Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

mag.piese termopan(feronerie)

- - - - -
  • Please log in to reply
51 replies to this topic

#1
mihai311

mihai311

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 04.04.2011
Salut baieti pur si simplu vreau sa mai adaug in plus cite o balama la fiecare fereastra din casa si usa de balcon.pt o viata mai lunga a termopanului-feroneriei(rezistenta mai buna la lasare,gripare,exploatare) asta e si o idee pt.voi.
Sper sa nu fiu luat in gluma si peste picior ca stiu ce zic sunt mecanic de meserie........ :console:
Problema e in felul urmator desi sunt din buc,fratilor nu exista un magazin unde sa ma uit in raft sa vad pretul cu tva si sa cumpar piesa termopan:o foarfeca,balama,blocator etcccccccc.STIE CINEVA DIN BUC ASEMENEA MAGAZIN???
multumesc

#2
primejdie_06

primejdie_06

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 745
  • Înscris: 20.02.2007
... cei mai ok la capitolul comunicare si care vand si catre persoane fizice sunt cei care reprezinta ROTO in romania... nu stiu daca au magazin in Bucuresti sau daca iti va conveni pretul pentru o bucata sau zece cate ai tu nevoie... de asemeni te poti duce la unul din magazinele SEA Romania te inscrii la iei ca persoana juridica (deci ai nevoie de un SRL, PFA etc) iei un catalog il studiezi frumos si ceri apoi cotatii de pret pentru una alta ce vrei tu sa cumperi de acolo (limita minima era 100 RON fara TVA)... ar mai fi si solutia sa mergi la un atelier de tamplarie si sa cumperi de acolo feroneria necesara
... nu vreau sa fiu omul care aduce ploaia, nu contest calitatile tale de mecanic (deci obisnuit cu SDV-uri) si intotdeauna am fost adeptul DIY-ului dar in cazul tamplariei montajul balamelor FARA SABLOANE este un insucces 110%.chiar daca poate arata ca este ok, balamaua nu va fi functionala 100% pentru ca ai de respectat tolerante si/sau unghiuri pe care din mana nu ai nici cea mai mica sansa de a le controla... decizia insa iti apartine in intregime...succes!

#3
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,755
  • Înscris: 03.02.2007
Dacă ai feronerie pentru PVC, fără deschideri oscilobatante, se poate să mai adaugi o balama. Aceasta va avea rol doar de mărire a atanșeități, nu și de preluare a greutății, care la PVC este toată pe balamaua de jos.
Dacă ochiul este ocilobatant, nu mai merge cu a treia balama, pentru că nu vei mai putea rabata fereastra dacă o pui, ci îți trebuie tijă pentru închidere între balamale, care se montează pe partea mobilă și blocator, care se montează pe toc. Aceasta trebuie să fie exact  de la același fabricant de feronerie cu cel al feroneriei de la ferestrele tale, din motive de compatibilitate.

Adăugarea unei a treia balamale, poate modifica un pic modul de închidre al ferestrei și mai e nevoie câteodată și de calarea suplimentară a ferestrei. Nu e chiar așa de ușor cum crezi, dacă nu ai mai făcut asta niciodată.

Edited by Digix, 10 January 2012 - 22:10.


#4
mihai311

mihai311

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 04.04.2011
primejdie06 si digix am o rugaminte pe care am spus=o la inceput,NU AM NEVOIE DE EXPLICATII,SFATURII DE INCEPATOR SUNT MECANIC

in romania daca esti :mecanic,lacatus,timplar,electrician ,instalator,constructor etccccccccc ai nevoie de vre-o piesa ceva se gaseste 1001 magazine dar in romania unde 90 la suta de la oras are termopan nu gasesti un magazin,daca ai o mica problema un rahat de blocxator de schimbat o balama etccc  ceva minor de exemplu tre sa chemi firma (sau platesti daca esti iesit din perioada garantiei cit vor ei)etcccccccccc
sau sa cumperi ceva in plus cum vreau eu

va rog cine posteaza strict la ce am intrebat ,repet:

desi sunt din buc,fratilor nu exista un magazin unde sa ma uit in raft sa vad pretul cu tva si sa cumpar piesa termopan:o foarfeca,balama,blocator etcccccccc.STIE CINEVA DIN BUC ASEMENEA MAGAZIN???
multumesc

#5
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,755
  • Înscris: 03.02.2007
Tu nu ai citit ce am scris eu?

Nu există magazin la care să găsești tijă pentru orice feronerie și blocatori pentru orice profil, sunt mii de componente posibile. Ce feronerie ai, și ce profil? Dacă spui mărcile, poate te pot ajuta.

Ce vrei să pretinzi? Că dacă ești mecanic le știi pe toate? Spune-mi și mie cum faci să calezi un geam?
Ai înțeles că a treia balama nu susține greutate în plus, pentru că tu spui că vrei să aibe o rezistență mai bună la lăsare? De acola am dedus că nu ești chiar așa de în temă.

Deci, dacă pui a treia balama la ferestrele cu deschidere simplă(că numai la alea se poate), nu te ajută ca să fie mai rezistentă tâmplăria la lăsare în timp. Lăsarea se reglează din feronerie și calare.

Răspunsul e că nu există un magazin cum vrei tu, ci numai specializat pe fiecare feronerie în parte și fiecare profil în parte. Spune profilul, feroneria, tipul deschiderii, batantă sau oscilobatantă și poate găsim magazinul tău.

Edited by Digix, 10 January 2012 - 23:55.


#6
mihai311

mihai311

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 04.04.2011
si daca va roaga omul nu va potoliti si raspundeti la ce am intrebat,daca ai limbarita te rog lasa-ma.
nu am nevooie de ajutor
si un copil isi da seama ca daca are oslilobatant nu merge alta balama te faci singur de ris

mai copile invata de la mine ca esti varza si taci din gura:balamale au dublu rol de a sustie greutatea si usa de a nu se lasa.
Cea de jos tine greutatea OPSSS CELELALTE DE CE NU POT??? :thumbup:
iti sudez eu tie la usa de la intrare doar o balama DE METAL NU METAL CU PLASTIC SI SAIBA TOT DE METAL sus si jos iti pun un plastic ca sa nu se deplaseze nu tine usa va cadea cumva???asa e facut mecanismul la termopan varza
mai timburus :thumbup:  daca pui 3 balamale din metal deacelea vechi de 4 lei din obor la geam de lemn centrul de greutate va sta in toate 3 balamalele nu in 1 ca la termopan si concomitent te va tine mai mult de 30 de ani si nu se lasa geamul iar astea cu centrul de greutate doar jos te cccc pe ele in max 15 ani tragi apa.
zi sarumina ca ai invatat ceva de la domn mecanic si e ultima oara cind dau explicatii ca nus profesor.

balamausa stiu eu cum voi face si ce voi face sa preia greutatea si nu tre sa-ti dau explicatii

am roto si sigenia
si nu sunt mii de piese cum visezii

cite mii de piese sunt electronice si electrice etcc si se gasesc magazine ,mai baiete te faci singur de ris

daca stie cineva magazine din buc VA rog sa mi se spuna.
MULTUMESC MULT

#7
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,755
  • Înscris: 03.02.2007

 mihai311, on 11th January 2012, 00:40, said:

mai copile invata de la mine ca esti varza si taci din gura:balamale au dublu rol de a sustie greutatea si usa de a nu se lasa.

Măi Nea Caisă, copil e fi-tu, nu mă lua pe mine la mișto tătăiță, că eu fac și montez de 10 ani tâmplărie, rulouri electrice, uși de garaj automate, balustrade, etc,etc,etc! Uite ce știu să fac: https://picasaweb.go...feat=directlink Și asta e numai o parte!


 mihai311, on 11th January 2012, 00:40, said:

mai timburus :thumbup:

Bă nea manivelă, nu te-a jignit nimeni, până acum, dar văd că devii obraznic și tre' să-ți taie cineva macaroana. eu doar vroiam să te ajut, dar văd că te dai mare meseriaș pe aici.

Am întrebat ce profile ai, iar tu, ca un mecanic ce te dai cu mândrie, de parcă ai fi doctor inginer, mi-ai spus două mărci de feronerie moșulică! Roto și Siegenia sunt mărci de feronerie, nea Prună!

Da, taică la ferestrele  și la ușile de balcon  din PVC, care sunt făcute pe același principiu cu ferestrele, greutatea e suportată de balamaua de jos. Numai la uși poți pune balamale mai multe ca să susții greutatea. La ferestele din aluminiu, la fel poți pune balamale suplimentare care susțin greutatea. Numai la ferestrele PVC e principiul pe care ți l-am zis, deși nu meritai!

Dute-n piață la Obor dacă ești așa mândru și ia-ți niște balamale din alea de poartă pentru gard de coteț de porci, pune-le șaibe, veselină și rezolvă problema moșule!

Edited by Digix, 11 January 2012 - 01:31.


#8
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,755
  • Înscris: 03.02.2007
Ia uite aici nea Mișule: http://forum.softped...m...&p=10923405 ! Ai vrea și tu așa ceva!

Salivezi, da așa ceva nu e pentru mecanici!

#9
mihai311

mihai311

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 04.04.2011
digix deja mori de oftica latrii ca si ciinele din poza:
puneti ochelarii ca mai intrebat ce feronerie am si ce profil (citeste mai sus)si ti-am raspuns feroneria fara profil
fiinca si roto si sigenia si altele feronerii lor e cam universala depinde doar firma,materialul,aliajul.
fiinca un maco sau un roto sigeneia se potriveste la un profil de exemplu gealan,rehau etc
deci nu sunt mii de piese .
auzi fac pariu ca ti-ai dorii o timplarie din lemn brut ca pe timpul lui ceausescu cu 3 balamalele alea de 4 lei din obor sa te tina peste 30 de ani decit un termopan care are viata mai mica dar e mai frumos(ne uitam la ambalaj nu la continut) :thumbup:

cred ca si de asta nimenii nu stie o adresa de mag.fiinca muriti voi de foame vi se rareste clientii,si un vinzator ar schimba o balama defecta de exemplu,nu mai zic un blocator,foarfeca,garnitura :coolspeak:
cite mii de piese are un instalator fitinguri etccccccccc :thumbup:

#10
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,047
  • Înscris: 22.06.2004
vbh au sediul in ciorogarla(soseaua Bucuresti 1-3) 40(21)4347626. mai cauta ceva telefoane pe net. au feronerie roto si sigenia. sincer nu stiu daca vand si la persoane fizice dar eu zic ca te ajuta baietii. succes

daca nu rezolvi si ai drum prin bragadiru te pot ajuta eu ce ai nevoie de la sigenia

#11
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,755
  • Înscris: 03.02.2007
Tataie, ești praf! Orice zice omul, tu bagi textul cu litere "țipate" : SUNT MECANIC!! Așa spui de mândru, de parcă ai fi dat doctoratul la Oxford!
Ce crezi că dacă știi să dai două "hafturi" de sudură și să mai bagi trei șaibe la balama, după care să dai cu vaselină, ești mare sculă de om?

E prea târziu să mai mergi pe la școală, ești prea boșorog, da mai bagă capu' prin ghiozdan la nepotă-tu și învață să scrii, că îmi trebuie translator să înțeleg ce bălmăjești acolo.

Băi Nea Mișule, nu mi-aș "dorii" nicio tâmplărie de lemn, că nu îmi trebuie vreo una care nu are garnituri, cum e aia de lemn, eu am de aluminiu, cu rupere termică și arată ca acum 10 ani când am pus-o.
Dacă zici că e așa bună aia de lemn, de ce ți-ai schimat lemnul cu plastic, măi moșulică, să îți faci acum de lucru la ea și să mai pui balamale (degeaba)  la ele?

Nu vrea nimeni clienți fomiști ca tine cu schimbat o balama care de abia să scoată 10 lei, la pensie, în două rate. Vino la mine, că scot de la soacră-mea balamalele de la cotețul de găini și ți le dau gratis!

#12
mihai311

mihai311

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 04.04.2011
DIGIX ar trebui sa fii banat si poate vre-un admin vede acest comentariul motivele sunt:
am deschis acest topic doar pt o sugestie si o adresa a unui mag de fewronerie termopan.
am rugat de la inceput fara explicatii sugestii si alte intrebarii ca sunt mecanic .
strict doar la ce ma intereseaza si rugamintea intrebarea pe care am adresato.
ai deviat discutia si ai trecut peste rugamintea mea de la inceput.
pari un om care isi cauta clientii pe forumurii
si mai deziformezii si oamenii merge sa pui la un geam ,usa,nu 3 si 5 daca vrei balamale ca se moteaza pe cant asa cum cea de jos sustine greutatea inca una la fel nu se poate pune mai sus?????????(daca nu e oscilobatant),mai ales la geamurii mari si usi mari si grele asa e corect
ai fost primul care mai atacat ,rugind de nenumarate ori a mi se raspunde decit strict pt ce am intrebat si deschis acest topic la fel cum a facut conu 71 ii multumesc pe aceasta cale.
rog un admin a citi de la inceput acest topic,multumesc

Edited by mihai311, 11 January 2012 - 21:48.


#13
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,755
  • Înscris: 03.02.2007
Pentru ce să fiu banat Mișule? Poate că tu ai merita asta!

 mihai311, on 11th January 2012, 21:47, said:

ai fost primul care mai atacat

Cine a început cu jignirile, ia citește mai înainte care a zis primul "băi copile ești varză", "măi țămburuș", ia și citește, cine a jignit primul?

Tu ce făceai în locul meu, stăteai de lemn tănase să te jignească neamu' lui manivelă și să zici săru mâna? Dacă nu ești de meserie, veti-ți neică de piulițele tale și nu mai da lecții pe aicea!

Ești mândru, rămâi așa, în prostia ta!

Edited by Digix, 11 January 2012 - 22:23.


#14
conu71

conu71

    Termopanist

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,047
  • Înscris: 22.06.2004
daca nu te descurci cu gasitul alora de la vbh da mi un pm

#15
toteudinnou

toteudinnou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,112
  • Înscris: 06.03.2010

 mihai311, on 10th January 2012, 20:39, said:

STIE CINEVA DIN BUC ASEMENEA MAGAZIN???
multumesc

Stim. Dar trebuie sa stim pe ce profil le vei aplica. Asta ca sa nu te trimit la BMW sa cumperi piese de Citroen. Nu este mare inginerie, le poate schimba si un mecanic, dar ce te faci daca ai profil cu falt de 9 si ai cumparat balamale de 13?

#16
primejdie_06

primejdie_06

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 745
  • Înscris: 20.02.2007
... @toteudinnou nu te ingrijora prea tare gaseste el o metoda (doar ce, ciocane sunt intr-o foarte mare varietate de forme materiale si dimensiuni) ca doar el a spus-o "NU AM NEVOIE DE EXPLICATII,SFATURII DE INCEPATOR SUNT MECANIC"
... @mihai311 sunt extrem de curios cum reusesti tu FARA SABLON sa pregauresti un profil de PVC cu un burghiu  de 3 mm la un unghi de 87 grade cat are nevoie o balama ... pentru ca daca vrei ca balamaua sa lucreze impreuna cu celelalte (ca sa reduci/sporesti ce vrei tu) unghiul trebuie respectat
... cat despre tonul care-l folosesti in discutiile purtate cu oameni care au incercat sa te ajute, asta face parte dintr-o alt film, la care tu nu ai fost prezent si care a rulat in primii 7 ani din viata ta.

#17
danut_ps

danut_ps

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 491
  • Înscris: 22.05.2005

 mihai311, on 10 ianuarie 2012 - 20:39, said:

Salut baieti pur si simplu vreau sa mai adaug in plus cite o balama la fiecare fereastra din casa si usa de balcon.pt o viata mai lunga a termopanului-feroneriei(rezistenta mai buna la lasare,gripare,exploatare) asta e si o idee pt.voi.
Sper sa nu fiu luat in gluma si peste picior ca stiu ce zic sunt mecanic de meserie........ Posted Image
Problema e in felul urmator desi sunt din buc,fratilor nu exista un magazin unde sa ma uit in raft sa vad pretul cu tva si sa cumpar piesa termopan:o foarfeca,balama,blocator etcccccccc.STIE CINEVA DIN BUC ASEMENEA MAGAZIN???
multumesc

Pentru ca vantul mi-a zburat plasa de la geam si mi-a stricat balamalele, fix asta cautam si eu: niste balamale. As fi vrut sa gasesc un magazin (in bucuresti) unde sa ma duc cu balamalele vechi si sa iau unele la fel (adica sa se potriveasca distanta intre suruburi, pur si simplu sa le montez si atat. Sa nu chem un specialist pentru asta. Am citit topicul si s-a ajuns la discutii aiurea, in loc sa fie ajutat omul cu niste exemple de magazine, pentru ca asta e scopul forumului, nu? Sa ne ajutam unii pe altii. Practic vrem sa stim de unde putem cumpara niste balamale, nu intereseaza pe nimeni ce marca sunt, cred ca ne orientam la fata locului daca vrem sa dam 10 lei sau 50 de lei pe o piesa. Scuze ca reactivez topicul, dar as fi avut nevoie de niste balamale. O sa trec pe la un magazin de bricolaj, care este in drumul meu. Poate gasesc acolo.

#18
bani002

bani002

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 774
  • Înscris: 03.11.2006
Am nevoie de o contraplaca reglabila mare universala. De unde as putea cumpara ca persoana fizica asa ceva?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate