred ca este nevoie de backup instantaneu; o data pe luna/saptamana, sau, hai sa zic, o data pe zi, este arhisuficient.


P.S.   Telefonul il tin permanent pe 3G, cu datele activate/background data (si localizare, un alt serviciu inutil pt mine) dezactivate, si incarc telefonul la trei sau patru zile; minim, la folosire intensiva, ma tine 40 ore.
Sau, mai relevant spus (restul depinzand de modul/timpul de utilizare), consumul in standby este de aproximativ 0,5 - 0,6% pe ora.


L.E.   Am testat, nici cloud nu necesita "background data"; deci, la ce folosesti background data ?

Edited by Barboso, 27 January 2012 - 20:10.


#20
lmk

lmk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,961
  • Înscris: 01.04.2010

View Postjericho, on 27th January 2012, 19:45, said:

pt facebook si mail nu ai nevoie de background data activate.. cel putin  nu la telefonul meu...
Succes la funcționarea push-ului fără background data (ca o paranteză, din ce am observat eu, mesajele îmi ajung mai repede pe telefon decât în browser ceea ce nu poate decât să mă bucure :)), sau la funcționarea clienților de IM.
Mie cloud-ul mi se pare una dintre cele mai importante invenții ale tehnologiei ultimilor ani; nu că n-aș avea încredere în produsele cumpărate de mine însă parcă înclin să acord mai multă încredere serverelor Google.
Am spus că mi se încarcă automat și imediat fotografiile făcute cu telefonul în picasa, filmele pe Youtube (la aceste filme m-am referit), contactele se păstrează sincronizate continuu cu contul de gmail (deși îmi apare pe undeva o eroare, ori de la mine ori de la google, rămâne de văzut), plus posibilitatea să controlezi totul în orice moment de la un calculator (și, pentru că suntem pe un topic despre telefoane furate, vedem clar o astfel de utilitate); nu îmi mai vin în cap alte cazuri pentru că, repet, eu țin opțiunea activă mereu și nu prea m-a interesat să testez (ah, aplicațiile se actualizează în mod automat).
Dar ca să le ai pe toate cele de sus în timp cu adevărat real trebuie activată și always-on mobile data (care la mine nu e pentru că antena de date se închide în vreo 10 - 20 minute de când închizi ecranul timp în care push merge - explic în detaliu ce înseamnă, dacă te interesează).

Barboso, nu știu ce telefon ai însă 40 de ore de folosire intensă sunt greu de crezut pentru un smartphone.
Dacă vorbim strict de voce si text (sms), te cred pe cuvânt, însă dacă bagi în discuție și niște internet/aplicații legate de internet, s-a terminat cu credulitatea mea.

Ca să concluzionăm (pentru că vorbim totuși pe lângă subiect), avem nevoie de toate astea?
Răspunsul, ca și întrebarea în sine, este unul, pe cât de relativ, pa atât încărcat de subiectivitate: da și nu :)!

Edited by lmk, 27 January 2012 - 22:31.


#21
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008
Functioneaza fara background data si mail-ul (aplicatia preinstalata) si Palringo (clientul multiprotocol de IM), si Box (aplicatia de cloud - eu folosesc solutii cloud pt "prostii": carti, muzica, nimic personal; e mult mai tentant pt un hacker sa atace un server ca sa ia datele a mii/milioane de useri decat sa atace telefonul lui "Gigel"/Barboso, in cazul meu, de-asta consider ca mai bine-mi tin eu datele).

Picassa nu folosesc, filme pe YouTube incarc de doua ori pe an...


Contacte... sa fim seriosi, adaugi/stergi/modifici 10 contacte pe zi ?


SMS-uri nu folosesc, voce undeva intre 15 - 30 de minute/zi, jocuri n-am, dar descarc/citesc 100 - 200 de mail-uri, mai fac ceva browsing (sa zic tot vreo 15 - 30 de minute), (caut) actualizari dimineata, mai citesc un capitol sau doua de e-book; asta-i regimul de utilizare intensiva la mine.
Am dat si consumul in standby (pt cel cu Android)...
Telefoanele sunt un HTC Touch Cruise (WM) si-un Optimus One (GB 2.3.3), ambele au aceeasi autonomie.

#22
lmk

lmk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,961
  • Înscris: 01.04.2010
Eu folosesc pentru mail k-9 - singura pe care am gasit-o sa facă push mulțumitor - însă, pentru că nu-mi place să vorbesc vorbe, am configurat pe aplicația de mail a telefonului (HTC) atât contul de gmail atașat dispozitivului cât și unul de exchange; rezultatul a fost că, fără background data, telefonul nu îmi împinge mailurile mai devreme de 5 minute.
Cloud înseamnă nu doar spațiu de stocare online ci mai ales sincronizarea datelor în timp real între mai multe dispozitive; de exemplu, un amic lucrează pentru un departament al unui organism european și se plimbă foarte mult în țări mai puțin dezvoltate; au pus o bază de date într-un Box de ăsta pe care toți angajații o actualizează în timp real iar Boxul are grijă ca toți cei ce accesează informațiile să le aibă pe cele mai noi. Merge și cu mailul însă ce țeavă și costuri presupune un mesaj de cațiva Gb trimis la vreo 10 inși și care trebuie să ajungă în câteva minute? Hai că în România merge bine internetul însă când o faci din Ucraina sau Africa parcă-ți dorești un sistem cloud. Unde mai pui că dacă ai pierdut/ți se fură telefonul/laptopul și respectiva bază de informații ajunge la cine nu trebuie s-ar putea să fie baiul cam prea mare.
Eu nu am astfel de nevoi însă le înțeleg așa cum înțeleg și respect faptul că tu nu ești un utilizator ca mine sau ca amicul ăsta; ai, pur și simplu, nevoile tale și un mod propriu de a le aborda.
De aceea am spus de la început că modul fiecăruia de utilizare a unui dispozitiv ține de un set de nevoi subiective și faptul că, dacă ție nu-ți trebuie sincronizare a contactelor, nu înseamnă neaparat că același lucru mi se aplică și mie.
Așa că lasă la o parte ceea ce nu te interesează și combate pe viitor doar părțile obiective din ceea ce spun :)!
Baftă!

#23
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008
Desi am facut referire la modul meu de utilizare, nu e vorba despre mine in mod special; am spus "nu folosesc X" ca sa arat ca nu stiu ce cerinte are, nu din alt motiv.
Chestiile pe care le spun sunt valabile (si obiective) pt majoritatea utilizatorilor.

Ma hazardez un pic si-as spune ca vreo 70 - 80% dintre utilizatori nu au nevoie sa tina background data activat, nici macar pt cloud, care functioneaza si fara.

Nici utilitatea mail-ului "la secunda" n-o vad pt mai mult de 90% dintre useri - ar insemna (aproape) sa nu mai faca altceva (sau sa lase totul balta in secunda aia, daca-i asa important), si atunci sunt recomandate alte device-uri; discutia asta am mai avut-o, nu mai stiu cu cine.


Scuze pt off, am facut praf topicul; poate ne vede un moderator si ne muta.    :peacefingers:


L.E.   Am testat acum, si incarcarea clipurilor pe YouTube merge fara "background data", as zice ca nici Picassa nu necesita...

Edited by Barboso, 28 January 2012 - 01:18.


#24
[ady]

[ady]

    Hopeless Dreamer !

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,688
  • Înscris: 23.04.2006
Topicul si-a indeplinit menirea. Am aflat tot ce era de aflat pe tema asta asa ca se poate discuta despre orice acum.

Eu folosesc o aplicatie de "messeging" (Whats'App). Cu background data oprite o sa mai fiu avertizat cand primesc un mesaj ?
Adica, e genul de aplicatie pe care nu-mi scrie oricine doar ca se plictiseste, si cand imi scrie chiar las orice alta activitate ca sa raspund\citesc (si de obicei se intampla cel putin odata pe zi).

Apoi, tu(Barboso) spui ca nu e nevoie de mailu la secunda. Da, nu e...dar nici sa pornesc eu la fiecare ora background data doar sa vad, poate poate mi-a scris cineva...

Acum, io nu fac nici bine diferenta intre faptul ca sunt conectat la internet si background data. D'aia ziceam, o aplicatie de genul WhatApp are nevoie de background data, sau doar de conexiune la net activa (fie ea 3g sau wi'fi).

#25
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008
Whats'App n-am avut, dar toti clientii de IM testati de mine pana acum (vreo 5 sau 6) functioneaza fara background data; nu vad de ce Whats'App ar face exceptie.
N-ai cum sa-l testezi ?   Opreste background data si roaga pe cineva sa-ti trimita un mesaj de test atunci.

Singura aplicatie pe care o stiu eu ca necesita background data este Market (si, implicit, actualizarile aplicatiilor).; actualizarile de definitii ale antivirusilor (care folositi) fac exceptie, alea se fac "la suprafata".

Diferenta intre background data on si off este, in linii mari vorbind (si destul de inexact, dar sugestiv), cea dintre a fi online pe PC fara, respectiv cu firewall.

"Conectat la internet" inseamna ca esti online, dar poti fi in ambele variante din paragraful precedent.

Edited by Barboso, 28 January 2012 - 02:56.


#26
[ady]

[ady]

    Hopeless Dreamer !

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,688
  • Înscris: 23.04.2006
Da, merge si fara background data (WhatApp). Singura diferenta e ca-mi plange YahooMail ca n-o sa mai poata sa-mi zica cand primec mail-uri la secunda si Market-ul. Alte schimbari nu vad, so far.

Stau asa cateva zile, sa vad daca se vede vreo schimbare in durata de viata a bateriei. Daca nu, n-are rost sa le tin oprite, datele...

#27
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008
De Market stiam, am zis-o si eu ca nu merge, e singura aplicatie care are nevoie de background, din ce-am intalnit eu pana acum.

Yahoo folosesc tot in clientul de mail implicit de pe telefon, ca si GMail; nu stiu la ce termen se face sincronizarea, eu o fac manual atunci cand am timp/chef sa vad ce mail-uri am mai primit (consider inutila sincronizarea in timp real cand eu dorm/sofez/ma *ut/fac baie/etc, deci oricum nu citesc mail-ul), dar cinci minute, cum s-a vehiculat pe-aici, consider ca este un interval absolut rezonabil pt (aproape) orice utilizator.

Clientul implicit anunta cand primesti mail (testat de mine); nu mai retin daca default este activa setarea asta, dar setarea exista si functioneaza.

Edited by Barboso, 28 January 2012 - 14:17.


#28
[ady]

[ady]

    Hopeless Dreamer !

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,688
  • Înscris: 23.04.2006
Care-i clientul implicit?
Eu folosesc asta pentru yahoo si Gmail pentru Gmail, dar cea de la gmail nu-mi place deloc. Primesc cate un mail si nu m-anuntat nici dupa 2 zile, desi refersh e pus sa-si faca la 12 ore..

#29
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008
Meniu > E-mail...
Are ca simbol un plic si o hartie pe care scrie @, care intra in el.   Lucreaza bine si cu POP3 si cu IMAP, dupa preferinte, atat pe GMail cat si pe Yahoo; Y trebuie setat pe Romania - intri din browser, de pe PC...

#30
lmk

lmk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,961
  • Înscris: 01.04.2010

View PostBarboso, on 28th January 2012, 01:03, said:

L.E.   Am testat acum, si incarcarea clipurilor pe YouTube merge fara "background data", as zice ca nici Picassa nu necesita...
Mașina mea are un motor de 3,2 litri; îl folosesc la adevărata sa utilitate? probabil că nu. E mai util decât unul de 1,3 litri? La câte kile are mașina, cu siguranța da.
De-aia zic: hai să admitem că fiecare are nevoi diferite și, în funcție de specificul lor, cerințe diferite de la telefon.

Eu am fost de dimineață la săniuș cu copiii, firește că i-am filmat iar în câteva minute s-au putut uita la filmuleț atât mămica, bunicii cât și oricine e în cercul potrivit. Crede-mă că fără b. data active nu poți face așa ceva.

View PostBarboso, on 28th January 2012, 02:56, said:

toti clientii de IM testati de mine pana acum (vreo 5 sau 6) functioneaza fara background data
Cel de la Yahoo nu funcționează fără.

#31
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008
Asa cum ziceam (am testat aseara), incarcarea clipurilor pe YouTube nu necesita background data.


Yahoo Messenger n-am testat (apropo, multi useri se plang de el, pe diferite topice, si cauta alternative) dar am testat iMO, E-Buddy, Slick, Palringo si inca unul, am un lapsus, si toti (clienti multiprotocol, merg inclusiv cu Yahoo) functioneaza fara background data; putin mai sus a confirmat un coleg ca si Whats'App merge fara.
Poate ca face exceptie YM, o fi el mai cu mot...

Tot ce-ai enumerat tu (poate cu exceptia push la secunda, pt cei care doresc asa ceva) functioneaza si fara background data.

Analogia cu masina nu prea-si are rostul; background data nici nu-ti adauga cei 2.000 cmc diferenta dintre cele doua motoare, nici nu-ti scad masa masinii.
Dimpotriva, as zice, partajand conexiunea de date intre mai multe activitati (in speta Market si cautare/descarcare actualizari aplicatii) iti mai adauga si-o remorca la masina.


In fine, eu ma retrag din discutia asta, deja nu mai are rost.   :peacefingers:

Edited by Barboso, 28 January 2012 - 19:01.


#32
lmk

lmk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,961
  • Înscris: 01.04.2010

View PostBarboso, on 28th January 2012, 18:39, said:

Asa cum ziceam (am testat aseara), incarcarea clipurilor pe YouTube nu necesita background data.
În mod automat?!

Da, se poate și fără dar cu ce te ajută să pierzi vremea cu tot felul de sincronizări/actualizări/verificări manuale?

#33
jericho

jericho

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,048
  • Înscris: 02.09.2005
deci, ca sa concluzionam, in ceea ce ma priveste, activez background data doar cand intru pe market... altfel, pt whatsapp-pushmail-youtube-etc,  NU E NEVOIE SA TII ACTIVATE BACKGROUND DATA..

#34
[ady]

[ady]

    Hopeless Dreamer !

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,688
  • Înscris: 23.04.2006
Aplicatia YahooMail are nevoie de background data ACTIVE ca sa functioneze (banuiesc ca asta inseamna push-mail). In rest, nu nu e nevoie.
Cele gen Email, Gmail, etc nu au nevoie.

Avand in vedere ca doar maket si mail foloseste background Data, nu mi se pare un castig sa le ti oprite...
Sa fim serios, cat poate un market si un mail sa consume din resurse? (indiferent ca vorbim despre trafic sau baterie)

Edited by [ady], 29 January 2012 - 15:06.


#35
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008
Nu stiu daca si ce aduce in plus aplicatia Yahoo Mail fata de aplicatia E-mail preinstalata, care functioneaza (si) cu Yahoo si care n-are nevoie de background data.
Aici nu este vorba neaparat de background data, dar, daca nu aduce un spor semnificativ de functionalitate (repet, nu stiu daca/ce aduce), mi se pare ilogic sa folosesc o aplicatie third party (generalizand, orice aplicatie/functionalitate, nu doar Yahoo Mail) cand am o aplicatie cu aceeasi functionalitate inclusa in ROM.


Eu mi-am expus si argumentat parerea, parere formata bazandu-ma pe logica si pe ceea ce-am observat/experimentat.

Daca cineva este interesat si vrea sa incerce ceea ce zic eu, probabil ca, la fel ca altii, va constata ca nu bat campii chiar aiurea.

Cine nu vrea este liber sa foloseasca ce setari doreste, eu n-am nimic nici de pierdut, nici de castigat, in nici una dintre variante.     :peacefingers:

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate