Tricicleta electrica adulti
Last Updated: Nov 19 2018 19:24, Started by
cvapailty
, Jan 20 2012 09:50
·
0

Posted 14 November 2018 - 06:48

Se pot pune 12 magneti pentru cei 36 de poli ai alternatorului sau se desface rotorul si se pun magneti de magnetroane si astfel alternatorul poate fi folosit ca generator, fara a fi nevoie de excitatie. Eu m-am gandit la a folosi un mic alternator pe post de generator de unda, care amplificata sa actioneze unul sau mai multe alternatoare mai mari, pe post de motoare.
De montat magneti pe rotorul unui motor, am montat de 5-6 ori. Operatia nu este foarte complicata si functioneaza de ceva ani, fara a se simti efectele demagnetizarii. |
Posted 14 November 2018 - 21:26

Materialul din care e facut magnetul are o reluctanta mai mare decat miezul original al rotorului. In plus, esti limitat de valoarea maxima a campului magnetic de magnetizare. La un electromagnet limita e data de catre campul magnetic de saturatie care e cu mult mai mare.
Eu nu zic ca nu merge ca si generator, zic ca nu-i chiar asa de eficient ca si functia de motor, functie la care un alternator de masina este foarte eficient. Edited by maccip, 14 November 2018 - 21:28. |
Posted 16 November 2018 - 23:43

Am inteles, motorul transformat in generator are reluctanta mai mare daca folosesti magneti neodim. Atunci pot folosi un alternator pe post de generator de unda si doua alternatoare pe post de motoare, fara a le mai transforma rotorul. Acesta va fi alimentat din acumulatori.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users